Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έντονη αντίδραση του Αλ. Τσίπρα σε τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη για το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων
  • [02] Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί ότι η απειλή της τρομοκρατίας μεγεθύνεται στην Τουρκία
  • [03] Ν. Παρασκευόπουλος: Θα παραδώσουμε στη χώρα μια Δικαιοσύνη σε πολύ υψηλότερο επίπεδο
  • [04] Δ. Παπαγγελόπουλος: Πρόχειρη και βλακώδης η σκευωρία εναντίον μου
  • [05] «Αμοιβαίες υποχωρήσεις για να βρεθεί τελική συμφωνία στο Κυπριακό»

  • [01] Έντονη αντίδραση του Αλ. Τσίπρα σε τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη για το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων

    Την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού προκάλεσε τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη ότι ο κ. Τσίπρας έχει συνεργάτη του έναν από τους εκβιαστές δημοσιογράφους. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα να μην απαντά στα στοιχεία που κατέθεσε για τις σχέσεις της ΝΔ με τους εκβιαστές, ωστόσο, πρόσθεσε, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί τον πρωθυπουργό ότι έχει σχέση με έναν από τους εκβιαστές και ότι είναι συνεργάτης και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ ανακαλέσει. Αν δεν το κάνει, είπε ο κ. Τσίπρας, θα είναι ένας κοινός συκοφάντης.

    [02] Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί ότι η απειλή της τρομοκρατίας μεγεθύνεται στην Τουρκία

    Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έδωσε εντολή σε μέλη οικογενειών κυβερνητικών υπαλλήλων που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας να εγκαταλείψουν τη χώρα αυτή, καθώς αυξάνονται οι απειλές για την ασφάλειά τους, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «προειδοποιεί τους υπηκόους των ΗΠΑ για τις αυξημένες απειλές που απορρέουν από τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλη την Τουρκία» ενώ καλεί τους Αμερικανούς «να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στη νοτιοανατολική Τουρκία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση αυτή.

    Ακόμη, το αμερικανικό ΥΠΕΞ σημειώνει πως διέταξε να αποχωρήσουν τα μέλη των οικογενειών των εργαζομένων στο προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα, καθώς και πολιτικοί υπάλληλοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ στις επαρχίες της Σμύρνης και των Μούγλων.

    Επιπλέον το Πεντάγωνο καλεί τις οικογένειες των στρατιωτικών που εδρεύουν στα Άδανα, τη Σμύρνη και τη Μούγλα να εγκαταλείψουν αυτές τις περιοχές.

    [03] Ν. Παρασκευόπουλος: Θα παραδώσουμε στη χώρα μια Δικαιοσύνη σε πολύ υψηλότερο επίπεδο

    «Ουδέποτε πήρα τηλέφωνο οιονδήποτε δικαστή, οποιονδήποτε εισαγγελέα για να του πω οτιδήποτε για οποιαδήποτε υπόθεση. Και ουδέποτε δέχθηκα να απαντήσω σε τηλεφωνήματα προσώπων, των οποίων τα ονόματα ακούστηκαν εδώ απόψε», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την συζήτηση για την Δικαιοσύνη.

    Ο κ. Παρασκευόπουλος, κατηγόρησε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ότι δεν απάντησαν στην μνεία του πρωθυπουργού σε 13 σημαντικές περιπτώσεις διαφθοράς επισημαίνοντας πως σαν αντεπιχείρημα υπήρξε αναφορά σε γάτες, κι ένας λόγος που γενικεύει την διαφθορά και τελικώς - όπως είπε ο υπουργός - δια της γενικεύσεως ξεχνάμε και τι σημαίνει «διαφθορά» και τι σημαίνει «λίστα».

    Επίσης σχολίασε ότι οι αναφορές στη διαφθορά και οι αναφορές στις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από την πλευρά πλείστων ομιλητών της Αντιπολίτευσης υπήρξαν απολύτως εκλεκτικές. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, η Αντιπολίτευση δεν θεώρησε τις περιπτώσεις που ανέφερε ο πρωθυπουργός ως τέτοιες, ενώ η «φιλολογία περί παρέμβασης» στηρίχθηκε στη μήνυση μιας εισαγγελέως χωρίς να προσεχθεί το γεγονός ότι μία εισαγγελέας, χειριζόμενη μια δικογραφία, επισκέφθηκε έναν υπουργό για να μιλήσει φιλικά μαζί του. «Πότε ξανάγινε αυτό; Και αυτό σας φάνηκε για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη; Μου φαίνεται ότι ο λόγος περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη σε αυτήν εδώ την αίθουσα μέχρι στιγμής είναι απολύτως εκλεκτικός» παρατήρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος προς τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

    Όπως δε, ανέφερε «η κυβέρνηση βλέπει ως κύριο πρόβλημα την ανάγκη της δίκαιης αντιμετώπισης της διαφθοράς, η αντιπολίτευση βλέπει τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

    [04] Δ. Παπαγγελόπουλος: Πρόχειρη και βλακώδης η σκευωρία εναντίον μου

    «Δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία γελάνε με το επιχείρημα ότι επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης» ανέφερε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    "Δεν έχω να κρύψω τίποτε" είπε και χαρακτήρισε τις επιθέσεις εναντίον του, "προϊόν σκευωρίας", την οποία χαρακτήρισε "πρόχειρη και βλακώδη", ενώ επιφυλάχθηκε να δώσει λεπτομερή στοιχεία στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    "Με εντυπωσιάζει η ανικανότητα της διαπλοκής να οργανώσει μια σκευωρία και μου κάνει εντύπωση πως επιβίωνε τόσα χρόνια", είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και έκανε λόγο για "μεθόδους και πρακτικές μαφίας".

    Συνεχίζοντας είπε, ότι σήμερα οι δικαστές είναι ελεύθεροι αλλά κάποιοι δεν το θέλουν αυτό και ονειρεύονται παρενθέσεις όπως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής και πρόσθεσε ότι παλαιότερα οι παρεμβάσεις και οι απειλές στο χώρο της Δικαιοσύνης ήταν ο κανόνας.

    Αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας το "Βήμα" σύμφωνα με το οποίο η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη τον εμπόδισε τον περασμένο Ιούλιο να παραστεί σε συνάντηση Κύπριων και Ελλήνων δικαστικών, είπε ότι δεν επεδίωξε να παραστεί ο ίδιος αλλά να διευκολύνει τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Δικαιοσύνης την οποία η εισαγγελέας εφετών είχε, για πρώτη φορά όπως είπε απαγορεύσει.

    [05] «Αμοιβαίες υποχωρήσεις για να βρεθεί τελική συμφωνία στο Κυπριακό»

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε, αναφερόμενος στο Κυπριακό, ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια στην επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας στο Κυπριακό, καθώς, όπως σημείωσε, ισχύει η αρχή «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί μέχρις ότου συμφωνηθούν όλα».

    Μιλώντας από το βήμα της κυπριακής Βουλής, ο κ. Σουλτς υπέδειξε ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις στο ένα ή το άλλο σημείο για να μπορέσουν να επιτευχθούν συμβιβασμοί». Η τύχη της Κύπρου, είπε, «δεν επιτρέπεται τώρα να εξαρτηθεί από λεπτομέρειες», διότι, όπως σημείωσε, «αν επιτευχθεί η επανένωση, αυτό θα είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων, από πολιτική, οικονομική και πολιτιστική άποψη».

    Επίσης, τόνισε: «Τώρα η επανένωση της Κύπρου έχει γίνει ρεαλιστική πιθανότητα και πρέπει να αδράξουμε αυτήν την ιστορική ευκαιρία».

    Ο κ. Σουλτς επισήμανε ότι η Ευρώπη λειτουργεί διαρκώς υπό καθεστώς κρίσης και σημείωσε ότι το 2015 ήταν ο δυσκολότερος χρόνος, που βίωσε στην 30ετή πολιτική του σταδιοδρομία.

    «Αυτό που μου προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι ότι οι κρίσεις αυτές δεν μας φέρνουν πιο κοντά εμάς του Ευρωπαίους, αλλά απειλούν να μας διχάσουν», είπε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 March 2016 - 0:32:28 UTC