Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μπέρνι Σάντερς κέρδισε τις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλάσκα
  • [02] Βέλγιο: Αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας η "πορεία ενάντια στον φόβο"
  • [03] Ο Ντ. Τραμπ λέει ότι δεν αγοράζει πετρέλαιο από τη Σ. Αραβία αν η χώρα δεν πολεμήσει το ISIS

  • [01] Ο Μπέρνι Σάντερς κέρδισε τις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλάσκα

    Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Μπέρνι Σάντερς, κέρδισε τη Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Αλάσκα.

    Ο Σάντερς ελπίζει ότι θα αναδειχθεί νικητής και στις άλλες δύο Πολιτείες όπου ψηφίζουν σήμερα οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος, τη Χαβάη και την Ουάσινγκτον, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες του στην κούρσα για το χρίσμα.

    Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και MSNBC ο Σάντερς κερδίζει την Αλάσκα με ποσοστό 79% έναντι 21% για την Κλίντον. Η Πολιτεία αυτή αναδεικνύει 16 εκλέκτορες.

    Η Κλίντον προηγείται μέχρι στιγμής του Σάντερς στον αριθμό των εκλεκτόρων, έχοντας εξασφαλίσει μέσω των προκριματικών περίπου 300 περισσότερους από τον αντίπαλό της. Αν συνυπολογιστούν και οι "σούπερ-εκλέκτορες", δηλαδή τα στελέχη του κόμματος που μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τον υποψήφιο που προτιμούν, συγκεντρώνει 1.690 εκλέκτορες έναντι 946 για τον Σάντερς.

    Για να κερδίσει το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος, τον Ιούλιο, ένας υποψήφιος χρειάζεται να συγκεντρώσει 2.382 εκλέκτορες.

    [02] Βέλγιο: Αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας η "πορεία ενάντια στον φόβο"

    Η "πορεία ενάντια στον φόβο" που επρόκειτο να γίνει αύριο Κυριακή στις Βρυξέλλες, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 31 ανθρώπους στη βελγική πρωτεύουσα, αναβάλεται για λόγους "ασφαλείας", κατόπιν αιτήματος των αρχών, ανακοίνωσαν σήμερα οι οργανωτές της.

    "Η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Ως εκ τούτου, συντασσόμαστε πλήρως με την πρόταση των αρχών για τη μετάθεση (της κινητοποίησης) σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ζητούμε επομένως κι εμείς με τη σειρά μας από τους πολίτες να μην έρθουν αυτήν την Κυριακή στις Βρυξέλλες" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

    Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος των Βρυξελλών Ιβάν Μαγιέρ και ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Γιαν Γιαμπόν είχαν ζητήσει από τους πολίτες να μην συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αυτή, επικαλούμενοι "λόγους ασφαλείας".

    Η "πορεία ενάντια στον φόβο" θα ξεκινούσε αύριο το απόγευμα από την πλατεία του Χρηματιστηρίου, στην καρδιά των Βρυξελλών. Στόχος της, κατά τους οργανωτές της, ήταν να προάγει την αλληλεγγύη και την ιδέα ότι όλοι μπορούν να ζουν μαζί αρμονικά αλλά και να "να δείξει σε αυτούς που θέλουν να μας γονατίσουν ότι παραμένουμε όρθιοι".

    [03] Ο Ντ. Τραμπ λέει ότι δεν αγοράζει πετρέλαιο από τη Σ. Αραβία αν η χώρα δεν πολεμήσει το ISIS

    Ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, που είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δήλωσε στην εφημερίδα New York Times ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να σταματήσουν οι ΗΠΑ την αγορά πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία εκτός και αν η σαουδαραβική κυβέρνηση συμφωνήσει να παράσχει στρατιώτες για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

    Η δήλωση αυτή περιλαμβάνεται σε μια μακροσκελή συνέντευξη που έδωσε ο Τραμπ την Παρασκευή με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

    "Η απάντηση είναι, πιθανότατα ναι" είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, θα σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο από τους συμμάχους των ΗΠΑ αν δεν συμμετάσχουν με χερσαίες δυνάμεις στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

    Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποζημιώνονται από τις χώρες στις οποίες παρέχει προστασία, ακόμη και αυτές που διαθέτουν σημαντικούς πόρους όπως είναι η Σαουδική Αραβία. "Και ναι, χωρίς εμάς η Σαουδική Αραβία δεν θα συνέχιζε να υπάρχει για μεγάλο διάστημα", πρόσθεσε.

    Στην ίδια συνέντευξη ο Τραμπ είπε ότι στην ομάδα των συμβούλων του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, εκτός των πέντε προσώπων που ανακοινώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας, μετέχουν επίσης ο απόστρατος υποστράτηγος Γκάρι Χάρελ, ο υποστράτηγος Μπερτ Μιζουσάουα και ο ο απόστρατος υποναύαρχος Τσαρλς Κιούμπικ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 March 2016 - 22:32:25 UTC