Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Το διεθνές δίκαιο και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, τα κριτήρια επίλυσης των θεμάτων Ελλάδας-Αλβανίας
  • [02] Γ. Στουρνάρας: Την κρίση στην Ελλάδα δεν την προκάλεσαν τα μνημόνια
  • [03] Την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα χαιρέτισαν Σόιμπλε και Σαπέν
  • [04] Εμπλοκή με Τούρκο σύνδεσμο στην Χίο που είχε σφραγίδα του ψευδοκράτους στο διαβατήριο
  • [05] Προσπάθειες για αποσυμφόρηση του Πειραιά - Τουλάχιστον 5.000 πρόσφυγες στο λιμάνι
  • [06] «Έρχονται αλλαγές για άδειες οδήγησης, πρόστιμα και κυκλοφοριακή αγωγή»
  • [07] «Μπαράζ» παραβιάσεων του FIR Αθηνών από τουρκικά αεροσκάφη
  • [08] ANSA: Κανένας από τους μετανάστες στην Ειδομένη δεν θα σταλεί πίσω στην Τουρκία
  • [09] Tην αποκατάσταση της ζώνης Σένγκεν το συντομότερο δυνατόν, συζητά το ΕΚ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  • [10] Βίντεο ΕΚ: Η ατζέντα της τελευταίας εβδομάδας πριν το Πάσχα
  • [11] Εκτός κινδύνου η Ελληνίδα φοιτήτρια που τραυματίστηκε στην Ισπανία
  • [12] ΠΑΟΚ και Άρης υπέγραψαν για συμμετοχή στο Champions League της FIBA

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Το διεθνές δίκαιο και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, τα κριτήρια επίλυσης των θεμάτων Ελλάδας-Αλβανίας

    Τη βούλησήτους για την επίλυση των ελληνοαλβανικών προβλημάτων, με βάση το διεθνές δίκαιο και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, προς όφελος των δύο χωρών, εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και της Αλβανίας Ντίτμιρ Μπουσάτι.

    «Βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο για αναζήτηση λύσεων σ'αυτά που αποτελούν κοινά μας συμφέροντα και για την προώθηση λύσεων σ' αυτά που αποτελούν αντικείμενο διαφωνίας» τόνισε ο κ. Κοτζιάς και προσέθεσε πως «έχουμε βρει κοινούς κώδικες συζήτησης-κριτήρια για την επίλυση των προβλημάτων». «Τα κριτήρια είναι το διεθνές δίκαιο, ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και οι ανάγκες των λαών μας και των χωρών μας», αποσαφήνισε ο υπουργός Εξωτερικών. Σε αυτό το πνεύμα, επισήμανε πως «πρέπει να ανανεώσουμε και να αναβαθμίσουμε το Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ των δύο χωρών».

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι δύο υπουργοί συζήτησαν, επίσης, για τη σημασία και τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, καθώς επίσης και για τη σημασία των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα και αποτελούν, όπως σημείωσε ο κ. Κοτζιάς, μια γέφυρα φιλίας και κατανόησης ανάμεσα στις δύο χώρες.

    [02] Γ. Στουρνάρας: Την κρίση στην Ελλάδα δεν την προκάλεσαν τα μνημόνια

    Την κρίση στην Ελλάδα δεν την προκάλεσαν τα μνημόνια, αλλά η αδικαιολόγητα επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η "Κίνηση Πολιτών".

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "η κρίση στην Ελλάδα έχει όνομα: Μεγάλος κίνδυνος χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους στο τέλος της δεκαετίας του 2000, λόγω, κυρίως, μίας αδικαιολόγητα επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής, που εκτίναξε το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε δυσθεώρητα ύψη, μέσω της μεγάλης αύξησης κρατικών δαπανών, χωρίς συνακόλουθη αύξηση κρατικών εσόδων. Όσα επακολούθησαν και τα μνημόνια, ήταν προσπάθειες να αποτραπεί η χρεοκοπία. Οι προσπάθειες αυτές είχαν ασφαλώς δυσάρεστες επιπτώσεις, οι επιπτώσεις, όμως της χρεοκοπίας, θα ήταν ανυπολόγιστες".

    Συμπλήρωσε δε, επισημαίνοντας ότι «ο διάλογος που επικράτησε στη χώρα μας δεν ήταν νηφάλιος και δημιούργησε ψευδαισθήσεις, μάλιστα συνέβαλε στο να μην υιοθετηθεί από την κοινή γνώμη η αναγκαιότητα ριζικών μεταρρυθμίσεων, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η μόνη από τις τέσσερις χώρες της ευρωζώνης, οι οποίες υπήχθησαν σε μνημόνια, που παραμένει ακόμη σε μνημόνιο. Οι άλλες τρεις έχουν βγει από τα μνημόνια, η Ιρλανδία, μάλιστα, αναπτύσσεται με ρυθμό κοντά στο 8%». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αυτού του είδους ο διάλογος επέτεινε την αβεβαιότητα, με αποτέλεσμα να υποχωρεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας απέναντι σε θεσμούς και πολιτικές.

    Υποστήριξε ότι οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, καθώς και η τραπεζική αργία, που επιβλήθηκε το καλοκαίρι, επέφεραν στρεβλώσεις και έμμεσες συνέπειες που ακόμη δεν μπορούν να αποτιμηθούν. Ωστόσο, όπως είπε, είχαν και θετικές συνέπειες, «καθώς ενθάρρυναν τη χρήση ηλεκτρονικού χρήματος, ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η διευρυμένη χρήση ηλεκτρονικού χρήματος έχει θετικές επιδράσεις στην ιδιωτική κατανάλωση, αλλά και στα φορολογικά έσοδα, λόγω της συρρίκνωσης της άτυπης οικονομίας».

    [03] Την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα χαιρέτισαν Σόιμπλε και Σαπέν

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Μισέλ Σαπέν, χαιρέτισαν σήμερα την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, παρά τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει με τη μαζική εισροή προσφύγων στη χώρα.

    "Υπό την παρούσα κυβέρνηση σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις", είπε ο Γερμανός υπουργός. Σημείωσε μάλιστα ότι κατά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας -από την οποία εξαρτάται η συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα - επιτεύχθηκε πρόοδος μολονότι η Αθήνα "θα πρέπει να κάνει ακόμη μερικά πράγματα".

    Ο Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι ένα από τα σημεία που συζητούνται ακόμη, αυτό που αφορά τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, είναι ένας τομέας "ιδιαίτερα δύσκολος πολιτικά" αλλά διαβεβαίωσε ότι όλες οι πλευρές "αναζητούν έναν τρόπο" ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το καλοκαίρι.

    "Μέχρι τώρα έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους. Είναι μια κυβέρνηση αποφασισμένη, την οποία θα πρέπει να μπορέσουμε να στηρίξουμε", είπε από την πλευρά του ο Σαπέν, με την ευκαιρία της παρουσίασης, στο Βερολίνο, του βιβλίου των δύο υπουργών που στα γαλλικά τιτλοφορείται "Ποτέ χωρίς την Ευρώπη".

    [04] Εμπλοκή με Τούρκο σύνδεσμο στην Χίο που είχε σφραγίδα του ψευδοκράτους στο διαβατήριο

    Ολοκληρώθηκε η άφιξη των Τούρκων συνδέσμων αστυνομικών καθηκόντων, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στα πέντε hot spot των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, όπως προβλέπεται στην συμφωνία για τις επιστροφές των προσφύγων και μεταναστών, ενώ ξεκίνησε ήδη η μετάβαση Ελλήνων αστυνομικών συνδέσμων στην Τουρκία, οι οποίοι θα παρακολουθούν εκεί τις επαναπροωθήσεις, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητος μεταξύ των δύο χωρών.

    Πρόβλημα προέκυψε με έναν απο τους Τούρκους συδέσμους στην Χίο, καθώς στο διαβατήριο του υπάρχει σφραγίδα του ψευδοκράτους, κάτι που δημιούργησε εμπλοκή, την στιγμή μάλιστα που πρόκειται να παραμείνει στην χώρα μας και να εργαστεί σχετικά με τις επαναπροωθήσεις.

    Από αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο, έγινε γνωστό στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι το θέμα διευθετήθηκε και διευκρινίστηκε το εξής:

    Στους υπηκόους τρίτων χωρών, μεταξύ των οποίων και της Τουρκίας, που έρχονται στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα αν έχουν στο διαβατήριό τους σφραγίδα του ψευδοκράτους. Δεν μπορεί όιμως σε αυτή την περίπτωση να σφραγιστεί απευθείας το διαβατήριο από τις ελληνικές αρχες, αλλά του χορηγείται ένα ανεξάρτητο χαρτί με την ελληνική σφραγίδα, το οποίο φέρει μαζί με το διαβατήριο.

    Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι Τούρκος και μάλιστα κάτοχος «πράσινου» διαβατηρίου, λόγω της υπαλληλικής του ιδιότητος, πράγμα που σημαίνει οτι δεν χρειάζεται βίζα για την είσοδο στην Ελλάδα, στην παρούσα φάση.

    Επειδή όμως το συγκεκριμένο διαβατήριο φέρει σφραγίδα από επίσκεψη του στο ψευδοκράτος, τέθηκε το ζήτημα αν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα μας χωρίς βίζα, κάνοντας χρήση του συγκεκριμένου διαβατηρίου.

    Η υπόθεση έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών και όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο Τούρκος σύνδεσμος θα παραμείνει με ένα τέτοιο ξεχωριστό χαρτί, σφραγισμένο από τις ελληνικές υπηρεσίες, που ισοδυναμεί με άδεια εισόδου.

    [05] Προσπάθειες για αποσυμφόρηση του Πειραιά - Τουλάχιστον 5.000 πρόσφυγες στο λιμάνι

    Οριακή χαρακτηρίζεται από φορείς του Πειραιά η κατάσταση στο λιμάνι, όπου σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, τουλάχιστον 5.000 άτομα - ανάμεσά τους και πολλά παιδιά - φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, ενώ πολλοί από αυτούς διαμένουν μέσα σε σκηνές στο περιβάλλοντα χώρο.

    Σε συνέντευξη του στο Star Channel, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκανε λόγο για απαράδεκτες συνθήκες και είπε ότι μιλώντας με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα και με τον αρχηγό του Λιμενικού, είναι κοινή διαπίστωση πως ο Πειραιάς, δεν αντέχει για πολύ καιρό αυτή την κατάσταση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στόχος των εμπλεκόμενων υπουργείων είναι να έχουν δημιουργηθεί τις επόμενες ημέρες περίπου 10 νέες δομές, σε μια προσπάθεια να μετακινηθούν πρόσφυγες από το λιμάνι και να μεταφερθούν σε χώρους με πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης καθώς σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή και έκτακτα μέτρα λόγω της εξόδου του Πάσχα.

    Επίσης αποφασίστηκε τα ναυλωμένα πλοία με πρόσφυγες να κατευθύνονται σε άλλα λιμάνια εκτός του Πειραιά.

    [06] «Έρχονται αλλαγές για άδειες οδήγησης, πρόστιμα και κυκλοφοριακή αγωγή»

    Αλλαγές στα πρόστιμα με βάση τη σημαντικότητα της παράβασης, την επίδραση στην οδική ασφάλεια και την οικονομική δυνατότητα του κάθε πολίτη ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης επισημαίνοντας πως δεν προβλέπεται μείωση στα πρόστιμα που έχουν να κάνουν με επικίνδυνες παραβάσεις, όπως επήρεια αλκοόλ.

    Ειδικότερα, ο υπουργός απευθύνοντας χαιρετισμό στην ημερίδα «Safe and Sober», με θέμα «Το φαινόμενο της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ στην Ελλάδα και η αντιμετώπισή του», που διοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» τόνισε πως το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου γύρω από τις μεταφορές και από τις υποδομές. «Θα έχουμε ένα άλλο θεσμικό πλαίσιο, γύρω από τις άδειες οδήγησης και την κυκλοφοριακή αγωγή, γύρω από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι παραβάτες, γύρω από τα πρόστιμα, που θα επιβάλλονται από εδώ και πέρα, με τρόπο που αυτά να μπορούν να λειτουργούν και όχι να μην υπάρχουν επί της ουσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «τα δρακόντεια μέτρα αυτό που φέρνουν είναι μη μέτρα». Επισήμανε πως το θέμα της οδικής ασφάλειας και κυρίως της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων μας αφού καθημερινά οι νεκροί, οι τραυματίες από τα τροχαία ατυχήματα, πλήττουν την ελληνική οικογένεια. «Η πολιτική βούληση μας, τόσο για θεσμικές αλλαγές, όσο και για την ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι δεδομένη» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης και ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την επιστημονική κοινότητα και το Ινστιτούτο Μυλωνά να συνεργαστούν για να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες, που θα αναβαθμίζουν την οδική ασφάλεια στη χώρα μας.

    [07] «Μπαράζ» παραβιάσεων του FIR Αθηνών από τουρκικά αεροσκάφη

    Σε 24 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου, προέβησαν σήμερα τουρκικά αεροσκάφη. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης των δύο οπλισμένων τουρκικών ζευγών από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

    Η πρώτη εμπλοκή σημειώθηκε στις 3 το μεσημέρι, νοτιοδυτικά των Ψαρρών, όπου ενεπλάκησαν κατά τη διαδικασία αναχαίτισης, ζεύγος ελληνικών μαχητικών με το πρώτο ζεύγος οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως

    Δέκα λεπτά αργότερα, το ζεύγος των ελληνικών μαχητικών αναχαίτιζε διά εμπλοκής νοτίως της Χίου και το δεύτερο ζεύγος των οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών, που επίσης είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι τις εικονικές αερομαχίες είχαν τη δυνατότητα να δουν σε πραγματικό χρόνο, η ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, η τουρκική TCG GOKOVA και η ολλανδική VAN AMSTEL που έπλεαν στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο της NATOϊκής αποστολής για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων-μεταναστών.

    Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

    [08] ANSA: Κανένας από τους μετανάστες στην Ειδομένη δεν θα σταλεί πίσω στην Τουρκία

    «Κανένας από τους μετανάστες που έχουν μπλοκαριστεί στην Ειδομένη δεν πρόκειται να σταλεί πίσω στην Τουρκία», αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επικαλούμενο πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο, oι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι τα άτομα που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και δικαιούνται άσυλο θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επανεγκατάστασης. Οι δε οικονομικοί μετανάστες -προσθέτει το ιταλικό πρακτορείο- έχοντας ήδη παρέλθει δεκατέσσερις ημέρες από την είσοδο στην ελληνική επικράτεια (περίοδος κατά την οποία μπορούν να απελαθούν στην Τουρκία βάσει σχετικής διμερούς συμφωνίας) θα πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα με την προοπτική επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους αν και εφόσον υπογραφούν οι ανάλογες διμερείς συμφωνίες.

    [09] Tην αποκατάσταση της ζώνης Σένγκεν το συντομότερο δυνατόν, συζητά το ΕΚ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ συζητά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, για την αποκατάσταση της ζώνης Σένγκεν το συντομότερο δυνατόν.

    Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, στις 4 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε το χάρτη για την αποκατάσταση της ζώνης Σένγκεν, που συμπεριλαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων αλλά και του συστήματος ασύλου, απαντώντας έτσι στα κράτη-μέλη που αποφάσισαν να επαναφέρουν ελέγχους στα σύνορά τους.

    Οι χώρες που σήμερα έχουν επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους είναι το Βέλγιο, η Δανία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Γερμανία και η Γαλλία.

    Παράλληλα, το ΕΚ εργάζεται πάνω στις δικές του προτάσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

    Στις 16 Μαρτίου, η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών υιοθέτησε έκθεση για τη ριζική αναμόρφωση των κανόνων του Δουβλίνου, ζητώντας τη δημιουργία κεντρικού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, με εθνικές ποσοστώσεις. Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός συστήματος, που θα διασφαλίζει την ισότητα και την κοινή ευθύνη, την αλληλεγγύη και τη γρήγορη επεξεργασία των αιτήσεων.

    Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς, κατά την ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής της 17ης Μαρτίου τόνισε ότι καμία συμφωνία με την Τουρκία δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου. Εκανε δε έκκληση για αναμόρφωση των υφιστάμενων κανόνων και τη δημιουργία ευρωπαϊκού λιμενικού και συνοριοφυλάκων, στα πρότυπα της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [10] Βίντεο ΕΚ: Η ατζέντα της τελευταίας εβδομάδας πριν το Πάσχα

    Την τελευταία εβδομάδα πριν το Καθολικό Πάσχα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα φιλοξενήσει υψηλούς προσκεκλημένους, από την Αίγυπτο και την Παλαιστίνη και θα ακούσει την έκθεσητης Ευρωπαίας Τραπεζίτη Ντανιέλ Νουί από την πλευρά του Εποπτικού Μηχανισμού, που συστήθηκε στο πλαίσιο της Τραπεζικής Ενωσης.

    Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν επίσης τις εκθέσεις προόδου για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, αλλά θα ασχοληθούν και με θέματα υγείας, όπως η σήμανση στα τρόφιμα και ο ιός Ζίκα.

    [11] Εκτός κινδύνου η Ελληνίδα φοιτήτρια που τραυματίστηκε στην Ισπανία

    Διέφυγε τον κίνδυνο η Ελληνίδα φοιτήτρια, που επέβαινε στο πούλμαν που ανατράπηκε χθες, έξω από το Φρέζιναλς της Ισπανίας.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η φοιτήτρια έχει αποφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται κανονικά, όπως προέκυψε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία της αναπληρώτριας υπουργού, Σίας Αναγνωστοπούλου, τόσο με την ελληνική πρεσβεία στην Μαδρίτη όσο και με την μητέρα της φοιτήτριας.

    [12] ΠΑΟΚ και Άρης υπέγραψαν για συμμετοχή στο Champions League της FIBA

    Ο ΠΑΟΚ θα συμμετέχει για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 στο Champions League της FIBA, εφόσον εξασφαλίσει την απαιτούμενη θέση μέσω της τελικής κατάταξής του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η απόφαση του «Δικεφάλου» δρομολογήθηκε με την υπογραφή που έβαλε στο Παρίσι ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης της νέας διοργάνωσης.

    Τη δέσμευση της ομάδας, σε αγωνιστικό επίπεδο, με το Champions League της FIBA ανακοίνωσε επίσημα και η ΚΑΕ Αρης. Ο Νίκος Λάσκαρης, όπως αναμένονταν, υπέγραψε στο Παρίσι, στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας διοργάνωσης από τους ιθύνοντές της, τη συμμετοχή των «κίτρινων» για την περίοδο 2016-2017, στο καινούργιο πρωτάθλημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 March 2016 - 18:32:31 UTC