Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοίνωση της ΝΔ για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής
  • [02] Τρεις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σε εγκαταλειμμένο σπίτι στους Αγίους Αναργύρους
  • [03] Νίκος Αναστασιάδης:Με την τελική συμφωνία η Λευκωσία πέτυχε τους στόχους της
  • [04] Επιφυλάξεις για τη συμφωνία από την Ύπατη Αρμοστεία, διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ
  • [05] Εγκαινιάστηκε από τον Πρ. Παυλόπουλο έκθεση για τον Οδυσσέα Ελύτη
  • [06] Αλ. Τσίπρας: Πετύχαμε το καλύτερο που μπορούσαμε να πετύχουμε
  • [07] Στα χέρια των βελγικών αρχών ο καταζητούμενος Σαλά Αμπντεσλάμ
  • [08] Τελικός «αιωνίων» στο Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών
  • [09] Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών ο Παναθηναϊκός

  • [01] Ανακοίνωση της ΝΔ για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής

    «Είναι θετικό βήμα ότι υπάρχει συμφωνία», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι τυχόν αποτυχία επίτευξης συμφωνίας, θα διαιώνιζε χωρίς οποιαδήποτε προοπτική βελτίωσης , την «τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας».

    Η ΝΔ συμπληρώνει όμως ότι μόνο η συμφωνία δεν αρκεί για να λυθεί το πρόβλημα, πως απαιτείται αποτελεσματική εφαρμογή της και εκεί θα κριθούν όλα.

    Παράλληλα χαρακτηρίζει, με την πρώτη ανάγνωση, το κείμενο που συμφωνήθηκε πολύπλοκο και ασαφές καθώς δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά:

    1ον θα είναι εφαρμόσιμο στην πράξη;

    2ον Και εάν είναι, θα φέρει τα αποτελέσματα που επειγόντως χρειάζεται η χώρα;

    «Μέχρι να απαντηθούν έμπρακτα τα ερωτήματα αυτά, η Ελλάδα θα παραμένει με κλειστά σύνορα στο Βορρά και δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Συγγρού.

    [02] Τρεις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σε εγκαταλειμμένο σπίτι στους Αγίους Αναργύρους

    Τρεις νεκροί άνδρεςβρέθηκαν σεεγκαταλειμμένο σπίτι της οδού Βύρωνος 7 στους Αγίους Αναργύρους.

    Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται πιθανότατα για αλλοδαπούς, οι οποίοι έχουν πεθάνει πριν από περίπου ένα μήνα.

    Επειδή δεν φέρουν εμφανείς κακώσεις και δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να βεβαιώνουν εγκληματική ενέργεια, οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο να έχουν πέσει θύματα κάποιας μορφής δηλητηρίασης, αλλά αυτό θα εξακριβωθεί από την νεκροτομία και ιδιαίτερα τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων όμως θέλουν αρκετές μέρες μέχρι να βγουν.

    Οι αρμόδιοι αξιωματικοί πιστεύουν ότι τα θύματα είναι κατά πάσα πιθανότατα μετανάστες που είχαν βρει καταφύγιο στο εγκαταλειμμένο σπίτι.

    Τις σορούς των τριών ανδρών βρήκε ένας άστεγος, ο οποίος πήγε στο σπίτι για προστατευθεί από την βροχή και το κρύο το μεσημέρι και μόλις εντόπισε το μακάβριο εύρημα ειδοποίησε την αστυνομία.

    Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.

    [03] Νίκος Αναστασιάδης:Με την τελική συμφωνία η Λευκωσία πέτυχε τους στόχους της

    Με την τελική συμφωνία Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Τουρκίας η Κυπριακή Δημοκρατία πέτυχε τους στόχους της, δήλωσε απόψε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επεσήμανε ότι «η συμφωνία ήταν και αποτέλεσμα της αποκατάστασης της εθνικής μας κυριαρχίας, μετά την επιτυχή έξοδό μας από το μνημόνιο, κάτι που επιτεύχθηκε μέσα από συλλογική προσπάθεια».

    Ο Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα μιας από τις πιο κρίσιμες, όπως είπε, Συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Είναι καλά γνωστό, πρόσθεσε, πως η σημερινή συμφωνία είναι το προϊόν μιας μακράς διαβούλευσης, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015.

    «Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων δεν παραλείψαμε, λαμβάνοντας υπόψη την χωρίς προηγούμενο ανθρωπιστική κρίση και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα, που η Ελλάδα αντιμετωπίζει, να λάβουμε μια σειρά από αποφάσεις προκειμένου να υποβοηθήσουμε στην επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας», ανέφερε.

    Παρά ταύτα, σημείωσε, «είχαμε εξαρχής καταστήσει σαφές, τόσο προς τους θεσμούς όσο και προς τους εταίρους μας, ότι ως προς το σκέλος των απαιτήσεων της Τουρκίας, που αφορούσαν την ενταξιακή της πορεία, η δική μας συναίνεση σε άνοιγμα κεφαλαίων, που είχαν παγώσει είτε το 2006 είτε το 2009 εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την υλοποίηση των υποχρεώσεων της Τουρκίας, όπως αυτές προκύπτουν από το Πρωτόκολλο της Άγκυρας και το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο».

    Στην εμμονή της Τουρκίας και στις προτροπές κάποιων από τους εταίρους μας, συνέχισε, «αντιδράσαμε με αποφασιστικότητα, υποδεικνύοντας πως η επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης δεν θα έπρεπε να συνδέεται καθ? οιονδήποτε τρόπον με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και ως εκ τούτου, δεν ήταν νοητό να μεταφερθεί το βάρος της ευθύνης για κατάληξη ή μη σε συμφωνία στους ώμους της Κυπριακής Δημοκρατίας».

    [04] Επιφυλάξεις για τη συμφωνία από την Ύπατη Αρμοστεία, διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ

    Η δυνατότητα της Ελλάδας να υποδέχεται πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και να επεξεργάζεται αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου, πρέπει να ενισχυθεί προκειμένου η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία να έχει αποτέλεσμα, ενώ από την δική της πλευρά η Τουρκία πρέπει να εγγυάται μια δίκαιη και σύντομη αξιολόγηση των αιτήσεων των ανθρώπων που χρειάζονται διεθνή προστασία, υπογράμμισε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Αρμοστεία επισήμανε πως οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν «το δικαίωμα να ασκούν έφεση» πριν προχωρήσει «η επανεισδοχή τους στην Τουρκία».

    Οι υποδομές για «την υποδοχή και άλλες διευθετήσεις πρέπει να είναι έτοιμες στην Τουρκία πριν επαναπροωθηθεί οποιοσδήποτε από την Ελλάδα. Οι άνθρωποι που κρίνεται ότι έχουν ανάγκη διεθνή προστασία πρέπει να είναι σε θέση να απολαύουν άσυλο, χωρίς διάκριση, σε συμφωνία με τα διεθνώς αποδεκτά πρότυπα», τόνισε η UNHCR.

    «Το πώς θα εφαρμοστεί επομένως αυτή η συμφωνία θα είναι κρίσιμο. Σε τελευταία ανάλυση, η αντίδραση πρέπει να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των ανθρώπων που φεύγουν για να σωθούν από πολέμους και διωγμούς», επέμεινε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

    Η ανθρωπιστική οργάνωση Σώστε τα Παιδιά (Save the Children) εξέφρασε τη «μεγάλη απογοήτευσή» της για το περιεχόμενο της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι είναι «οι άνθρωποι, και όχι τα σύνορα, που χρειάζονται προστασία». «Για τις πολλές χιλιάδες ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι στη λάσπη, στο κρύο και στη βροχή, που περίμεναν ανυπόμονα νέα από τις Βρυξέλλες, αυτή η συμφωνία δημιουργεί μόνο περισσότερη αβεβαιότητα», πρόσθεσε η ΜΚΟ.

    Αλλά και η οργάνωση Oxfam τόνισε πως η συμφωνία «δεν τηρεί το πνεύμα του διεθνούς και κοινοτικού δικαίου» ενώ μπορεί να ισοδυναμεί με ένα «παζάρι» στο οποίο ανταλλάσσονται «ανθρώπινες ζωές έναντι πολιτικών παραχωρήσεων». Δεν μπορεί να υπάρχει περιορισμός στη «θεμελιώδη ευθύνη» των κρατών μελών της ΕΕ να συμβάλλουν στη μετεγκατάσταση «ανθρώπων που χρειάζονται διεθνή προστασία», πρόσθεσε.

    Από την πλευρά του, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι, βάσει της συμφωνίας, ανήλικοι πρόσφυγες και μετανάστες θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία, όπου τα περιμένει αβέβαιο μέλλον, τονίζοντας πως αυτό ενδέχεται να τους βλάψει.

    [05] Εγκαινιάστηκε από τον Πρ. Παυλόπουλο έκθεση για τον Οδυσσέα Ελύτη

    Τη διττή (ποιητική και εικαστική) καλλιτεχνική γλώσσα που άρθρωσε ο Οδυσσέας Ελύτης , τον «κόσμο τον μικρό τον Μέγα» του ποιητή, συγκέντρωσε και παρουσιάζει, 20 ακριβώς χρόνια μετά το θάνατό του (18 Μαρτίου 1996) το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, στην μεγάλη έκθεση με τίτλο «Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη, Ποίηση και Ζωγραφική», που εγκαινιάστηκε απόψε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

    Στίχους της «Τρελλής ροδιάς»- του ποιήματος που όπως τόνισε ?ζευγαρώνει ιδανικά, «εις σάρκαν μιαν», την ποίηση και την ζωγραφική του Οδυσσέα Ελύτη, με στίχους οι οποίοι «χορεύουν» στον ρυθμό του ανέμου που ξεχύνεται με ριπές αισιοδοξίας και ελπίδας? , επέλεξε ο Προκόπης Παυλόπουλος να απαγγείλλει, κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του λίγο προτού εγκαινιάσει την έκθεση του Τελλογλείου Ιδρύματος.

    «...Φωτεινότητα και διαφάνεια καθορίζουν τις ακροστιχίδες του δίδυμου έργου του Οδυσσέα Ελύτη: Στο μεν χώρο της ποίησης, τη λέξη, τον στίχο και, συνολικώς, το όλο ποιητικό αποτέλεσμα. Στον δε χώρο της ζωγραφικής το φως, το χρώμα και, συνολικώς, την όλη εικόνα... Αν πρέπει να καταλήξει κανείς, ως προς το ποιό από τα πρόσωπα του Ιανού Ελύτη, δηλαδή του Ελύτη της ποίησης και της ζωγραφικής, επικρατεί τελικώς, η ζυγαριά γέρνει σαφώς προς την πλευρά της ποίησης. Αλλά ποιάς ποίησης; Σίγουρα εκείνης, η οποία κεντάει, με λέξεις που συνθέτουν στίχους, το διάφανο φόρεμα του φωτός, στα χρώματα της αισιοδοξίας και της ελπίδας. Ήτοι των μόνων δυνάμεων επί γης που μπορούν να συνθέσουν τον άνθρωπο κατ'εικόνα και ομοίωση του δημιουργού Του».

    Χαιρετισμούς απηύθυναν νωρίτερα ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Περικλής Μήτκας και Αλεξάνδρα Βουτυρά, η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου (στην Ελλάδα όπου στους σύγχρονους καιρούς μας διακυβεύονται αξίες και ιδανικά, είναι επιβεβλημένο να στρέψουμε το βλέμμα μας στην Τέχνη της γλώσσας του ποιητή,όπως χαρακτηριστικά είπε), ο εκ των επιμελητών της έκθεσης Τάκης Μαυρωτάς, καθώς και ο Κ. Θεοχαράκης -εκπρόσωπος του Ιδρύματος Θεοχαράκη- που συνέβαλε δανείζοντας έργα για την έκθεση.

    Η έκθεση περιλαμβάνει το σύνολο των εικαστικών έργων του Οδυσσέα Ελύτη (κολάζ, τέμπερες και υδατογραφίες, μικρών διαστάσεων, χειρόγραφα και πρώτες εκδόσεις του Ελύτη, μαζί με δημοσιευμένες και ανέκδοτες φωτογραφίες του), αποσπάσματα από αισθητικά δοκίμια του ποιητή για μεγάλους ζωγράφους και γλύπτες, τα οποία συνοδεύονται από αντιπροσωπευτικά τους έργα, καθώς και έργα διακεκριμένων σύγχρονων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από την ποίηση του Ελύτη. Τα δεκάδες έργα και το εποπτικό υλικό για την έκθεση, δάνεισαν στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, το Μουσείο Μπενάκη, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, η Εθνική Πινακοθήκη, το Ίδρυμα Θεοχαράκη και πολλοί καλλιτέχνες και συλλέκτες.

    Παράλληλα, την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, διοργανώνει στο Βασιλικό θέατρο αφιέρωμα (λόγου και μουσικής) στον Οδυσσέα Ελύτη, με τίτλο: «Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας».

    Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά στο Τελλόλγειο Ίδρυμα Τεχνών ως και τις 31 Μαΐου 2016.

    [06] Αλ. Τσίπρας: Πετύχαμε το καλύτερο που μπορούσαμε να πετύχουμε

    Πετύχαμε το καλύτερο που μπορούσαμε να πετύχουμε και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κρίση που βιώνουμε δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής.

    Η Ελλάδα , ανέφερε, πέτυχε μια διπλωματική επιτυχία σε συνεργασία με την Κύπρο για να αποτρέψουμε παράλογες απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς που ήθελε να βάλει στη διαπραγμάτευση πτυχές του κυπριακού προβλήματος

    Καταφέραμε οι απαιτήσεις της Τουρκίας για άνοιγμα των 5 κεφαλαίων που πάγωσε η Κύπρος κι ενός κεφαλαίου που παγώσαμε εμείς να φύγουν από τον τραπέζι

    Δεν κλειστήκαμε στο καβούκι μας και την αμέσως επόμενη ημέρα της προηγούμενη συνόδου κορυφής πήγαμε στην Σμύρνη και η επίσκεψη αυτή έθεσε τις βάσεις για την σημερινή απόφαση

    Οποίος τολμά με σχέδιο και δεν περιχαρακώνεται έχει επιτυχίες Διεκδικήσαμε και πετύχαμε μια απόφαση γι άμεση ενίσχυση στις υποδομές, με ενίσχυση στο προσωπικό της υπηρεσίας ασύλου και ανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην Ελλάδα 2400 άτομα μεταφραστές, εξειδικευμένο προσωπικό κλπ

    Για να μπορέσει να λειτουργήσει η συμφωνία θα πρέπει να εξασφαλίσουμε μείωση των προσφυγικών ροών μέσα από τρία φίλτρα

    Τα φίλτρα αυτά είναι

    1)Χτύπημα των διακινητών στις τουρκικές ακτές

    2) Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ με την Τουρκία να άρει τα προσχήματα

    3) Ισχυρά αντικίνητρα σε πρόσφυγες και μετανάστες

    Προϋπόθεση για την επιτυχία είναι να διατηρηθούν οι χαμηλές ροές που έχουμε τις τελευταίες ημέρες και υπογράμμισε πωςάμεση προτεραιότητα για εμάς είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ειδομένη που δημιουργήθηκε από μονομερείς ενέργειες βαλκανικών χορών να κλείσουν τα σύνορα.

    Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε αυτούς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη να φύγουν από την περιοχή διότι η παραμονή τους εκεί εγκυμονεί κινδύνους για τη υγεία τους και να μεταφερθούν σε ασφαλείς χώρους που δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί η ελληνική κυβέρνηση.

    Η Ελλάδα θα τηρήσει πλήρως τα συμφωνηθέντα τον Ιούλιο, αλλά τίποτα περισσότερο- Θα βρεθεί η «χρυσή τομή» για το ζήτημα του Γ. Μουζάλα

    Την πεποίθηση ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή» όσον αφορά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός.

    Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αν ο Γιάννης Μουζάλας θα είναι αυτός που θα υλοποιήσει τη συμφωνία που επετεύχθη στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι το τελευταίο πράγμα που απασχόλησε τον Γ. Μουζάλα σε αυτή την καθοριστική Σύνοδο, ήταν ζητήματα «δευτερευούσης σημασίας», τα οποία θα αντιμετωπιστούν στην ώρα τους.

    «Όλοι αντιλαμβάνεστε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας έχουν τα καλά τους και τις δυσκολίες τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή όταν θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

    Ο Αλέξης Τσίπρας εξήρε τη συνεισφορά του Γ. Μουζάλα και του Π. Καμένου σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια.

    Εξάλλου, ερωτηθείς αν στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα της αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι σε κάθε Σύνοδο έχει την ευκαιρία να κουβεντιάσει για αυτό το θέμα, παρόλο που όπως είπε, δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, εξαιτίας του προσφυγικού. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει πως η ελληνική πλευρά θα τηρήσει πλήρως τα συμφωνηθέντα και ότι δε θα κάνει λιγότερα από όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο, αλλά και τίποτα περισσότερο. «Όσοι ζητούν περισσότερα θα πρέπει να κληθούν να δώσουν απαντήσεις για το αν το κάνουν επειδή έχουν επιχειρήματα, ή επειδή έχουν άλλους στόχους και σκοπούς», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι σύντομα θα κληθούν να το απαντήσουν.

    Έκφραση αποτελεσματικής συνεργασίας και κοινής επιτυχίας Ελλάδας-Κύπρου στην Σύνοδο Κορυφής, το tweet του Νίκου Αναστασιάδη

    Ως "έκφραση αποτελεσματικής συνεργασίας και κοινής επιτυχίας Ελλάδας - Κύπρου στη Σύνοδο", χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές την ανάρτηση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, στο twitter, με την οποία εκφράζει ευχαριστίες στον Αλέξη Τσίπρα "για τη σταθερή στήριξη του στις θέσεις μας παρά τον κίνδυνο ματαίωσης της συμφωνίας".

    Ειδικότερα, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει στην ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter: "Eυxαριστίες προς τον πρωθυπουργό @atsipras για την σταθερή στήριξη του στις θέσεις μας παρά τον κίνδυνο ματαίωσης της συμφωνίας "ΕUCO".

    [07] Στα χέρια των βελγικών αρχών ο καταζητούμενος Σαλά Αμπντεσλάμ

    Οι αρχές του Βελγίου, η κυβέρνηση και η ομοσπονδιακή εισαγγελία, επιβεβαίωσαν ότι ο άνδρας που συνελήφθη σήμερα κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο προάστιο Μόλενμπεκ είναι ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο υπ' αριθμόν 1 ύποπτος για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι όπου έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

    "Τον πιάσαμε" έγραψε στο Twitter ο υφυπουργός αρμόδιος για το Άσυλο και τη Μετανάστευση Τέο Φράνκεν.

    Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF, η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαίωσε και αυτή ότι ο Αμπντεσλάμ έχει συλληφθεί.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, μετέβη ήδη στο γραφείο του πρωθυπουργού του Βελγίου για να ενημερωθεί για την υπόθεση, ανέφερε μια πηγή της γαλλικής προεδρίας. Ο Ολάντ είχε ενημερώσει νωρίτερα τους δημοσιογράφους, προτού ακόμη επιβεβαιωθεί η σύλληψη του Σαλά Αμπντεσλάμ, ότι επρόκειτο να συναντηθεί με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ.

    [08] Τελικός «αιωνίων» στο Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών

    Σε... παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ τωνΓυναικών στη Λευκάδα. Οι «ερυθρόλευκες» συνέτριψαν 85-48 τον ΠΑΟΚ και πήραν πανηγυρική πρόκριση για τον τελικό του θεσμού, εκεί όπου την Κυριακή (15:00) θα αντιμετωπίσουν τον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό.

    Τα δεκάλεπτα: 33-23, 60-31, 74-38, 85-48

    [09] Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών ο Παναθηναϊκός

    Στα... χέρια του Παναθηναϊκού κατέληξε το πρώτο «εισιτήριο» του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών. Οι «πράσινες» επικράτησαν με 67-66 του Αθηναϊκού στον πρώτο -χρονικά- ημιτελικό του θεσμού, στη Λευκάδα. Πρώτη σκόρερ των νικητριών, οι οποίες την Κυριακή (15:00) θα αντιμετωπίσουν στον τελικό το θριαμβευτή του ημιτελικού Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ήταν η Άλμπανεζ με 18 πόντους, ενώ από τον Αθηναϊκό, που άγγιξε την ανατροπή, ξεχώρισε η Κεχαγιά με 25.

    Τα δεκάλεπτα: 18-11, 39-29, 53-45, 67-66


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 March 2016 - 20:32:28 UTC