Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στήριξη στον Γιάννη Μουζάλα από υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

  • [01] Στήριξη στον Γιάννη Μουζάλα από υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

    Τη στήριξη τους στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα δηλώνουν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση. Οι περισσότεροι, είτε με συνεντεύξεις είτε με δηλώσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζουν το έργο του Γιάννη Μουζάλα και στέκονται ιδιαιτέρως στους όρους ανθρωπισμού με τους οποίους επιχειρεί τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Απόψε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι είναι αντίθετη σε κάθε προσπάθεια ή σκέψη για την απομάκρυνση του Γιάννη Μουζάλα.

    «Έγινε ένα λάθος, εντάξει, ζήτησε συγγνώμη. Δεν θέλω να κάνω σχόλιο, παρά να πω ότι εγώ τιμώ έναν άνθρωπο που πραγματικά έχει δώσει τη ζωή του», τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, παρέσχε στήριξη στον κ. Μουζάλα, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρόεδρος της Βουλής προέβλεψε μάλιστα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα παραμείνει στη θέση του.

    Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε πως «για τον κύριο Μουζάλα υπάρχει μια γενική εκτίμηση και αναγνώριση για το έργο του και εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι από τους πυλώνες προκειμένου η χώρα μας να ανταποκριθεί με όρους ανθρωπιστικούς και αποτελεσματικά στο μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων. Από εκεί και πέρα ο ίδιος ανέφερε ότι είπε μια ατυχή λέξη, πράγματι, που ξεφεύγει από την επίσημη θέση της χώρας» απάντησε ο κ. Φίλης ερωτηθείς για το θέμα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    Η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM είπε ότι όλοι πρέπει να σκεφτούν λίγο παραπάνω και υπογράμμισε τον ρόλο του κ. Μουζάλα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

    Υπέρ του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής τάχθηκε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο twitter: «Το αίτημα για παραίτηση, παρά τη "συγγνώμη", προκρίνει το κομματικό ακροατήριο, υπονομεύοντας τη χώρα ολόκληρη ενόψει της κρίσιμης συνόδου» σχολίασε η κ. Δούρου.

    Με ανάρτησή του στο twitter και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σχολίασε για τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής: «Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα από το Γιάννη Μουζάλα για την προστασία των προσφύγων, τα εθνικά συμφέροντα και την τιμή της Ευρώπης».

    Για ψηφοθηρία, αντιπολιτευτική σκοπιμότητα και πατροδοκαπηλεία έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΕΚ Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στον Real Fm.

    Ήταν μια ατυχής στιγμή και τίποτα περισσότερο» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος, Τάσος Κουράκης, αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό της ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

    Με ανακοίνωσή της απόψε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή σκέψη για απομάκρυνση του συντρόφου Μουζάλα».

    [02] Συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

    Oι γαλλικές αρχές συνέλαβαν σήμερα στην περιοχή του Παρισιού 4 φερόμενους ισλαμιστές, ο ένας τουλάχιστον εκ των οποίων θεωρείται ύποπτος ότι προετοίμαζε «βίαιες ενέργειες» στην χώρα, εξέλιξη που οδήγησε τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να επιδείξουν «τη μεγαλύτερη επαγρύπνηση».

    Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ επιχείρησε εντούτοις να υποβαθμίσει την απειλή μιας «επικείμενης» επίθεσης στη Γαλλία, μία ημέρα μετά την επιχείρηση των αντιτρομοκρατικών μονάδων στις Βρυξέλλες σε σχέση με τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι της 13ης Νοεμβρίου.

    Οι ύποπτοι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, που έχουν φάκελο στις αρχές για ριζοσπαστικοποίηση, συνελήφθησαν νωρίς σήμερα σε δύο διαμερίσματα του Παρισιού και στην περιοχή βόρεια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας και δικαστικές πηγές.

    Και οι 4 ανακρίνονται στην έδρα των Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI) της Γαλλίας στο Λεβαλουά Περέ, κοντά στο Παρίσι. Η προφυλάκισή τους ενδέχεται να παραταθεί έως 96 ώρες.

    Τα πρόσωπα αυτά συνελήφθησαν στο πλαίσιο μιας έρευνας που ξεκίνησε η εισαγγελία το Παρισιού την 17η Φεβρουαρίου και ανέλαβε να διεκπεραιώσει η DGSI, σύμφωνα με τη δικαστική πηγή.

    «Διαθέτουμε, σχετικά με το πρόσωπο που έχει φυλακιστεί, πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούσε να διαπράξει βίαιες ενέργειες στη Γαλλία» εξήγησε ο Μπερνάρ Καζνέβ αργά το απόγευμα στους δημοσιογράφους.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, «αυτό το πρόσωπο ενδέχεται να έχει διασυνδέσεις με πρόσωπα στη Συρία που ανήκουν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 March 2016 - 20:32:29 UTC