Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε 3.430 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά.
  • [02] Δ. Αβραμόπουλος: Επιβεβαίωση της αλληλεγγύης και της στήριξης της ΕΕ στην Ελλάδα
  • [03] Ματαιώθηκε η επίσκεψη της Αντζελίνας Τζολί στη Λέσβο
  • [04] Πακιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από έκρηξη στο Πεσαβάρ
  • [05] Βέλγιο: Ένας ύποπτος σκοτώθηκε στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες
  • [06] Η Φλόριντα ψήφισε Τραμπ για τους Ρεπουμπλικάνους, Κλίντον για τους Δημοκρατικούς
  • [07] Η ακτοφυλακή της Αργεντινής βύθισε κινεζική μηχανότρατα που ψάρευε παράνομα
  • [08] Στο λιμάνι του Πειραιά το "Αριάδνη" με 600 μετανάστες και πρόσφυγες
  • [09] Nεκρή μια 77χρονη απο πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Κυψέλη

  • [01] Σε 3.430 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά.

    Σε 3.430 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που έχουν καταλύσει σε επιβατικούς σταθμούς και στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την απογευματινή καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα.

    Το μεσημέρι αναχώρησαν με πούλμαν από το λιμάνι του Πειραιά 98 μετανάστες και πρόσφυγες με προορισμό χώρο προσωρινής φιλοξενίας στο Λαύριο και 543 για το κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα Χαλκίδας.

    [02] Δ. Αβραμόπουλος: Επιβεβαίωση της αλληλεγγύης και της στήριξης της ΕΕ στην Ελλάδα

    «Τραγική και απαράδεκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ειδομένη ο Επίτροπος μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την επίσκεψή του στον καταυλισμό.

    «Εδώ είναι που δοκιμάζονται καθημερινά οι αρχές και οι αξίες του πολιτισμένου κόσμου και αυτό που είδαμε σήμερα να βιώνουν άνθρωποι κάτω από τραγικές συνθήκες, πρέπει να σταματήσει αμέσως. Δυστυχώς, τους εκμεταλλεύονται αμείλικτα κυκλώματα διακινητών που τους παραπληροφορούν», τόνισε.

    Σύμφωνα με τον κ.Αβραμόπουλο, «η Ευρώπη στέκεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια απέναντι στους πρόσφυγες αλλά οι συνθήκες στην Ειδομένη δεν το δείχνουν» .

    « Αυτό πρέπει να σταματήσει και να είναι η τελευταία σελίδα ενός δράματος αυτών των ανθρώπων που κάτω από δύσκολες συνθήκες, επέλεξαν τον επικίνδυνο δρόμο προς Ευρώπη» είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος. Εκανε δε, έκκληση προς όλες τις χώρες της Ευρώπης, να ανοίξουν τις πόρτες τους και να τηρήσουν «αυτά που από κοινού όλοι έχουμε αποφασίσει ώστε να αρχίσει αμέσως η μετεγκατάσταση»

    «Μιλάμε για τη δυνατότητα μετεγκατάστασης 6000 ανθρώπων εβδομαδιαίως και ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η έννοια, ότι άλλο πρόσφυγας, που δικαιούται άσυλο και άλλο παράτυπος μετανάστης που πρέπει να γνωρίζει ότι θα επιστραφεί στη χώρα προέλευσης» ξεκαθάρισε.

    «Τα κλειστά σύνορα, οι φράχτες, είναι έξω από τις αρχές, την πολιτική και τη φιλοσοφία της Ευρώπης και πρέπει όλοι να δείξουν το ανθρώπινο και πολιτισμένο πρόσωπό τους» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας που δέχεται δυσανάλογη, προς το μέγεθός της, πίεση.

    Από την πλευρά του ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας που συνόδευε τον κ.Αβραμόπουλο, είπε ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να ολοκληρωθούν καινούργιες θέσεις υποδοχής και να καταλάβουν οι πρόσφυγες ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σύνορα.

    «Πρέπει να πεισθούν οι άνθρωποι αυτοί να φύγουν. Δεν μπορούμε να τους διώξουμε με τα ΜΑΤ αλλά ετοιμαζόμαστε ώστε σιγά σιγά, θα σας έλεγα το επόμενο 20ημερο, αυτός εδώ ο καταυλισμός να υφίσταται ως ένα πολύ μικρό μέρος» δήλωσε. Σύμφωνα με τον κ.Μουζάλα, πρέπει να απομονωθούν όσοι διαδίδουν ότι ανοίγουν τα σύνορα και προκαλούν τους πρόσφυγες «σε ανεύθυνες και παράνομες πράξεις όπως αυτή που έγινε χθες».

    «Δεν θα επιτρέψουμε στην τραγωδία να εξαπλωθεί, παρεμβαίνουμε συνέχεια και θα τα καταφέρουμε» κατέληξε.

    [03] Ματαιώθηκε η επίσκεψη της Αντζελίνας Τζολί στη Λέσβο

    Ματαιώθηκε η επίσκεψη στη Λέσβο της γνωστής ηθοποιού και πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντζελίνας Τζολί.

    Η Τζολί είχε προγραμματισθεί να έλθει στη Λέσβο από τον Λίβανο όπου βρισκόταν, αρχικά χθες στις 9 το βράδυ. Μάλιστα είχε υποβληθεί σχετικό σχέδιο πτήσης, το οποίο ακυρώθηκε στις 6 το απόγευμα. Η πτήση επανασχεδιάστηκε, με ώρα άφιξης στη Μυτιλήνη στις 9 σήμερα το πρωί.

    Τελικά, περί τις 7.30 σήμερα το πρωί, πηγές της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκαναν γνωστό ότι η επίσκεψη σε ότι αφορά το σκέλος της στη Μυτιλήνη ματαιώνεται. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από πηγή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς στελέχη του θα συνόδευαν την κ. Τζολί, κατά την επίσκεψη της στους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων στο νησί.

    [04] Πακιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από έκρηξη στο Πεσαβάρ

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο που μετέφερε κυβερνητικούς εργαζόμενους στην πόλη Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους.

    Η επίθεση εκδηλώθηκε σε κεντρικό δρόμο, καθώς το λεωφορείο μετέφερε κυβερνητικούς εργαζόμενους που διαμένουν σε περιοχές γύρω από την Πεσαβάρ, για να τους μεταφέρει στα γραφεία τους.

    ?Είναι πρόωρο να μιλήσουμε τώρα για τη φύση της επίθεσης αυτής, αλλά φαίνεται ότι τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό του λεωφορείου, ενώ επέβαιναν σε αυτό, 40 έως 50 άτομα,? δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας.

    [05] Βέλγιο: Ένας ύποπτος σκοτώθηκε στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες

    Ένας ύποπτος που ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι εφόδου σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια εφόδου νωρίτερα σήμερα στις Βρυξέλλες η οποία σχετιζόταν με τις έρευνες για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ανακοίνωσαν Βέλγοι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

    Όταν αστυνομικοί πήγαν να διεξαγάγουν έρευνα σε ένα διαμέρισμα στο νότιο τμήμα της πόλης «ένας ή περισσότεροι άνθρωποι άνοιξαν αμέσως πυρ εναντίον αστυνομικών, τη στιγμή που οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν την πόρτα», σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.

    Περίπου πέντε ώρες αργότερα, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν έφοδο στο κτίριο και «ένας ύποπτος οπλισμένος με ένα Καλάσνικοφ σκοτώθηκε».

    Η εισαγγελία δεν προσδιόρισε τι συνέβη στους άλλους υπόπτους περιοριζόμενη να αναφέρει ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

    [06] Η Φλόριντα ψήφισε Τραμπ για τους Ρεπουμπλικάνους, Κλίντον για τους Δημοκρατικούς

    Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε μια σημαντική νίκη στους προκριματικούς της Φλόριντα χθες, δίνοντας την χαριστική βολή στην υποψηφιότητα του αντιπάλου του Μάρκο Ρούμπιο και πλησιάζοντας την εξασφάλιση του χρίσματος, καθώς πέντε πολιτείες εμφανίστηκαν να ψηφίζουν για τον Τραμπ.

    Ο Τραμπ σύμφωνα με τα φαινόμενα θα κερδίσει το Οχάιο, το Μιζούρι, τη Βόρεια Καρολίνα και το Ιλινόι, και θα αποτελέσει εμπόδιο για όσους από το κατεστημένο των Ρεπουμπλικανών φοβούνται ότι η ταραχώδης καμπάνια του με την εξασφάλιση του χρίσματος θα οδηγήσει το κόμμα στην ήττα τον Νοέμβριο.

    Από την πλευρά του Δημοκρατικού Κόμματος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κέρδισε την Φλόριντα από τον Μπέρνι Σέντερς τον βουλευτή από το Βερμόντ.

    Μετά το αποτέλεσμα της Φλόριντα, ο βουλευτής της ίδιας πολιτείας Μαρκ Ρούμπιο αποσύρθηκε από τον εκλογικό αγώνα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αφήνοντας τον κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ και τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, επίσης υποψήφιους για το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα, να αντιμετωπίσουν τον Τραμπ.

    [07] Η ακτοφυλακή της Αργεντινής βύθισε κινεζική μηχανότρατα που ψάρευε παράνομα

    Η ακτοφυλακή της Αργεντινής βύθισε μια κινεζική μηχανότρατα η οποία ψάρευε παράνομα μέσα στα εγχώρια ύδατά της, είπε η ακτοφυλακή χθες, σε μια πρώτη δοκιμασία σχέσεων μεταξύ του προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι και του Πεκίνου.

    Σε μια καταδίωξη στην ανοιχτή θάλασσα, ένα πλοιάριο της ακτοφυλακής κυνήγησε τη Δευτέρα τη μηχανότρατα "Λου Γιαν Γιού 010" με κατεύθυνση τα διεθνή ύδατα, πυροβολώντας προειδοποιητικά στην πλώρη ενώ προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με το κινεζικό πλήρωμα μέσω ραδιοασύρματου.

    "Αρκετές φορές, το παράνομο πλοίο διενήργησε μανούβρες για να έρθει σε σύγκρουση με την ακτοφυλακή, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο το ίδιο το πλήρωμα του αλλά και το πλήρωμα της ακτοφυλακής, οι οποίοι τότε διέταξαν τον πυροβολισμό τμημάτων του πλοίου", είπε η ακτοφυλακή σε δήλωσή της.

    Δεν διευκρινίστηκε αν η μηχανότρατα βυθίστηκε την Δευτέρα ή χθες.

    Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αργεντινής είπε πως η δικαιοσύνη διερευνά το επεισόδιο. Αξιωματούχοι της πρεσβείας της Κίνας στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες, δεν ήταν διαθέσιμοι για δηλώσεις.

    [08] Στο λιμάνι του Πειραιά το "Αριάδνη" με 600 μετανάστες και πρόσφυγες

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη", με 600 μετανάστες και πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το πλοίο παρέλαβε 486 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 114 από τη Χίο.

    Σύμφωνα με την χθεσινή καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα σε 3430 ανέρχονταν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που είχαν καταλύσει στους επιβατικούς σταθμούς και στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά.

    [09] Nεκρή μια 77χρονη απο πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Κυψέλη

    Μια γυναίκα 77 ετών, βρέθηκε νεκρή μετά την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε από άγνωστη αιτία, στο διαμέρισμα όπου διέμενε μόνη, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Αγίας Ζώνης 50 στην Κυψέλη.

    Γείτονες ειδοποίησαν για την πυρκαγιά την Πυροσβεστική και επιτόπου έφτασαν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, οι οποίοι έσβησαν τις φλόγες πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

    Μετά την κατάσβεση οι πυροσβέστες βρήκαν νεκρή την ηλικιωμένη γυναίκα πάνω στο κρεβάτι της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 March 2016 - 6:32:34 UTC