Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες αύριο ο Ν. Κοτζιάς, για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Στην Ειδομένη καταρρέει και γίνεται κουρελόχαρτο η ΕΕ
  • [03] Νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς, για το δημοσιονομικό πλαίσιο
  • [04] Στους 44.035 οι πρόσφυγες, μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα
  • [05] Νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική είχε συστηθεί στον συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings
  • [06] Να θέσει ανώτατα όρια στον αριθμό των προσφύγων, ζητά εκ νέου από τη Γερμανία ο Αυστριακός καγκελάριος
  • [07] Τουλάχιστον 28 νεκροί από τις κατακλυσμιαίες βροχές στο Πακιστάν
  • [08] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού

  • [01] Στις Βρυξέλλες αύριο ο Ν. Κοτζιάς, για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

    Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Τα θέματα που συνθέτουν την ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου είναι, πρωτίστως, οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία και το Ιράν, καθώς και η κατάσταση στη Λιβύη υπό το φως των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων.

    Επιπλέον, στο Συμβούλιο θα συζητηθεί η ειρηνευτική πρωτοβουλία της Γαλλίας στη Μέση Ανατολή για οργάνωση Διεθνούς Διάσκεψης Ειρήνης, με στόχο τη διευθέτηση της μακροχρόνιας διένεξης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

    [02] Π. Λαφαζάνης: Στην Ειδομένη καταρρέει και γίνεται κουρελόχαρτο η ΕΕ

    «Στην Ειδομένη καταρρέει και γίνεται κουρελόχαρτο η ΕΕ. Στην Ειδομενη καταδικάζονται αμείλικτα η κυβέρνηση και η εθελόδουλη μνημονιακή τάξη πραγμάτων στη χώρα μας», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε εκδήλωση της παράταξης, την Παρασκευή, στο Αγρίνιο, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις προτάσεις της ΛΑΕ.«Η Ειδομένη δείχνει ότι η ΕΕ, όπως εξελίσσεται, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παρηκμασμένο και αντικοινωνικό, με διαλυτικές τάσεις, μόρφωμα, του οποίου οι κυβερνήσεις έχουν ως κύριο κοινό χαρακτηριστικό μια επαχθέστατη συνένωση ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού, με την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

    Στην Ειδομένη, επίσης, καταδικάζεται με τον πλέον αμείλικτο τρόπο η κυβέρνηση Τσίπρα και η μνημονιακή πολιτική τάξη, που παραδομένες και εθελόδουλες, για χάρη της Μέρκελ, δεν αποφάσισαν να θέσουν στη Σύνοδο Κορυφής θέμα ανοικτών συνόρων, απειλώντας με βέτο αν χρειαστεί, ενώ την ίδια ώρα από κοινού προωθούν τη μνημονιακή εξόντωση του ελληνικού λαού», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Παν. Λαφαζάνης.

    [03] Νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς, για το δημοσιονομικό πλαίσιο

    Σε εξέλιξη είναι συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, για το δημοσιονομικό πλαίσιο.

    Σημειώνεται πως τοζήτημα της πλήρους ανεξαρτητοποίησης της φορολογικής διοίκησης, αποτέλεσε το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών την Παρασκευή.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχουν πλέον ανοιχτά ζητήματα με τους πιστωτές. Ωστόσο, ερωτηθείς για την πρόταση των εκπροσώπων των δανειστών για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει αντιπρόταση.

    Συνάντηση Σταθάκη-θεσμών για τα «κόκκινα δάνεια»

    Έως την ερχόμενη Τρίτη, θα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών μία σειρά βελτιωτικών παρεμβάσεων που αφορούν στο φορολογικό καθεστώς των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Ωστόσο, τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν ποια από τα "κόκκινα" δανείων θα επιτρέπεται να πωλούνται σε μη τραπεζικά ιδρύματα, θα ξανασυζητηθεί μεταξύ των δύο πλευρών στο νέο ραντεβού τους που έχει οριστεί για την προσεχή Τρίτη.

    Συγκεκριμένα, εξερχόμενος από τησυνάντηση της Παρασκευής με τους εκπροσώπους των δανειστών ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τα κόκκινα δάνεια. Δηλαδή, τις προτάσεις που έχουμε κάνει για τις τρεις κατηγορίες δανείων που επιθυμούμε να παραμείνουν στις τράπεζες, την αναθεώρηση του νόμου Δένδια και το πρόβλημα των χρεών μεγάλων επιχειρήσεων, που έχουν παράλληλα χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες, καθώς και το πώς θα βελτιωθεί ο νόμος για τη λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης ώστε να γίνει πιο λειτουργικός, οι οποίες πάντως θα είναι συμβατές με την πράξη της Τραπέζης της Ελλάδος.

    Θέλει αποσαφήνιση και το φορολογικό καθεστώς, η διαγραφή οφειλών από τις τράπεζες, που σήμερα φορολογείται ως εισόδημα. Αυτό θέλει συμπλήρωση και ξεκαθάρισμα. Το ίδιο ισχύει και για την φορολόγηση των εταιρειών αυτών. Μέχρι την επόμενη συνάντηση, που θα γίνει την Τρίτη 15 Μαρτίου, θα έχουν λυθεί αυτά τα ζητήματα. Καθώς υπάρχουν ήδη προχωρημένες διαβουλεύσεις, δεν τίθεται ζήτημα διαφωνίας, απλώς χρειάζεται τεχνική επεξεργασία.

    Σε αυτό το στάδιο θα λυθεί επίσης το θέμα των τριών κατηγοριών δανείων για τις οποίες επιθυμούμε εξαιρέσεις. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα καταναλωτικά δάνεια συζητάμε τα όρια που προτείναμε. Τέλος, στόχος είναι να υπάρξει πλήρης εξαίρεση για τρία χρόνια από την πώληση όλων των κατηγοριών μη εξυπηρετούμενων δανείων που συνδέονται με υποθήκη ή προσημείωση πρώτης κατοικίας».

    Στη συνέχεια ο υπουργός εξήγησε ότι τα όρια που ανέφερε για τη διατήρηση της προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρηματικών δανείων είναι τα 500.000 ευρώ των επαγγελματικών δανείων τα 250.000 ευρώ και για τα καταναλωτικά δάνεια με όριο είναι τα 20.000 ευρώ.

    [04] Στους 44.035 οι πρόσφυγες, μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα

    Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως προκύπτει από τη συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών, σήμερα 13 Μαρτίου, στην Ελλάδα βρίσκονται 44.035 πρόσφυγες.

    Στα νησιά (Χίο, Σάμο, Λέσβο, Λέρο, Ρόδο, Σύμη, Μεγίστη, Κως, Φαρμακονήσι, Πάτμο, Κάλυμνο, Σαμοθράκη) αυτή τη στιγμή μένουν 8.904 άτομα σε hot spots και λοιπές δομές, ενώ καταγράφηκαν 2.702 νέες αφίξεις. Στη Λέσβο βρίσκονται οι περισσότεροι πρόσφυγες, δηλαδή 5.310.

    Στην Αττική φιλοξενούνται 10.987 πρόσφυγες, εκ των οποίων 4.166 άνθρωποι βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και 3.300 στο λιμάνι του Πειραιά.

    Στην Κεντρική Ελλάδα διαμένουν 1.102 πρόσφυγες, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων έχει καταλύσει στη Βόρεια Ελλάδα (23.042), και ειδικότερα στον προσωρινό καταυλισμό της Ειδομένης, όπου μέχρι στιγμής βρίσκονται 12.000 άνθρωποι. Στο στρατόπεδο Μαζαράκη στο Χέρσο Κιλκίς μένουν 3.640 πρόσφυγες και στη Νέα Καρβάλη 3.370.

    [05] Νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική είχε συστηθεί στον συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings

    Ένας ιδιώτης γιατρός είχε συστήσει στον Γερμανό συγκυβερνήτη που προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings πριν από σχεδόν έναν χρόνο στις Άλπεις να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική δύο εβδομάδες πριν από την τραγωδία, αποκάλυψαν σήμερα Γάλλοι ερευνητές.Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς, που είχε ιστορικό βαριάς κατάθλιψης, κλείστηκε στο πιλοτήριο και εσκεμμένα έριξε το Airbus τη 24α Μαρτίου του 2015 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 150 επιβαίνοντες του αεροσκάφους.

    Οι εμπειρογνώμονες του Γραφείου Ερευνών κι Αναλύσεων της Γαλλίας (BEA) επισήμαναν κατά την παρουσίαση της τελικής τους έκθεσης ότι ο Λούμπιτς είχε αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα που θα μπορούσαν να συνάδουν με ένα επεισόδιο ψυχωτικής κατάθλιψης τον Δεκέμβριο του 2014 και είχε συμβουλευτεί πολλούς γιατρούς τους επόμενους μήνες, κανείς εκ των οποίων δεν είχε προειδοποιήσει τις αρχές πολιτικής αεροπορίας ή τον εργοδότη του.

    Οι Γαλλοι εισαγγελείς επίσης ανακάλυψαν ότι ο συγκυβερνήτης, που αντιμετώπιζε επιπλέον προβλήματα όρασης και ενδεχομένως φοβόταν ότι θα χάσει την εργασία του, είχε κάνει έρευνες για μεθόδους αυτοκτονίας και είχε αποκρύψει τα προβλήματά του από τον εργοδότη του. Σύμφωνα με τη BEA κανείς από τους πιλότους που είχε συνταξιδέψει με τον Λούμπιτς δεν είχε διατυπώσει επίσημα την ανησυχία του για την πνευματική και διανοητική του κατάσταση.

    Σχεδόν έναν χρόνο μετά την αεροπορική τραγωδία της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας καλεί στην τελική της έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στην ενίσχυση του ιατρικού και ψυχολογικού ελέγχου των πιλότων, επιβεβαιώνοντας το σενάριο της εσκεμμένης συντριβής του αεροσκάφους από τον συγκυβερνήτη.

    [06] Να θέσει ανώτατα όρια στον αριθμό των προσφύγων, ζητά εκ νέου από τη Γερμανία ο Αυστριακός καγκελάριος

    Να δώσει ένα τέλος στον "αγώνα δρόμου των προσφύγων", που έχουν προορισμό τους τη Γερμανία, θέτοντας η ίδια ανώτατα όρια στον αριθμό αυτών που θα γίνονται δεκτοί στη χώρα της, ζητά από τη Γερμανίδα ομόλογό του Άγγελα Μέρκελ, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινές συνεντεύξεις του στις αυστριακές εφημερίδες "Κρόνεν Τσάιτουνγκ" και "Έστεραϊχ", στις οποίες επισημαίνει πως η κατανομή των προσφύγων δεν λειτουργεί, επειδή οι πρόσφυγες ελπίζουν ότι θα έλθουν στη Γερμανία.

    Στησημερινή ειδησεογραφία του αυστριακού Τύπου σημειώνεται, εξάλλου, πως σε δηλώσεις του από τη χθεσινή συνάντηση εργασίας των ηγετών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης στο Παρίσι, στις οποίες συμμετείχε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε πως «στον Αλέξη Τσίπρα θα ήταν πιο ευχάριστο εάν οι πρόσφυγες μόνον διέρχονταν από την Ελλάδα, ωστόσο στο προσφυγικό δεν τίθεται θέμα τι είναι πιο ευχάριστο, και έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα υπάρχει πλέον προώθηση των προσφύγων».

    [07] Τουλάχιστον 28 νεκροί από τις κατακλυσμιαίες βροχές στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις κατακλυσμιαίες βροχές που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες το Πακιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην επαρχία Μπαλουτσιστάν (νοτιοδυτικά), έξι στο Κιμπέρ Πακτουνκάβα (βορειοδυτικά) και πέντε στις περιοχές των φυλών, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών.

    Στις περιοχές που ελέγχουν οι φυλές, πέντε ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν χθες Σάββατο όταν κατέρρευσε τμήμα ανθρακωρυχείου. Σήμερα, περισσότεροι από 30 εργάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ορυχείο.Στην πλειονότητά τους οι θάνατοι προκλήθηκαν από την κατάρρευση στεγών των σπιτιών, διευκρίνισαν οι αρμόδιες αρχές, ενώ αναμένουν ακόμα τον απολογισμό των θυμάτων από την επαρχία Παντζάμπ, την πολυπληθέστερη της χώρας όπου ζουν σχεδόν 200 εκατομμύρια άνθρωποι.

    [08] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού

    Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού, με τημεγάλη παρέλαση που ξεκίνησε στις14:00 και την τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στις 21:00, στο παλιό λιμάνι.

    Οι χιλιάδες επισκέπτες που βρίσκονται ήδη στην Πάτρα, παρακολούθησαν χθες το βράδυ τη νυκτερινή ποδαράτη παρέλαση, διασκέδασαν σε καρναβαλικούς ρυθμούς και σήμερα περιμένουν να δουν από κοντά τα σατιρικά άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων, καθώς και τις ευφάνταστες στολές και κατασκευές των 30.000 καρναβαλιστών.

    Ο φετινός βασιλιάς καρνάβαλος είναι μεγαλειώδης, εντυπωσιακός, συμβολικός και σατιρικός, σε πλήρη και διαρκή κίνηση.Ειδικότερα πρόκειται για ένα πλουτοκράτη, με ημίψηλο και πούρο, που στο ένα του χέρι κρατά ένα βιβλίο, τα μνημόνια 1 και 2 και στο άλλο το μνημόνιο 3, καθώς και ένα ακόμη μνημόνιο με ερωτηματικό.

    Στις 9:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού. Εκεί η παρουσιάστρια της τελετής λήξης, η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή, θα υποδεχθεί τους χιλιάδες καρναβαλιστές και τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος θα κηρύξει τη λήξη του καρναβαλιού.Αμέσως μετά θα παραδοθεί στην πυρά ο βασιλιάς καρνάβαλος, ενώ τα πυροτεχνήματα αναμένεται να δώσουν λάμψη και χρώματα στην καρναβαλική νύχτα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 March 2016 - 12:32:28 UTC