Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Στόχος μας η διαφάνεια στο διαδίκτυο» δηλώνει ο Λ. Κρέτσος
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη συντρίβεται ανάμεσα στη λιτότητα και στα κλειστά σύνορα
  • [03] Σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας οδηγούνται και σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον Πειραιά
  • [04] Αυξημένα τα μέτρα Τροχαίας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
  • [05] Κέρι: Συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων ΗΠΑ και Ρωσίας σε Αμάν και Γενεύη, για τη Συρία
  • [06] Γαλλία: Συλλήψεις με την κατηγορία των επιθέσεων εναντίον προσφύγων στο Καλαί
  • [07] ΗΠΑ: Ο θάνατος του Κιθ Έμερσον, πρωτοπόρου του συνθεσάιζερ, μπορεί να οφείλεται σε αυτοκτονία
  • [08] Σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας οδηγούνται και σήμερα, από τον Πειραιά, πρόσφυγες και μετανάστες

  • [01] «Στόχος μας η διαφάνεια στο διαδίκτυο» δηλώνει ο Λ. Κρέτσος

    Η κυβέρνηση «θα εφαρμόσει στο ακέραιο» τους νόμους για τις άδειες και την κρατική διαφήμιση, διαβεβαιώνει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ»που κυκλοφορεί, εκτάκτως, το Σάββατο.

    Σημειώνει επίσης, ότι η κυβέρνηση με «τη δημοσιοποίηση των ποσών που διατίθενται για διαφήμιση και προβολή» των κρατικών και δημοσίων φορέων και οργανισμών, επιδιώκει να «περιοριστούν τα φαινόμενα εκβιαστών και να κοπεί ο ομφάλιος λώρος ενός συστήματος διαπλοκής και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος».

    «Δεν θα αφήσουμε σε ησυχία όσους φορείς αδιαφορούν για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας. Διασφαλίζεται η διαφάνεια μέσω της άσκησης συνολικής εποπτείας σε αυτήν. Όλα πλέον θα πηγαίνουν στη Διαύγεια», τονίζει ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

    Επισημαίνει δε, ότι οι όροι και η διαδικασία υπάρχουν από το 1997, ωστόσο, «ελάχιστοι φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα κατέθεσαν το σχετικό "φάκελο"» και αυτό καλλιέργησε το καθεστώς αδιαφάνειας, το οποίο «επιχειρούμε να εξαλείψουμε».

    Αναφερόμενος στη στάση της αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Λ. Κρέτσος σημειώνει ότι «αναζητά "τρύπες" στη διαχείριση της αδειοδότησης των παρόχων», αλλά «δεν κατάφερε να βρει κάποιο σφάλμα ούτε στη μελέτη, ούτε στη διαδικασία, γιατί δεν υπάρχει σφάλμα!»

    Για τη μάχη με τη διαπλοκή, τέλος, τονίζει είναι θέμα πολιτικής βούλησης. «Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν ήταν ζήτημα νομοθετικής ρύθμισης, αλλά πολιτικής βούλησης. Νόμοι που προέβλεπαν διαγωνιστική διαδικασία για τα κανάλια υπήρχαν εδώ και είκοσι χρόνια», επισημαίνει.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη συντρίβεται ανάμεσα στη λιτότητα και στα κλειστά σύνορα

    Συνάντηση εργασίας, υπό τον Φρανσουά Ολάντ, θα έχουν σήμεραοι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες, στην οποία έχει προσκληθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τον Γάλλο Πρόεδρο.Η συνάντηση που θα ξεκινήσει στις 11.30 ώρα Ελλάδας, πραγματοποιείται στο προεδρικό Μέγαρο.

    Εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν σε αυτήν τη συνάντηση εργασίας περί τους 15 πολιτικούς αρχηγούς, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο νέος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Γιόζεφ Μούσκατ, ο υπουργός Εσωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, ο ηγέτης του Εργατικού Ολλανδός Ντέρικ Σάμσον.

    Έχουν επίσης προσκληθεί να συμμετέχουν ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

    Φιλοδοξία του Γάλλου Προέδρου είναι να «επαναπροσδιορίσει το σχέδιο για μια Ευρώπη, που έχει βυθιστεί σε μια ανησυχητική κατάσταση από τα τρέχοντα προβλήματα, όπως η προσφυγική κρίση, η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη», σύμφωνα με δηλώσεις του προεδρικού περιβάλλοντος.

    Χθες, σε παρέμβασή του στη συνέντευξη Τύπου πουδόθηκε στο Παρίσι με την ευκαιρία της διεθνούς συνάντησης που οργάνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιέρ Λοράν, με θέμα«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει», ο πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων:

    «Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε συμπληγάδες. Συντρίβεται ανάμεσα στη λιτότητα και στα κλειστά σύνορα. Κρατά κλειστά τα σύνορα στους κατατρεγμένους και ανοιχτές τις πόρτες της σε πολιτικές ακραίας λιτότητας. Θα πρέπει να επαναβεβαιώσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής μας και να συνομολογήσουμε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο.Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα ενώπιον των συνεπειών των επιλογών της» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις συρράξεις στις οποίες συμμετείχαν ευρωπαϊκές χώρες όπως στο Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, ενώ εδώ και σαράντα χρόνια έχει αποδειχθεί ανίκανη να λύσει το Παλαιστινιακό».

    «Η λογική της ελαστικής εργασίας έχει αποτύχει όπου και εάν έχει εφαρμοσθεί»

    «Έχει αποτύχει η λογική της ελαστικής εργασίας όπου έχει εφαρμοσθεί» δήλωσε ο πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρας κληθείς να σχολιάσει την προσπάθεια της γαλλικής κυβέρνησης να περάσει μεταρρύθμιση του κώδικα εργασίας, δίνοντας διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις, στις σχέσεις με τους εργαζόμενους.

    «Πιστεύω ότι είναι μια εργατική αντίληψη» εξήγησε, «που αποδεδειγμένα , όπου έχει εφαρμοσθεί έχει αποτύχει. Η λογική της ελαστικής εργασίας, η λογική της κατάλυσης του πλαισίου της εργασιακής νομοθεσίας και των κατακτήσεων όλων των προηγούμενων χρόνων στην Ευρώπη, με το επιχείρημα ότι θα δώσει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και ώθηση στην οικονομία, έχει αποτύχει.

    Αν ήταν να δίνει ώθηση στην οικονομία, η έλλειψη κανόνων, η μαύρη εργασία, η έλλειψη συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως επέβαλαν στην Ελλάδα πριν από λίγα χρόνια, τότε οι πιο ανταγωνιστικές οικονομίες στην Ευρώπη και στον κόσμο, δεν θα ήταν αυτές που έχουν ισχυρούς κανόνες ρύθμισης αλλά χώρες σαν το Μπαγκλαντές για παράδειγμα.

    Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι ρυθμίσεις αυτές, όπου εφαρμόσθηκαν στην Ευρώπη, έχουν δώσει τα αντίθετα αποτελέσματα. Το ίδιο έγινε και στην Ελλάδα όπου απορυθμίσθηκαν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις από το 2012 με αποτέλεσμα να είναι μια από τις ελάχιστες χώρες της ευρωζώνης που δεν έχει συλλογικές διαπραγματεύσεις. Οδήγησε τελικά σε αύξηση της ανεργίας και σε εργασιακό μεσαίωνα τους πολίτες.Θα έλεγα λοιπόν σε όσους σκέπτονται τέτοιες μεταρρυθμίσεις να εξετάσουν καλά την περίπτωση της Ελλάδας» κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας.

    [03] Σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας οδηγούνται και σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον Πειραιά

    Σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αναμένεται να οδηγηθούν και σήμερα μετανάστες και πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση και ομαλοποίηση της κατάστασης.Ήδη 200 άνθρωποι αναχωρούν με πούλμαν για τον Βόλο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες πιθανόν θα αποφασίσουν εντός της ημέρας πόσοι ακόμη και σε ποιους χώρους θα οδηγηθούν.

    Επίσης, υπάρχει συνεχής προσπάθεια από τις αρμόδιες αρχές για ενημέρωση των προσφύγων, καθώς πολλοί απ' αυτούς αρνούνται να επιβιβαστούν σε πούλμαν. Πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες συνεχίζουν να ζητούν να μεταβούν στην Ειδομένη, ενώ την ίδια ώρα στα κινητά τους δέχονται μηνύματα από άτομα που λένε ότι θα μπορέσουν να τους περάσουν από τα σύνορα.

    Αυτή τη στιγμή στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά, φιλοξενούνται περίπου 2.540 μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα και μετά την πρωινή άφιξη του πλοίου Blue Star 1 με 488 μετανάστες και πρόσφυγες.

    Πριν λίγη ώρα κατέπλευσε και Blue Star Patmos μεταφέροντας 200 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται από τα Δωδεκάνησα και το "Διαγόρας" με 112 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.

    Στο λιμάνι καθ? όλη τη διάρκεια της ημέρας βρίσκονται εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες παρέχουν σίτιση και βοήθεια στους πρόσφυγες και μετανάστες.

    Επίσης δύο ομάδες από τον ΟΗΕ αλλά και από την ευρωπαϊκή επιτροπή ασύλου, μαζί με μεταφραστές, βρίσκονται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, προκειμένου να ενημερώνουν τους μετανάστες και πρόσφυγες ποια είναι τα δικαιώματά τους, για το πώς μπορούν να αιτηθούν άσυλο ή σε όσους επιθυμούν να γυρίσουν στις χώρες καταγωγής τους πώς μπορεί να γίνει αυτό. Ακόμη, υπάρχουν και ειδικά έντυπα σε πολλές γλώσσες προκειμένου να μπορούν οι μετανάστες και πρόσφυγες να ενημερωθούν.

    Εξάλλου, το «Χαμόγελο του Παιδιού», που έχει διαθέσει αρκετό δυναμικό αλλά και γιατρούς για ιατρική φροντίδα, έχει αναρτήσει αφίσες με οδηγίες σε διάφορες γλώσσες έξω από τους επιβατικούς σταθμούς, καλώντας τους πρόσφυγες αν έχουν χάσει το παιδί τους να επικοινωνούν δωρεάν στη γραμμή 116000, όλο το 24ωρο από οποιονδήποτε τηλεφωνικό θάλαμο χωρίς τη χρήση κάρτας η κέρματος, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό για εντοπισμό. Στο συγκεκριμένο έντυπο διευκρινίζετε επίσης ότι η ακρόαση σε αυτόν που καλεί σε βοήθεια γίνεται σε οποιαδήποτε γλώσσα χρειαστεί.

    [04] Αυξημένα τα μέτρα Τροχαίας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

    Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης ενόψει του φετινού εορτασμού των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχαίας,έως και τις 14-3-2016, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

    Καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

    Ο σχεδιασμός των μέτρων, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, περιλαμβάνει:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, συνεκτιμημένων και των μέτρων που ισχύουν για την χειμερινή περίοδο που διανύουμε και τους δείκτες επικινδυνότητας συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών.

  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου , όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις , για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

  • Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου , σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

    Κατά το εορταστικό τετραήμερο θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

  • Σάββατο (12-3-2016): 08.00-13.00 για το ρεύμα εξόδου

  • Την Κυριακή (13-3-2016) δεν ισχύουν απαγορεύσεις

  • Καθαρά Δευτέρα (14-3-2016): 15.00-21.00 για το ρεύμα εισόδου.

    Σε περίπτωση που κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οδηγοί παρακαλούνται:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση

  • Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

  • Να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.

  • Σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

    [05] Κέρι: Συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων ΗΠΑ και Ρωσίας σε Αμάν και Γενεύη, για τη Συρία

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή αμερικανορωσικών συνομιλιών εντός της ημέρας που θα επικεντρωθούν στις παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία, δύο ημέρες πριν από την επανάληψη στην Ελβετία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ μεταξύ της συριακής αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης της Δαμασκού.

    "Οι ομάδες των παρατηρητών μας θα συναντηθούν σήμερα με αυτές της Ρωσίας στη Γενεύη και στο Αμάν γι αυτές τις παραβιάσεις" της εκεχειρίας από τις κυβερνητικές δυνάμεις, δήλωσε ο Κέρι μιλώντας από τη στρατιωτική βάση Βασιλιάς Χάλεντ, στο Χαφρ αλ-Μπατίν της βόρειας Σαουδικής Αραβίας, όπου είχε επαφές με τους σαουδάραβες αξιωματούχους.

    Ο Κέρι δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει πως οι συνομιλίες μεταξύ των δύο συριακών πλευρών πρέπει να συνεχιστούν τη Δευτέρα και ότι η βία στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα μειώθηκε κατά 80 έως 90%. "Το επίπεδο της βίας έχει μειωθεί προφανώς κατά 80 έως 90%, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό. Και αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την εξάλειψη της βίας", τόνισε.

    [06] Γαλλία: Συλλήψεις με την κατηγορία των επιθέσεων εναντίον προσφύγων στο Καλαί

    Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε πέντε άνδρες που φέρεται να πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον προσφύγων στο Καλαί, μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς.Οι ύποπτοι, ηλικίας 18 ετών έως 48 ετών, κρατούνται από την Τετάρτη και σύμφωνα με το κατηγορητήριο την νύχτα της 20ης προς 21η Ιανουαρίου επιτέθηκαν εναντίον τριών Σύρων κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Καλαί . Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, χρησιμοποίησαν στις επιθέσεις τους "σιδερένιους λοστούς και λαβές αξινών".

    Οι άνδρες "προσπάθησαν να μην αφήνουν ίχνη των επιθέσεων τους" και δεν έχουν ομολογήσει ότι μεταμφιέστηκαν σε αστυνομικούς, αλλά "κάποιοι τους αναγνώρισαν ότι κατά τη διάρκεια των επιθέσεων φώναζαν 'Αστυνομία' και χρησιμοποίησαν κλομπ", ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι και οι πέντε φερόμενοι δράστες "διεξήγαγαν περισσότερες από μία επιθέσεις εναντίον προσφύγων στο Καλαί".

    [07] ΗΠΑ: Ο θάνατος του Κιθ Έμερσον, πρωτοπόρου του συνθεσάιζερ, μπορεί να οφείλεται σε αυτοκτονία

    Ο θάνατος του Βρετανού Κιθ Έμερσον που ανακοινώθηκε αργά χθες βράδυ, ενός εκ των πρωτοπόρων του συνθεσάιζερ στη ροκ μουσική, πιθανόν να οφείλεται σε αυτοκτονία, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

    Ο Κιθ Έμερσον, ο οποίος γνώρισε τη δόξα μέσα στο συγκρότημα Emerson, Lake & Palmer, πέθανε με μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στα προάστια του Λος Άντζελες. Η φίλη του, Μαρί Καβαγκούτσι, ειδοποίησε τις αρχές. "Ερευνάται ο θάνατος του μουσικού ο οποίος ήταν 71 ετών, που μπορεί να οφείλεται σε αυτοκτονία", δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Σάντα Μόνικα, 'Ερικα Ακλούφι.

    Ο αιώνια μακρυμάλλης Έμερσον, για τον οποίο ο Τζίμι Χέντριξ με την ηλεκτρική κιθάρα του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης, ήταν ένα θέαμα από μόνος του στις συναυλίες χτυπώντας τα πλήκτρα. Είχε σπουδάσει πιάνο όταν ήταν παιδί. Ωστόσο η καριέρα του και σε κάποιο βαθμό η πορεία της ροκ άλλαξαν για πάντα όταν άκουσε το άλμπουμ "Switched-on Bach" το 1968, του συνθέτη Γουόλτερ Κάρλος που έπαιζε κλασικά κομμάτια με ένα συνθεσάιζερ Moog.Τα συνθεσάιζερ πρώτης γενιάς, που παράγονταν από τον Ρόμπερτ Μουγκ, μόλις άρχιζαν τότε να παίρνουν μια θέση στον κόσμο της μουσικής. Ακούστηκαν κυρίως στο άλμπουμ "Abbey Road" των Beatles το 1969.

    [08] Σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας οδηγούνται και σήμερα, από τον Πειραιά, πρόσφυγες και μετανάστες

    Σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αναμένεται να οδηγηθούν και σήμερα μετανάστες και πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση και ομαλοποίηση της κατάστασης.Ήδη 200 άνθρωποι αναχωρούν με πούλμαν για τον Βόλο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες πιθανόν θα αποφασίσουν εντός της ημέρας πόσοι ακόμη και σε ποιους χώρους θα οδηγηθούν.

    Επίσης, υπάρχει συνεχής προσπάθεια από τις αρμόδιες αρχές για ενημέρωση των προσφύγων, καθώς πολλοί απ' αυτούς αρνούνται να επιβιβαστούν σε πούλμαν. Πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες συνεχίζουν να ζητούν να μεταβούν στην Ειδομένη, ενώ την ίδια ώρα στα κινητά τους δέχονται μηνύματα από άτομα που λένε ότι θα μπορέσουν να τους περάσουν από τα σύνορα.

    Αυτή τη στιγμή στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά, φιλοξενούνται περίπου 2.540 μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα και μετά την πρωινή άφιξη του πλοίου Blue Star 1 με 488 μετανάστες και πρόσφυγες.

    Πριν λίγη ώρα κατέπλευσε και Blue Star Patmos μεταφέροντας 200 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται από τα Δωδεκάνησα και το "Διαγόρας" με 112 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.

    Στο λιμάνι καθ? όλη τη διάρκεια της ημέρας βρίσκονται εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες παρέχουν σίτιση και βοήθεια στους πρόσφυγες και μετανάστες.

    Επίσης δύο ομάδες από τον ΟΗΕ αλλά και από την ευρωπαϊκή επιτροπή ασύλου, μαζί με μεταφραστές, βρίσκονται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, προκειμένου να ενημερώνουν τους μετανάστες και πρόσφυγες ποια είναι τα δικαιώματά τους, για το πώς μπορούν να αιτηθούν άσυλο ή σε όσους επιθυμούν να γυρίσουν στις χώρες καταγωγής τους πώς μπορεί να γίνει αυτό. Ακόμη, υπάρχουν και ειδικά έντυπα σε πολλές γλώσσες προκειμένου να μπορούν οι μετανάστες και πρόσφυγες να ενημερωθούν.

    Εξάλλου, το «Χαμόγελο του Παιδιού», που έχει διαθέσει αρκετό δυναμικό αλλά και γιατρούς για ιατρική φροντίδα, έχει αναρτήσει αφίσες με οδηγίες σε διάφορες γλώσσες έξω από τους επιβατικούς σταθμούς, καλώντας τους πρόσφυγες αν έχουν χάσει το παιδί τους να επικοινωνούν δωρεάν στη γραμμή 116000, όλο το 24ωρο από οποιονδήποτε τηλεφωνικό θάλαμο χωρίς τη χρήση κάρτας η κέρματος, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό για εντοπισμό. Στο συγκεκριμένο έντυπο διευκρινίζετε επίσης ότι η ακρόαση σε αυτόν που καλεί σε βοήθεια γίνεται σε οποιαδήποτε γλώσσα χρειαστεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 March 2016 - 9:32:42 UTC