Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Παρίσι για την "αλλαγή της Ευρώπης" ο ΑλέξηςΤσίπρας
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει «δύο παράλληλες κρίσεις»
  • [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 3,042 δισ. ευρώ το α' δίμηνο του 2016 στον προϋπολογισμό
  • [04] Τη συνεργασία ΑΠΕ-ΜΠΕ και Rossiya Segodnya χαιρέτισαν οι Σ. Πριχόντκο και Αρ. Μπαλτάς
  • [05] Ξεκινά η καταγραφή των αναγκών του Δημόσιου σε προσωπικό
  • [06] Κοινή δράση Ελλήνων και Κυπρίων ευρωβουλευτών για το προσφυγικό
  • [07] Βίντεο ΕΚ: Η Τραπεζική Ενωση πρέπει να ολοκληρωθεί
  • [08] Βίντεο ΕΚ : Οι ευρωβουλευτές λένε "οχι" στις συμφωνίες με τις καπνοβιομηχανίες
  • [09] Ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην αραβική γλώσσα, για τους πρόσφυγες και μετανάστες
  • [10] Περισσότεροι από 42000 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

  • [01] Στο Παρίσι για την "αλλαγή της Ευρώπης" ο ΑλέξηςΤσίπρας

    Στο Παρίσι βρίσκεταιο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσκεκλημένος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να παραβρεθεί αύριο σε συνάντηση που οργανώνει ο Γάλλος πρόεδρος με τους σοσιαλδημοκράτες Ευρωπαίους ηγέτες.

    Ο κ. Τσίπρας είναι επίσης ο βασικός προσκεκλημένος, σήμερα το βράδυ, σε μεγάλη συνάντηση για την Ευρώπη που οργανώνεται στο Ινστιτούτο Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων(IRIS).

    «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει» είναι το θέμα της συνάντησης που γίνεται με την πρωτοβουλία του Πιέρ Λοράν, γενικού γραμματέα του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και προέδρου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στο «πάνελ» των συζητητών είναι προσκεκλημένοι: ο Πάμπλο Ιγκλέσιας (Ποντέμος), η Γκαμπριέλε Ζίμερ, επικεφαλής της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Πορτογαλίδα αριστερή ευρωβουλευτής Μαρίζα Ματίας κ.α. εκπρόσωποι κινημάτων της αριστεράς, οικολογικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών.

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει «δύο παράλληλες κρίσεις»

    Η Ελλάδα αντιμετωπίζει «δυο παράλληλες κρίσεις»στο οικονομικό και ανθρωπιστικό πεδίο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNBC και στη δημοσιογράφο Julia Chatterley, εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν μπορούν να υλοποιηθούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές.

    «Στο οικονομικό μέτωπο, η Ελλάδα δυσκολεύεται να φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανήμπορη να επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή κρίση όσο αφορά το μεταναστευτικό» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    «Αν δε βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη συνεργασία της Τουρκίας, η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη για τη χώρα μου» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προειδοποίησε: «έχουμε φτάσει στο σημείο που δεν μπορούμε να δεχτούμε επιπλέον ροές».

    Υπογράμμισε,ακόμα, ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον οικονομική βοήθεια, αλλά, επίσης, χρειάζεται οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    «Αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν μπορεί να επιλυθεί από την Ελλάδα μονομερώς» σημείωσε και πρόσθεσε: «Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, οι δεσμεύσεις για επανατοποθέτηση προσφύγων εκτός Ελλάδος δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και άρα αν δεν υπάρξει πραγματική ηγεσία από τις ευρωπαϊκές χώρες, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε μια βιώσιμη λύση».

    [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 3,042 δισ. ευρώ το α' δίμηνο του 2016 στον προϋπολογισμό

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,042 δισ. ευρώ εμφάνισε κατά το πρώτο δίμηνο του έτους ο κρατικός προϋπολογισμός, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1,324 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 194 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 615 εκατ. ευρώ.

    Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 3,042 δισ. ευρώ έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,238 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,065 δισ. ευρώ.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 9,625 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 964 εκατ. ευρώ ή 11,1% έναντι του στόχου του προϋπολογισμού 2016. Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 8,104 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 322 εκατ. ευρώ ή 4,1% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016.

    Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 544 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 45 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (589 εκατ. ευρώ).

    Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 1,522 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 642 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του προϋπολογισμού 2016.

    [04] Τη συνεργασία ΑΠΕ-ΜΠΕ και Rossiya Segodnya χαιρέτισαν οι Σ. Πριχόντκο και Αρ. Μπαλτάς

    Τη συνεργασία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Rossiya Segodnya χαιρέτισαν, στο πλαίσιο εγκαινίων για το Αφιερωματικό Έτος Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας, ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας Σεργκέι Πριχόντκο και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

    «Χαιρόμαστε πάρα πολύ για τη συνεργασία των δύο πρακτορείων γιατί στο επίπεδο της επικοινωνίας και της ενημέρωσης, τουλάχιστον, στην Ελλάδα τέτοιες σχέσεις λείπουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάς και εξέφρασε την ελπίδα η συνεργασία αυτή να δείξει έναν καινούργιο δρόμο, όχι μόνο στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, αλλά και στην ενημέρωση.

    Με την άποψη του υπουργού Πολιτισμού συμφώνησε ο Ρώσος αντιπρόεδρος τονίζοντας ότι το κυριότερο είναι ότι έχουμε κοινούς στόχους και πως τώρα σε αυτήν την ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία δεν πρέπει να χαθεί ο ρυθμός της συνεργασίας των δύο χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, διατύπωσε τη βούληση για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών, με έμφαση στην οικονομία, τον πολιτισμό, την παιδεία και την τεχνολογία.

    [05] Ξεκινά η καταγραφή των αναγκών του Δημόσιου σε προσωπικό

    Στην καταγραφή των αναγκών του Δημοσίου σε προσωπικό προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά με προτεραιότητα στους τομείς της υγείας και της παιδείας. Η κάλυψη των αναγκών θα γίνει με την κινητικότητα, είτε με προσλήψεις.

    Το ζήτημα της υποστελέχωσης στον δημόσιο τομέα απασχόλησε συνάντηση του υπουργού Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκου Φλαμπουράρη με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Δημήτρη Παπαγιαννάκο.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας που θα απευθυνθεί σε όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, με στόχο να καταγραφούν και να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν είτε με κινητικότητα, είτε με προσλήψεις.

    Με την ολοκλήρωση, το επόμενο τετράμηνο, της κατάθεσης των οργανογραμμάτων όλων των φορέων του δημοσίου, αλλά και την ψήφιση του νόμου για την εθελοντική κινητικότητα θα είναι δυνατή η κάλυψη των κενών με έμφαση στις επείγουσες ανάγκες τομέων, όπως η υγεία και η παιδεία και στο μέτρο του δυνατού και των υπόλοιπων αναγκών του Δημοσίου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας.

    [06] Κοινή δράση Ελλήνων και Κυπρίων ευρωβουλευτών για το προσφυγικό

    Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές συναντήθηκαν την Πέμπτη στο Στρασβούργο, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Γ. Γραμματικάκη, για να εξετάσουν την ανάληψη κοινών δράσεων σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα. Οι Έλληνες ευρωβουλευτές συμμερίστηκαν ομόθυμα την εισήγηση του κ. Γραμματικάκη, για την ανάγκη παραμερισμού των πολιτικών τους διαφορών και την σημασία μιας ενιαίας κινητοποίησής τους. Σε παράλληλη γραμμή δήλωσαν ότι θα συμπαραταχθούν και οι Κύπριοι συνάδελφοί τους. Ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε η άμεση και ειδική ενημέρωση όλων των συναδέλφων τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τις δραματικές διαστάσεις που παίρνει στην χώρα μας το προσφυγικό ζήτημα. Θα τους ζητηθεί επίσης να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης με στόχο την έμπρακτη στήριξη των προσφύγων και των ελληνικών περιοχών που τους υποδέχονται καθημερινά. Το επόμενο βήμα της πρωτοβουλίας θα είναι η επεξεργασία και άλλων προτάσεων - ιδιαίτερα όσον αφορά την κατάσταση στην Ειδομένη - που διατυπώθηκαν στην συνάντηση, ώστε να καταρτισθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που θα εξελιχθεί και θα υλοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

    Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι κάτωθι Έλληνες ευρωβουλευτές:

    Νίκος Ανδρουλάκης

    Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ

    Γιώργος Γραμματικάκης

    Θοδωρής Ζαγοράκης

    Εύα Καϊλή

    Μανώλης Κεφαλογιάννης

    Στέλιος Κούλογλου

    Κωνσταντίνα Κούνεβα

    Μιλτιάδης Κύρκος

    Γιώργος Κύρτσος

    Δημήτρης Παπαδημούλης

    Σοφία Σακοράφα

    Μαρία Σπυράκη

    Νικόλαος Χουντής

    Κώστας Χρυσόγονος

    καθώς και οι Κύπριοι συνάδελφοί τους:

    Ελένη Θεοχάρους

    Κώστας Μαυρίδης

    Δημήτρης Παπαδάκης

    Νεοκλής Συλικιώτης

    Τάκης Χατζηγεωργίου

    [07] Βίντεο ΕΚ: Η Τραπεζική Ενωση πρέπει να ολοκληρωθεί

    Η Ευρώπη έχει κάνει σημαντικά βήματα για τη δημιουργία Τραπεζικής Ενωσης, ωστόσο εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε ένα ενιαίο σύστημα εγγύησης καταθέσεων στην ΕΕ, δήλωσε ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι (Σοσιαλιστές, Ιταλία), για την πρόοδο που επιτεύχθηκε το 2015. Οι ευρωβουλευτές συζήτησαν και ψήφισαν την έκθεσή του στις 10 Μαρτίου.

    [08] Βίντεο ΕΚ : Οι ευρωβουλευτές λένε "οχι" στις συμφωνίες με τις καπνοβιομηχανίες

    [09] Ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην αραβική γλώσσα, για τους πρόσφυγες και μετανάστες

    Ιστοσελίδα στην αραβική γλώσα, με χρηστικές πληροφορίες αλλά και ειδήσεις που ενδιαφέρουν τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διεύθυνσηhttp://www.ana.gr/arabic.

    Ειδικότερα στην ιστοσελίδα θα δημοσιεύονται:

    - Χρήσιμες πληροφορίες, σύνδεσμοι, οδηγίες και ανακοινώσεις του Συντονιστικού Οργάνου για τους αραβόφωνους προσφυγικούς πληθυσμούς που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.

    Οι πληροφορίες, οδηγίες, ανακοινώσεις θα συνοδεύονται από το σχετικό ενημερωτικό πολυμεσικό υλικό, χάρτες κλ.π.

    - Αναλυτικά οι ειδήσεις από την Ελλάδα για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, και οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα, με έμφαση σε εκείνες που αφορούν στον αραβικό κόσμο. Όλες οι ειδήσεις θα εμπλουτίζονται από σχετικές φωτογραφίες.

    - Επιπλέον, θα δημοσιεύονται στην αγγλική γλώσσα τίτλοι ειδήσεων από την ελληνική επικαιρότητα.

    Η ιστοσελίδα θα ειναι προσαρμόσιμη για απεικόνιση σε ταμπλέτες και έξυπνα κινητά, ενώ θα υπάρχουν σύνδεσμοι για τις άλλες ιστοσελίδες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ελληνική, αγγλική και τουρκική γλώσσα.

    [10] Περισσότεροι από 42000 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

    Για 42.253 πρόσφυγες σε όλη την επικράτεια κάνουν λόγο τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

    Από αυτούς οι 8.293 βρίσκονται στα νησιά, όπου οι αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 864. Συγκεκριμένα, 5.019 βρίσκονται στη Λέσβο, 894 στη Σάμο, 2.109 στη Χίο, επτά στη Ρόδο, 137 στη Μεγίστη, 79 στην Κω και 48 στη Λέρο.

    Στην Αττική φιλοξενούνται 10.249 άτομα. Η νέα δομή που προστέθηκε από χτες είναι οι κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, όπου έχουν μεταφερθεί 129 πρόσφυγες. Στο λιμάνι του Πειραιά οι πρόσφυγες υπολογίζονται σε 3.549, στις τρεις δομές του Ελληνικού σε 3.901, στον Ελαιώνα σε 712 και στο Σχιστό σε 1.958.

    Στις Θερμοπύλες φιλοξενούνται 260 άτομα, ενώ χτες το βράδυ μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά 200 πρόσφυγες στα Τρίκαλα και 400 στη Λάρισα. Επίσης, από χτες 347 πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί σε μια παλιά αποθήκη εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Δράμας.

    Στον Χέρσο Κιλκίς διαμένουν 3.738 άτομα, στη Νέα Καβάλα Κιλκίς 3.343, στη Νέα Καρβάλη Καβάλας 800, στην Ελευθερούπολη 200, στην Κοζάνη 420 και στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης 2.003. Οι πρόσφυγες εντός camp στην Ειδομένη υπολογίζονται σε 12.000.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 March 2016 - 15:32:35 UTC