Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: O πρωθυπουργός μετατρέπει την Ελλάδα σε απέραντο καταυλισμό
  • [02] Ο Λάτβαλα νικητής στο ράλι τoυ Μεξικό
  • [03] Νίκη ψυχολογίας με 2-0 επί του Ατρομήτου

  • [01] ΝΔ: O πρωθυπουργός μετατρέπει την Ελλάδα σε απέραντο καταυλισμό

    Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

    Συγκεκριμένα είπε ότι ελάχιστες ώρες μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι το μόνο που ξέρει είναι να διχάζει και πως τώρα κατασκευάζει νέα τεχνητή γραμμή σύγκρουσης.

    «Ο "ανθρωπισμός"(δικός του) και η "ακροδεξιά"(όλοι οι άλλοι). Προφανώς για τον κ.Τσίπρα ανθρωπισμός είναι οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που περιφέρονται ανά την Ελλάδα πεινασμένοι, διψασμένοι και αβοήθητοι. Ενώ, κατά τον κ. Τσίπρα, "ακροδεξιά"είναι η αναγκαία φύλαξη των συνόρων της πατρίδας και η αυτονόητη διαμονή των παράτυπων μεταναστών σε κλειστούς χώρους για λόγους δημόσιας ασφάλειας», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος και αναρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός δεν καταλαβαίνει πως η πολιτική«αφύλακτα σύνορα - ξέφραγο αμπέλι» είναι ακριβώς εκείνη που φτιάχνει τις «Χρυσές Αυγές» της Ελλάδας και της Ευρώπης.

    «Ανίκανος και αναξιόπιστος, αφού με την ιδεοληψία του μετατρέπει σε απέραντο καταυλισμό την Ελλάδα, προσπαθεί και πάλι να κοροιδέψει και να διχάσει τους Έλληνες. Μάταια όμως. Ένα είναι βέβαιο. Η εποχή του πέρασε», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

    Μαξίμου: Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ονειρεύεται άλλες εποχές και δεν το κρύβει

    "Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ονειρεύεται «άλλες» εποχές και δεν το κρύβει. Προφανώς, ονειρεύεται τις εποχές διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του. Αυτές ακριβώς που οδήγησαν τον τόπο στην κατάντια που με κόπο ανατρέπει, μέρα με την ημέρα, η κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτές τις εποχές του «παλιού», στις οποίες τρεις φορές γύρισε την πλάτη -μπροστά στην κάλπη- ο ελληνικός λαός τον τελευταίο χρόνο" αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου σε απάντησή του στον κ. Γ. Κουμουτσάκο.

    "Δυστυχώς για τον ίδιο," προσθέτει το Μέγαρο Μαξίμου "αντί να απαντήσει επί της ουσίας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, σήμερα το μεσημέρι, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι η ακροδεξιού χαρακτήρα ρητορική στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει το σύνολο του κόμματος" θέτοντας εν συνεχεία το ερώτημα "άραγε, θα συμφωνήσει με τον εκπρόσωπό του και ο πρόεδρος της ΝΔ, ομολογώντας ότι το ευρωπαϊκό προφίλ που πασχίζει να χτίσει δεν είναι παρά μία βιτρίνα;"

    "Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τις επιλογές του. Ακόμη και σήμερα, με την πρωτοφανή του ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο Σύνταγμα, απέρριψε -ξανά- τη λογική της ΝΔ για «κλειστά σύνορα» και κέντρα κλειστού τύπου στη λογική των φυλακών" καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου στην απάντησή του στον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ.

    [02] Ο Λάτβαλα νικητής στο ράλι τoυ Μεξικό

    Ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα κατέκτησε την πρωτιά στο ράλι του Μεξικό, το οποίο είναι ο τρίτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC). Ο Φινλανδός οδηγός της Volkswagen ήταν εντυπωσιακός στις περισσότερες ειδικές και τερμάτισε μετά από 4 ώρες 25:57.4.

    Στη 2η θέση o Σεμπαστιάν Οζιέ επίσης με Volkswagen, πέρασε τη γραμμή του φίνις μετά από 1:05.0, ενώ 3ος με 3:37.9 πίσω από τον Λάτβαλα, τερμάτισε ο Ισπανός Ντάνι Σόρντο με Hyundai. Πρόωρα έληξε ο αγώνας για τον Βέλγο Τιερί Νεβίλ, που εκκίνησε από τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, αλλά στην πρώτη ειδική της ημέρας είχε ατύχημα και εγκατέλειψε.

    [03] Νίκη ψυχολογίας με 2-0 επί του Ατρομήτου

    Μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League. Στο 8΄ ο Εβαντζελίστα άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι» και ο Βιγιαφάνιες στο 70΄ «σφράγισε» το «τρίποντο».

    Το ντεμπούτο του Σεμπάστιαν Λέτο με τους «πράσινους» συνοδεύτηκε με σημαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό, που πάει με καλή ψυχολογία στο μεγάλο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλό του, ενώ ελπίζει σε «στραβοπάτημα» της ΑΕΚ στην Τρίπολη προκειμένου να παραμείνει «ζωντανός» στο κυνήγι της 2ης θέσης της κανονικής περιόδου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 March 2016 - 21:32:26 UTC