Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τ. Πετρόπουλος: Στα 3.088 ευρώ το ανώτατο όριο για δύο και περισσότερες συντάξεις και στα 2.304 για τη μια σύνταξη
  • [02] Περίπου 5.000 πρόσφυγες παραμένουν στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά
  • [03] O Αθανάσιος Θανόπουλος νέος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ
  • [04] ΥΠΕΘΑ Αυστρίας: Αν η Γερμανία δεν θέλει ανώτατα όρια, ας μεταφέρει τους πρόσφυγες απευθείας στο έδαφός της
  • [05] "Ελλάδα, Τουρκία, Frontex υπεύθυνες για την επιχειρησιακή διαχείριση του προσφυγικού, απαντάει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ
  • [06] Ημερίδα της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) για το Χρέος και τη Δημοκρατία
  • [07] Σε εξέλιξη εργασίες για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων πλησίον του Πάρκου «Τρίτση», στο Ίλιον
  • [08] Αποχαιρέτησε τον Πίτου Γκαρσία ο Ατρόμητος
  • [09] Στο EURO 2016 ο διαιτητής Σιδηρόπουλος

  • [01] Τ. Πετρόπουλος: Στα 3.088 ευρώ το ανώτατο όριο για δύο και περισσότερες συντάξεις και στα 2.304 για τη μια σύνταξη

    Με το νέο ασφαλιστικό νόμο, το ανώτατο όριο εισοδήματος από συντάξεις για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία σύνταξη θα είναι 3.088 ευρώ μικτά για το σύνολο των συντάξεων, από 3.680 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ το ανώτατο όριο για τη μία σύνταξη, θα είναι στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ που είναι σήμερα, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

    Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης θα ανώτατα όρια θα ισχύσουν, τουλάχιστον για το στάδιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή έως το 2018.

    Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με δικαίωμα που έχουν παλαιότεροιβουλευτέςκαι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εισπράττουν δύο και τρειςσυντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι να διασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα στην κατανομή των βαρών και θα τεθούν δίκαιοι κανόνες και για τους βουλευτές και τους αιρετούς.

    "Μέριμνα της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι συντάξεις", είπε ο υφυπουργός Εργασίας, και τόνισε ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν τόσο υψηλές συντάξεις δεν υπερβαίνουν το 0,6% του συνόλου των 2.656.704 συνταξιούχων.

    "Οι παροχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση στους συνταξιούχους και θα είναι πολλαπλάσια από τις εισφορές " κατάληξε ο κ. Πετρόπουλος.

    [02] Περίπου 5.000 πρόσφυγες παραμένουν στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά

    Σε τέσσερις σταθμούς σταθμούς του ΟΛΠ και συγκεκριμένα στην πύλη Ε-1, Ε-2, Ε-3 και στην Πέτρινη Αποθήκη, φιλοξενούνται προσωρινά οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που κατέφθασαν χθες βράδυ και σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

    Ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων παρά την αρχική εκτίμηση από την Παμπειραική Πρωτοβουλία Υποστήριξης Μεταναστών και Προσφύγων για 5.000 άτομα μεταβάλλεται περιοδικά καθώς όπως ανέφεραν στελέχη του ΟΛΠ πολλά άτομα και οικογένειες αναχωρούν από μόνα τους με προορισμό το σταθμό του τρένου. Όπως ανέφεραν τα στελέχη του ΟΛΠ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αίθουσα στην πύλη Ε-7 έχει κλείσει προσωρινά προκειμένου να απολυμανθεί και να μπορέσει να φιλοξενήσει μετανάστες και πρόσφυγες που θα καταφθάσουν αύριο με το πλοίο της γραμμής.

    Πάντως από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά το υπουργείο Υγείας το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΚΕΕΛΠΝΟ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αλλά και το Χαμόγελου του Παιδιού έχουν διαθέσει εξειδικευμένους γιατρούς, προκειμένου να παράσχουν ιατρική φροντίδα σε 24ωρη βάση στους μετανάστες και πρόσφυγες. Επίσης εθελοντικές οργανώσεις προσφέρουν τρεις φορές την ημέρα τροφή φρούτα και νερό.

    Ο ΟΛΠ έχει διαθέσει επιπλέον προσωπικό καθαριότητας σε 24ωρη βάση αλλά και χημικές τουαλέτες.

    [03] O Αθανάσιος Θανόπουλος νέος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

    Ο Αθανάσιος Κων. Θανόπουλος ανέλαβε, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, τα καθήκοντα του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικης Στατιστικής Αρχής, ο Αθανάσιος Θανόπουλος προτάθηκε ομόφωνα για τη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ από διεθνή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

    Ο Αθανάσιος Κ. Θανόπουλος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα Οικονομικά του Πανεπιστημίου του Pittsburgh (ΗΠΑ), μεταπτυχιακών τίτλων (DEA και DEEQA) στη Μαθηματική Οικονομική και Οικονομετρία του Πανεπιστημίου της Τουλούζης (Γαλλία) και πτυχίου Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Θανόπουλος ασχολήθηκε με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως στατιστική διακυβέρνηση, ποιότητα των επίσημων στατιστικών, σχεδιασμός μοντέλων ανακεφαλαιοποίησης και εξυγίανσης τραπεζών, κοινωνική ασφάλιση/σχεδιασμός συνταξιοδοτικών συστημάτων και σχεδιασμός βέλτιστων μοντέλων αποζημίωσης για φαρμακευτικά προϊόντα.

    Συμμετείχε για πολλά έτη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και ως εθνικός εμπειρογνώμονας σε συναφείς Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Υποεπιτροπής της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής για τις Στατιστικές (EFC Subcommittee on Statistics) και της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου για τις Στατιστικές.

    [04] ΥΠΕΘΑ Αυστρίας: Αν η Γερμανία δεν θέλει ανώτατα όρια, ας μεταφέρει τους πρόσφυγες απευθείας στο έδαφός της

    Εάν η Γερμανία νομίζει πως δεν υπάρχουν ανώτερα όρια, τότε θα πρέπει να φέρνει απευθείας από την Ελλάδα τους πρόσφυγες στη Γερμανία, τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς-Πέτερ Ντόσκοτσιλ, απορρίπτοντας κατηγορηματικά την κριτική της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αυστρία.

    Μπορεί η Γερμανία να μην έχει θεσπίσει τυπικά κάποια ανώτερα όρια στον αριθμό των προσφύγων, ωστόσο εδώ και μήνες εφαρμόζει ημερήσιες ποσοστώσεις και επωφελείται αυτή τη στιγμή μαζικά από τα μέτρα συνοριακών ελέγχων της Αυστρίας και των κρατών κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων. Την ίδια ώρα η Αυστρία, με αυτές τις γερμανικές ποσοστώσεις γίνεται «η ζώνη αναμονής αιτούντων άσυλο για ολόκληρη την Ευρώπη», επισημαίνει ο προσκείμενος στο Λαϊκό Κόμμα, υπουργός Άμυνας της Αυστρίας.

    Η Γερμανία θέλει προφανώς να ανοίξει πάλι τη Διαδρομή των Βαλκανίων, κάτι που θα καθιστούσε την Αυστρία, ζώνη αναμονής για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες - και αυτό «η Αυστρία δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να το αποδεχθεί», προσθέτει.

    Κατά την άποψή του, μία ευρωπαϊκή λύση δεν σημαίνει πως θα ανοίξει η Διαδρομή των Βαλκανίων και οι πρόσφυγες θα μεταφέρονται μέχρι την Κεντρική Ευρώπη. Μία ευρωπαϊκή λύση, διευκρινίζει ο ίδιος, σημαίνει καταγραφή, κατανομή και επαναπροώθηση των προσφύγων, από τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [05] "Ελλάδα, Τουρκία, Frontex υπεύθυνες για την επιχειρησιακή διαχείριση του προσφυγικού, απαντάει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

    Ελλάδα, Τουρκία και Frontex είναι υπεύθυνες για την επιχειρησιακή διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, δηλώνει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε ερωτήσεις της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, Προέδρου της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ και του Νίκου Ανδρουλάκη, μέλους της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων.

    Ο ΓΓ απαντώντας σε ερώτηση της κ. Καϊλή ως προςτονρόλο του ΝΑΤΟ στις καθημερινές προκλήσεις από τα τουρκικά μαχητικά, είπε ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακούν σε τέτοια ζητήματα και θα ακολουθήσουν μόνον τον σκοπό της επιχείρησης, που είναι η συμβολή στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων.

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης, έθεσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ζήτημα της εφαρμογής της απόφασης που έλαβαν οι Υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ για το προσφυγικό, ερωτών αν η συμφωνία προβλέπει όντως την επιστροφή στην Τουρκία των προσφύγων που θα εντοπίζονται από τα πλοία της Νατοϊκής Δύναμης, την ίδια στιγμή που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Άγκυρα εγείρει πολλαπλά ζητήματα στις συζητήσεις για το επιχειρησιακό σχέδιο της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο που γίνονται στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, ενώ φέρεται να αρνείται εκ των προτέρων την επιστροφή των προσφύγων στα παράλιά της.

    Ο ΓΓ απευθυνόμενος στους δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές, διευκρίνισε πως το ΝΑΤΟ θα έχει βοηθητικό ρόλο προς τις δυνάμεις της Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος της Ελλάδας και της Τουρκίας καθώς και δυνάμεων της Frontex. Το ΝΑΤΟ δεν θα είναι αυτό που θα επιστρέψει πρόσφυγες. Ο ρόλος του είναι να βοηθήσει και να υποστηρίξει την Ελλάδα, την Τουρκία και την Frontex να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο. Όμως, όπως υπογράμμισε, αν τα πλοία της Συμμαχίας χρειαστεί να προβούν σε επιχειρήσεις διάσωσης, τότε οι διασωθέντες θα μεταφέρονται πίσω στην Τουρκία.

    Επισήμανε επίσης,ότι προς το παρόν υπάρχει μόνο η πολιτική απόφαση των 28 Υπουργών Άμυνας. Το επιχειρησιακό σχέδιο είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση και ότι οι δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στο Αιγαίο έχουν απλά την εντολή να επιτηρούν και να ανταλλάσουν πληροφορίες με τα εμπλεκόμενα Κράτη.

    [06] Ημερίδα της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) για το Χρέος και τη Δημοκρατία

    Την Τρίτη 1η Μαρτίου 2016, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) για το Χρέος και τη Δημοκρατία, με τίτλο "Restructuring Debt-Rebuilding Democracy", μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού, Σοφίας Σακοράφα και του Jean-Luc M?lenchon.

    Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν, στην πρώτη ενότητα, τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος της Ελληνικής Βουλής από τα μέλη της Επιτροπής καιστη δεύτερη ενότητα θα διεξαχθεί συζήτηση για το Πολυμερές Πλαίσιο Αναδιάρθρωσης Χρεών που προτείνει ο ΟΗΕ.

    Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την Ημερίδα στον παρακάτω ιστότοπο (ώρα έναρξης στην Ελλάδα 10.00):

    http://www.guengl.eu/news/article/events/sovereign-debt-default-and-the-eu-the-impossible-marriage-1-3-2016

    Χαιρετισμός και εναρκτήρια ομιλία του Νίκου Χουντή, ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας

    Στο πρώτο μέρος θα πάρουν μέρος

    Συντονιστής: Νίκος Χουντής

    Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

    Eric Toussaint, Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους στον Τρίτο Κόσμο (CADTM).

    Γιώργος Κασσιμάτης, Ομότιμος Καθηγητής Δικαίου του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Benjamin Lemoine, ερευνητής του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας (CNRS)

    Στο δεύτερο μέρος,

    Συντονίστρια: Σοφία Σακοράφα

    θα πάρουν μέρος : Diego Borja, πρώην Υπουργός Οικονομικών του Ισημερινού.

    Maria Lucia Fatorelli, Συντονίστρια της Επιτροπής Πολιτών για τον Έλεγχο του Χρέους της Βραζιλίας (Citizen Debt Audit-Brazil).

    Cephas Lumina, Καθηγητής, πρώην ανεξάρτητος ειδικός του ΟΗΕ για το εξωτερικό χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    [07] Σε εξέλιξη εργασίες για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων πλησίον του Πάρκου «Τρίτση», στο Ίλιον

    Σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων διαμορφώνεται χώρος πλησίον του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον. Ήδη συνεργεία του στρατού πραγματοποιούν εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, που έχει έκταση περίπου 70 στρέμματα, για να εγκατασταθούν σκηνές και υποδομές υγιεινής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν εκεί την προσεχή Παρασκευή. Το θέμα απασχόλησε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ιλίου, χθες το βράδυ, στο οποίο παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε, στο χώρο εκτιμάται ότι θα φιλοξενηθούν περί τους 1.000 πρόσφυγες για διάστημα περίπου ενός μήνα.

    Πρόκειται για περιφραγμένη έκταση που στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί για φιλοξενία σεισμόπληκτων από τον μεγάλο σεισμό του 1999. Ο κ. Παπαδόπουλος άφησε, πάντως, ανοιχτό το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί η πρόταση αν ο δήμος θέσει θέμα λειτουργίας των παρακείμενων αθλητικών εγκαταστάσεων.

    Όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας, δεν πρόκειται για hotspot αλλά για προσωρινή δομή και διαβεβαίωσε ότι από τη λειτουργία του δεν θα επιβαρυνθεί η περιοχή. Ανέφερε ότι δεν θα εγκατασταθούν κοντέινερ παρά μόνο αντίσκηνα και προκατασκευασμένα σπίτια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα αναλάβει το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με στρατιωτικούς γιατρούς, οπλίτες γιατρούς και τις ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου και Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Επίσης, δεν θα δημιουργηθούν εστιατόρια, αλλά τέντες προσωρινής εστίασης, καθώς τη σίτιση θα καλύψει ο στρατός.

    [08] Αποχαιρέτησε τον Πίτου Γκαρσία ο Ατρόμητος

    «Αντίο» στον Πίτου Γκαρσία είπε ο Ατρόμητος. Ο Αργεντινός μέσος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Νότια Κορέα και στην Σεονγκνάμ Ιλούα, όπως ανακοινώθηκε από τους Περιστεριώτες, που δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον παίκτη για την προσφορά του στην ομάδα: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος ευχαριστεί θερμά τον Πίτου για την συνεργασία και την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται καλή επιτυχία στον επόμενο σταθμό του».

    Ο Πίτου Γκαρσία από την πλευρά του επισήμανε: «Τα 4,5 χρόνια που αγωνίστηκα ήταν χρόνια αποδοτικά και χαράς γιατί οι συμπαίκτες μου, οι άνθρωποι της ομάδας και ο πρόεδρος ήταν πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθεια μου. Φεύγω για μια πολύ μακρινή χώρα κρατώντας βαθιά μέσα μου τη θητεία μου στον Ατρόμητο. Σας ευχαριστώ όλους, ευχαριστώ πολύ τους φιλάθλους μας για την αγάπη τους προς το πρόσωπό μου. Θα ήθελα πραγματικά να κλείσω στον Ατρόμητο εδώ την καριέρα μου».

    [09] Στο EURO 2016 ο διαιτητής Σιδηρόπουλος

    Επιστροφή στα...σαλόνια για την ελληνική διαιτησία ύστερα από 8 χρόνια, καθώς ο Τάσος Σιδηρόπουλος κλήθηκε να συμμετάσχει ως 4ος διαιτητής στην τελική φάση του EURO 2016, στη Γαλλία.

    Η τελευταία φορά που υπήρξε ελληνική διαιτητική παρουσία ήταν το 2008, στη συνδιοργάνωση Ελβετίας-Αυστρίας, όπου είχε συμμετάσχει ως διαιτητής ο Κύρος Βασάρας, με βοηθούς τους Δημήτρη Μποζατζίδη και Δημήτρη Σαραϊδάρη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 February 2016 - 17:32:57 UTC