Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ ενός τρίτου πόλου τάχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το συνέδριο του Ποταμιού
  • [02] Όλγα Γεροβασίλη : Ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής Τ. Μαυρίκος ήταν στο pay roll της ΝΔ;
  • [03] Ανοίγουν τα "μπλόκα " των αγροτών σε Τέμπη και τελωνείο Δοϊράνης
  • [04] Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν καταγγέλλει τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε χώρες των Βαλκανίων σε βάρος των προσφύγων
  • [05] Ο Ντέιβιντ Κάμερον ευχαριστεί τον πρόεδρο της Κομισιόν για τη "δημιουργική" συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Λονδίνου- ΕΕ
  • [06] Α.Μέρκελ: Χρειαζόμαστε "ευρωπαϊκή προσέγγιση" στο προσφυγικό και στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων
  • [07] Ελευσίνα, Καλαμάτα και Ρόδος, υποψήφιες πόλεις για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2021
  • [08] Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το μοναδικό τοπικό μουσείο εθνικής εμβέλειας με 100.000 εικόνες

  • [01] Υπέρ ενός τρίτου πόλου τάχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το συνέδριο του Ποταμιού

    Από το βήμα του 2ου Συνέδριου του Ποταμιού, που ξεκίνησε το απόγευμα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατέστησε μεν σαφές ότι το Ποτάμι θα παραμείνει αυτόνομο, εμφανίστηκε όμως θετικός για την προοπτική συγκρότησης ενός ευρύτερου πολιτικού φορέα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, χωρίς συμφωνίες κορυφής αλλά με τη συνδρομή της βάσης.

    Στην εισήγησή του, ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε συγκεκριμένα «το Κοινοβούλιο του Κέντρου», προκειμένου όπως είπε, «να γίνει μια μεγάλη συνάντηση όλων αυτών που έχουν τις ίδιες αγωνίες. Να ξεκινήσουν αυτοί και όχι οι ηγεσίες.Στο Κοινοβούλιο του Κέντρου μπορούν να μετέχουν στελέχη από την Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού, στελέχη του Δικτύου, Στελέχη των Κινήσεων Πολιτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στελέχη από τους Μεταρρυθμιστές - από τους αληθινούς Μεταρρυθμιστές, όχι τους ιμιτασιόν που κυκλοφορούν πολύ τις τελευταίες μέρες - στελέχη από την Επιτροπή για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, στελέχη της Δράσης, στελέχη του Κοινωνικού Συνδέσμου, στελέχη του Μπροστά - οι 35αρηδες της πολιτικής-, στελέχη από την πρωτοβουλία των '58. Και μαζί τους να κινητοποιηθούν οι τοπικές πρωτοβουλίες: Οι 30 δήμαρχοι και περιφερειάρχες της χώρας που διεκδικούν λύσεις μεταρρυθμιστικές, λύσεις προς όφελος των πολλών».

    Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε πως «κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής δεν πρέπει να μετέχουν, ούτε από το Ποτάμι, ούτε από άλλα κόμματα. Και το Κοινοβούλιο του Κέντρου να συζητήσει, να μελετήσει, να συσπειρώσει, να προτείνει, να οργανώσει?Εκεί θα μετρηθεί η ανάγκη και η διαθεσιμότητα, για ένα πραγματικό Κίνημα αλλαγής. Εκεί θα φανεί πόσοι πραγματικά το θέλουν, τι προτείνουν και τι θυσιάζουν. Χωρίς στημένες κομματικές συνδιασκέψεις, χωρίς παζάρια, με ξεκάθαρη όμως μεταρρυθμιστική ατζέντα και με σαφείς διαχωριστικές γραμμές από τα λάθη και τις πρακτικές του χθες».

    [02] Όλγα Γεροβασίλη : Ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής Τ. Μαυρίκος ήταν στο pay roll της ΝΔ;

    Να απαντήσει η ΝΔ, αν ισχύει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής Τάκης Μαυρίκος, ήταν στο pay roll της ΝΔ, και μάλιστα με πολύ υψηλές αποδοχές, ζήτησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILLON TV.

    Ειδικότερα, η κ. Γεροβασίλη με αφορμή αυριανό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σχολίασε λέγοντας πως «πραγματικά βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, συχνά να αποκαλύπτονται συνδέσεις του κυκλώματος εκβιαστών με τη ΝΔ. Εκθέτουν πλήρως το κόμμα του κυρίου Μητσοτάκη. Προφανώς ο κος Μητσοτάκης, η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούνται να απαντήσουν εάν αυτά όσα φέρνει στο φως η εφημερίδα και όσα ακούω αυτή τη στιγμή στην εκπομπή σας, εάν όντως ισχύουν. Αν πραγματικά υπάρχουν έγγραφα από τα οποία φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής, κύριος Μαυρίκος, εντοπίζεται στο pay roll της ΝΔ με αστρονομικό, μηνιαίο ποσό. Ποιες υπηρεσίες αγόραζε η ΝΔ με 18.500 ευρώ το μήνα από τον κύριο Τάκη Μαυρίκο; Ποιές αγοράζει; Υπάρχουν άλλες σχέσεις; Αντιλαμβάνεστε ότι είναι εντυπωσιακό όλο αυτό το οποίο παρακολουθούμε». «Νομίζω ότι το κόμμα της ΝΔ είναι άκρως εκτεθειμένο και θα πρέπει να δοθούν σαφείς απαντήσεις, επί της ουσίας, εις βάθος. Νομίζω ότι ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει στον ελληνικό λαό εξηγήσεις» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

    Στην ερώτηση σχετικά με ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Αυγενάκη για συναντήσεις μελών του κυκλώματος των εκβιαστών με κυβερνητικό παράγοντα, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω αν ο κ. Αυγενάκης ξέρει τόσο καλά με ποιους συναντώνται οι εκβιαστές. Δεν το γνωρίζω. Εγώ πραγματικά δεν ξέρω τις συναντήσεις των εκβιαστών ξέρετε, αυτά μένουν να τα δούμε. Ξέρετε όμως, ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, ενώ αποκαλύπτονται συνεχώς οι συνδέσεις με στελέχη της ΝΔ, (να είναι διορισμένοι σε θέσεις κλειδιά κλπ), όλο αυτό προσπαθούν κάποιοι να το στρέψουν ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι είναι αστείο αυτό το γεγονός. Ας δουν τον χώρο τους, ας σταθούν σοβαρά, ας δουν το κόμμα τους, τις σχέσεις τους με ανθρώπους που κατηγορούνται ως κοινοί εκβιαστές, ας δώσουν απαντήσεις εάν ισχύουν όλα αυτά, και τον ΣΥΡΙΖΑ ας τον αφήσουν να κάνει την δουλειά του. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

    [03] Ανοίγουν τα "μπλόκα " των αγροτών σε Τέμπη και τελωνείο Δοϊράνης

    Αποχωρούν στις 11 το πρωί συντεταγμένα από τα Τέμπη τα τρακτέρ του εκεί μπλόκου σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν τα μέλη της γενικής συνέλευσης σε συνεδρίαση τους. Μετά από 37 ημέρες στους δρόμους οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών προχώρησαν σε αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και αποφάσισαν να αποχωρήσουν προειδοποιώντας πάντως την κυβέρνηση ότι θα τους βρει μπροστά της εφόσον δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

    Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής Επιτροπής Παναγιώτης Καλογιάννης διατύπωσε την άποψη ότι η κυβέρνηση θέλει να «τελειώσει» τον αγροτικό κόσμο.

    Όπως ανάφερε ο κ Καλογιάννης στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α Τσίπρα που είχαν την περασμένη Δευτέρα, οι αγρότες του κατέστησαν σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει με τον αγροτικό κόσμο

    Αποχωρούν και από το «μπλόκο» στο τελωνείο της Δοϊράνης

    Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το μπλόκο στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, έλαβαν στη βραδινή τους γενική συνέλευση οι συμμετέχοντες σε αυτό, όπως γνωστοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής τους επιτροπής, Γιώργος Τερζής, γραμματέας του Γεωργοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κιλκίς.

    «Φεύγουμε, , απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό που είχαν και οι δύο αντιπροσωπείες και παραμένουμε με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις που θα τις παρακολουθούμε στενά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

    Το «μπλόκο» της Νίκαιας

    «Συνεχίζουμε τον αγώνα απαιτώντας να γίνουν πράξη οι κυβερνητικές δεσμεύσεις και το σύνολο των αιτημάτων επιβίωσής μας. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε»

    Με αυτή την χαρακτηριστική φράση-μήνυμα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, δηλώνουν την διάθεση τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την δικαίωση των αιτημάτων τους και καλούν και τα υπόλοιπα μπλόκα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο Κιλελέρ δηλώνοντας: « Ο φετινός γιορτασμός της επετείου του Κιλελέρ βρίσκει τους μικρομεσαίους αγρότες όλης της χώρας στις επάλξεις του αγώνα. Από το χώρο του Μνημείου του αγωνιζόμενου αγρότη στέλνουμε μήνυμα συνέχισης της πάλης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας ξεκληρίζει».

    [04] Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν καταγγέλλει τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε χώρες των Βαλκανίων σε βάρος των προσφύγων

    O γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν κατήγγειλε σήμερα τους περιορισμούς που επιβάλλονται στους πρόσφυγες στα σύνορα χωρών των Βαλκανίων.

    Ο Μπαν υπογράμμισε ότι αυτά τα μέτρα που λαμβάνουν πολλές χώρες της περιοχής (Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, ΠΓΔΜ) «δε συνάδουν» με τη Σύμβαση του 1951 για τους Πρόσφυγες.

    Αυτή η σύμβαση, εξηγεί ο ίδιος σε μία ανακοίνωση, επιβάλλει να καθορίζεται χωριστά για τον καθένα το καθεστώς του πρόσφυγα και οι ανάγκες για την προστασία κάθε μετανάστη, κάτι που δεν είναι πλέον δυνατόν λόγω των μέτρων που ελήφθησαν από αυτές τις χώρες.

    Ο Μπαν τόνισε ότι «παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τον ολοένα κι αυξανόμενο αριθμό περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται στα σύνορα κατά μήκος της διαδρομής των Βαλκανίων».

    Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι «έχει πλήρη επίγνωση των πιέσεων που γίνονται αισθητές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

    [05] Ο Ντέιβιντ Κάμερον ευχαριστεί τον πρόεδρο της Κομισιόν για τη "δημιουργική" συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Λονδίνου- ΕΕ

    O πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον απέστειλε μία επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τις ομάδες των διαπραγματευτών και νομικών του συμβούλων προκειμένου να τους ευχαριστήσει προσωπικά για τη «δημιουργικότητα» που επέδειξαν κατά τη συγγραφή της συμφωνίας της περασμένης εβδομάδας μεταξύ Λονδίνου- ΕΕ με στόχο την παραμονή της Βρετανίας στην Ένωση.

    Τα θερμά λόγια με τα οποία απευθύνεται ο Βρετανός πρωθυπουργός στην επιστολή, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και εστάλη την Τετάρτη μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής, έρχεται σε αντίθεση με τη δριμύτητα που επέδειξε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης πριν από 18 μήνες κατά την προσπάθειά του να εμποδίσει τον διορισμό του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην θέση αυτή.

    Όπως επισημαίνει το Ρόιτερς, η επιστολή αυτή τονίζει την ανακούφιση που νιώθουν οι δύο πλευρές καθώς κατάφεραν να καταλήξουν σε συμβιβασμούς.

    «Γνωρίζω πολύ καλά πόσο απαιτητική υπήρξε αυτή η διαπραγμάτευση και πόσο πολύ δημιουργικότητα και επαγγελματισμός χρειάστηκε από μέρος σας κι από μέρους του προσωπικού σας στην Κομισιόν» γράφει ο Ντέιβιντ Κάμερον που ξεκινά την επιστολή του με την φράση:

    «Αγαπητέ Ζαν Κλοντ».

    «Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την προσωπική σας δέσμευση ώστε να στεφθεί με επιτυχία αυτή η διαπραγμάτευση».

    [06] Α.Μέρκελ: Χρειαζόμαστε "ευρωπαϊκή προσέγγιση" στο προσφυγικό και στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων

    «Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, μας δείχνουν ότι χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή προσέγγιση για να λύσουμε το ζήτημα των προσφύγων και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού.

    «Πρέπει να προχωρήσουμε στην καταπολέμηση των αιτίων της προσφυγιάς. Σε αυτό είμαστε σύμφωνοι στην Ευρώπη. Είμαστε επίσης σύμφωνοι ότι πρέπει να προστατεύσουμε καλά τα εξωτερικά σύνορα», τόνισε η κυρία Μέρκελ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την Ημέρα της Γερμανικής Οικονομίας νωρίτερα σήμερα στο Μόναχο, αλλά απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση αν η Γερμανία θα μπορούσε να πάρει κάποιους από τους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ. «Για αυτό (ενν. τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων) το ΝΑΤΟ ανέλαβε τώρα την αποστολή μαζί με την τουρκική ακτοφυλακή και την FRONTEX», συνέχισε η κυρία Μέρκελ και παραδέχθηκε ότι δεν μπορούμε ακόμη να δούμε την επίδραση αυτών των μέτρων. «Εμείς - και τα 28 κράτη-μέλη - θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση», σημείωσε.

    Η κυρία Μέρκελ ευχαρίστησε πάντως τους γερμανούς επιχειρηματίες για την στάση τους στην προσφυγική κρίση, αλλά ζήτησε μεγαλύτερη ευελιξία και ευκαιρίες δοκιμής για τους πρόσφυγες, χωρίς να τίθεται υπό αμφισβήτηση ο κατώτατος μισθός.

    [07] Ελευσίνα, Καλαμάτα και Ρόδος, υποψήφιες πόλεις για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2021

    Η Ελευσίνα, η Καλαμάτα και η Ρόδος, είναι οι τρεις ελληνικές πόλεις που προκρίθηκαν να διεκδικήσουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος της δωδεκαμελούς Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Στηβ Γκρην (Steve Green), σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Α.Μπαλτά, της γενικής γραμματέως Μαρίας Ανδρεαδάκη?Βλαζάκη και του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνου για τις πολιτιστικές πρωτεύουσες Συλβέν Πασκουά (Sylvain Pasqua).

    Οι τρεις πόλεις επελέγησαν από την βραχεία λίστα των δεκατεσσάρων υποψηφίων ελληνικών πόλεων. Η τελική φάση αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου ? αρχές Νοεμβρίου 2016, απ? όπου θα αναδειχθεί μία από τις τρεις πόλεις ως υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσας 2021.

    Τα κριτήρια επιλογής της πολιτιστικής πρωτεύουσας «βλέπουν προς το μέλλον. Θέλουμε η Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα να επικεντρωθεί στο μέλλον της Ευρώπης» είπε ο κ.Γκρην.

    [08] Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το μοναδικό τοπικό μουσείο εθνικής εμβέλειας με 100.000 εικόνες

    Στην εισαγωγή του για μια έκδοση με 12 ποιήματα/φωτογραφίες που κυκλοφόρησε πρόσφατα - αφιέρωμα στην ποίηση του Μανόλη Αναγνωστάκη, γράφει για την «τέχνη του ελάχιστου» που υπηρετούν αμφότερες (ποίηση και φωτογραφία).Αυτά τα χιλιάδες γεννήματα των «κλικ»- δείγματα της τέχνης του ελάχιστου, ανέλαβε να διαχειριστεί ο Ηρακλής Παπαιωάννου - διευθυντής - δύο μόλις μηνών του ...άρτι ενηλικιωθέντος (μόλις που συμπληρώθηκαν 18 χρόνια απ την ίδρυση του) Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

    Ιστορικός της φωτογραφίας, επιμελητής εκατοντάδων εκθέσεων και με παρουσία αξιοσημείωτη στη σύγχρονη ελληνική φωτογραφική βιβλιογραφία, ο χαμηλών τόνων αλλά υψηλών στόχων, διδάκτωρ Φωτογραφίας του ΑΠΘ Ηρακλής Παπαϊωάννου, ήταν ίσως η πλέον αξιόπιστη επιλογή για την αντικατάσταση του προκατόχου του, στη θέση του διευθυντή του μοναδικού στη χώρα Μουσείου Φωτογραφίας.

    «Βρήκα την πρόταση άκρως τιμητική. Έχω μοχθήσει για το μουσείο και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ και στο διοικητικό κομμάτι. Εξάλλου, ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος» απαντά στην «υπονομευτική» ερώτηση για το «τι ζητά ενας θεωρητικός τη φωτογραφίας στη διοίκηση ενός κλυδωνιζόμενου και διοικητικά, δημόσιου φορέα τέχνης».

    Δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του επιχειρεί να βγάλει άκρη στη διαχείριση των εκκρεμοτήτων της διοίκησης του Μουσείου, αλλά και να ...«καθαρίσει» τα εμφανή υπολείμματα της στάχτης που άφησε πίσω της η - υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες- πυρκαγιά που ξέσπασε το Μάϊο του 2012 σε αποθήκη ιδιώτη (εκτός των χώρων του Μουσείου) που έγινε η αιτία για την καταστροφή 2.000 σύγχρονων έργων φωτογραφίας - δωρεών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

    «Η απερχόμενη διεύθυνση δεν θέλησε να διευκολύνει τη μετάβαση. Η καταγραφή και η παράδοση δεν έγινε δυνατό να ολοκληρωθεί καθώς προβάλλει εμπόδια και επιδεικνύει απροθυμία. Αν και εργαζόμενος απο το 2001 στο Μουσείο ως επιμελητής δεν μου επιτρεπόταν καν να ασκώ τα καθήκοντα μου. Μέχρι στιγμής και παρά τις προσπάθειες και της νεοτοποθετηθείσας επίσης πενταμελούς Εφορείας , δεν καταφέραμε να έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το Μουσείο» λεει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Παπαιωάννου, ενώ χαρακτηρίζει «τραυματικό γεγονός στην ιστορία του Μουσείου» την πυρκαγιά και καταστροφή των έργων τέχνης -περιουσίας του Μουσείου για την οποία ουδέποτε δόθηκαν σαφείς εξηγήσεις απ΄ την απελθούσα διεύθυνση.

    Ως προτεραιότητες ο κ.Παπαϊωάννου θέτει : τη Διοικητική και οικονομική ανασυγκρότηση του Μουσείου, την επανασύσταση των συλλογών (το σύνολο της «περιουσίας» του Μουσείου απαρτίζεται απο περισσότερες από 100.000 αντικείμενα (φωτογραφίες, αρνητικά πλάκες), την αξιοποίηση αρχείων που παραμένουν στα συρτάρια του μουσείου (το αρχείο που αφορά στις φωτογραφίες απο την Ελλάδα του Γαλλοελβετού φωτογράφου Φρεντ Μπουασονά ξεπερνά τις 15.000 πλάκες) , την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων και έρευνας («ένα μουσείο δεν διαχειρίζεται μονο τα αντικείμενα τέχνης» λέει, «ειδικά σε μια εποχή σαν τη σύγχρονη, όπου η εικόνα συνιστά την ισχυρότερη ίσως γλώσσα επικοινωνίας» ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 February 2016 - 21:32:47 UTC