Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέντε ακόμη κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Β. Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Π. Καμμένος
  • [02] Γ. Κουμουτσάκος:Εκτός ελέγχου το προσφυγικό, έρημο τοπίο η οικονομία
  • [03] O ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση της El Dorado Gold ότι θα καταθέσει αγωγή
  • [04] Γ. Κατρούγκαλος: Δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των δανειστών
  • [05] 'Εκλεισε εκ νέου το τελωνείο του Προμαχώνα, που παρέμεινε ανοιχτό σχεδόν 24 ώρες
  • [06] Αποκλεισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης από δικηγόρους για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
  • [07] Σκληρότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες ενέκρινε η Μπούντεσταγκ
  • [08] Η Κομισιόν εξέφρασε την απορία της για το δημοψήφισμα που σχεδιάζει η Βουδαπέστη
  • [09] Αρ. Μπαλτάς: Στόχος το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία τη νέα τουριστική σεζόν
  • [10] Ελεύθερη πρόσβαση στα νοσηλευτικά ιδρύματα ανασφαλίστων που κατέχουν ΑΜΚΑ
  • [11] Η χαρά του 5χρονου Αφγανού για την αυθεντική φανέλα του Μέσι
  • [12] Σφαιρόπουλος: «Ο Ουόρικ ταιριάζει στο στυλ μας»
  • [13] Παπαγεωργίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στόχος στο Παγκόσμιο η τριάδα στον όμιλο μας»

  • [01] Πέντε ακόμη κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Β. Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Π. Καμμένος

    Πλήρη εφαρμογή της απόφασης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για την "αποστολή" (δράση, και όχι επιχείρηση) του ΝΑΤΟ σε ολόκληρο το Αιγαίο, ιδιαίτερα στις περιοχές που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά, από τη Λέσβο μέχρι το Καστελόριζο, προβλέπει η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες στο Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων της Συμμαχίας σε επίπεδο, πρέσβεων, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ενημέρωση του προς τους στρατιωτικούς συντάκτες.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε τη δημιουργία 5 κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών κοντά στα σύνορα για τη φιλοξενία τους λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επικρατεί στην Ειδομένη.

    [02] Γ. Κουμουτσάκος:Εκτός ελέγχου το προσφυγικό, έρημο τοπίο η οικονομία

    Προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η ΝΔ με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως «ψεύδεται και συκοφαντεί» χαρακτηρίζοντάς τον «Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ».

    Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως η χώρα είναι στο σημείο μηδέν, πως το προσφυγικό βρίσκεται εκτός ελέγχου, πως η οικονομία είναι ένα έρημο τοπίο και πως η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση είναι "κλινικά νεκρή".

    «Η κοινωνία εξαπατημένη από τον κ. Τσίπρα βράζει. Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται. Ο κ. Τσίπρας είναι το μοιραίο πρόσωπο για την Ελλάδα, συκοφαντεί και ψεύδεται. Το πρωί ζητά συναίνεση και το βράδυ συκοφαντεί. Είναι Δόκτωρ Τζέκιλ και Μιστερ Χάιντ» τόνισε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε πως η ΝΔ βάζει πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και το κοινό καλό και υπενθύμισε σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίλυση του μεταναστευτικού, όπως η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, τα διαβήματα σε Αυστρία και Τουρκία, η ενημέρωση των 28 ξένων πρέσβεων των κρατών-μελών της ΕΕ, η παρέμβασή του στο ΕΛΚ, η σύσταση ειδικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων, αλλά και η πρωτοβουλία για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

    [03] O ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση της El Dorado Gold ότι θα καταθέσει αγωγή

    «Στο θέμα της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντος δεν χωρούν εκπτώσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, σχολιάζοντας την δήλωση της εταιρείας El Dorado Gold ότι θα κινηθεί νομικά κατά του υπουργού Περιβάλλοντος, σημειώνει ότι «μετά τους "εκβιασμούς" της El Dorado Gold ότι θα αποχωρήσει, εφόσον δεν εγκριθούν τα αιτήματά της ανεξαρτήτως της νομιμότητάς τους, σήμερα ο επικεφαλής της Πολ Ράιτ προχώρησε και στην εκτόξευση απειλών για αγωγές.

    Καλό θα είναι ο κ. Ράιτ να γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται».

    [04] Γ. Κατρούγκαλος: Δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των δανειστών

    Η κυβέρνηση δεν θα μειώσει και πάλι τις συντάξεις, ακόμα και αν το ζητήσουν οι διεθνείς δανειστές της, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας ότι θα προστατευθεί το εισόδημα των αδυνάτων.

    Η Αθήνα παραμένει αποφασισμένη να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί, δήλωσε σε συνέντευξή του ο κ. Κατρούγκαλος.

    Η πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μεγαλύτερο του αναμενόμενου δημοσιονομικό κενό ? που εκτιμάται στο 5-7% του ΑΕΠ έως το 2018, σύμφωνα με πηγές κοντά στους δανειστές ? έχει τροφοδοτήσει εικασίες ότι η Αθήνα ίσως δεχθεί ισχυρές πιέσεις για να μειώσει και πάλι τις συντάξεις, αναφέρει το Reuters.

    Ο Γιώργος Κατρούγκαλος απέρριψε τέτοιους είδους προβλέψεις ως «μη πραγματικές» και είπε ότι ελπίζει πως το θέμα δεν θα τεθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης με τους δανειστές, για την οποία αναμένει ότι θα εκκινήσει και πάλι «το πιθανότερο την επόμενη εβδομάδα» και θα ολοκληρωθεί «εντός του Μαρτίου».

    «Ακούμε πράγματα, κάποιες φορές ακραία, μέσω διαρροών για το ΔΝΤ τα οποία ελπίζω ότι δεν έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε.

    «Η μείωση των συντάξεων είναι κόκκινη γραμμή για εμάς», είπε, προσθέτοντας ότι περισσότερα από τα μισά ελληνικά νοικοκυριά στηρίζονται στις συντάξεις για τα βγάλουν πέρα.

    [05] 'Εκλεισε εκ νέου το τελωνείο του Προμαχώνα, που παρέμεινε ανοιχτό σχεδόν 24 ώρες

    «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αν και υπάρχουν και δύο θετικά», επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο του Προμαχώνα, Γιάννης Τουρτούρας, που συμμετείχε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκησε δυόμιση ώρες.

    Εκφράζοντας την απογοήτευσή του από τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τουρτούρας αναφέρθηκε και στα θετικά της συνάντησης. «Για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε το αφορολόγητο, ενώ η συνδεδεμένη και εξισωτική δεν θα μπαίνουν σαν εισόδημα», είπε. Προσέθεσε ότι «του ζητήσαμε να αποσύρει το ασφαλιστικό, το οποίο δυστυχώς παραμένει φοροεισπρακτικό», ενώ σημείωσε πως «η πρώτη κατοικία μας είναι διασφαλισμένη, αλλά για τα χωράφια μας το τι μέλλει γενέσθαι με τα επιχειρηματικά δάνεια είναι θέμα που πρέπει να συζητηθεί με τους θεσμούς».

    Στο κενό έπεσαν κατά τον κ. Τουρτούρα και οι προτάσεις που έθεσαν οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα για θέματα κόστους παραγωγής, αφού «ούτε αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, αλλά ούτε και χαμηλό ρεύμα συζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός».

    Για το τι μέλλει γενέσθαι, ο κ. Τουρτούρας μας τόνισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη διάρκεια γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο του Προμαχώνα, αύριο νωρίς το μεσημέρι.

    Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι το τελωνείο του Προμαχώνα, που παρέμεινε ανοιχτό σχεδόν 24 ώρες, έκλεισε εκ νέου. Στο τελωνείο του Προμαχώνα βρίσκονται αγρότες και από τη Χαλκιδική και την Κρήτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Απογοητευμένοι οι αγρότες της Δυτ. Μακεδονία από τον διάλογο με τον πρωθυπουργό

    [06] Αποκλεισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης από δικηγόρους για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

    Με τη συμμετοχή εκατοντάδων δικηγόρων πραγματοποιήθηκε σήμερα αποκλεισμός, αλλά και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης.

    Οι δικηγόροι με πανό και συνθήματα απαίτησαν την απόσυρση του προσχεδίου, το οποίο οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση της πλειονότητας του δικηγορικού σώματος.

    [07] Σκληρότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες ενέκρινε η Μπούντεσταγκ

    Οι Γερμανοί βουλευτές ενέκριναν, με ευρεία πλειοψηφία, μια σειρά από μέτρα με τα οποία γίνονται σκληρότερες οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες, την ώρα που το Βερολίνο αναζητά τρόπους για να περιορίσει τις αφίξεις μεταναστών στη χώρα.

    Η Μπούντεσταγκ, η κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, υιοθέτησε με ψήφους 429 υπέρ έναντι 147 κατά και 4 αποχές τα μέτρα αυτά που έχουν επικριθεί έντονα από την αριστερή αντιπολίτευση και από οργανώσεις αρωγής προς τους πρόσφυγες.

    Κατά ψήφισαν επίσης περίπου 30 από τους 193 βουλευτές του συγκυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). Μεταξύ αυτών ήταν και ο Κρίστοφ Στρέσερ, ο μέχρι πρότινος αρμόδιος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κυβέρνηση συνασπισμού του SPD με τους Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ. Ο Στρέσερ παραιτήθηκε την Δευτέρα, εκφράζοντας διαφωνίες για την αλλαγή της πολιτικής υποδοχής και φιλοξενίας των μεταναστών.

    Οι βουλευτές επικύρωσαν το πακέτο μέτρων, το λεγόμενο "Asylpaket II", που είχε συμφωνηθεί από τους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού στα τέλη Ιανουαρίου. Στο εξής, οι πρόσφυγες στους οποίους έχει χορηγηθεί καθεστώς "επικουρικής προστασίας" (σ.σ. χαρακτηρισμός που βρίσκεται μια βαθμίδα κάτω από εκείνον του "ασύλου") δεν θα έχουν το δικαίωμα να φέρουν στη Γερμανία και τα μέλη της οικογένειάς τους, για διάστημα δύο ετών.

    [08] Η Κομισιόν εξέφρασε την απορία της για το δημοψήφισμα που σχεδιάζει η Βουδαπέστη

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως το σχέδιο της Ουγγαρίας να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα αναφορικά με τις προτάσεις της ΕΕ να κατανεμηθούν οι αιτούντες άσυλο σε όλη την Ένωση βάσει ποσοστώσεων μπορεί να αντιβαίνει στη συμφωνημένη στρατηγική για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

    "Δεν καταλαβαίνουμε πώς αυτό συμβιβάζεται με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων που έχει συμφωνηθεί απ' όλα τα κράτη μέλη, της Ουγγαρίας περιλαμβανομένης, βάσει των συνθηκών της ΕΕ", δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων μια εκπρόσωπος του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.

    Η εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, λέγοντας πως η Επιτροπή αναμένει διευκρινίσεις από τη Βουδαπέστη σχετικά με την πρόταση που διατυπώθηκε από τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν. Ο Ορμπάν δεν όρισε ημερομηνία για το δημοψήφισμα ούτε έκανε γνωστή την ερώτηση που θα τεθεί.

    [09] Αρ. Μπαλτάς: Στόχος το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία τη νέα τουριστική σεζόν

    "Προσπαθούμε και ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς.

    Όπως εξήγησε ο κ. Μπαλτάς, μιλώντας στην εκπομπή "Δύο στις 12", με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, η καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα συμβάλλει και στην αύξηση των πόρων που εισπράττονται από το κράτος, ενώ έκανε γνωστό ότι η εξορθολόγηση στις τιμές των εισιτηρίων θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, όπως η Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Μπαλτάς υπογράμμισε ότι έγιναν μέχρι τώρα αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων, λέγοντας ότι κάποιες τιμές ήταν δραματικά χαμηλές, επισημαίνοντας ότι οι αυξήσεις θα γίνονται με ήπιο τρόπο και όχι οριζόντια. "Αυξήσαμε τις τιμέςσε αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποια εισιτήρια που ήταν δραματικά χαμηλά και προσπαθούμε με έναν έναν ήπιο τρόπο σχετικά να το γενικεύσουμε και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ροτόντα" είπε.

    [10] Ελεύθερη πρόσβαση στα νοσηλευτικά ιδρύματα ανασφαλίστων που κατέχουν ΑΜΚΑ

    Εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την υγειονομική κάλυψη των ανασφαλίστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, έδωσε εντολή στις διοικήσεις των νοσηλευτικών Ιδρυμάτων να δέχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση όλους τους δικαιούχους, που κατέχουν ΑΜΚΑ.

    Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση εντέλλονται οι διοικήσεις και οι αρμόδιες υπηρεσίες όλων των νοσοκομείων, κέντρων υγείας και των μονάδων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) να παρέχουν ελεύθερη πρόσβαση, νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους του δικαιούχους που κατέχουν ΑΜΚΑ και προσέρχονται σε αυτά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση τους.

    Δικαιούχοι που εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία είναι:

    α) Οι ?η άμεσα ή έμμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένοι Έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής ομογενείς, οι πολίτες κρατών-?ελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπών τρίτων χωρών, οι οποίοι διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, καθώς και τα ?έλη των οικογενειών (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα) όλων των παραπάνω.

    β) οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ασφαλιστικών ταμείων της χώρας και τα ?έλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα), οι οποίοι έχουν απολέσει τις ασφαλιστικές τους καλύψεις λόγω οφειλών και δεν δικαιούνται παροχών υγείας.

    [11] Η χαρά του 5χρονου Αφγανού για την αυθεντική φανέλα του Μέσι

    Ο μικρός Αφγανός Μουρτάζα Αχμάντι, που η φωτογραφία του με μία αυτοσχέδια μπλούζα της Αργεντινής από πλαστική σακούλα, με το νούμερο 10 του Μέσι, έκανε το γύρο του κόσμου, έλαβε τελικά την αυθεντική φανέλα του Αργεντινού σταρ από τον ίδιο τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα. Η δημοσιότητα που δόθηκε από το BBC, βοήθησε να αναδειχθεί το παιδί ως «ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Μέσι».

    Ο πιτσιρικάς, 5 ετών, ανήκει στην εθνική μειονότητα της Χαζάρα, της οποίας το δράμα έγινε bestseller «ο κυνηγός των χαρταετών» και ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό, στην ανατολική επαρχία Γκάζνι, του Αφγανιστάν. Η ομάδα διαχείρισης της εικόνας του Μέσι επιβεβαίωσε σήμερα ότι στον Μουρτάζα στάλθηκε μια υπογεγραμμένη φανέλα της Αργεντινής από τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα, που έχει στεφθεί καλύτερος παίκτης στον κόσμο πέντε φορές. «Αγαπάω τον Μέσι και η φανέλα μου λέει ότι ο Μέσι με αγαπάει», δήλωσε ο Μουρτάζα ολοκληρώνοντας έτσι τον στόχο του.

    [12] Σφαιρόπουλος: «Ο Ουόρικ ταιριάζει στο στυλ μας»

    Αναχώρησε για την Βαρκελόνη η αποστολή του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης (26/2, 21:45) με την Μπαρτσελόνα για την 8η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε για την απόκτηση του Ουόρικ, τονίζοντας πως ταιριάζει στο στυλ της ομάδας.

    Ο Σφαιρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Σίγουρα κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι δύσκολο, καθώς μπαίνουμε στον δεύτερο γύρο. Έχουμε εφτά παιχνίδια μπροστά μας, αλλά έχουμε απομονώσει κάθε αναμέτρηση και τώρα κοιτάζουμε μόνο την Μπαρτσελόνα. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, θα πρέπει να κάνουμε αυτά που έχουμε πει να κάνουμε. Έχουμε μια δύσκολη αποστολή, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και΅, εάν είμαστε συγκεντρωμένοι και κάνουμε αυτά που πρέπει, τότε όλα θα πάνε καλά».

    Σε ερώτηση για την προσθήκη στο ρόστερ της Ευρωλίγκας των Παπανικολάου και Ουόρικ, ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος είπε ανάμεσα σε άλλα πως «ο Παπανικολάου είναι ένας παίκτης που ξέρουμε την ποιότητά του, έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα στο παρελθόν. Σε ό,τι αφορά τον Ουόρικ, είναι και αυτός ένας παίκτης που θα αποτελέσει μια επιπλέον λύση για εμάς. Έχει την σωματοδομή και τον τρόπο παιχνιδιού που ταιριάζει στο στυλ μας και γι? αυτό τον επιλέξαμε».

    [13] Παπαγεωργίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στόχος στο Παγκόσμιο η τριάδα στον όμιλο μας»

    Η ελληνική αποστολή αναχωρεί για την Μαλαισία που διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ο Κώστας Παπαγεωργίου μίλησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τους στόχους και τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η Εθνική Ανδρών. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας χαρακτήρισε δύσκολο τον όμιλό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αλλά τόνισε ότι ο στόχος είναι η τριάδα.

    «Στην αρχή είχαμε παγώσει με την κλήρωση. Με τις σημαντικές απουσίες που έχουν οι αντίπαλοί μας, όμως, είναι λίγο πιο βατός ο όμιλος. Πάλι το έργο μας παραμένει εξαιρετικά δύσκολο, αλλά οφείλουμε να κυνηγήσουμε τους στόχους μας. Μετά την Κίνα, οι υπόλοιπες ομάδες έτσι όπως θα αγωνιστούν δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Η Αυστρία έχει ένα προβάδισμα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Από εκεί και πέρα, όλες οι άλλες ομάδες είναι σχεδόν στην ίδια μοίρα. Ο μεγάλος στόχος είναι η τριάδα. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολος, αλλά θέλουμε να μπούμε στην τριάδα στον όμιλο και να προκριθούμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας διεθνής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 February 2016 - 15:32:43 UTC