Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέμα με τη δήλωση "πόθεν έσχες" του προέδρου της ΝΔ θέτει εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση στο προσφυγικό, δήλωσε η Φ. Γεννηματά -Θα επισκεφτεί τον Π. Παυλόπουλο
  • [03] Κυρ. Μητσοτάκης: Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές
  • [04] Αποκλεισμένος ο Προμαχώνας - Κλείνουν τα Τέμπη - Νέο μπλόκο στον ΠΑΘΕ
  • [05] Τη μεταφορά της δίκης της ΧΑ στο εφετείο της Αθήνας ζητεί ο δήμος Κορυδαλλού
  • [06] Έως 6 δισ. ευρώ αποκόμισαν το 2015 οι διακινητές προσφύγων
  • [07] Δ. Κουτσούμπας για ασφαλιστικό: Η ταφόπλακα των κοινωνικών δικαιωμάτων
  • [08] Νέο μπλόκο αγροτών από αύριο στην Κεφάλωση Αλμυρού, επί του ΠΑΘΕ
  • [09] Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας και του Αμυνταίου

  • [01] Θέμα με τη δήλωση "πόθεν έσχες" του προέδρου της ΝΔ θέτει εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ

    Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της δήλωσης "πόθεν έσχες" του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από νέο σχετικό δημοσίευμα. Με ανακοίνωση που εξέδωσεο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει αν υπήρξε εταιρική-επαγγελματική σχέση της συζύγου του Μ. Γκραμπόφκσι με τον Σταύρο Παπασταύρου και πως επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του καταγράφηκε στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

    «Όταν είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως στο ΔΣ της εταιρείας της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, συμμετείχε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στ. Παπασταύρου, ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εάν είχε συμπεριλάβει στις φορολογικές του δηλώσεις, ως όφειλε λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, τα οικονομικά στοιχεία από τη δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του για τα αντίστοιχα οικονομικά έτη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως«αντί απαντήσεων, η Νέα Δημοκρατία εκτόξευσε άσφαιρες απειλές περί μηνύσεων και αγωγών, αφήνοντας στην άκρη το επίδικο».

    Η απάντηση της ΝΔ

    Σε νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σε απόλυτο συντονισμό με παρασυστήματα δημοσιογραφίας χυδαιολογεί ασύστολα».

    Λέει επίσης για την κυβέρνηση ότι γυρίζει την πολιτική ζωή του τόπου πολλά χρόνια πίσω «όταν ο αυριανισμός χρησιμοποιούνταν για τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων».

    Στην ανακοίνωσή της η Συγγρού σημειώνει πως είναι γνωστό σε όλους ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το χρονικό διάστημα 2006-2014 ήταν σε επίσημη διάσταση με τη σύζυγό του Μαρέβα και εξ αυτού του λόγου δεν υπέβαλλε κοινή φορολογική δήλωση και κοινή δήλωση πόθεν έςχες.

    «Και ενώ γνωρίζουν όλη την αλήθεια, συνεχίζουν να συκοφαντούν και να λασπολογούν. Ο άθλιος κατήφορός τους δεν έχει τέλος», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    [02] Δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση στο προσφυγικό, δήλωσε η Φ. Γεννηματά -Θα επισκεφτεί τον Π. Παυλόπουλο

    «Δεν εμπιστεύομαι ότι αυτή η κυβέρνηση πλέον μπορεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό εδώ που έχει φέρει τα πράγματα», είπε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό Real fM.

    Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία θα συναντηθεί σήμερα το πρωί στις 11.00, κατόπιν δικού της αιτήματος, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, επέκρινε έντονα τη στάση της Ευρώπης για το προσφυγικό, προσθέτοντας: «Το ζήτημα είναι εάν εμείς τους δίνουμε άλλοθι λόγω των καθυστερήσεων, της αδράνειας, της ολιγωρίας, των λαθών όλους αυτούς τους μήνες που είχε η κυβέρνηση, αν εμείς τους δίνουμε άλλοθι να φορτώσουν στην πλάτη μας όλο αυτό το πρόβλημα. Και αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Διότι εάν ήταν συνεπής όλο αυτό το διάστημα και είχαν αποφευχθεί όλα αυτά τα λάθη από την αρχή του 2015, όταν εμείς τα λέγαμε στη Βουλή και δεν μας άκουγε κανένας, θα είχε τότε τη δυνατότητα ο πρωθυπουργός να πάει στη Σύνοδο και να απαιτήσει στα συμπεράσματα γραπτές εγγυήσεις και δεσμεύσεις από τους εταίρους μας».

    Επανέλαβε τη θέση της ότι «η λύση για τη χώρα είναι μια κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, εφόσον αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί θα πρέπει να μας πει τι μπορεί επιτέλους να κάνει, εάν μπορεί να επιλύσει τα ζητήματα, εάν μπορεί να αποτρέψει μια εθνική καταστροφή. Αν δεν μπορεί, θα πρέπει αυτή η Βουλή να αναλάβει τις ευθύνες της».

    [03] Κυρ. Μητσοτάκης: Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές

    Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει ένα παράλληλο πρόγραμμα άλωσης του κράτους, χειραγώγησης των αρχών και παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

    Απέναντι στο ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι κανείς δεν θέτει κάτι τέτοιο και με εξαίρεση το προσφυγικό και τα εθνικά όπου μπορεί να υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης, χωρίζει άβυσσος την ουσία των πολιτικών που θέλουν να εφαρμόσουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αν η κυβέρνηση απωλέσει τη δεδηλωμένη τότε θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του Συντάγματος.

    «Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές. Θα αντέξει η οικονομία μας μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση αν αυτή προκύψει. Δεν τις ζητώ τις εκλογές και δεν θα τις προκαλέσω», είπε μεταξύ άλλων ενώ απάντησε αρνητικά και στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με άλλο πρωθυπουργό.

    [04] Αποκλεισμένος ο Προμαχώνας - Κλείνουν τα Τέμπη - Νέο μπλόκο στον ΠΑΘΕ

    Αιφνιδιαστικό επ΄ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αποφάσισαν οι συμμετέχοντες αγρότες στο μπλόκο.

    Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Φεβρουαρίου 2016 και μέχρι και το απόγευμα της Κυριακήςτα τελωνεία Προμαχώνα και Εξοχής ήταν κλειστά, λόγω των αντιμπλόκων που είχαν στήσει επί βουλγαρικού εδάφους, αυτοκινητιστές της γειτονικής χώρας και με τους Έλληνες αγρότες να είχαν δώσει «ελευθέρας».

    Κλείνουν τα Τέμπη

    Ανοίγουν οι αγρότες, μετά από συνεννόηση με την Αστυνομία, τα Τέμπη για λίγο, καθώς μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο στο οποίο προχώρησαν λίγο πριν τις 11μμ δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων και προς τις δυο κατευθύνσεις του ΠΑΘΕ, από αυτοκίνητα που βρισκόταν σε κίνηση την ώρα που αποκλείστηκε εκ νέου η Κοιλάδα. Τα Τέμπη θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι να διοχετευτεί η κυκλοφορία και αμέσως μετά θα κλείσουν εκ νέου και επ΄ αόριστον.

    Η Αστυνομία έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση για διακοπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι και την διασταύρωση Στομίου, υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές.

    Ωστόσο σήμερα, υπενθυμίζεται ότι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών στις 12 μμ θα κλείσουν και την γέφυρα του Πηνειού που οδηγεί στην διασταύρωση Στομίου, αποκλείοντας έτσι και την εναλλακτική διαδρομή μέσω του παραλιακού άξονα του νομού.

    Νέο μπλόκο από αύριο στην Κεφάλωση Αλμυρού, επί του ΠΑΘΕ

    Και οι αγρότες των Μικροθηβών σκληραίνουν την στάση τους ως απάντηση στην σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Από αύριο αποφασίστηκε η δημιουργία ενός νέου μπλόκου στην Κεφάλωση Αλμυρού, ένα ακόμη πιο νευραλγικό σημείο επί του ΠΑΘΕ που δεν προσφέρεται για σύντομες εναλλακτικές διαδρομές, ώστε να προκληθεί γενικό κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ.

    [05] Τη μεταφορά της δίκης της ΧΑ στο εφετείο της Αθήνας ζητεί ο δήμος Κορυδαλλού

    Το αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού στο Εφετείο της Αθήνας, επαναφέρει εκ νέου με σημερινή του ανακοίνωση ο δήμος Κορυδαλλού, με αφορμή τη σημερινή παρέμβαση για το θέμα της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.

    Ο δήμος τονίζει ότι η δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού είναι ακατάλληλη για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας δίκης και παρά το γεγονός ότι στο εφετείο Αθηνών διαμορφώθηκε και ολοκληρώθηκε νέα αίθουσα η μεταφορά της δίκης δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

    [06] Έως 6 δισ. ευρώ αποκόμισαν το 2015 οι διακινητές προσφύγων

    Τα εγκληματικά δίκτυα διακίνησης ανθρώπων αποκόμισαν καθαρά κέρδη ύψους 3 έως 6 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2015 από την παράνομη μεταφορά προσφύγων, ανακοίνωσε η Europol, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να διπλασιαστεί, ή ακόμα και να τριπλασιαστεί, εάν οι προσφυγικές ροές συνεχίσουν με την ίδια ένταση.

    Περίπου το 90% του ενός και πλέον εκατομμυρίου προσφύγων που εισήλθε παράνομα στην Ευρώπη το 2015 χρησιμοποίησε «μια υπηρεσία διευκόλυνσης», δήλωσε ο διευθυντής της ευρωπαϊκής αστυνομίας, Ρομπ Ουεϊνράιτ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Χάγη, όπου βρίσκεται η έδρα του οργανισμού, διευκρινίζοντας ότι «στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αυτές οι υπηρεσίες παράσχονται από εγκληματικές οργανώσειςπου αποκομίζουν σημαντικά κέρδη».

    Αναφερόμενος στα κέρδη ύψους 3 έως 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο διευθυντής της Europol διαβεβαίωσε ότι «αυτός ο κύκλος εργασιών θα διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί εάν το ύψος των προσφυγικών ροών που καταγράφεται τώρα συνεχίσει και το τρέχον έτος».

    Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες έχουν ήδη εισέλθει στην Ευρώπη το 2016, τόνισε ο ίδιος.

    Η παράνομη «διακίνηση προσφύγων» αποτελεί για την Europol «μία από τις βασικότερες προτεραιότητές της» προσέθεσε ο αξιωματούχος παρουσιάζοντας μια νέα μονάδα που θα βοηθάει στην εξάρθρωση των δικτύων διακινητών που εκμεταλλεύονται προς όφελός τους την χειρότερη προσφυγική κρίση που βιώνει η Ευρώπη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    [07] Δ. Κουτσούμπας για ασφαλιστικό: Η ταφόπλακα των κοινωνικών δικαιωμάτων

    «Ο λαός πρέπει να προτάξει την μεγαλύτερη δυνατή αντίσταση, ώστε να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης» τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, χαρακτηρίζοντας το ασφαλιστικό ως «ταφόπλακα των κοινωνικών δικαιωμάτων».

    Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι το λαϊκό κίνημα έχει δικαίωμα και υποχρέωση να ασκήσει την μεγαλύτερη δυνατή πίεση στους «υποτιθέμενους - γιατί άλλα έλεγαν στα προεκλογικά μπαλκόνια - αντιπροσώπους του λαού στην Βουλή», ώστε να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. Χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την τοποθέτηση της κυβέρνησης ότι «ο λαός ψήφισε τον Σεπτέμβρη εν γνώσει του», τονίζοντας ότι ουδείς έχει το δικαίωμα με την δικαιολογία ότι «ψήφισε ο λαός» να τον φορτώνει με νέα βάρη. Πάντως, ο κ. Κουτσούμπας δέχθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν είπε ακριβώς ψέματα» προεκλογικά, αλλά αυτά που έλεγε προεκλογικά, «δεν ταυτίζονται με αυτά που έκανε μετεκλογικά, εξάλλου γι' αυτό προειδοποιούσε τον λαό το ΚΚΕ».

    [08] Νέο μπλόκο αγροτών από αύριο στην Κεφάλωση Αλμυρού, επί του ΠΑΘΕ

    Και οι αγρότες των Μικροθηβών σκληραίνουν την στάση τους ως απάντηση στην σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Από αύριο αποφασίστηκε η δημιουργία ενός νέου μπλόκου στην Κεφάλωση Αλμυρού, ένα ακόμη πιο νευραλγικό σημείο επί του ΠΑΘΕ που δεν προσφέρεται για σύντομες εναλλακτικές διαδρομές, ώστε να προκληθεί γενικό κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ.

    Στο μεταξύ στα Τέμπη που έκλεισαν αιφνιδίως οι αγρότες πριν από λίγο, έχει δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων από οχήματα και προς τις δυο κατευθύνσεις κυκλοφορίας και η Αστυνομία αναζητά τρόπους συνεννόησης με τους αγρότες προκειμένου τα εγκλωβισμένα οχήματα να μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους.

    [09] Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας και του Αμυνταίου

    Πιο αποφασισμένοι από ποτέ να παραμείνουν στα μπλόκα που έχουν στήσει εδώ και ένα μήνα, εμφανίζονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, με τον συντονιστή, Δημήτρη Μόσχο να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εμμένουμε στις αρχικές μας θέσεις και ζητάμε να αποσυρθούν τα σχέδια για το ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά και να ληφθούν μέτρα προς την μείωση του κόστους παραγωγής, αφού σε αντίθετη περίπτωση ο πρωτογενής τομέας θα αφανιστεί, ιδίως οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι». Βέβαια, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «παραμένουμε με το βλέμμα καρφωμένο στις εξελίξεις στις επόμενες ημέρες, ενώ αναμένουμε και το κείμενο 25 σημείων που θα δώσει αύριο στη δημοσιότητα η κυβέρνηση για τον πρωτογενή τομέα».

    Εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι μετά τη σημερινή σύσκεψη όχι μόνο δεν υπήρξε λύση στο αγροτικό «αλλά φάνηκε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση όταν μιλά για ασφαλιστικό και φορολογικό δεν αναφέρεται σε προσχέδια, αλλά σε ειλημμένες αποφάσεις», ο κ. Μόσχος τόνισε πως «χρησιμοποιώντας το επιχείρημα της οικονομικής κατάστασης της χώρας, ούτε το αγροτικό πρόβλημα λύνεται, ούτε όμως και εμείς θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας».

    Για το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση, ο κ. Μόσχος τόνισε πως «χωρίς να δούμε άλλες παραμέτρους του φορολογικού, αυτό το νούμερο δεν σημαίνει κάτι», και πρόσθεσε, «θεωρούμε ότι δόθηκε με στόχο να δουλέψει ο κοινωνικός αυτοματισμός».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 February 2016 - 23:32:36 UTC