Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρ. Σβίγκου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί την εξουσία υπέρ των συμφερόντων των πολιτών
  • [02] Αντιδράσεις για άρθρο στελέχους της ΝΔ περί «ισλαμοποίησης της Λέσβου»
  • [03] Διάσκεψη των Δ. Βαλκανίων για το προσφυγικό συγκαλούν οι Αυστριακοί ΥΠΕΞ και ΥΠΕΣ
  • [04] Π. Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει «σχέδιο Β» εάν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την ΕΕ
  • [05] Συρία: Τουλάχιστον 120 νεκροί σε επιθέσεις του ΙΚ σε περιοχές των κυβερνητικών δυνάμεων
  • [06] Μια τούφα από τα μαλλιά του Τζον Λένον πουλήθηκε για 35.000 δολάρια
  • [07] Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον ξεκινά εκστρατεία υπέρ του Brexit

  • [01] Ρ. Σβίγκου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί την εξουσία υπέρ των συμφερόντων των πολιτών

    Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Το Χωνί», ερωτηθείσα για πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει τη ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 3,7 μονάδες, είπε ότι «στη χώρα μας οι έρευνες της κοινής γνώμης δυστυχώς χρησιμοποιούνται περισσότερο ως μέσα χειραγώγησης των πολιτών, παρά ως εργαλεία πολιτικής ανάλυσης», υπενθύμισε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τόσο στην περίοδο του δημοψηφίσματος όσο και σε εκείνη των εκλογών του Σεπτεμβρίου, επισήμανε ότι οι δημοσκοπήσεις αμφισβητούνται από τον κόσμο, ενώ ειδικά για την εν λόγω δημοσκόπηση είπε ότι «δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο, οπότε αυτό που αποτυπώνεται εκφράζει περισσότερο μια αγωνία, παρά μια καταγραφή πολιτικής προτίμησης».

    Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και τις κοινωνικές αντιδράσεις, είπε ότι μετά τις δεκαετίες διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, «την καταλήστευση των ταμείων με το PSI, τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς και την αλματώδη ανεργία, το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο» και ως εκ τούτου, «η κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμισή του συνιστά αναγκαιότητα».

    «Η δε δέσμευση για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης δεν έπρεπε να οδηγήσει σε μια ακόμα μείωση των συντάξεων, όπως έκαναν οι προηγούμενοι» πρόσθεσε.

    Η κ. Σβίγκου εξέφρασε την εντύπωση ότι «πολλά από τα θετικά της μεταρρύθμισης δεν έχουν γίνει κατανοητά», αναφέροντας στη συνέχεια την εκτίμησή της ότι με τις διορθωτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, και σε ό,τι αφορά τους νέους επιστήμονες, όσο και τους αγρότες, θα υπάρξει θετική κατάληξη.

    [02] Αντιδράσεις για άρθρο στελέχους της ΝΔ περί «ισλαμοποίησης της Λέσβου»

    Πολύ έντονες αντιδράσεις προκαλεί με άρθρο της που δημοσιεύθηκε σήμερα στο προσωπικό της ιστολόγιο η Μόλλη Μαχαίρα, μέλος σήμερα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λήμνου της Νέας Δημοκρατίας στο παρελθόν, αλλά και υποψήφια βουλευτής του κόμματος σε προηγούμενες εκλογές.

    Το άρθρο της κ. Μαχαίρα ( http://malamamaxaira.blogspot.gr/2016/02/blog-post.html ) έχει τίτλο «Η Λέσβος δέχεται επίθεση. Η Λέσβος ισλαμοποιείται. Η Λέσβος πεθαίνει».

    Σ'αυτό αναφέρεται σε μυστικό σχέδιο από μεριάς της Τουρκίας με την ονομασία «Yeni Lirasi», με στόχο «τη δημιουργία ελληνοτουρκικής φιλίας με τις ευλογίες των προεστών του νησιού, που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου». Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, η κ. Μαχαίρα υποστηρίζει ότι «η Άγκυρα έχει προχωρήσει σταθερά και με μεθοδικότητα στη δημιουργία φιλοτουρκικής κάστας στο νησί, με σταδιακή τουρκοποίηση της τοπικής αγοράς με την επιδίωξη ένταξη της στη δυναμική που δημιουργεί η τουρκική οικονομία».

    Στις απόψεις της κ. Μαχαίρα ήδη αντέδρασε ο πρώην νομάρχης και βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος κάλεσε το κόμμα του να αποπέμψει άμεσα την κ. Μαχαίρα. «Δεν μπορώ να συνυπάρχω στο κόμμα με άτομα που εκφράζουν τέτοιες διχαστικές απόψεις. Ή εγώ ή αυτή είμαστε σε λάθος κόμμα» τόνισε φανερά ενοχλημένος ο κ. Βογιατζής, ο οποίος επί χρόνια πρωτοστάτησε σε κινήσεις ελληνοτουρκικής προσέγγισης.

    [03] Διάσκεψη των Δ. Βαλκανίων για το προσφυγικό συγκαλούν οι Αυστριακοί ΥΠΕΞ και ΥΠΕΣ

    Μετά τη θέσπιση από την αυστριακή κυβέρνηση ανώτερων ημερησίων ορίων στον αριθμό των αιτούντων άσυλο και των διερχόμενων προσφύγων από τη χώρα, που ισχύουν από προχθές Παρασκευή και τα οποία προκάλεσαν την έντονη κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παραβίαση του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου, οι Αυστριακοί υπουργοί Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ συγκαλούν διάσκεψη με τη συμμετοχή των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για ένα συντονισμό των θέσεών τους στην προσφυγική κρίση.

    Όπως ανακοινώθηκε απόψε από το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Βιέννη και σε αυτήν έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών από τις χώρες: Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Σερβία και Σλοβενία.

    Λεπτομέρειες για τη Διάσκεψη αναμένεται να ανακοινωθούν αρχές της εβδομάδας, ενώ έγινε γνωστό πως σε έναν κύκλο των συζητήσεων της θα συμμετάσχει και ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκλοτσιλ (του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος).

    [04] Π. Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει «σχέδιο Β» εάν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την ΕΕ

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει σχέδιο Β στην περίπτωση που οι Βρετανοί πολίτες ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κομισιόν δεν θα εμπλακεί στην εκστρατεία σχετικά με το δημοψήφισμα, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

    Οι πολίτες της Βρετανίας θα αποφασίσουν την 23η Ιουνίου εάν η χώρα τους θα παραμείνει ή όχι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 5 σχετικά με το τι σχεδιάζει να κάνει η ΕΕ στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι υπέρ της εξόδου ο Μοσκοβισί απάντησε:

    «Όχι, όχι και όχι. Δεν υπάρχει plan B. Δεν μας βοηθά με οποιονδήποτε τρόπο να εξετάζουμε καταστροφικά σενάρια».

    «Την ημέρα που θα αρχίσουμε να συζητάμε για ένα σχέδιο Β είναι η ημέρα που δεν πιστεύουμε πλέον στο σχέδιο Α που έχουμε εκπονήσει. Διαθέτω μόνο ένα σχέδιο. Η Βρετανία εντός της ενωμένης Ευρώπης» υπογράμμισε ο Μοσκοβισί.

    Ο Επίτροπος επισήμανε επιπλέον ότι η Κομισιόν δεν θα εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

    [05] Συρία: Τουλάχιστον 120 νεκροί σε επιθέσεις του ΙΚ σε περιοχές των κυβερνητικών δυνάμεων

    Tουλάχιστον 120 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μια σειρά επιθέσεων που συντάραξαν περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας, ενώ οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις για την κήρυξη μιας εκεχειρίας ανακοινώνοντας μιας «προσωρινή» συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών.

    Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μία διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Χομς, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με μία μη κυβερνητική οργάνωση.

    Άλλοι 62 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν πλησίον μιας ιερής τοποθεσίας των σιιτών στο νότιο τμήμα της Δαμασκού.

    Σε αυτό το αιματηρό σκηνικό και παρά τις αποτυχημένες προσπάθειες να τεθεί σε ισχύ μία κατάπαυση του πυρός σε αυτήν την χώρα που συνταράσσεται από τον εμφύλιο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακοίνωσε στο Αμάν «μία κατ? αρχήν προσωρινή συμφωνία» με τη Ρωσία σχετικά με τους όρους μιας εκεχειρίας, που «θα μπορούσε να εφαρμοστεί εντός των επόμενων ημερών».

    Αναμένοντας τον Ομπάμα και τον Πούτιν

    Εκτός της Ρωσίας, ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξάγει αεροπορικούς βομβαρδισμούς από το 2014. Εδώ και μία εβδομάδα, η Τουρκία βομβαρδίζει τις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας κοντά στα σύνορά της.

    Αυτή ακριβώς η περίπλοκη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί καθιστά δύσκολη την εφαρμογή μια συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

    Σήμερα από το Αμάν της Ιορδανίας, ο Τζον Κέρι επιχείρησε να εμφανιστεί αισιόδοξος κι ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι συνομίλησε εκ νέου στο τηλέφωνο με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

    «Καταλήξαμε σε μία κατ?αρχήν προσωρινή συμφωνία σχετικά με τους όρους μιας παύσης των εχθροπραξιών που θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ το επόμενο διάστημα».

    «Αυτό δεν έχει ακόμα γίνει και προβλέπω ότι ο πρόεδροςΟμπάμα και ο πρόεδροςΠούτιν θα μπορούσαν να συνομιλήσουν τις επόμενες ημέρες για να επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν αυτήν την προσπάθεια» προσέθεσε ο ίδιος.

    «Σήμερα βρισκόμαστε πιο κοντά σε μία κατάπαυση του πυρός» διαβεβαίωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, ο οποίος καλεί εδώ και πολλές ημέρες τη Μόσχα να συμβάλει προκειμένου να υπάρξει μια εκεχειρία με τη διακοπή κυρίως των ρωσικών βομβαρδισμών.

    [06] Μια τούφα από τα μαλλιά του Τζον Λένον πουλήθηκε για 35.000 δολάρια

    Αδιαμφισβήτητα το συγκρότημα των Beatles έφερε την επανάσταση στη μουσική, όπως επίσης στη? μόδα για τα μαλλιά. Ένας θαυμαστής του θρυλικού συγκροτήματος απέκτησε αυτό το Σαββατοκύριακο ένα αναμνηστικό αυτής ακριβώς της επανάστασης στον τομέα της κομμωτικής: μία τούφα από τα μαλλιά του Τζον Λένον όταν τα κούρεψε το 1966.

    Η τούφα από την κόμη του διάσημου «Σκαθαριού» πουλήθηκε σε δημοπρασία που οργάνωσε χθες Σάββατο ο οίκος Heritage Auction στο Ντάλας του Τέξας. Το μήκος της είναι περίπου 10 εκατοστά.

    «Πρόκειται για τη μακρύτερη τούφα από τα μαλλιά του Τζον Λένον που έχει ποτέ δημοπρατηθεί» δήλωσε ο διευθυντής, Γκάρι Σρουμ, σε ένα δελτίο τύπου.

    «Αυτή η τιμή ρεκόρ αντικατοπτρίζει την ιστορία αγάπης και λατρείας του κόσμου, εδώ και 50 χρόνια, για τον Λένον και τους Μπιτλς».

    Ο Βρετανός συλλέκτης Πολ Φρέιζερ είναι ο νέος κάτοχος της τούφας, την οποία έκοψε με το ψαλίδι του το 1966 στο Αμβούργο ένας Γερμανός κομμωτής, ο Κλάους Μπάρουκ.

    [07] Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον ξεκινά εκστρατεία υπέρ του Brexit

    O δημοφιλής δήμαρχος του Λονδίνου και βουλευτής του συντηρητικού κόμματος Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τέσσερις μήνες πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, μια απόφαση που αποτελεί πλήγμα για τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

    «Θα πραγματοποιήσω εκστρατεία για να αποχωρήσουμε» από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια ενός μαγνητοσκοπημένου μηνύματος έξω από την οικία του στο Λονδίνο.

    «Θα υποστηρίξω την ψήφο «αποχώρηση» (από την ΕΕ)διότι επιθυμώ μια καλύτερη συμφωνία για τους πολίτες αυτής της χώρας που θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων και θα τους επιτρέπει να πάρουν τον έλεγχο της όλης κατάστασης στα χέρια τους» τόνισε ο ίδιος.

    Ο συντηρητικός δήμαρχος επιβεβαίωσε επιπλέον ότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε τηλεοπτικές αναμετρήσεις εναντίον στελεχών του κόμματός του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 February 2016 - 21:32:41 UTC