Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Χίο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας
  • [02] Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για το «Παράλληλο Πρόγραμμα»
  • [03] Τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων το απόγευμα, στο πλαίσιο της αξιολόγησης
  • [04] Μ. Σάλλας: Δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο η πτώση των τραπεζικών μετοχών
  • [05] Τρ. Αλεξιάδης: Στα 35 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα από το ΕΣΡ σε ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα
  • [06] Με συνεντεύξεις του Ιεροκλή Μιχαηλίδη και του Γιάννη Μπουτάρη κυκλοφορεί το περιοδικό "Πρακτορείο"
  • [07] Ψαράς περισυνέλεξε περίπου 60 πρόσφυγες
  • [08] Μυτιλήνη: Αγώνας δρόμου από τους γιατρούς για να σωθεί ένα προσφυγόπουλο
  • [09] Αύριο η κηδεία του Παντελή Παντελίδη
  • [10] Ντέιβιντ Κάμερον: Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία
  • [11] Λεχ Βαλέσα: Διέπραξα ένα σφάλμα, αλλά δεν υπήρξα καταδότης
  • [12] Τριμερής συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ, στις Βρυξέλλες
  • [13] Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου
  • [14] Στο κενό οι συζητήσεις για αποσυμφόρηση των τελωνείων σε Προμαχώνα και Εξοχή
  • [15] Ανακοίνωσε Χάντερ ο Παναθηναϊκός
  • [16] Η κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου
  • [17] Πολυτελές σουηδικό στέισον βάγκον με ισχύ 410 ίππους
  • [18] Ο Ολυμπιακός έχασε αλλά ελπίζει...

  • [01] Στη Χίο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας

    Επίσκεψη στην Χίο πραγματοποιεί σήμεραο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Ρήγας θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Χίου, όπου θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στις 19:30 ομιλία στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο με θέμα «Ένας χρόνος Αριστερά, προχωράμε μπροστά».

    «Το προσφυγικό είναι μια πολύ μεγάλη κρίση που μπορεί να δημιουργήσει ενδεχομένως μεγάλο ρήγμα στη συνοχή της Ευρώπης», επισήμανε ο κ. Ρήγας, σε συνέντευξή του στον Σκάι, και τόνισε ότι «φωνές όπως αυτές των χωρών του Βίσεγκραντ απομονώνονται από το σύνολο της Ευρώπης».Ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι υπάρχει η διάθεση από την Ευρώπη να μην έχουμε ούτε φράκτες, ούτε τείχη, ούτε φαινόμενα ξενοφοβίας, γιατί αυτό λειτουργεί ανασταλτικά στις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης. Επισήμανε ότι στην Ευρώπη έχουν αναγνωρίσει την προσπάθεια που κάνει η χώρα μας για το προσφυγικό, ότι η Ελλάδα έχει κρατήσει ψηλά τις αξίες της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού και έχει υλοποιήσει τα πρακτικά μέτρα για να μπορέσει να γίνει η διαχείριση του προσφυγικού, για να σημειώσει ότι όμως «είναι επιβεβλημένο όμως να παρθούν πρωτοβουλίες από την Ευρώπη σε σχέση με την συριακή κρίση και την αύξηση των εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή που απειλούν την ειρήνη».

    [02] Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για το «Παράλληλο Πρόγραμμα»

    Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής με τους εισηγητές των κομμάτων, η συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

    Η συζήτηση του σχεδίου νόμου θα ολοκληρωθεί αύριο αργά το απόγευμα με την ψήφισή του, ενώ νωρίτερα αναμένεται να μιλήσουν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

    [03] Τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων το απόγευμα, στο πλαίσιο της αξιολόγησης

    Νέα τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για την παροχή στοιχείων, θα πραγματοποιηθεί κατά πιθανότητα το απόγευμα μεταξύ ελληνικής πλευράς και θεσμών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιείται ανταλλαγή στοιχείων και μέσω e-mails, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα αρχικά τα τεχνικά κλιμάκια και στη συνέχεια οι επικεφαλής και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

    Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης προανήγγειλε χθες «την επιστροφή σε 2 εβδομάδες» των θεσμών. Ανοικτά μέτωπα παραμένουν στα δημοσιονομικά μεγέθη και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, στο ασφαλιστικό, στις αποκρατικοποιήσεις και στα «κόκκινα» δάνεια.

    [04] Μ. Σάλλας: Δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο η πτώση των τραπεζικών μετοχών

    «Δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο», επισημαίνει ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ερωτηθείς πού οφείλεται η πτώση των μετοχών ελληνικών τραπεζών μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους.

    «Πρέπει να ληφθεί υπόψη το περιβάλλον όλης της αγοράς. Οι αγορές αυτή τη στιγμή παρακολουθούν ακόμα πιο επιφυλακτικά τη νομισματική πολιτική. Οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες όπως ο Dow Jones και ο Dax έχουν σημειώσει σαφώς απώλειες από την αρχή του έτους, κάτι που επηρέασε όλες τις τράπεζες- δεν πρόκειται αποκλειστικά για ελληνικό φαινόμενο. Δικό μας έργο είναι η συνεπής εκτέλεση των εργασιών μας, η βελτίωση των αδύνατων σημείων μας και η εφαρμογή μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής» επισημαίνει ο κ. Σάλλας.

    Ερωτηθείς ειδικότερα σε τι ακριβώς συνίσταται αυτή η μεσοπρόθεσμη στρατηγική ο κ. Σάλλας αναφέρει συγκεκριμένα: «Στη συνεχή περαιτέρω μείωση των εξόδων μας, στην άγρυπνη παρακολούθηση των πηγών κερδών μας και στην εστίαση στην ελληνική αγορά, ώστε να εξασφαλίσουμε τη δύναμή μας εδώ. Ωστόσο, επιθυμούμε να απευθυνθούμε, δυνατοί πλέον, και σε ξένες επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελλάδα» και επισημαίνει ότι «σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο στην αναδιάρθρωση των επισφαλών δανείων μας».

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί χρειάζονται και άλλες ενέσεις κεφαλαίου, ο κ. Σάλλας επισήμανε ότι η Τράπεζα Πειραιώς με ένα ποσοστό βασικού κεφαλαίου της τάξεως του 19,6% βρίσκεται προς το παρόν σε καλή θέση,

    Αναφερόμενος στο πρόβλημα των επισφαλών δανείων, σημείωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει ιδρύσει ήδη από το 2013 μια δική της μονάδα διακανονισμού για επισφαλή δάνεια, η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο έργο της.

    Ερωτηθείς για το ποιες προσδοκίες έχει από τη Γερμανία, ο κ. Σάλλας επισήμανε ότι η Γερμανία έχει κάνει πάρα πολλά για την Ελλάδα στο πλαίσιο της κρίσης. «Χρηματοδοτεί το μεγαλύτερο μέρος των προγραμμάτων βοήθειας. Εδώ και πολύ καιρό συνεργαζόμαστε στενά με πολλές γερμανικές επιχειρήσεις, όπως οι Fraport, Lidl, Hochtief, Tui και Beiersdorf, για να αναφέρω μερικές μόνο από αυτές. Αν μου επιτρέπεται να εκφράσω μια επιθυμία, αυτή θα ήταν η εξής: Επενδύστε στην Ελλάδα! Παρ' όλους τους επικριτές: Στην Ελλάδα προσφέρονται καλές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

    [05] Τρ. Αλεξιάδης: Στα 35 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα από το ΕΣΡ σε ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα

    Στα 35.471.000 ανέρχονται τα πρόστιμα που έχει επιβάλει το ΕΣΡ σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, με αφορμή σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

    Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από το ΤΑΧΙS, προκύπτει ότι για τα έτη 2009-2015 έχουν καταλογιστεί:

    Για φόρο προστιθέμενης αξίας πρόστιμα ύψους 11.693.000 ευρώ, για εισοδήματα Νομικών Προσώπων 2.267.000 ευρώ, για φόρο μισθωτών υπηρεσιών 6.241.000 χιλιάδες και στο χώρο των διαφημίσεων 15.270.000 ευρώ.

    Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για θέματα εσόδων, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να στοχοποιηθεί καμία επιχείρηση Ενημέρωσης, ενώ τόνισε ότι δεν αφορούν τα χρέη αυτά μόνο τους περιφερειακούς σταθμούς, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, αλλά και της Αθήνας. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η δημοσιοποίηση και η κατάθεση των στοιχείων δεν σημαίνει ταυτόχρονα και ότι δεν έχουν εξοφληθεί ή είναι αρρύθμιστα τα χρέη αυτά.

    [06] Με συνεντεύξεις του Ιεροκλή Μιχαηλίδη και του Γιάννη Μπουτάρη κυκλοφορεί το περιοδικό "Πρακτορείο"

    Με συνεντεύξεις του δημοφιλή ηθοποιού Ιεροκλή Μιχαηλίδη και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του«Πρακτορείου».

    Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης δημιουργός του θρυλικού πλέον σχήματος«Άγαμοι Θύται»,μιλά για την πορεία του στην τέχνη, τους πολιτικούς και την κρίση.

    Ο Γιάννης Μπουτάρης μιλά για τη Θεσσαλονίκη, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αλλά και για την προσωπική του ζωή.

    Ακόμη, στο νέο τεύχος παρουσιάζεται το δίκτυο μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

    Ας δει ο καθένας την προσωπική του ευθύνη

    Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης μπορεί να νιώθει ότι μεγάλωσε αλλά η ματιά του, το οξύ σατιρικό του πνεύμα παραμένει αναλλοίωτο. Η φήμη του ξεφεύγει από τη Θεσσαλονίκη με το μουσικοχορευτικό σχήμα«Άγαμοι Θύται»,που δημιούργησε ο ίδιος. Χωρίς περιστροφές η συζήτηση-θέαμα ξεκινά:

    Τι σχέση έχει ο νεαρός τότε ηθοποιός του«Υψηλού Βολτάζ»,στα 1990, με τον σημερινό; Νιώθω πως είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Παρά μόνο ο πανδαμάτωρ χρόνος και ενδεχομένως μια στροφή προς τη συντήρηση, που είναι και φυσιολογικό. Πολλοί άνθρωποι μετά τα σαράντα -γι' αυτό και ονομάζονται και συντηρητικοί- προσπαθούν να κρατήσουν τα κεκτημένα. Αυτό είναι ανθρώπινο. Επί της ουσίας όμως, η ματιά απέναντι στα πράγματα είναι η ίδια.

    Πολύς κόσμος έχει φτωχύνει με την έννοια της υλικής απώλειας πραγμάτων. Αυτή η κρίση αποστερεί και από εσάς ορισμένα πράγματα; Υπάρχει και καλλιτεχνική πτώχευση;

    Υπάρχει απώλεια ψυχολογική ενδεχομένως. Η αισθητική όμως δεν ορίζεται με βάση τα οικονομικά δεδομένα. Υπάρχει κόσμος, και κυρίως νέος κόσμος, που λέει ότι θα είναι και καλύτερα γιατί ο αυτόματος πιλότος που -τουλάχιστον όπως διαπίστωσα- ζούσαμε τον προηγούμενο καιρό, δεν μας έκανε καλό. Είμαστε στην αρχή. Δεν έχουμε δει τα ουσιαστικάαίτια που μας οδήγησαν εδώ και δεν μιλάω σε επίπεδο τι συζητιέται αυτή τη στιγμή στα τηλεοπτικά παράθυρα. Μιλάω για έναν πιο ουσιαστικό διάλογο, εθνικό. Και ακόμα δεν έχει γίνει ο απολογισμός. Νομίζω ότι ακόμα ζούμε την πτώση του παλαιού. Δεν διαφαίνονται τα καινούργια πράγματα. Υπό αυτήν την έννοια θεωρώ ότι και πνευματικά στο εγγύς μέλλον θα γίνουμε πλουσιότεροι. Αυτό είναι η ελπίδα μου, τουλάχιστον.

    «Εξαγώγιμο προϊόν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης»

    Aπό τα οκτώ τατουάζ που έχει ο 74χρονος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, το πιο αγαπημένο του είναι και το πιο«δραματικό»,όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος. Εκείνο που«χτύπησε»όταν έχασε τη σύζυγό του. Ανάμεσα σε σημαντικούς -για το ζευγάρι- αριθμούς, το τατουάζ αυτό απεικονίζει κι έναν πήγασο.

    «Είναι φαντασιακό. Μια ζωή σαν παραμύθι. Έτσι ζούσαμε»,τον ακούς να λέει και απορείς πώς ένας τόσο μποέμ τύπος -από τους λίγους δημάρχους στην Ελλάδα που έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ με την ιδιωτική του ζωή-, μπορεί να γίνει τόσο βαθιά ρομαντικός. Κι, όμως, μπορεί και ακόμη περισσότερο. Ετοιμάζεται να«χτυπήσει»κι άλλο τατουάζ. Αυτό δεν είναι ρομαντικό. Είναι, όμως, ρομαντικά τρελό ότι αυτήν τη φορά θα κάνει ίδιο τατουάζ με την? εγγονή του: μία γοργόνα. Μην είναι η Θεσσαλονίκη;

    Τη Θεσσαλονίκη -όχι εκείνη του τατουάζ, την άλλη, της οποίας είναι δήμαρχος- πάντως τη φαντάζεται με ελάχιστα αυτοκίνητα, όπως συχνά αναφέρει, με τραμ, μετρό, μεγάλους ποδηλατόδρομους και λειτουργικούς λεωφορειόδρομους.

    Δήμαρχος-celebrity. Καλό για την εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης. Για το εσωτερικό της, όμως;«Κοίτα, celebrity ήμουν και πριν γίνω δήμαρχος».

    [07] Ψαράς περισυνέλεξε περίπου 60 πρόσφυγες

    Περίπου 60 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 20 παιδιά και βρέφη, περισυνέλεξε με τη μηχανότρατά του ψαράς σε απόσταση 11 ναυτικών μιλίων από την Αλεξανδρούπολη. Περιγράφοντας τη στιγμή του εντοπισμού ο καπετάν Παναγιώτης Καραβετης δήλωσε ότι ενώ ψάρευε, άκουσε τις εκκλήσεις σε βοήθεια των απεγνωσμένων και στοιβαγμένων, σε φουσκωτή λέμβο, ανθρώπων.

    Συγκλονισμένος στη θέα τους, φρόντισε αμέσως να επιβιβαστούν με ασφάλεια στο σκάφος του,με το οποίο μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συνοδεία των λιμενικώνAρχών.

    Κοντά στους ταλαιπωρημένους από τις συνθήκες του ταξιδιού πρόσφυγες βρέθηκε από τα πρώτα λεπτά της άφιξής τους στο λιμάνι το πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης προσφέροντάς τους φαγητό και ρούχα.

    Μετά την καταγραφή και ταυτοποίηση των στοιχείων τους οι πρόσφυγες θα οδηγηθούν σε κέντρο φύλαξης του νόμου όπου θα φιλοξενηθούν έως και την έκδοση εντός των επόμενων ημερών των απαραίτητων εγγράφων, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

    [08] Μυτιλήνη: Αγώνας δρόμου από τους γιατρούς για να σωθεί ένα προσφυγόπουλο

    Ένα βρέφος πρόσφυγα που, από τα χαράματα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, αγωνίζονται να σώσουν από το πρωί οι γιατροί του Ιδρύματος.

    Το παιδί έφτασε στην ακτή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης με τους γονείς του και άλλους πρόσφυγες. Στο σύνολο τους οι πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν αλλά κάποια στιγμή διαπιστώθηκε ότι το βρέφος δεν ήταν στην ακτή.

    Τελικά με τη βοήθεια φακών και φώτων αυτοκινήτων βρέθηκε μέσα στο νερό σε βάθος λίγων εκατοστών πεσμένο με το πρόσωπο μέσα στο νερό. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση.

    [09] Αύριο η κηδεία του Παντελή Παντελίδη

    Θλίψη σκόρπισε ο ξαφνικός θάνατος του λαϊκού τραγουδοποιού Παντελή Παντελίδη, σε χιλιάδες θαυμαστές του, ενώ βύθισε σε βαρύ πένθος την οικογένεια του. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σπαρακτική μορφή της χαροκαμένης μητέρας του Αθηνάς στην οποία είχε ιδιαίτερη αδυναμία και της αφιέρωσε ένα από τα τραγούδια του.

    Η κηδεία του 32χρονου τραγουδιστή θα γίνει αύριο στις 3 μμ στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία, ενώ από τις 10 το πρωί η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

    Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και θαυμαστές είναι απαρηγόρητοι, ενώ ο θάνατος του τραγουδιστή έχει συγκινήσει το πανελλήνιο, ακόμα και ανθρώπους που δεν άκουγαν τα τραγούδια του. Πολλά από τα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, θα παραμείνουν σήμερα και αύριο κλειστά, ενώ αρκετά είναι και τα καταστήματα στην γειτονιά του, στη Νέα Ιωνία που παρέμειναν σήμερα κλειστά ως ένδειξη πένθους.

    Από το πρωί δεκάδες είναι αυτοί που καταφθάνουν έξω από το πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί η οικογένεια του στη Νέα Ιωνία, για να αποθέσουν λίγα λουλούδια, ένα κεράκι ή ένα σημείωμα εκφράζοντας την αγάπη και τη θλίψη για τον αδικοχαμένο νέο.

    Πολλοί είναι κι αυτοί που πηγαίνουν στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο σημείο που έμελε ο Παντελής να χάσει τη ζωή του χθες το πρωί, για να αφήσουν λίγα λουλούδια.

    Γείτονες και φίλοι του 32χρονου συντετριμμένοι επισημαίνουν το πόσο καλό παιδί υπήρξε, χαμηλών τόνων, παρά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα τραγούδια που έγραψε και τραγούδησε τα τελευταία πέντε χρόνια και έγινε γνωστός μέσω του διαδικτύου.

    Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα του, μαζί με την Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη, στο κέντρο διασκέδασης «Teatro», αλλά η μοίρα του έπαιξε το δικό της άσχημο παιχνίδι.

    [10] Ντέιβιντ Κάμερον: Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι "εξακολουθεί να μην υπάρχει συμφωνία" προσερχόμενος και πάλι στις διαπραγματεύσεις της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών για να αποφευχθεί η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    "Σημειώσαμε κάποια πρόοδο, αλλά εξακολουθεί να μην υπάρχει συμφωνία", δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός έπειτα από μία μακρά νύκτα διαπραγματεύσεων επί των μεταρρυθμίσεων που ζητά στη σχέση του Λονδίνου με την Ένωση.

    [11] Λεχ Βαλέσα: Διέπραξα ένα σφάλμα, αλλά δεν υπήρξα καταδότης

    Ο ιστορικός ηγέτης του συνδικάτου Αλληλεγγύη και στη συνέχεια πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα, που κατηγορήθηκε ότι συνεργάσθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70 με τις μυστικές υπηρεσίες του κομμουνιστικού καθεστώτος (SB), παραδέχθηκε σήμερα ότι διέπραξε "ένα σφάλμα", αλλά αρνήθηκε ότι υπήρξε "καταδότης".

    "Δεν έσπασα τον Δεκέμβριο του 1970, ούτε συνεργάσθηκα με τις SB. Δεν πήρα ποτέ χρήματα, ούτε έκανα γραπτές ή προφορικές αναφορές", έγραψε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Βαλέσα στο blog του.

    "Διέπραξα ένα σφάλμα, αλλά δεν είναι όπως το λένε. Έδωσα τον λόγο μου να μην το αποκαλύψω. Σίγουρα όχι σήμερα. Εκτός αν το κάνουν άλλοι. Ο ενορχηστρωτής της ιστορίας είναι ακόμη εν ζωή. Οφείλει να αποκαλύψει την αλήθεια και υπολογίζω σε αυτόν. Είχα μία υπερβολικά τρυφερή καρδιά", έγραψε ο Βαλέσα.

    [12] Τριμερής συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ, στις Βρυξέλλες

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τηΓερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

    Η τριμερής συνάντηση γίνεται πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    Στη συνάντηση αυτή αναμένεται να συζητηθούν όλα τα ζητήματα της Συνόδου Κορυφής, το προσφυγικό και τα θέματα που σχετίζονται με την ελληνική οικονομία.

    Διαβάστε επίσης:Μάχη για το προσφυγικό δίνει η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

    [13] Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου

    Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου και το απόγευμα κλείνουν ξανά τους δρόμους σε Νεστάνη και Ευρώτα, ενώ την Κυριακή οι αγρότες της Αργολίδας ετοιμάζονται να κλείσουν την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Άργους στους Μύλους.

    Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Κορίνθου οι αγρότες θα κλείσουν σήμερα το δρόμο στα διόδια Νεστάνης από 18:00 -23:00, με αποτέλεσμα να διεξάγεται η κυκλοφορία από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Άργους.

    Επιπλέον, οι αγρότες της Λακωνίας που χθες μπλόκαραν την τράπεζα Πειραιώς στην Σκάλα με σανό και τρακτέρ, αποτρέποντας τη λειτουργία τραπεζικών εργασιών, σήμερα θα κλείσουν τη γέφυρα του Ευρώτα, στην είσοδο της Σπάρτης, από 19:00-20:00

    [14] Στο κενό οι συζητήσεις για αποσυμφόρηση των τελωνείων σε Προμαχώνα και Εξοχή

    Μπορεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλήνων και Βούλγαρων να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αλλά η κατάσταση παραμένει ίδια για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σήμερα, με τους διερχόμενους οδηγούς εκατέρωθεν, να παραμένουν εγκλωβισμένοι.

    Όπως επισήμαναν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών των μπλόκων σε Προμαχώνα και Εξοχή, Γιάννης Τουρτούρας και Βασίλης Καστίδης αντίστοιχα, «η βουλγάρικη πλευρά μάς ζητά να αποσύρουμε εντελώς τα τρακτέρ μας από τα σημεία και μόνο τότε θα ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία. Αυτό όμως δεν γίνεται να συμβεί». Μάλιστα, τόνισαν ότι στις διαπραγματεύσεις τους, από την ελληνική πλευρά κατατέθηκε η πρόταση να ανοίξουν τα τελωνεία για όσες ώρες χρειαστεί προκειμένου να αποφορτιστεί εντελώς η κίνηση και στις δύο πλευρές, κάτι που ωστόσο όπως σημείωσαν «δεν έγινε αποδεκτό από τη βουλγάρικη πλευρά»

    [15] Ανακοίνωσε Χάντερ ο Παναθηναϊκός

    Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Βινς Χάντερ, καθώς η «πράσινη» ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος έχει ύψος 2,03 μέτρα. Ο Χάντερ, ο οποίος αποτελεί επιλογή του προπονητή του «τριφυλλιού», Σάσα Τζόρτζεβιτς, αναμένεται να ενισχύσει την ομάδα κοντά στο καλάθι, ενώ θα αποτελέσει το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού τον τελευταίο μήνα μετά τους Μαρκίζ Χέινς και Έλιοτ Ουίλιαμς.

    [16] Η κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου

    Μεγάλες μάχες προβλέπονται στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς, στην σχετική κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ, προέκυψαν τα ζευγάρια ΑΕΚ-Ατρόμητος και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

    Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 2-3 Μαρτίου και οι αγώνες ρεβάνς στις 6-7 Απριλίου.

    [17] Πολυτελές σουηδικό στέισον βάγκον με ισχύ 410 ίππους

    Η Volvo συμπληρώνει τη γκάμα της με ένα πολυτελές στέισον βάγκον. Πρόκειται για το νέο Volvo V90 που αποκαλύφθηκε σε ειδική εκδήλωση στη Στοκχόλμη. Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία έχει παράδοση στη κατασκευή ανάλογων αυτοκινήτων.

    Το νέο V90, όπως και τα προηγούμενα δύο μοντέλα της γκάμας των «90», βασίζεται στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture - SPA). Αυτή η νέα αρθρωτή πλατφόρμα προσφέρει μεγάλο εύρος δυνατοτήτων για ανάπτυξη νέων μοντέλων στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία.

    Το νέο V90 εξοπλίστηκε με τεχνολογία αιχμής. Το Pilot Assist εξασφαλίζει χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης. Τα προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας περιλαμβάνουν έως και ανίχνευση μεγάλων ζώων με αυτόματη πέδηση, ενώ το Apple CarPlay αυξάνει την συνδεσιμότητα.

    Κορυφαία έκδοση όσον αφορά την απόδοση είναι η T8 Twin Engine plug-in. Χάρη στο υβριδικό σύστημα κίνησης θα προσφέρει ισχύ περίπου 410 ίππων, ενώ η αυτονομία μόνο με ηλεκτροκίνηση θα είναι σχεδόν 50 χιλιόμετρα. Παράλληλα οι εκπομπές CO2 έχουν διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

    Το νέο Volvo V90 θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του, μαζί με το πρωτοεμφανιζόμενο στην Ευρώπη νέο S90, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (3-13 Μαρτίου). Στην Ελλάδα αναμένεται μετά το καλοκαίρι.

    Σπύρος Ρέκκας

    [18] Ο Ολυμπιακός έχασε αλλά ελπίζει...

    «Ανοιχτούς λογαριασμούς» ενόψει του επαναληπτικού της επόμενης Πέμπτης (25/2) άφησαν Άντερλεχτ και Ολυμπιακός. Οι Βέλγοι με το τέρμα του Κάρα στο 68ο λεπτό επικράτησαν με το «ρευστό» 1-0 της ομάδας του Μάρκο Σίλβα, στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «32» του Europa League που διεξήχθη στο Κονστάντ Βάντεν Στοκ.

    Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μοναδική ευκαιρία για να βρεθούν μπροστά στο σκορ, όμως το πλασέ του Ιντέγε σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Προντό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 February 2016 - 11:32:46 UTC