Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός
  • [02] Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη
  • [03] Άνοιξε ο Μπράλος, προτού ξεσπάσουν επεισόδια μεταξύ αγροτών και οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων
  • [04] Τηλεφωνική επικοινωνία του Ερντογάν με τον βασιλιά της Σ. Αραβίας, για τη Συρία
  • [05] Μικρογραφία του «Φιλιού» του Ροντέν πουλήθηκε για 2,2 εκατ. ευρώ

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα, στις 18.30 στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ.

    «Δεν είμαι οπαδός των κλειστών συνόρων δήλωσε χθες ο κ. Γιούνκερ, απαντώντας σε σχετική με το προσφυγικό ερώτηση που του απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας και ανέφερε ότι ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν πάρει στο θέμα αυτό «τον κακό δρόμο».

    Αύριο Πέμπτη, ο πρωθυπουργός στις 11.00 θα συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Γερμανίας-Τουρκίας.

    Στις 12.00 θα συμμετάσχει σε συνάντηση με θέμα την συνεργασία με την Τουρκία. Θα λάβουν μέρος 10 κράτη-μέλη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η Τουρκία.Στις 15.45 θα έχει διμερή συνάντηση με τον Τσέχο πρωθυπουργό Μπόχουσλαβ Σόμποτκα .

    Ο πρωθυπουργός, τέλος, θα συμμετάσχει στις 16.00 στην πρώτη συνεδρίαση εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 10.00 θα συμμετάσχει στην δεύτερη συνεδρίαση εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ντ.Τουσκ: Τώρα είμαι πιο αισιόδοξος για την τρέχουσα διαδικασία αξιολόγησης

    [02] Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη

    Την πρώτη γυναίκα αντιστράτηγο έχει από σήμεραη Ελληνική Αστυνομία, καθώς προήχθη μεταξύ άλλων και η υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η αξιωματικός η οποία από την θέση του κλαδάρχη Μετανάστευσης και Προστασίας Συνόρων χειρίστηκε μέχρι τώρα με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα το προσφυγικό πρόβλημα, κάτι που την έχει κάνει διεθνώς γνωστή.

    Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν αργά χτες το βράδυ οι κρίσεις των 22 υποστράτηγων της ΕΛ.ΑΣ. (20 γενικών καθηκόντων, έναν υγειονομικό και έναν εγκληματολογικών εργαστηρίων), απο το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων που συνεδρίασε υπό την προεδρία του νέου αρχηγού Αστυνομίας αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή των δύο αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς.

    Στον βαθμό του αντιστράτηγου, για την κάλυψη των κενών θέσεων, προάγονται τέσσερις υποστράτηγοι και, ειδικότερα, ο μέχρι χτες Γενικός Διευθυντής Αττικής, Γιάννης Διαμαντόπουλος, ο οποίος είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο νέος υπαρχηγός του Σώματος, ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Μιχαήλ Καραμαλάκης και η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

    Διατηρητέοι κρίθηκαν 11 υποστράτηγοι: Αντώνης Μπάκας, διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής, Βασίλειος Μωυσίδης, Χρήστος Δραγατάκης, Γεώργιος Κωτσάκης, ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης και οι Γεώργιος Σκανδαλάκης, Νικόλαος Μπαντουβάκης, Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, Ανδρέας Αποστολόπουλος, Ηλίας Μαλεβίτης (Υγειονομικό) και Πηνελόπη Μηνιάτη (Εγκληματολογικών Εργαστηρίων).

    Τέλος, αποστρατεύονται ως ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους επτά Υποστράτηγοι Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων, τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα 30 ημέρες. Πρόκειται για τους: Γεώργιο Καραϊτση, Δημήτριο Γεωργατζή, Φώτιο Νικητάκη, Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, Δημήτριο Παπαναγιώτου, Σταματίνα Μίζη και Δημήτριο Δήμου.

    Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.

    [03] Άνοιξε ο Μπράλος, προτού ξεσπάσουν επεισόδια μεταξύ αγροτών και οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων

    Οι αγρότες της Φθιώτιδας αποφάσισαν να παρατείνουν μέχρι τα μεσάνυχτα τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μπράλου, έχοντας κυριολεκτικά κόψει την Ελλάδα στα δύο.

    Ωστόσο, νωρίτερα, σε ένδειξη καλής θέλησης άνοιξαν για λίγη έναν βοηθητικό δρόμο για να περάσουν λεωφορεία και μεγάλα φορτηγά.

    Ο κύριος όγκος της κυκλοφορίας των ΙΧ εξελίσσεται μέσα από επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους, και κατευθύνονται κυρίως προς την Άμφισσα, στη συνέχεια προς Δελφούς-Αράχωβα και συνεχίζουν για Αθήνα.

    Σε ό,τι αφορά τα φορτηγά αυτοκίνητα ακινητοποιούνται από την τροχαία σε διάφορα σημεία είτε του εθνικού είτε του επαρχιακού δικτύου, ενώ οι αγρότες επιτρέπουν τη διέλευση των λεωφορείων, αλλά με με αρκετά μεγάλες καθυστερήσεις που ξεπερνούν τη μία ωρα.

    Στη συνέλευσή τους, τα τέσσερα μπλόκα των αγροτών της Φθιώτιδας που βρίσκονται στον Μπράλο αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους τις επόμενες ημέρες, και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς μιλούν για επανάληψη του ίδιου σκηνικού για αύριο, κάτι όμως που αναμένεται να αποφασιστεί αργά το βράδυ η αύριο το πρωί.

    Διαβάστε επίσης:

    Διαμαρτυρία οδηγών επί βουλγαρικού εδάφους για τον αποκλεισμό του τελωνείου Προμαχώνα από αγρότες

    Τα αιτήματά τους έστειλαν στον πρωθυπουργό οι αγρότες της Πελοποννήσου

    Αποκλεισμός της παλαιάς Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ

    [04] Τηλεφωνική επικοινωνία του Ερντογάν με τον βασιλιά της Σ. Αραβίας, για τη Συρία

    Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν συνομίλησαν τηλεφωνικά αργά χθες και είπαν ότι οι επιθέσεις της Ρωσίας και των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης βόρεια του Χαλεπιού ήταν ανησυχητικές, δήλωσαν πηγές στο γραφείο του Ερντογάν.Λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στον πόλεμο στη Συρία ενόσω παραμένει στην εξουσία ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, οι δύο ηγέτες ζήτησαν τον τερματισμό των πληγμάτων εναντίον αμάχων και την άρση των πολιορκιών. Πρόσθεσαν δε ότι οι επιθέσεις χειροτερεύουν την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή.

    Ο Ερντογάν και ο βασιλιάς Σαλμάν συζήτησαν επίσης τις επιθέσεις των Κούρδων μαχητών του PYD στην βόρεια συριακή πόλη Αζάζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, και την απάντηση του τουρκικού στρατού με βομβαρδισμούς.

    [05] Μικρογραφία του «Φιλιού» του Ροντέν πουλήθηκε για 2,2 εκατ. ευρώ

    Ένα μικρό αντίγραφο από εκμαγείο του φημισμένου γλυπτού του 19ου αιώνα «Το Φιλί» που δημιούργησε ο Γάλλος γλύπτης Ωγκίστ Ροντέν, αγοράστηκε από έναν Αμερικανό συλλέκτη αντί 2,2 εκατομμυρίων ευρώ σε δημοπρασία στο Παρίσι χθες.Ο οίκος δημοπρασίας Binoche et Giquello είπε σε δήλωσή του ότι το έργο πουλήθηκε σε τιμή κατά 10% υψηλότερη από την μέγιστη προβλεπόμενη τιμή, και ότι έθεσε ρεκόρ για έργο το οποίο χύθηκε από εκμαγείο του Ροντέν μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη.

    Το άγαλμα, ύψους 85 εκατοστών, αποτελούσε τμήμα ενός συνόλου πέντε αγαλμάτων του Ροντέν μικρού έως μεσαίου μεγέθους, από τη συλλογή του εκλιπόντος Γάλλου εμπόρου τέχνης Ζαν ντε Ρουάζ. Φτιάχτηκε το 1927 από καλούπι, δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του Ροντέν στο χυτήριο Alexis Rudier, το οποίο είχε δημιουργήσει πολλά από τα έργα του γλύπτη με τημέθοδο αυτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 February 2016 - 5:32:37 UTC