Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες
  • [02] Καλό ταξίδι Μαρία
  • [03] "Φωτογράφος της χρονιάς" στην Ουάσιγκτον, συνεργάτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [04] Συζήτηση στο ΕΚ για την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα της κρίσης, με πρωτοβουλία του Στ. Κούλογλου

  • [01] Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη, στις 18.30 στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ.

    Την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός στις 11.00 θα συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Γερμανίας-Τουρκίας.

    Στις 12.00 θα συμμετάσχει σε συνάντηση με θέμα την συνεργασία με την Τουρκία. Θα λάβουν μέρος 10 κράτη-μέλη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η Τουρκία.

    Στις 15.45 θα έχει διμερή συνάντηση με τον Τσέχο πρωθυπουργό Μπόχουσλαβ Σόμποτκα.

    Ο πρωθυπουργός, τέλος, θα συμμετάσχει στις 16.00 στην πρώτη συνεδρίαση εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 10.00 θα συμμετάσχει στην δεύτερη συνεδρίαση εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    [02] Καλό ταξίδι Μαρία

    Σε κλίμα συγκίνησης συνόδευσαν, σήμερα το μεσημέρι, στην τελευταία της κατοικία τη δημοσιογράφο Μαρία Παπουτσάκη οι φίλοι, συνάδελφοί της και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

    Ενδεικτικό της αποδοχής της στον δημοσιογραφικό κόσμο, ήταν το γεγονός ότι παρευρέθησαν για να την αποχαιρετίσουν συνάδελφοί της, όχι μονό από το Μega και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δυο μέσα που υπηρέτησε πάνω από 20 χρόνια, αλλά και συνάδελφοι του εκπαιδευτικού και εκκλησιαστικού ρεπορτάζ από όλα σχεδόν τα δημοσιογραφικά μέσα.

    Εκ μέρους των συναδέλφων της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποχαιρέτησε τη Μαρία ο Κώστας Δρακόπουλος:

    «Ήσουν πάντα άψογη στη δουλειά σου. Αγαπούσες αυτό που έκανες και γι' αυτό τον λόγο το έκανες καλά. Ήσουν πραγματική δημοσιογράφος, απαντούσες πάντα στο τηλέφωνο, ήσουν συνεργάσιμη και γρήγορη, ισορροπούσες σωστά ανάμεσα στο ΑΠΕ και τις υπόλοιπες επαγγελματικές σου υποχρεώσεις. Κατάφερνες να είσαι και έγκυρη και έγκαιρη. Και αυτό είναι σπουδαίο για έναν υπεύθυνο άνθρωπο, όπως ήσουν, και για τον πραγματικό δημοσιογράφο, όπως επίσης ήσουν. Ήμασταν τυχεροί που σε συναντήσαμε.

    Ευτυχώς, δεν έφυγες βράδυ, αλλά πρωί, στο φως της ημέρας, όπως ίσως ήθελες και όπως σου άξιζε, γιατί ήσουν φως. Και αυτό που αφήνεις πίσω σου είναι φωτισμένο από το διάβα σου, και εκεί που πας φως θα βρεις και φως θα είσαι».

    Στη νεκρώσιμη ακολουθία, στην οποία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλαδος Ιερώνυμος, παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ), Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ), Ευάγγελος Βενιζέλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ), Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Θεόδωρος Παπαθεοδωρου (ΔΗΜΑΡ), ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και οι πρώην υπουργοί Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.

    Η Μαρία Παπουτσάκη έφυγε από τη ζωήτο περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 63 ετών, από καρκίνο. Εργαζόταν επί 30 χρόνια στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καλύπτοντας το ρεπορτάζ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

    Είχε γεννηθεί στο χωριό Πισκοπιακό Χερσονήσου του Ηρακλείου Κρήτης, σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1981 εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Πρώτη», «Επικαιρότητα» και «Αυριανή», στο περιοδικό «Ταχυδρόμος», στον ρ/σ «Flash», ενώ επί 23 χρόνια εργαζόταν για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

    Η Μαρία Παπουτσάκη είχε λάβει από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το «Βραβείο Αξίας του ΑΠΕ». Ήταν παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Αλεξανδρίδη.

    [03] "Φωτογράφος της χρονιάς" στην Ουάσιγκτον, συνεργάτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    "Φωτογράφος της χρονιάς", αναδείχθηκε Jim Lo Scalzo, συνεργάτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Ουάσιγκτον

    Ο Jim Lo Scalzo, της μεγάλης φωνογραφικής οικογένειας του EPA , έχει ως βάση του την αμερικανική πρωτεύουσα και συνεργάζεται με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.Αναδείχθηκε σε "φωτογράφο της χρονιάς"(Photographer of the Year) από την Ένωση Νέων Φωτογράφων του Λευκού Οίκου (White House News Photographers Association?s).

    Στην διεύθυνση http://www.whnpa.org/contests/still-contest/2016-eyes-of-history-still-contest/ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες του Jim Lo Scalzo

    [04] Συζήτηση στο ΕΚ για την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα της κρίσης, με πρωτοβουλία του Στ. Κούλογλου

    "H Διασφάλιση της ποιότητας της φροντίδας και της προστασίας των παιδιών στην Ελλάδα σε περίοδο κρίσης " είναι το αντικείμενο συζήτησης που διοργανώνουν αύριο Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, η ευρωβουλευτής Τζιν Λάμπερτ, αντιπρόεδρος της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και η διεθνής ΜΚΟ LUMOS.

    Η LUMOS, είναι μια διεθνής ΜΚΟ που ιδρύθηκε από την συγγραφέα JK Rowling και έχει στόχο τον τερματισμό του εγκλεισμού των παιδιών σε ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, μέχρι το 2050. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και της κοινωνίας των πολιτών.

    Έρευνες ογδόντα περίπου χρόνων έχουν αποδείξει τις βλάβες που προκαλεί στα παιδιά ο εγκλεισμός σε ιδρύματα. Παρά τις καλές προθέσεις, τα ιδρύματα δεν προστατεύουν τα παιδιά, αντιθέτως τα αφήνουν πιο ευάλωτα στη βία, την κακοποίηση και την παραμέληση.

    Η ΕΕ έχει αναγνωρίσει τη ζημία που έχει προκαλέσει ο εγκλεισμός κι έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες να τερματιστεί αυτή η μορφή περίθαλψης. Με την εισαγωγή ενός εκ των προτέρων όρου για την κοινωνική ένταξη, με προτεραιότητα την "μετάβαση από τα ιδρύματα στην παροχή υπηρεσιών σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας"- στον κανονισμό 1303/2013 των Ευρωπαϊκών Κοινωνικών και Επενδυτικών Ταμείων (ESI) ταμείων- η ΕΕ έχει απαγορεύσει τη χρήση τους για την συντήρηση, ανακαίνιση ή κατασκευή ιδρυμάτων, ενώ ενθαρρύνει τα κράτη μέλη, τα οποία δεν έχουν ακόμη κάνει τη μετάβαση, να δώσουν προτεραιότητα σε προγράμματα που την υποστηρίζουν.

    Η συζήτηση θα ασχοληθεί με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η φροντίδα των παιδιών και τα συστήματα προστασίας στην Ελλάδα και θα προτείνει τρόπους με τους οποίους όλοι οι διαθέσιμοι πόροι, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών ταμείων, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα για την παροχή λύσεων, σύμφωνα με την αρχή της προστασίας του παιδιού και των υφιστάμενων διεθνών νομοθεσιών και της ΕΕ. Παράλληλα θα παρουσιαστεί η πρόσφατη έρευνα της LUMOS για την κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, ώστε να ξεκινήσει μια συζήτηση για το πώς θα εξασφαλιστεί η αποτελεσματική αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Κοινωνικών και Επενδυτικών Ταμείων στη χώρα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών, την προστασία του παιδιού, την ποιότητα της οικογένειας και τη φροντίδα σε επίπεδο κοινότητας. 13.30: Χαιρετισμός από τους Ευρωβουλευτές Στέλιο Κούλογλου και Jean Lambert και από τη Georgette Mulheir, Διευθύνων Σύμβουλο της Lumos.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 February 2016 - 19:32:39 UTC