Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Παρασκευή η συζήτηση στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα
  • [02] «Δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας όσον αφορά τη ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες»
  • [03] Απάντηση της ΓΓΕΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για το Μητρώο on-line media
  • [04] Ν. Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα έχει σημαντικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα
  • [05] Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στον κόμβο του Μπράλου
  • [06] Ικανοποίηση της Κομισιόν για τις εν εξελίξει εργασίες στα ελληνικά hotspots
  • [07] Νέα έκτακτη "μίνι" Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό κάλεσε ο Β. Φάιμαν
  • [08] Από ανθρώπινο σφάλμα προκλήθηκε το σιδηροδρομικό ατύχημα στο Μόναχο
  • [09] Στους 100 οι νεκροί από τη γρίπη - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
  • [10] Οι Σύλλογοι «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδας» τίμησαν εθελοντές δότες Μυελού των Οστών
  • [11] Παρέμβαση Πιτσιόρλα για την ηλεκτροδότηση του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ
  • [12] Ρ. Σβίγκου: Είναι προς όφελος όλων ο διάλογος για το αγροτικό
  • [13] Διαμαρτυρία οδηγών επί βουλγαρικού εδάφους για τον αποκλεισμό του τελωνείου Προμαχώνα από αγρότες
  • [14] «Τέλος» ο Φράνκ Άρνεσεν από τον ΠΑΟΚ
  • [15] Καραλής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σε κάθε αγώνα θέλω να δίνω το 100%»
  • [16] Μεγαλοοικονόμου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο Καραλής παραμένει προσγειωμένος αλλά και έτοιμος για νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ»

  • [01] Την Παρασκευή η συζήτηση στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα

    Η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Κυβέρνησης να συζητηθεί το σχέδιο νόμου για το "παράλληλο πρόγραμμα", στην Ολομέλεια του Σώματος, την ερχόμενη Παρασκευή και το ερχόμενο Σάββατο.

    Με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι "χρησιμοποιεί το κοινοβούλιο για επικοινωνιακούς λόγους".

    [02] «Δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας όσον αφορά τη ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες»

    Δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας όσον αφορά τη ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες, υποστηρίζει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο News247. Επίσης ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρινίζει ότι «η ευρωπαϊκή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και η υιοθέτηση της θέσης ότι η παραμονή στην ευρωζώνη συνιστά μονόδρομο, αίρουν σε μεγάλο βαθμό τους λόγους που είχαν καταστήσει επιβεβλημένη την αποχώρησή μας από τον Συνασπισμό».

    Πιο συγκεκριμένα, με την ιδιότητα του νομικού, ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι «ο νομοθέτης ορίζει σαφώς στο άρθρο 15 του Συντάγματος ότι η τηλεόραση υπάγεται στον άμεσο έλεγχο του κράτους και ότι ο έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Δεν αναφέρεται πουθενά, όπως προβάλλεται από ορισμένες πλευρές, ότι η διαδικασία της αδειοδότησης ανήκει και αυτή αποκλειστικά στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

    Ο κ. Κουβέλης προσέθεσε δε και τα εξής: «Δεν υπάρχει άλλη συνταγματική οδός από το να ανατεθεί, με διάταξη τυπικού νόμου, στον αρμόδιο υπουργό η διεξαγωγή διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την αδειοδότηση παροχών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης».

    Σχετικά με τα περί επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διευκρίνισε πως «προφανώς, το θέμα της πολιτικής και οργανωτικής συμπόρευσης των δυνάμεων της ριζοσπαστικής και ευρωπαϊκής Αριστεράς δεν είναι θέμα ούτε προσωπικών δηλώσεων ούτε προσωπικών στοχεύσεων. Είναι θέμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργαστεί ένα σχέδιο ανασυγκρότησης των δυνάμεων, που, με κορμό τον ίδιο, συμφωνούν στο στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου».

    [03] Απάντηση της ΓΓΕΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για το Μητρώο on-line media

    Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επκοινωνίας απάντησε στην ανακοίνωση του κόμματος «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» για το Μητρώο on-line media.

    Στην ανακοίνωσή του για το Μητρώο on-line media, το Ποτάμι βασίζεται σε ανώνυμο άρθρο γεμάτο ψεύδη και παραποιημένα στοιχεία.

    Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σημειώνουμε τα εξής:

    Α) Ουδέν «σχέδιο νόμου» υφίσταται. Η ίδρυση του Μητρώου έχει ήδη νομοθετηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων (άρθρα 52 /54, ν. 4339/2015). Η επιχειρηματολογία του άρθρου ξεκινά από λάθος βάση και καταδεικνύει την κραυγαλέα άγνοια των (ανώνυμων) συντακτών του για τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται. Απλώς ήρθε στην επιφάνεια γιατί ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Β) Το Μητρώο Online Media αφορά αποκλειστικά επαγγελματικές επιχειρήσεις ΜΜΕ (ούτε blog ούτε ερασιτεχνικές ιστοσελίδες γενικού ή ειδικού περιεχομένου) και η εγγραφή σε αυτό είναι, όπως ρητά αναφέρεται στο νόμο, εθελοντική.

    Γ) Οι επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να ενταχθούν στο Μητρώο θα υποβάλουν δήλωση σχετικά με τον ιδιοκτήτη, το διευθυντή και τον εκδότη της επιχείρησης, καθώς και απλή δήλωση του αριθμού των δημοσιογράφων που απασχολούν. Δεν υφίσταται καμία πρόβλεψη για «συγκεκριμένο αριθμό δημοσιογράφων», όπως ψευδώς ισχυρίζεται το δημοσίευμα. Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις εγγραφής είναι τα απολύτως θεμελιώδη, και εστιάζουν αποκλειστικά σε ζητήματα διαφάνειας της μετοχικής σύνθεσης των επιχειρήσεων. Οι δε επίσημοι φορείς του κλάδου χαιρέτισαν την ίδρυση του Μητρώου Online Media.

    Δ) Σχετικά με το λογισμικό στο οποίο θα έχουν πρόσβαση τα μέλη του Μητρώου, αυτό αφορά αποκλειστικά στον εντοπισμό περιπτώσεων λογοκλοπής των άρθρων που δημοσιεύουν τα διαδικτυακά ΜΜΕ. Δεν υφίσταται καμία πρόβλεψη «ελέγχου της πληροφορίας». Tο λογισμικό απλώς θα ενημερώνει τους υπεύθυνους των μελών του Μητρώου ότι το πνευματικό τους προϊόν εκλάπη από τρίτους και αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια των δημιουργών η αντιμετώπιση της λογοκλοπής. Σημειώνεται πως η καταπολέμηση της λογοκλοπής είναι πάγιο αίτημα του κλάδου της διαδικτυακής ενημέρωσης.

    E) Τέλος, αναφορικά με την κρατική διαφήμιση, αποτελεί κορυφαία πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης η αποτροπή φαινομένων «τύπου ΚΕΕΛΠΝΟ», δηλαδή η παραχώρηση δημοσίου χρήματος, με αδιαφανή κριτήρια, σε αγνώστου προελεύσεως και ιδιοκτήτη ιστοσελίδες. Tο Μητρώο διασφαλίζει πως η κρατική διαφήμιση θα ανατίθεται σε ιστοσελίδες με σαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς και διάφανη μετοχική σύνθεση, κατά τρόπο τέτοιο ώστε οι πολίτες να είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιος έλαβε τα χρήματα της κρατικής διαφήμισης και στη βάση ποιών κριτηρίων.

    Ο ανώνυμος συντάκτης προσπαθεί μέσα από μία συνεχιζόμενη εκστρατεία λάσπης να αποδείξει ότι ο Υπ. Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνεργασία με τον επικεφαλής της ΓΓΕΕ, Λευτέρη Κρέτσο επιδίδονται σε μια προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης, πρώτα οι τηλεοπτικοί σταθμοί κατόπιν τα online μέσα ενημέρωσης. Αν η ύπαρξη διαφάνειας βαπτίζεται χειραγώγηση, αυτό γίνεται για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

    [04] Ν. Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα έχει σημαντικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα

    «Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα έχει σημαντικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μετά από την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    Πάντως, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, η σύσκεψη αφορούσε σε θέματα του ΟΠΑΠ.

    [05] Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στον κόμβο του Μπράλου

    Τουλάχιστον για 3 ώρες αποφάσισαν να κλείσουν την εθνικήοδό Λαμίας-Αθηνών στο 200ό χλμ, στο ύψος του κόμβου του Μπράλου, οι αγρότες από τη Φθιώτιδα. Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Δομοκού, της Ανθήλης και έχουν προσδιορίσει ότι στις 2.0 μ.μ. θα κλείσουν την εθνική οδό και τους παράδρομους με συνέπεια τη Ελλάδα να «κοπεί» στη μέση, καθώς δεν υπάρχει κάποια διέξοδος.

    Η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει διεξόδους μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα μέσα από αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους με μεγάλες παρακάμψεις, ενώ σε ό,τι αφορά τα βαριά οχήματα και τα λεωφορεία αυτά θα ακινητοποιηθούν περιμένοντας να ολοκληρωθεί ο αποκλεισμός. Τα φορτηγά που κατέρχονται από βόρειο Ελλάδα προς Αθήνα θα ακινητοποιηθούν στο ύψος της Λαμίας, εκείνα που έρχονται από την περιοχή της Πάτρας διαμέσου της Άμφισσας προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν στη Γραβιά και όσα κινούνται στο εθνικό δίκτυο από Αθήνα προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν κατά μήκος της εθνικής οδού από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι τα διόδια της Αγίας Τριάδας.

    Σημειώνεται ότι παραμένει αποκλεισμένη και η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Αμφίκλειας, καθώς και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στην περιοχή παλιός Λεβέντης.

    Διαβάστε επίσης:

    Διαμαρτυρία οδηγών επί βουλγαρικού εδάφους για τον αποκλεισμό του τελωνείου Προμαχώνα από αγρότες

    Κλείνουν το απόγευμα τους δρόμους οι αγρότες σε Νεστάνη και Ευρώτα

    Τα αιτήματά τους έστειλαν στον πρωθυπουργό οι αγρότες της Πελοποννήσου

    Αποκλεισμός της παλαιάς Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ

    [06] Ικανοποίηση της Κομισιόν για τις εν εξελίξει εργασίες στα ελληνικά hotspots

    Την ικανοποίησή της Επιτροπής για τις εργασίες στα ελληνικά hotspots, οι οποίες συνεχίζονται με βάση τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα, εξέφρασε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα σήμερα από τις Βρυξέλλες.

    Κληθείσα να σχολιάσει την ανακοίνωση των ελληνικών αρχών ότι τέσσερα από τα πέντε hotspots είναι έτοιμα, η Μ. Αντρέεβα απάντησε ότι η Επιτροπή διαθέτει επιτόπιο προσωπικό για να διαπιστώσει την πρόοδο.

    Πρόσθεσε ότι οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί, σε όλα τα επίπεδα, για να βοηθήσουν την Ελλάδα με τα hotspots και να τεθούν λειτουργικά σύντομα. Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με το θέμα και στη συνέχεια το επιτόπιο προσωπικό της Επιτροπής θα είναι σε θέση να αποτιμήσει την κατάσταση.

    Διαβάστε επίσης:

    Έτοιμα τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων

    [07] Νέα έκτακτη "μίνι" Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό κάλεσε ο Β. Φάιμαν

    Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν προσκαλεί σε μία "μίνι" Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

    Στη συνάντηση, στην οποία προσκαλεί ο Αυστριακός καγκελάριος ως συντονιστής των 28 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, θα συμμετάσχουν οι ηγέτες από Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σουηδία και Φινλανδία, καθώς επίσης ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

    [08] Από ανθρώπινο σφάλμα προκλήθηκε το σιδηροδρομικό ατύχημα στο Μόναχο

    Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη νότια Γερμανία και στοίχισε τη ζωή σε ένδεκα ανθρώπους προκλήθηκε από "ανθρώπινο σφάλμα" ενός κλειδούχου, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ανακοίνωσαν σήμερα οι ερευνητές.

    "Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για τεχνικό πρόβλημα. Πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα", δήλωσε ο εισαγγελέας του Τράουνσταϊν (νοτιοδυτική Γερμανία), ο οποίος είναι αρμόδιος για την έρευνα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε η επιτροπή έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος.

    Ο κλειδούχος που είχε βάρδια την ημέρα της τραγωδίας κατηγορείται για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, τραυματισμούς και επικίνδυνη επέμβαση στη σιδηροδρομική κυκλοφορία, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας.

    Ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη μετωπική σύγκρουση δύο περιφερειακών αμαξοστοιχιών, η οποία σημειώθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου γύρω στις 07:00 (08:00 ώρα Ελλάδας) σε μονή σιδηρογραμμή ανάμεσα στο Ρόζενχαϊμ και το Χολτσκίρχεν, σ' ένα δάσος που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Μονάχου, της πρωτεύουσας της Βαυαρίας.

    [09] Στους 100 οι νεκροί από τη γρίπη - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

    Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης, η κορύφωση της οποία αναμένεται προς το τέλος του μήνα. Οι νεκροί έφτασαν τους 100, έξι άνθρωποι έχασαν τη μάχη το τελευταίο 24ωρο και ένας εξ αυτών νοσηλευόταν εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, 106 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ συνολικά, 310 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους. Σύμφωνα με τους ειδικούς η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με τον ιό Α(Η1Ν1) να χτυπά εκτός από τις συνήθεις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους χρονίως πάσχοντες, παιδιά και νέους.

    Η γρίπη είναι...

    Οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).

    Πώς μεταδίδεται η γρίπη;

    Η γρίπη μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων του αναπνευστικού (βήχας, φτέρνισμα) ή με την άμεση επαφή με μολυσμένα άτομα ή μολυσμένες επιφάνειες.

    Πώς μπορεί κάποιος να προφυλαχθεί από την εποχική γρίπη;

    Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός. Δυστυχώς και παρά τις συστάσεις των ειδικών, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, παραμένει ανεμβολίαστο, με το ποσοστό να κυμαίνεται τόσο στο γενικό πληθυσμό όσο και στους επαγγελματίες υγείας στο απογοητευτικό ποσοστό του 10% περίπου.

    Επιπλέον, η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως η υγιεινή των χεριών και των άλλων μέτρων προφύλαξης για τις αναπνευστικές λοιμώξεις, μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης της γρίπης.

    Σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει την έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 μέρες) -κατά την κρίση των θεραπόντων γιατρών- χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου, ή σε άτομα με σοβαρές εκδηλώσεις γρίπης.

    Πότε πρέπει να γίνεται αντιγριπικός εμβολιασμός;

    Η καλύτερη περίοδος για τον εμβολιασμό είναι το δίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος κάθε έτους. Σε περίπτωση που δεν γίνει κατά την περίοδο αυτή, μπορεί να γίνει καθ' όλο το διάστημα που υπάρχουν κρούσματα γρίπης στην κοινότητα.

    Ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο;

    Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Επαγγελματίες υγείας και εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας. Παιδιά και ενήλικοι με άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες, καρδιακή νόσο, ανοσοκαταστολή, μεταμόσχευση οργάνων, αιμοσφαιρινοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφρική νόσο ή νευρομυϊκά νοσήματα.

    Όσοι φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη.

    Οι έγκυες και τα άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών.

    Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια.

    Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν το εποχικό αντιγριπικό εμβόλιο;

    Άτομα με ιστορικό σοβαρής αλλεργίας σε αυγά ή σε κάποιο από τα συστατικά του εμβολίου (για άτομα υψηλού κινδύνου πρέπει να προηγείται επικοινωνία με αλλεργιολογικό τμήμα). Άτομα με ιστορικό αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο της εποχικής γρίπης. Άτομα με ιστορικό συνδρόμου Guillain - Barre. Άτομα με πυρετό πρέπει να περιμένουν να υποχωρήσει ο πυρετός πριν κάνουν εμβόλιο.

    [10] Οι Σύλλογοι «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδας» τίμησαν εθελοντές δότες Μυελού των Οστών

    Με μήνυμα ελπίδας "ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί" και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας, οι Σύλλογοι «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδας», τίμησαν τους εθελοντές δότες Μυελού των Οστών, που πρόσφεραν μόσχευμα σε πάσχοντες συνανθρώπους μας, χαρίζοντάς τους, το δώρο της ζωής.

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα», παρουσία των μελών των Δ.Σ. των δύο Συλλόγων, μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου, γονιών και παιδιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης.

    Στην ομιλία της, η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα» και του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ημέρα αυτή υπενθυμίζει σε όλους ότι ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που απειλεί τη ζωή πολλών παιδιών σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την καταγωγή, το χρώμα, την ηλικία, την κοινωνικοοικονομική του κατάσταση.

    Ο καρκίνος παραμένει να είναι η Νο 1 αιτία θανάτου στα παιδιά, αν και τα πράγματα σήμερα είναι τελείως διαφορετικά συγκριτικά με το παρελθόν, και αυτό επιτρέπει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας: «Είναι θετικό, το ότι στην εποχή μας με τα τεράστια επιστημονικά επιτεύγματα, το ποσοστό επιβίωσης το οποίο πριν από 50 χρόνια ήταν 10%, τώρα είναι 90%».

    Αυτό που θα θέλαμε να στείλουμε ως μήνυμα στους γονείς που πρωτοακουν τη διάγνωση ότι το παιδί τους πάσχει από καρκίνο, είναι πως όλοι όσοι αποτελούμε την οικογένεια της "Ελπίδας"είμαστε εδώ, κοντά τους, και διατηρούμε όσο γίνεται υψηλότερες σε επίπεδο τις υπηρεσίες που παρέχουμε, μέσα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο και στον Ξενώνα της "Ελπίδας"».

    Από τις δότριες που τιμήθηκαν, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη είναι μητέρα τριών παιδιών από την Τήνο, που έδωσε μόσχευμα σε παιδί που νοσηλευόταν στην Ογκολογική Μονάδα και θα πρέπει να μείνει ανώνυμη λόγω του κανονισμού που διέπει τη σχέση δότη και λήπτη, όταν αυτοί βρίσκονται στο ίδιο νοσηλευτικό κέντρο.

    [11] Παρέμβαση Πιτσιόρλα για την ηλεκτροδότηση του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ

    Με προσωπική του παρέμβαση στον ΔΕΔΔΗΕ, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας ζητά την άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, στο όνομα του ΤΑΙΠΕΔ, στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του θεάτρου, σήμερα το πρωί.

    Επιπλέον, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, θα υπάρξει πρωτοβουλία διαλόγου για την οριστική διευθέτηση του θέματος.

    Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το Ταμείο απαντά στα δημοσιεύματα σχετικά με την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης στο ΕΜΠΡΟΣ, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω ακίνητο στην περιοχή του Ψυρρή που περιήλθε στην κυριότητα το 2013 έχει πάψει να ηλεκτροδοτείται από την ΔΕΗ από τις 19/1/2011. Προσθέτει πως το κτίριο υπήρχε κατ΄ επανάληψη παράνομη σύνδεση της ηλεκτροδότησης «εγείροντας ζητήματα κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος και ασφάλειας» και σημειώνει: «Οι ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ κατόπιν σειράς καταγγελιών από κατοίκους της περιοχής, αλλά και σύστασης από την Ελληνική Αστυνομία προς το Ταμείο, το οποίο ως ιδιοκτήτης φέρει τις ποινικές ευθύνες, έγιναν για την αποκατάσταση της νομιμότητας και στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από την ΔΕΗ η συνδρομή της για την αφαίρεση του μετρητή».

    [12] Ρ. Σβίγκου: Είναι προς όφελος όλων ο διάλογος για το αγροτικό

    «Είναι προς όφελος όλων των πλευρών και προς όφελος της χώρας να κάτσουν το συντομότερο δυνατόν στο τραπέζι του διαλόγου οι αγρότες με την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση δίκαιη, που θα απαντάει συνολικά στο πρόβλημα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στο ραδιόφωνο του Alpha, ενώ τονίζει πως «δεν πρόκειται να κρυφτούμε και να σταματήσουμε να λέμε ότι θα είμαστε μέσα στις τοπικές κοινωνίες».

    Η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν δείξει ότι η διάθεση για διάλογο είναι αληθινή, «ότι είμαστε διατεθειμένοι στο τραπέζι να βάλουμε προτάσεις οι οποίες θα ελαφρύνουν τους αγρότες», και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να διεξάγεται διάλογος μέσα από τα ΜΜΕ, αλλά «πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι, να θέσουν τα πραγματικά προβλήματα, αλλά και προτάσεις επί του συγκεκριμένου σχεδίου του ασφαλιστικού». «Έχουμε δείξει και ως κόμμα, και στις εκδηλώσεις που κάνουμε σε όλη την Ελλάδα και στις περιοδείες που κάνουν οι βουλευτές μας -γιατί δεν είναι κρυμμένοι σε κάποια κομματικά γραφεία στην Ελλάδα- ότι είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε τις προτάσεις των αγροτών και είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε λύσεις πάνω σε αυτά», τόνισε.

    [13] Διαμαρτυρία οδηγών επί βουλγαρικού εδάφους για τον αποκλεισμό του τελωνείου Προμαχώνα από αγρότες

    Βούλγαροι οδηγοί, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι επί βουλγαρικού εδάφους, εξαιτίας του αποκλεισμού του τελωνείου του Προμαχώνα από αγρότες, απέκλεισαν το οδόστρωμα στην ελληνο-βουλγαρική μεθόριο, εμποδίζοντας τη διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και λεωφορείων από και προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει αστυνομική πηγή.

    Ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις 11 το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εγκλωβισμό των οδηγών φορτηγών στο σημείο, λόγω του αγροτικού μπλόκου στο ελληνικό έδαφος.

    Όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο φορτηγό που πέρασε από το σημείο ήταν, χθες, στη μία μετά το μεσημέρι.

    Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται εγκλωβισμένα στην περιοχή 600 φορτηγά επί ελληνικού εδάφους και 100 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ στο έδαφος της Βουλγαρίας είναι ακινητοποιημένα περί τα 700 φορτηγά και 100 Ι.Χ. αυτοκίνητα.

    [14] «Τέλος» ο Φράνκ Άρνεσεν από τον ΠΑΟΚ

    Παρελθόν για τον ΠΑΟΚ αποτελεί πλέον ο Φρανκ Άρνεσεν, με την ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης να ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον Δανό. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

    «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Φρανκ Άρνεσεν, που εργάστηκε από τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή στην ομάδα. Δυστυχώς η συνεργασία μας δεν μπορούσε να συνεχιστεί εξαιτίας της διαφορετικής φιλοσοφίας στο χτίσιμο και τη διαχείριση της ομάδας. Ευχαριστούμε τον κ. Άρνεσεν για την προσπάθειά του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

    [15] Καραλής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σε κάθε αγώνα θέλω να δίνω το 100%»

    Ένας 16χρονος κατάφερε να κάνει την υπέρβαση -κυριολεκτικά και μεταφορικά- αφού με το άλμα του υπερέβη τα 5.53μ. πετυχαίνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ παίδων στο επί κοντώ και ταυτόχρονα «υπερέβη» και τις δυσκολίες που η χώρα μας περνά και που έχουν αντίκτυπο και στον Αθλητισμό φυσικά. Μια υπέρβαση επίπονη, που την πετυχαίνει χάρη στη δουλειά του, την γεμάτη με θυσίες προσπάθειά του και φυσικά την αγάπη του γι'αυτό που κάνει. Κύριος πρεσβευτής μιας γενιάς, που δείχνει πως η Ελλάδα μπορεί να αντιστέκεται στο «πνεύμα των ημερών» και να επιμένει!

    Ο Εμμανουήλ Καραλής με την αποκλειστική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μιλάει για την επιτυχία του, για τις προσδοκίες του, για τις καθημερινές στιγμές και το σχολείο, για τα όνειρά του, για το πρότυπό του τον Σεργκέι Μπούμπκα, για την κιθάρα του, τα μπλουζ και την τζαζ, για τους γονείς του και για τη δίδυμη αδελφή του, που είναι η μεγάλη του αδυναμία. Και μιλάει ακόμη για μεγάλα άλματα που έχει μπροστά του και τα αντιμετωπίζει σαν πρόκληση, αποφασισμένος σε κάθε αγώνα να δίνει το μάξιμουμ του εαυτού του.

    [16] Μεγαλοοικονόμου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο Καραλής παραμένει προσγειωμένος αλλά και έτοιμος για νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ»

    Έτοιμος για νέες μεγάλες... πτήσεις από την επόμενη κιόλας εβδομάδα είναι ο Εμμανουήλ Καραλής, ο νέος παγκόσμιος ρέκορντμαν του επί κοντώ στην κατηγορία παίδων, μετά το εκπληκτικό άλμα στα 5.53μ το Σάββατο το απόγευμα στο ΣΕΦ, με το οποίο κατέρριψε την προηγούμενη κορυφαία επίδοση με 5.51μ του Αργεντινού Χερνάν Καραβίχιο από το 2004.

    Ο προπονητής του, Βασίλης Μεγαλοοικονόμου, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μιλά για τον άριστο χαρακτήρα του νεαρού αθλητή, τα μεγάλα αθλητικά προσόντα του και τους στόχους που βάζουν μαζί για το μέλλον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 February 2016 - 15:32:48 UTC