Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πληροφορίες για όσους θέλουν να ενταχθούν στις δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020
  • [02] Την ανησυχία του για το προσφυγικό εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
  • [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Βλ. Πούτιν και Μπ. Ομπάμα για την επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία
  • [04] Ο πατριάρχης Κύριλλος συναντήθηκε με τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο
  • [05] Ντ. Μεντβέντεφ: Μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία θα οδηγούσε σε παρατεταμένο πόλεμο
  • [06] Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη
  • [07] «Δύσκολη η κατάσταση από την έλλειψη κλινών στις ΜΕΘ λόγω αύξησης κρουσμάτων Η1Ν1»
  • [08] Ενδοπορικό καρκίνωμα μαστού - Καρκίνωμα ή μύθος;
  • [09] Αλ. Τσίπρας: Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κοινή απάντηση στην προσφυγική κρίση
  • [10] Ο Ηρακλής 1-0 τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα
  • [11] «Νοκ άουτ» ο Πάρντο για 3 έως 4 εβδομάδες
  • [12] Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ Παίδων ο Καραλής, συγχαρητήρια Παυλόπουλου-Κοντονή

  • [01] Πληροφορίες για όσους θέλουν να ενταχθούν στις δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020

    Σε συγκεκριμένες επίσημες πηγές πληροφόρησης πρέπει να απευθύνονται όσοι θέλουν να ενταχθούν στις τέσσερις δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020, όπως σημειώνει σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας.

    Επίσης το υπουργείο υπενθυμίζει ότι οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα), www.ependyseis.gr

    Για τη δημοσίευση προσκλήσεων των νέων δράσεων επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ 2014-2020 οι πηγές επίσημης ενημέρωσης για τους ενδιαφερόμενους είναι:

    - Επικοινωνία, πληροφορίες και ερωτήσεις στο Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Μεσογείων 56, Αθήνα με ωράριο λειτουργίας 8:30 έως 19:00

    Τηλεφωνική ενημέρωση γίνεται και από το 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση.

    - Ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.gr , www.espa.gr , και email: infoepan@mou.gr

    - Κοινωνικά Δίκτυα: www.facebook.com/antagonistikotita , http://twitter.com/epan_ii , http://www.linkedin.com/groups?gid=5063337 .

    [02] Την ανησυχία του για το προσφυγικό εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    Ανήσυχος και προβληματισμένος για το προσφυγικό ζήτημα εμφανίστηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε μια σπάνια βραδινή έξοδό του στο θέατρο Άνεσις, προκειμένου να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Έγκλημα και Τιμωρία».

    «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν και θα παραμείνουν εδώ. Αυτά τα πράγματα είναι δυστυχώς σχεδιασμένα», δήλωσε και επανέλαβε ότι «αγαπάμε και βοηθάμε όλους τους ανθρώπους και το έχει δείξει αυτό η Εκκλησία. Πρέπει κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να αναζητήσουμε και τα αίτια. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έφυγαν από τα σπίτια τους γιατί δεν τους άρεσε. Έφυγαν γιατί βομβάρδισαν τα σπίτια τους και αυτοί που τους βομβάρδισαν είναι αυτοί που τους κλείνουν την πόρτα», συμπλήρωσε.

    Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση, τη συνοδεία του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Συμεών Βολιώτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τα παιδιά των ιερέων της Αρχιεπισκοπής.

    Μάλιστα, τη χαρακτήρισε «Πνευματική επένδυση» και εξήρε τους ηθοποιούς που συμμετέχουν για τις ερμηνείες τους.

    [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Βλ. Πούτιν και Μπ. Ομπάμα για την επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία η οποία επικεντρώθηκε αρχικά στην επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

    "Το κεντρικό θέμα της ανταλλαγής απόψεων ήταν η διευθέτηση της κρίσης στη Συρία", αναφέρει η ανακοίνωση.

    Οι δύο ηγέτες αποτίμησαν θετικά τα αποτελέσματα των συνομιλιών για τη Συρία που διεξήχθησαν στο Μόναχο στις 11 και 12 Φεβρουαρίου στη συνάντηση της Διεθνούς Ομάδας Στήριξης της Συρίας και εξέφρασαν τη στήριξή τους στις προσπάθειες για την εφαρμογή εκεχειρίας.

    Πούτιν και Ομπάμα συμφώνησαν να εντείνουν τη διπλωματική τους συνεργασία και τις επαφές τους σε άλλους τομείς για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μέσα σε μια εβδομάδα και την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολιορκούμενες περιοχές στη Συρία, όπως προβλέπει η διακήρυξη της Διεθνούς Ομάδας Στήριξης της Συρίας.

    Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης μέσω της εφαρμογής της συμφωνίας του Μινσκ. "Συνομίλησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία, πρωτίστως για την εφαρμογή των μέτρων για την επίλυση της κρίσης που συμφωνήθηκαν στο Μινσκ στις 12 Φεβρουαρίου του 2015", αναφέρει το Κρεμλίνο.

    Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κίεβο θα προσπαθήσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, όπως προβλέπονται στη συμφωνία του Μινσκ το συντομότερο δυνατόν, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η καθιέρωση απευθείας διαλόγου με τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία, συνταγματική μεταρρύθμιση και τροποποιήσεις του νόμου για το ειδικό καθεστώς στην περιοχή του Ντονμπάς, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

    Περιπλέκεται ολοένα και περισσότερο η κατάσταση στα συριακά μέτωπα

    Παρά τις εκατέρωθεν υποσχέσεις για εκεχειρία, μια λύση στη συριακή κρίση μοιάζει ολοένα και πιο μακρινή καθώς οι κυριότεροι διεθνείς πρωταγωνιστές της, μεταξύ των οποίων η Τουρκία και η Ρωσία, αλληλοκατηγορούνται ότι ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε και πάλι σήμερα από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να σταματήσουν οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Συρία "ενάντια στις δυνάμεις της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης".

    Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή στο Μόναχο μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων για την "παύση των εχθροπραξιών" στη Συρία μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Όμως από τότε οι συγκρούσεις στα μέτωπα του πολέμου συνεχίζονται ακατάπαυστα και η κατάσταση έγινε ακόμη πιο περίπλοκη στα βόρεια της χώρας το Σάββατο: οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να βομβαρδίζουν, από το τουρκικό έδαφος, θέσεις των Κούρδων της Συρίας γύρω από τη συριακή πόλη Αζάζ, στην επαρχία του Χαλεπιού.

    Η Δαμασκός καταδίκασε "τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις της Τουρκίας σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας" και ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών "να βάλει τέλος στα εγκλήματα του τουρκικού καθεστώτος".

    Τηρώντας την ίδια γραμμή με την Ουάσινγκτον, η Γαλλία εξέφρασε επίσης "την ανησυχία της για τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της κατάστασης στην επαρχία του Χαλεπιού και τη βόρεια Συρία".

    Η Τουρκία φοβάται ότι οι Κούρδοι πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που ελέγχουν ήδη ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Συρίας, θα επεκτείνουν την επιρροή τους σε όλη τη μεθόριο. Η προώθηση των YPG στα δυτικά του Ευφράτη συνιστά "κόκκινη γραμμή" για την Άγκυρα, εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλτζίν Ακντογάν, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία δεν θα παραμείνει "με σταυρωμένα τα χέρια".

    [04] Ο πατριάρχης Κύριλλος συναντήθηκε με τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο

    Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο δέχτηκε το βράδυ του Σαββάτου στην κατοικία του στην Αβάνα τον πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλο και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στη διατήρηση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    "Ο Φιδέλ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον άγιο πατριάρχη Κύριλλο για τη σημαντική συμβολή του στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ του ρωσικού και του κουβανικού λαού καθώς και για την προώθηση των αξιών που τους ενώνουν", ανέφερε η εφημερίδα Juventud Rebelde σε σύντομο άρθρο της που συνοδευόταν από έξι φωτογραφίες του Κάστρο με τον πατριάρχη.

    Ο Φιδέλ Κάστρο, ο οποίος αποχώρησε από την εξουσία πριν από μια δεκαετία για λόγους υγείας και φέτος το καλοκαίρι θα κλείσει τα 90 χρόνια του, δέχτηκε τον πατριάρχη στο σπίτι του και "αντάλλαξαν απόψεις για θέματα όπως η φτώχεια, η καταπολέμηση των διακρίσεων, η διατήρηση της ειρήνης και η επιβίωση της ανθρωπότητας", συνεχίζει η εφημερίδα.

    Στις φωτογραφίες ο πατριάρχης Κύριλλος, με μαύρο ράσο, συνομιλεί με Κάστρο που είναι ντυμένος με μια φόρμα και συνοδεύεται από τη σύντροφό του, την Ντάλια Σότο δελ Βάγιε και δύο διερμηνείς.

    [05] Ντ. Μεντβέντεφ: Μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία θα οδηγούσε σε παρατεταμένο πόλεμο

    Μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία θα οδηγούσε σε έναν "ολοκληρωτικό, μακρόχρονο πόλεμο", προειδοποίησε απόψε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Euronews.

    Οι μεγάλες δυνάμεις συμφώνησαν την περασμένη Παρασκευή στο Μόναχο μια "παύση" των εχθροπραξιών από τις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι αν το ειρηνευτικό σχέδιο αποτύχει, περισσότερες ξένες δυνάμεις μπορεί να εμπλακούν στη σύγκρουση.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο Μεντβέντεφ τόνισε: "Αυτά είναι ανώφελα λόγια, δεν θα έπρεπε να το πει αυτό για έναν απλό λόγο: αν το μόνο που θέλει είναι ένας παρατεταμένος πόλεμος, μπορεί να προχωρήσει σε χερσαίες επιχειρήσεις και οτιδήποτε άλλο. Αλλά ας μην προσπαθεί να εκφοβίσει κανέναν". Αντιθέτως, πρόσθεσε, οι εμπλεκόμενες χώρες θα πρέπει να αναζητήσουν μια συμβιβαστική λύση.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της αποστολής Αμερικανών στρατιωτών στη Συρία, όμως η Σαουδική Αραβία την περασμένη εβδομάδα πρότεινε να στείλει δικές της δυνάμεις για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

    [06] Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη

    Ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη Τρίτη για να συζητήσουν σχετικά με την πρότασή του όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που ζητεί η Βρετανία ώστε να παραμείνει κράτος-μέλος της ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

    Ο Τουσκ, στο πλαίσιο των επαφών για την πρότασή του για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που πρόβαλε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ώστε να πειστούν οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ένωση στο επικείμενο δημοψήφισμα, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να συζητήσει για την πρόταση αυτή, όπως αναφέρει ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

    Η πρόταση Τουσκ αναμένεται να αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (19/2), σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    [07] «Δύσκολη η κατάσταση από την έλλειψη κλινών στις ΜΕΘ λόγω αύξησης κρουσμάτων Η1Ν1»

    Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κυρίως του Λεκανοπεδίου εξαιτίας και της αύξησης στα κρούσματα του ιού Η1Ν1.

    Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε πανελλαδικό επίπεδο 200 κρεβάτια κλειστά σε ΜΕΘ και μονάδες αυξημένης φροντίδας, ενώ σε καθημερινή βάση μόνο στο Λεκανοπέδιο υπάρχει λίστα αναμονής για 40 έως 50 άτομα.

    Ο ίδιος εξήγησε ότι με την προκήρυξη 500 θέσεων προσωπικού για της ΜΕΘ, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ το πρόβλημα θα λυθεί και μάλιστα σε πανελλαδική βάση μέχρι τον Μάρτιο.

    "Το σύστημα προμηθειών είναι απολύτως προβληματικό και μπλοκαρισμένο. Αυτή την περίοδο υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα στα νοσοκομεία 315 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, είτε επειδή οι υπηρεσίες δεν επαρκούν να προωθήσουν τα εντάλματα , είτε επειδή το ελεγκτικό συνέδριο έχει μπλοκάρει κάποιους από τους διαγωνισμούς, είτε επειδή έχει μπλοκάρει το σύστημα με το παρατηρητήριο τιμών", είπε ο κ. Ξανθός για το σύστημα προμηθειών.

    [08] Ενδοπορικό καρκίνωμα μαστού - Καρκίνωμα ή μύθος;

    Ενδοπορικό καρκίνωμα του μαστού (DCIS). Καρκίνωμα ή μύθος; Απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιμελήτρια Α', χειρουργός μαστού στοΘεαγένειο, Φωτεινή Παυλίδου.

    "Το ενδοπορικό καρκίνωμα είναι μία πάθηση τοπική, που δεν έχει τον κίνδυνο μεταστάσεων, διότι τα καρκινικά κύτταρα δεν ξεφεύγουν από τα όρια της κυτταρικής μεμβράνης" επισημαίνει η κ. Παυλίδου.

    Παράλληλα, συνιστά στις γυναίκες να μην αμελούν τον τακτικό έλεγχο του μαστού και να μην τρομοκρατούνται σε περίπτωση που διαγνωστεί ενδοπορικό καρκίνωμα διότι, όπως λέει, "είναι ένα εμπόδιο, το οποίο μπορούμε εύκολα να το υπερπηδήσουμε, αφού υπάρχει λύση".

    "Ο συστηματικός έλεγχος του μαστού, ανά τακτά διαστήματα, με ψηλάφηση, υπερηχογράφημα ή μαστογραφία είναι βασικό στοιχείο της πρόληψης του καρκίνου. Το ενδοπορικό καρκίνωμα ανιχνεύεται κατά τον μαστογραφικό έλεγχο ή είναι ένα ψηλαφητό μόρφωμα. Είναι ένας χαμηλού βαθμού κακοήθειας καρκίνος, που στο 90-95% των περιπτώσεων δεν κάνει μεταστάσεις. Η θεραπεία γίνεται με χειρουργική αφαίρεση της βλάβης και στη συνέχεια με ακτινοθεραπεία ή προληπτικά με ορμονοθεραπεία με χάπια. Η ασθενής δεν χρειάζεται να κάνει χημειοθεραπείες" εξηγεί η κ. Παυλίδου.

    [09] Αλ. Τσίπρας: Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κοινή απάντηση στην προσφυγική κρίση

    Όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κούντερς επικεντρώθηκε στο προσφυγικό ζήτημα ενόψει της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 18-19 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν ιδιαίτερα η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης Ε.Ε.-Τουρκίας, η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, καθώς και η συγκρότηση ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού μηχανισμού επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Παράλληλα, συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στη Συρία.

    Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον Ολλανδό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η παρούσα δύσκολη συγκυρία απαιτεί ευρωπαϊκή συνεργασία.

    Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κοινή απάντηση στην προσφυγική κρίση και να αντιμετωπιστούν και οι αιτίες που δημιουργούν αυτήν την κρίση δηλαδή ο πόλεμος στην Συρία, ανέφερε ο πρωθυπουργός ο οποίος πρόσθεσε ότι στόχος είναι να μειωθούν οι προσφυγικές ροές και να χτυπηθούν τα κυκλώματα των διακινητών.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη εφαρμογής ενός αξιόπιστου μηχανισμού επανεγκατάστασης απευθείας από την Τουρκία στις ευρωπαϊκές χώρες ώστε να σταματήσουν να χάνονται ζωές στο Αιγαίο .

    Από την πλευρά του ο Ολλανδός ΥΠΕΞ είπε ότι ως προεδρεύων του συμβουλίου της ΕΕ επιδιώκει στην ευρωπαϊκή συνεννόηση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην ανάγκη να χτυπηθούν αποτελεσματικά τα κυκλώματα των διακινητών και να υπάρξει μια διαφορετική διαδικασία επανεγκατάστασης.

    Ο κ Κούντερς αναφέρθηκε και στο ταξίδι που είχε στην ΠΓΔΜ κατά τη διάρκεια του οποίου, όπως είπε, επισήμανε τους κινδύνους μονομερών ενεργειών. Η Ολλανδία υποστηρίζει την ελληνική θέση για μια κοινή ευρωπαϊκή στάση στην βάση όσων έχουν συμφωνηθεί είπε ο Ολλανδός ΥΠΕΞ.

    [10] Ο Ηρακλής 1-0 τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα

    Τεράστια νίκη επί του ΠΑΟΚ με 1-0 πέτυχε ο Ηρακλής μέσα στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League. Το «χρυσό» γκολ του «γηραιού» πέτυχε στο 72΄ ο Λεοζίνιο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μιγκέλ Βίτορ για χτύπημα εκτός φάσης στον Πουρτουλίδη.

    Αυτό ήταν το 7ο ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο που μένει χωρίς νίκη ο «Δικέφαλος».

    [11] «Νοκ άουτ» ο Πάρντο για 3 έως 4 εβδομάδες

    Τα...χειρότερα δεν απεφεύχθησαν για τον Φελίπε Πάρντο και τον Ολυμπιακό, καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν θλάση στην αριστερή γαστροκνημία. Ο Κολομβιανός εξτρέμ θα μείνει εκτός γηπέδων για διάστημα τριών έως τεσσάρων εβδομάδων. Αυτό σημαίνει πως ο Μάρκο Σίλβα δεν μπορεί να τον υπολογίζει για τους δύο αγώνες με την Άντερλεχτ στη φάση των «32» του Europa League.

    Ο Πάρντο τραυματίστηκε στο πρώτο μέρος του ντέρμπι με την ΑΕΚ και δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί στα ματς του πρωταθλήματος με Ατρόμητο, Βέροια και Ηρακλή.

    [12] Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ Παίδων ο Καραλής, συγχαρητήρια Παυλόπουλου-Κοντονή

    Τα θερμά συγχαρητήριά τους στον άλτη του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή απηύθυνανο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, για το παγκόσμιο ρεκόρ παίδων με 5.53μ που σημείωσε το Σάββατο το βράδυ στο ΣΕΦ.

    «Η παγκόσμια διάκρισή σας τιμά την Ελλάδα και συνιστά αμάχητο τεκμήριο των αστείρευτων δυνάμεων της νέας γενιάς της πατρίδας μας. Θερμά συγχαρητήρια», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του .

    «Ο ελληνικός αθλητισμός έχει γερές βάσεις και δείχνει να στέκεται όρθιος παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η Πολιτεία είναι εδώ για να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες με απόλυτο σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο και τη νεολαία που αθλείται στα γήπεδα της χώρας. Θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή, τους προπονητές του και τον σύλλογό του αλλά και σε όλους όσοι συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου για την προσπάθειά τους», δήλωσε ο κ Κοντονής για την επιτυχία του 16χρονου αθλητή.

    Ο Καραλής, σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ -απόλυτο -στην κατηγορία παίδων αφού υπερέβη τα 5.53μ και κατέρριψε την προηγούμενη επίδοση του Αργεντινού Χερνάν Καραβίγιο που ήταν 5.51μ από το 2004. Ο Καραλής αποθεώθηκε από τον κόσμο στο ΣΕΦ και ειδικά τις Ακαδημίες των συλλόγων που είχαν στήσει την δική τους εξέδρα στο στάδιο.

    «Αφιερώνω αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ στον προπονητή μου, Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, τη δίδυμη αδελφή μου και τον κόσμο που βρέθηκε εδώ και χειροκρότησε τις προσπάθειες μας», είπε ο Καραλής και συμπλήρωσε: «Αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ αλλάζει τον τρόπο σκέψης μου μόνο για σήμερα. Από αύριο βάζουμε το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Δεν θα αφήσω να με επηρεάσει όλο αυτό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 February 2016 - 19:32:50 UTC