Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Εντός ολίγων ημερών θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [02] Ανακοίνωση της ΝΔ για τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά
  • [03] Εξόδιος ακολουθία του κυβερνήτη του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Κίναρο
  • [04] Συλλυπητήρια μηνύματα από τα κόμματα και την ΕΣΗΕΑ για την απώλεια της Μαρίας Παπουτσάκη
  • [05] «Ψευδολύσεις» χαρακτηρίζουν ενδεχόμενο αποκλεισμό χώρας από την Σένγκεν οι Γκάμπριελ και Σταϊνμάιερ
  • [06] Ο Τζ. Κέρι χαρακτηρίζει την προσφυγική κρίση "σχεδόν υπαρξιακή" για την ΕΕ
  • [07] Ήττα του ΠΑΟΚ μέσα στην Πυλαία από το Ρέθυμνο
  • [08] Αποχώρησε τραυματίας ο Τσάτουμας

  • [01] Ν. Παππάς: Εντός ολίγων ημερών θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

    Για «αποκατάσταση της ομαλότητας» και «τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», αναφερόμενος στην ψήφιση της τροπολογίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

    Ο κ Παππάς τονίζει ότι «η κυβέρνηση εντός ολίγων ημερών θα δημοσιεύσει την προκήρυξη για τον διαγωνισμό» και ότι «δεν θα αφαιρεθούν άδειες γιατί δεν υπάρχουν άδειες» .

    «Ο διαγωνισμός θα γίνει σε πολλαπλούς γύρους. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αρχικά ο διαγωνισμός για την πρώτη άδεια, μετά ο διαγωνισμός για τη δεύτερη, μετά για την τρίτη και, τέλος για την τέταρτη» εξηγεί. Συμπληρώνει ότι τον διαγωνισμό θα διενεργήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Παράλληλα, αναφέρει ότι η Digea θα μπορεί να μεταδίδει το σήμα μόνο όσων καναλιών έχουν άδεια, ενώ αν κάποιος θέλει να εκπέμψει από την Κύπρο δορυφορικά, δεν υπάρχει πρόβλημα.

    Αναφερόμενος στον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που θα χορηγηθούν, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι «ο περιορισμένος αριθμός των αδειών είναι αυτός που μπορεί να διασφαλίσει ότι και ο διαγωνισμός θα γίνει και η ποιότητα θα μπορεί να εξασφαλιστεί και τα σχήματα θα είναι βιώσιμα». «Τα μη βιώσιμα σχήματα δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, όπως είχαν τα κανάλια το προηγούμενο διάστημα» λέει χαρακτηριστικά. Για το ενδεχόμενο να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Παππάς παρατηρεί πως «αν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε ρητά και αποκλειστικά η αρμοδιότητα αδειοδότησης να ανήκει στο ΕΣΡ, δεν θα είχε παρά να την αναφέρει στο ίδιο εδάφιο που αναφέρει τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις, στο Άρθρο 15 του Συντάγματος».

    Στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει ονόματα όταν μιλάει για διαπλοκή ο κ. Παππάς λέει μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει νόημα να φεύγει ο ένας καναλάρχης ο οποίος "δεν κατέθετε πόθεν έσχες", και να έρθει ένας άλλος που κάνει το ίδιο (...) Το θέμα είναι να πάψουν τα φαινόμενα». Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εξαπολύει επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι ενώ αρχικά οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ είχαν δεσμευθεί ότι θα έβρισκαν λύση στο ζήτημα του ΕΣΡ και είχαν αρχίσει να συζητούνται ονόματα, «σήμερα ο μόνος καημός της ΝΔ είναι να μη γίνει διαγωνισμός».

    Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές».

    Διαβάστε επίσης:

    Ανακοίνωση της ΝΔ για τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά

    [02] Ανακοίνωση της ΝΔ για τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά

    «Ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς συνελήφθη για ακόμη μία φορά ψευδόμενος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι μετά τις τελευταίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις (για τον αριθμό των καναλιών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες) ο κ. Παππάς οφείλει να πάρει θέση.

    «Αντί να απαντάει με διαρροές και ενημερωτικά σημειώματα, καλό θα είναι να μας πει αν πράγματι τα στοιχεία που χρησιμοποίησε στη Βουλή των Ελλήνων είναι αναληθή, όπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα. Αν δεν απαντήσει άμεσα και συγκεκριμένα, όπως έχει υποχρέωση, τότε θα είναι εκτεθειμένος πρωτίστως στους πολίτες», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    [03] Εξόδιος ακολουθία του κυβερνήτη του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Κίναρο

    Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα οι Ένοπλες Δυνάμεις, συγγενείς, φίλοι, αποχαιρέτησαν τον υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση, κυβερνήτη του ελικοπτέρου ΑΒ-212, ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, όταν το ελικόπτερο συνετρίβη σε απόκρημνη πλαγιά της Κινάρου, διεξάγοντας τακτικό παίγνιο, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/2016.

    Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και άγημα του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσε τιμές. Δύο λέξεις βγήκαν από το στόμα των παρευρισκομένων: "Αθάνατος. Ήρωας".

    Στην εξόδιο ακολουθία, που εψάλη στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση Αττικής, παραβρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχασε χθες το βράδυ τον πατέρα του, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Αύριο στις 13:00 στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην 'Αρια Ναυπλίου, θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία για τον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

    Τη Δευτέρα στις 15:00 στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ίλιον θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία για τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου ναυτίλο του ελικοπτέρου.

    [04] Συλλυπητήρια μηνύματα από τα κόμματα και την ΕΣΗΕΑ για την απώλεια της Μαρίας Παπουτσάκη

    Με συλλυπητήρια μηνύματα προς τους συγγενείς και τους οικείους της συναδέλφου Μαρίας Παπουτσάκη, κόμματα και οργανώσεις με τους οποίους είχε συνεργαστεί ή έρθει σε επαφή κατά την πολυετή δραστηριότητα της στον δημόσιο βίο μέσα από την επαγγελματική της ιδιότητα, εκφράζουν τη λύπη τους για τον πρόωρο χαμό της.

    «Η Μαρία Παπουτσάκη άφησε πίσω της ένα πλούσιο δημοσιογραφικό έργο, επιδεικνύοντας ήθος και μαχητικότητα», επισημαίνει στο αποχαιρετηστήριο προς την Μαρία μήνυμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους της».

    Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ αναφέρει:

    «Έφυγε σήμερα από κοντά μας η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη. Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ήθος, συνέπεια και επάρκεια για περισσότερα από τριάντα χρόνια, σημειώνοντας πολλές επιτυχίες και βάζοντας πάνω απ'όλα την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

    Στους πολύ δικούς της ανθρώπους εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μας».

    Επίσης, ο επικεφαλής του κόμματος «ΠΟΤΑΜΙ» Σταύρος Θεοδωράκης εκφράζει τα συλλυπητήριά του και σημαιώνει:

    «Με την Μαρία είχαμε δουλέψει μαζί πολλά χρόνια σε εφημερίδες. Ήταν πάντα η ευγενική μας φίλη, πρόθυμη να μας συμπαρασταθεί ή να μας φωτίσει με τις γνώσεις της. Η Μαρία Παπουτσάκη υπήρξε μεγάλη δημοσιογράφος, μεγάλη ρεπόρτερ. Σεμνή αλλά πάντα παρούσα. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους πολύ δικούς της ανθρώπους».

    Από το ΠΑΣΟΚ η πρόεδρός του, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε:

    «Η Μαρία Παπουτσάκη υπήρξε μια υπέροχη γυναίκα. Μαχητική δημοσιογράφος και αφοσιωμένη σύντροφος. Σε όλη την πορεία της επέδειξε ήθος, εντιμότητα, επαγγελματισμό και δύναμη. Για όλους εμάς, και εμένα προσωπικά, υπήρξε κυρίως μια φίλη, αληθινή με καθαρή σκέψη και ειλικρινή φωνή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Αντίο αγαπημένη μου Μαρία».

    «Προκαλεί θλίψη η πρόωρη απώλεια της δημοσιογράφου Μαρίας Παπουτσάκη, που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία και ειδικότερα το εκπαιδευτικό και εκκλησιαστικό ρεπορτάζ με ακατάβλητη εργατικότητα, ήθος και υπευθυνότητα. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

    Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της συναδέλφου και μεταξύ άλλων σημειώνει:

    «Η Μαρία Παπουτσάκη διήνυσε μία λαμπρή καριέρα στη δημοσιογραφία, η οποία την κέρδισε από την πολιτική, καθώς υπήρξε άτομο με έντονη κοινωνική και πολιτική δράση. Στις τελευταίες εκλογές, ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην τέταρτη θέση.

    Διακρινόταν για τη συναδελφικότητά της, ήταν ευγενική, ταλαντούχα, σεμνή, δραστήρια, αποφασιστική και γεμάτη ενέργεια. Ήταν απόλυτα καταρτισμένη στα θέματα που κάλυπτε και ιδιαίτερα αγαπητή από όλους τους συναδέλφους.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους της και ιδιαίτερα τον σύζυγό της, επίσης συνάδελφο, Μιχάλη Αλεξανδρίδη. Η απώλεια είναι μεγάλη για όλους μας καθώς έφυγε πρόωρα μία καθ'όλα άξια και αγαπητή δημοσιογράφος και φίλη».

    [05] «Ψευδολύσεις» χαρακτηρίζουν ενδεχόμενο αποκλεισμό χώρας από την Σένγκεν οι Γκάμπριελ και Σταϊνμάιερ

    Για τον κίνδυνο διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της στάσης κάποιων χωρών στην προσφυγική κρίση προειδοποιούν ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και χαρακτηρίζουν «ψευδολύσεις» ενδεχόμενο επίσημο ή de facto αποκλεισμό μιας χώρας από την Σένγκεν. Καλούν δε όλους να εργαστούν προκειμένου καμία χώρα να μην εξωθηθεί εκτός Ευρωζώνης ή Σένγκεν, αλλά και προκειμένου οι Βρετανοί πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους στην ΕΕ.

    Σε κοινή επιστολή τους προς τους σοσιαλδημοκράτες αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους σοσιαλδημοκράτες υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, τους προέδρους των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης και προς τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Ευρώπης και με κοινοποίηση προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον α'αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και προς τους αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων και των υπουργών Εξωτερικων των Δυτικών Βαλκανίων, τους σοσιαλδημοκράτες προέδρους των κομμάτων των ίδιων χωρών και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, οι κύριοι Γκάμπριελ και Σταϊνμάιερ τονίζουν ότι «πρέπει να δείξουμε ότι η Ευρώπη είναι ικανή για δράση και ικανή για δυναμικές κοινές λύσεις» και επισημαίνουν ότι η Ευρώπη «βρίσκεται ενώπιον της μάλλον μεγαλύτερης πρόκλησης της ιστορίας της». Απορρίπτουν τα αιτήματα για μια πλήρη «απομόνωση» της Ευρώπης και ζητούν την βελτίωση του ελέγχου της προσφυγικής κίνησης και τη μείωση του αριθμού των προσφύγων. Δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις, ομολογούν, για να προσθέσουν: «Χρειαζόμαστε περισσότερη ειλικρίνεια στη συζήτηση. Σε αυτή την ειλικρίνεια περιλαμβάνεται και το ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Μια επίσημη αποβολή ενός κράτους-μέλους από την Ζώνη Σένγκεν ή ένας de facto αποκλεισμός είναι ψευδολύσεις που δηλητηριάζουν την ευρωπαϊκή συζήτηση. Δεν μπορείς έτσι απλά να καθορίσεις εκ νέου τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης χωρίς να λάβεις υπ'όψιν τα κράτη-μέλη που τα αφορά. Η Ευρώπη δεν μπορεί μόνο να απαιτεί, αλλά πρέπει και να βοηθά. Ειδικά στην φύλαξη των συνόρων είναι απαραίτητη επιπλέον στήριξη - υλική, οικονομική και σε προσωπικό». Στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης, επισημαίνουν, πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα ώστε «να καταστεί δυνατός ένας καλύτερος έλεγχος και μια πιο αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών. Τέτοια μέτρα πρέπει να συμφωνηθούν από κοινού και δεν πρέπει να στρέφονται μονομερώς εναντίον ενός κράτους-μέλους», χωρίς όμως αυτό να συμβεί σε βάρος των γειτόνων, αλλά υπηρετώντας την αποκατάσταση της τάξης στα σύνορα και την καλύτερη ταυτοποίηση των προσφύγων.

    Διαβάστε επίσης:

    Την διατήρηση της συνθήκης Σένγκεν υπερασπίστηκε η καγκελάριος Μέρκελ

    [06] Ο Τζ. Κέρι χαρακτηρίζει την προσφυγική κρίση "σχεδόν υπαρξιακή" για την ΕΕ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βοηθήσουν την Ευρώπη να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση που συνιστά μια απειλή "σχεδόν υπαρξιακή" για την ευρωπαϊκή ήπειρο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

    "Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιλαμβάνονται τη σχεδόν υπαρξιακή φύση αυτής της απειλής για την πολιτική ζωή και τον κοινωνικό ιστό στην Ευρώπη", είπε ο Κέρι στη διάρκεια της διάσκεψης για την ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο.

    "Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συναντιόμαστε και θέτουμε σε εφαρμογή μια αποστολή του ΝΑΤΟ προκειμένου να κλείσει μια σημαντική (προσφυγική) διαδρομή και θα σας συναντήσουμε και με άλλους τρόπους προκειμένου να σταματήσουμε αυτή την πλημμυρίδα λόγω της πιθανότητας να πλήξει την ευρωπαϊκή ενότητα", είπε ο αμερικανός ΥΠΕΞ.

    Ο Κέρι αναφερόταν στην αποστολή της Ατλαντικής Συμμαχίας η οποία θα βοηθήσει στη μάχη κατά των διακινητών που οργανώνουν τη διέλευση των προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του Αιγαίου.

    "Δεν θα πούμε 'είναι δικό σας πρόβλημα, όχι δικό μας'. Είναι δικό μας πρόβλημα", είπε ο αμερικανός διπλωμάτης, κάνοντας λόγο για "την πιο σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".

    Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι διχασμένες όσον αφορά την απόκριση της Ένωσης στο κύμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, κυρίως Σύρων, που φθάνουν στην Ευρώπη.

    Ιδιαίτερα η Γερμανία τάσσεται υπέρ ποσοστώσεων υποδοχής προσφύγων για κάθε χώρα μέλος της ΕΕ, μια θέση που απορρίπτουν πολλές χώρες.

    Μάλιστα ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς απέρριψε στο Μόναχο τη γερμανική πρόταση.

    Η Ένωση πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι "δεν θα υποδεχθούμε άλλους πρόσφυγες", είπε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, λέγοντας πως η Γαλλία "δεν είναι υπέρ" ενός μόνιμου μηχανισμού κατανομής των προσφύγων.

    [07] Ήττα του ΠΑΟΚ μέσα στην Πυλαία από το Ρέθυμνο

    Την πρώτη φετινή νίκη του στο πρωτάθλημα, μακριά από την Κρήτη, πέτυχε το Ρέθυμνο. Με επιθετικό ρεσιτάλ (έξι παίκτες του είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, συνολικά 12/26 τρίποντα), νίκησε μέσα στο κλειστό της Πυλαίας τον ΠΑΟΚ, για τη 18η αγωνιστική της Α1, με 87-94. Το παιχνίδι διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας των «ασπρόμαυρων». Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τάιλερ Στόουν (19π., 9 ριμπ., 4 ασ), ενώ πρώτος σκόρερ για τον «Δικέφαλο», με 20 πόντους, ήταν ο Ουίλιαμ Χάτσερ.

    Τα δεκάλεπτα: 19-24, 40-46, 68-68, 87-94

    [08] Αποχώρησε τραυματίας ο Τσάτουμας

    Άτυχος στάθηκε ο Λούης Τσάτουμας, ο οποίος τραυματίστηκε στα προκριματικά του μήκους στην πρεμιέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου ανδρών-γυναικών στο ΣΕΦ. Ο Έλληνας άλτης αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο πόνος δεν του επέτρεπε να περπατήσει μόνος του μετά την εκτέλεση του πρώτου άλματος που επιχείρησε.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 February 2016 - 17:32:44 UTC