Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και το συνέδριο της ΝΔ, στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση γέρασε πριν την ώρα της
  • [03] «Δεν ανησυχεί» για την Deutsche Bank ο Β. Σόιμπλε
  • [04] Τεμαχισμένο πτώμα άνδρα βρέθηκε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο
  • [05] Τουλάχιστον ένα διήμερο σχεδιάζουν να παραμείνουν οι αγρότες στην πλατεία Συντάγματος
  • [06] Δ. Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα είναι εκτός Δουβλίνου από το 2011
  • [07] Καρναβαλική καταδίκη της πολιτικής του ΔΝΤ στην Ελλάδα
  • [08] Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης
  • [09] Οι 7 νάνοι του ¶ουσβιτς» και τα πειράματα του Μένγκελε
  • [10] Διημερίδα με θέμα «Δικαιοσύνη και κινηματογράφος» διοργανώνει η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, στις 4 και 5 Μαρτίου
  • [11] Με διαδικασίες "fast track" ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [12] Η ΕE καλεί την Ελλάδα να βελτιώσει τις διαδικασίες υποδοχής των προσφύγων

  • [01] Το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και το συνέδριο της ΝΔ, στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ

    Το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ήταν τα θέματα που συζήτησαν, κατά τη διάρκεια τη σημερινής συνάντησής τους, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

    Όσον αφορά το προσφυγικό, ο κ. Πατούλης ενημέρωσε αναλυτικά τον πρόεδρο της ΝΔ για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και την πάγια θέση της για ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο διαχείρισης, με τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και της αυτοδιοίκησης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Πατούλης θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συναντηθεί και με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Ακόμη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τον αρχηγό της ΝΔ για τις απόψεις της αυτοδιοίκησης σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των δήμων, τη συμμετοχής τους στο νέο ΕΣΠΑ, τον νέο Καλλικράτη κ.λπ.

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση γέρασε πριν την ώρα της

    «Τσίπρας, Τσακαλώτος και Δραγασάκης θα πρέπει να ακούσουν τους πολίτες και να καταθέσουν πρόταση για το ασφαλιστικό, το οποίο είναι το συνεχές έγκλημα των τελευταίων 30 ετών. Δεν είναι μόνο ο Κατρούγκαλος ο λίγος», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Στ. Θεοδωράκης.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως «η κυβέρνηση γέρασε πολύ πριν την ώρα της και παρουσιάζει συμπτώματα που άλλες κυβερνήσεις είχαν παρουσιάσει πολύ αργότερα».

    Αναφερόμενος στo ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Κάποιοι φλερτάρουν με το κόλπο της απόδρασης και θέλουν να τζογάρουν σε ακόμα μια εκλογική μάχη, αλλά ελπίζω να μην επικρατήσει η φυγή προς τα πίσω. Πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές και ο Τσίπρας να βρει το θάρρος να εκτιμήσει την κατάσταση, να συζητήσει με τους βουλευτές ώστε να δημιουργηθεί μια βουλή που θα δώσει λύσεις».

    [03] «Δεν ανησυχεί» για την Deutsche Bank ο Β. Σόιμπλε

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν ανησυχεί για την Deutsche Bank, της οποίας οι μετοχές πρόσφατα κατέγραψαν μεγάλη πτώση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου.

    «Ακούσατε τη σύντομη δήλωση που έκανε ο υπουργός χθες στο Παρίσι ότι δεν ανησυχεί. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε αυτό», δήλωσε η εκπρόσωπος σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ αρνήθηκε να πει κατά πόσο υπήρξε επαφή μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας πέραν των κανονικών, τακτικών επαφών που λαμβάνουν χώρα μεταξύ αξιωματούχων και τραπεζών και άλλων οργανισμών.

    [04] Τεμαχισμένο πτώμα άνδρα βρέθηκε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο

    Φρικιαστική αποκάλυψη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Εργαζόμενοι βρήκαν τεμαχισμένο πτώμα άνδρα, αγνώστων στοιχείων, μέσα σε σακούλες σκουπιδιών που έφτασαν στο εργοστάσιο με τα οχήματα διακομιδής υλικών ανακύκλωσης.

    Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, σε διαφορετικές σακούλες έχουν βρεθεί το κεφάλι και ο κορμός του θύματος και κάποια από τα μέλη των σώματός του. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 30 έως 35 ετών, μελαμψό, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν πρόκειται για Έλλήνα ή αλλοδαπό.

    [05] Τουλάχιστον ένα διήμερο σχεδιάζουν να παραμείνουν οι αγρότες στην πλατεία Συντάγματος

    Η απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, η κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, η καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και η αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο», οριοθετούν το πλέγμα των διεκδικήσεων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, η οποία προετοιμάζει μεγάλο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα.

    Όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής, Βαγγέλης Μπούτας, οι αγρότες προτίθενται να παραμείνουν τουλάχιστον δύο ημέρες στο Σύνταγμα και ήδη, από χθες, αντιπροσωπεία τους έχει σειρά επαφών με μαζικούς φορείς, προκειμένου να συμπαραταχθούν στην κινητοποίηση των αγροτών. Επίσης, σημείωσε ότι σήμερα αναμένεται, από τα αρμόδια υπουργεία, απάντηση στο αίτημά τους για κάθοδο 50 έως 100 τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας και εάν η απάντηση είναι αρνητική θα αποφασίσουν τα μπλόκα για το τι τελικά θα πράξουν. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα. Είναι μία συμβολική ενέργεια» είπε ο κ. Μπούτας, προσθέτοντας πως η κάθοδος και η παραμονή των αγροτών στην πρωτεύουσα «θα είναι περιφρουρημένη».

    Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις 18:00 θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.

    Διαβάστε επίσης :

    Αποκλεισμένα τα Τέμπη, κλείνουν το δρόμο Αντιρρίου - Ιωαννίνων οι αγρότες

    [06] Δ. Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα είναι εκτός Δουβλίνου από το 2011

    «Η Ελλάδα είναι εκτός Δουβλίνου από το 2011. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό», δήλωσε πριν από λίγο ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συμπληρώνοντας ότι αυτό δε «σημαίνει όμως μεταφορά ανθρώπων» πίσω στην Ελλάδα. Όπως εξήγησε, στόχος είναι να πληρούνται οι όροι, οι οποίοι δεν πληρούνταν για χρόνια αλλά όταν θα αρχίσουν πραγματοποιούνται επιστροφές θα ληφθεί υπόψη και η μεταναστευτική πίεση, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η χώρα. Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε επίσης ο η Επιτροπή θα κάνει το Μάρτιο πρόταση για την αναθεώρηση του Δουβλίνου, καθώς το πλαίσιο αυτό δεν είναι πλέον το «κατάλληλο» για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Το Δουβλίνο υπάρχει και πρέπει να το σεβαστούμε μέχρι να το αναθεωρήσουμε», κατέληξε ο Έλληνας επίτροπος.

    [07] Καρναβαλική καταδίκη της πολιτικής του ΔΝΤ στην Ελλάδα

    Το καρναβάλι στο Τόρες Βέντρας της Πορτογαλίας έχει παγκόσμια φήμη για την πολιτική και κοινωνική σάτιρα που παρουσιάζει στις εκδηλώσεις τους αλλά και μέσα από τα εντυπωσιακά καρναβαλικά άρματα.

    Ένα από τα φετινά του δρώμεναξεχώρισε για την ευρηματικότητακαι το σαφές πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό του μήνυμα.

    Εμφάνισε την καγκελάριο της Γερμανίας ¶νγκελα Μέρκελ να κάθεται κάτω από μια ομπρέλα στην παραλία, ενώ η Ελλάδα βυθίζεταισε μια θάλασσα γεμάτη «αφηνιασμένους και χαιρέκακους» οικονομικούς καρχαρίες.

    Το καρναβάλι τουΤόρες Βέντρας παρακολουθούν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

    [08] Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης

    Τρίωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή Κηφισίας και Πεντέλης θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης, με αιτήματα που αφορούν την υγεία, το ασφαλιστικό και το μισθολόγιο.

    Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και απαιτούν, μεταξύ άλλων, να μη φθάσει στη Βουλή, καθώς επίσης και να καταργηθούν όλοι οι «αντιασφαλιστικοί νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποκλειστικά δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση».

    Ζητούν επίσης μόνιμες προσλήψεις στην υγεία, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας, καθώς και πλήρη κρατική χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

    [09] Οι 7 νάνοι του ¶ουσβιτς» και τα πειράματα του Μένγκελε

    Στις 19 Μαΐου 1944, η Πέρλα Όβιτς και η οικογένειά της περνούσαν την πύλη του ¶ουσβιτς, υπό το έκπληκτο βλέμμα των φρουρών των SS. Με ύψος που δεν ξεπερνούσε αυτό ενός πεντάχρονου παιδιού, οι δύο καλοντυμένοι άνδρες και οι πέντε κυρίες με τα πλουμιστά φορέματα και το θεατρικό βάψιμο έμοιαζαν να μην καταλαβαίνουν πως είχαν «αποβιβαστεί» σε ένα από τα στρατόπεδα-κολαστήρια, που είχε στήσει η ναζιστική μηχανή θανάτου του Γ' Ράιχ ανά την ΕυρώπηΒ· σε αντίθεση με τους υπόλοιπους «κρίκους» της τεράστιας ανθρώπινης αλυσίδας που οδηγούνταν απευθείας από τα βαγόνια - θανάτου στους θαλάμους αερίου...

    Οι Όβιτς κατάγονταν από το μικρό χωριό Ροζαβλέα της βόρειας Ρουμανίας. Ο πατέρας τους Αϊζικ παντρεύτηκε δυο φορές και απέκτησε επτά παιδιά νάνους και τρία κανονικού ύψους. Τα «λιλιπούτεια» μέλη της οικογένειας είχαν ταλέντο στη μουσική και ακολουθώντας την προτροπή της μητέρας τους «...στα καλά και στα κακά, ποτέ μη χωριστείτε. Να είστε ενωμένοι, να φυλάτε ο ένας τον άλλον, να ζείτε ο ένας για τον άλλον...» έφτιαξαν τον δικό τους θίασο -Θίασο των Λιλιπούτ- τη δεκαετία του '30. Για πολλά χρόνια έδιναν παραστάσεις στη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία, αποκτώντας μεγάλη φήμη, ώσπου η πορεία τους ανακόπηκε βίαια, όταν οδηγήθηκαν στο ¶ουσβιτς.

    Ήταν, ωστόσο, η σωματική αυτή δυσμορφία των επτά -εκ των συνολικά δώδεκα- μελών της οικογένειας Όβιτς που τους γλίτωσε από τους θαλάμους αερίου, αλλά όχι και από τα φριχτά πειράματα του διαβόητου δρ. Μένγκελε, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε την άφιξή τους στο στρατόπεδο λέγεται πως πετάχτηκε από την καρέκλα του και έτρεξε να δει τα νέα του ...πειραματόζωα

    [10] Διημερίδα με θέμα «Δικαιοσύνη και κινηματογράφος» διοργανώνει η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, στις 4 και 5 Μαρτίου

    "Τύφλα να 'χουν εκατό ημερίδες δικαίου... Μας δόθηκε σήμερα απέραντη ύλη. Οι δικαστές, στην πλειονότητά μας, είμαστε γόνοι μεσοαστικών οικογενειών, με μια ζωή... τακτοποιημένη, μακριά από άλλες κοινωνικές τάξεις- πολύ δε περισσότερο αυτές του περιθωρίου, τις οποίες καλούμαστε να δικάσουμε. Η λογοτεχνία είναι ένα παράθυρο σ' έναν κόσμο που δεν ξέρουμε. Η επιτυχία του δικαστή είναι να πει ότι προσπάθησε να αποδώσει δίκαιο... Κι αυτό να φαίνεται στην αιτιολογία μιας απόφασης. Δεν είναι δυνατό να έχουμε... αυτιστικούς δικαστές, οι αποφάσεις των οποίων δεν αποδίδουν δίκαιο, αλλά είναι μόνο απολιθώματα αποφάσεων..." δήλωνε, ενθουσιασμένος, πέρσι -τέτοιες μέρες- μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης στην ιστορία της ...διδασκαλίας της δικαιοσύνης, ημερίδας με θέμα "Δικαιοσύνη και λογοτεχνία"ο Μιχαήλ Πικραμένος, σύμβουλος Επικρατείας και γενικός διευθυντής της σχολής δικαστικών Λειτουργών.

    "Η ερμηνεία και η εφαρμογή του δικαίου αποτελεί και προϋποθέτει μια σύνθετη πνευματική εργασία. Η δικαιοσύνη έχει χρώμα κι αυτό δεν είναι το γκρίζο... Αυτά τα χρώματα καλείται να αναδείξει ο δικαστής μαζί και με την αισθητική του Δικαίου, η οποία συνδέεται με τη δικανική τεχνική και το δικανικό λόγο. Ο λόγος για το δικαστή είναι το 'Α και το Ω'. θα έπρεπε να έχει στοιχεία διανοούμενου. Η ανεξάρτητη δικαστική εξουσία σφυρηλατείται μ' όλα αυτά τα στοιχεία και η διαμόρφωση ελεύθερου φρονήματος προϋποθέτει ανθρώπους με ενδιαφέροντα και διανοητικές ικανότητες" έλεγε -μεταξύ άλλων- στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχαήλ Πικραμένος, παρουσιάζοντας τη ρηξικέλευθη για τα δικαστικά χρονικά ημερίδα.

    Συμμετέχουν: Κώστας Γαβράς, σκηνοθέτης, Γιάννης Αναστασάκης ηθοποιός (καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ), Παναγιώτης Δόικος καθηγητής φιλοσοφίας στο ΑΠΘ, Αλέξης Παπαχελάς δημοσιογράφος και συντονίζει η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αντιπρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας."

    [11] Με διαδικασίες "fast track" ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίαςδιάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα της διαπραγμάτευσης, το προσφυγικό, το ασφαλιστικό των αγροτών και η διάταξη για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, αύριο κατατίθεται προκειμένου να ψηφιστεί ως το βράδυ η διάταξη για τις τηλεοπτικές άδειες. Η διάταξη αναμένεται να περιληφθεί σε σχέδιο συμφωνίας που θα κυρωθεί σε μια συνεδρίαση στην Ολομέλεια αύριο το απόγευμα.

    Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα προχωρήσει με διαδικασίες fast track, δηλώνει η κυβέρνηση.

    Όσον αφορά στην πορεία της αξιολόγησης, η κυβέρνηση επιμένει ότι πρέπει να προχωρήσει μέσα στο χρονοδιάγραμμα που αρχικά είχε τεθεί και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει το σήμα που θα εκπέμψει το αυριανό Eurogroup αναφορικά με τις προθέσεις των θεσμών. Στο μεταξύ οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζονται με ανταλλαγή στοιχείων σε επιμέρους ζητήματα και χωρίς, μέχρι τούδε, να έχουν υποβληθεί παρατηρήσεις στην Αθήνα για τα μείζονα ζητήματα της διαπραγμάτευσης. Σε αυτό το κλίμα, κυβερνητικές πηγές επαναλαμβάνουν ότι δεν έχει ζητηθεί μείωση συντάξεων.

    Αναφορικά με το αγροτικό, η στάση της κυβέρνησης είναι σταθερή για διάλογο προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις όπου χρειαστεί, αλλά όχι διάλογο από μηδενική βάση. Ο διάλογος δεν μπορεί να γίνεται ούτε με τελεσίγραφα, ούτε από τηλεοράσεως, ούτε πάνω από τρακτέρ, παρατηρούσαν κυβερνητικές πηγές μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου. Οι συνομιλίες και η συνεννόηση με τους αγρότες μπορεί να υπάρξουν μόνο πάνω στο τραπέζι του διαλόγου, με τις ίδιες πηγές να υπενθυμίζουν, ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί και η Βουλή τους έχουν απευθύνει πρόσκληση για διάλογο.

    Αναφορικά με το προσφυγικό, κοινή διαπίστωση στο υπουργικό συμβούλιο, ήταν πως βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή και η πορεία του εξαρτάται από την τήρηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα είναι έτοιμη μέχρι τη Σύνοδο την ερχόμενη εβδομάδα και το ίδιο αναμένει και από τις άλλες πλευρές.

    Αναφορικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αποδεκτή μπορεί να γίνει μόνο εφόσον περιορίζεται στα τουρκικά παράλια.

    [12] Η ΕE καλεί την Ελλάδα να βελτιώσει τις διαδικασίες υποδοχής των προσφύγων

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να βελτιώσει τις διαδικασίες και τις συνθήκες υποδοχής των αιτούμενων ασύλου, ώστε να γίνει δυνατή η επαναπροώθηση των μεταναστών προς τη χώρα, στο πλαίσιο μίας καλύτερης διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης.

    Μεταξύ των συστάσεών της προς την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται "σε επείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν με στόχο μία πιθανή επανάληψη ορισμένων επαναπροωθήσεων στο πλαίσιο των ρυθμίσεων της συνθήκης του Δουβλίνου", η οποία προβλέπει ότι υπεύθυνη για την εξέταση των αιτήσεων παροχής ασύλου είναι η χώρα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έκθεση προόδου που παρουσιάσθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 February 2016 - 13:32:30 UTC