Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη ορόσημο, για συνεργασία στρατηγικού χαρακτήρα
  • [02] Πρ. Παυλόπουλος: Αυτονόητες οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις
  • [03] Τα hot spots, από μόνα τους, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, δήλωσε από τη Μυτιλήνη ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [04] Την ανάγκη να κλείσει γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση, εξέφρασε ο Ευ. Τσακαλώτος
  • [05] Πτώση άνω του 5% στο χρηματιστήριο του Τόκιο
  • [06] Κ. Ρέγκλινγκ: Οδυνηρή αλλά αποτελεσματική η πολιτική της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους
  • [07] Σε επίπεδα του Δεκέμβριου του 1989 επέστρεψε η χρηματιστηριακή αγορά
  • [08] Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν 1034 μετανάστες και πρόσφυγες
  • [09] Επ' αόριστον αποκλεισμός των Τεμπών από τις 12 το μεσημέρι
  • [10] Γ. Μουζάλας: Είναι πολύ πιθανό, παρ' όλο που θα είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, να υπάρξουν αρνητικές κινήσεις από την Ευρώπη
  • [11] Το πρώτο ηλεκτρονικό «μουσείο» για παλιούς ιούς υπολογιστών

  • [01] Επίσκεψη ορόσημο, για συνεργασία στρατηγικού χαρακτήρα

    Mε εκφράσεις όπως «επίσκεψη ορόσημο» εκ μέρους του Ιρανού πρώτου αντιπροέδρου και «συνεργασία στρατηγικού χαρακτήρα»,εκ μέρους του Έλληνα πρωθυπουργού, οι Αλέξης Τσίπρας και Εσάκ Τζαχανγκίρι επιβεβαίωσαν και δημόσια τη βούληση των κυβερνήσεων των δύο χωρών να αναβαθμίσουν με ταχείς ρυθμούς τη μεταξύ τους συνεργασία.

    Των δηλώσεων, προηγήθηκε η τελετή υπογραφής των συμφωνιών για την αναβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιάκαι Τζαβάντ Ζαρίφ, που προβλέπουν:

    1. Μνημόνιο για πολιτικές διαβουλεύσεις

    2. Συμφωνία για την απαλλαγή θεωρήσεων στα διπλωματικά διαβατήρια.

    3. Οδικό χάρτης για την βελτίωση της διμερούς συνεργασίας.

    Κοινός παρανομαστής των θέσεων που διατύπωσαν οι κ.κ. Τσίπρας και Τζαχανγκίρι είναι η ανάγκη καταπολέμησης της βίας και του εξτρεμισμού, την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και την ανάπτυξη της συνεργασίας για την περιφρούρηση της σταθερότητας σε μια ευαίσθητη περιοχή του κόσμου.

    Ο κ. Τζαχανγκίρι σημείωσε ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού αποτελεί ορόσημο για τις διμερείς σχέσεις και στο πλαίσιο αυτός υπογράμμισε τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την ανάπτυξη της συνεργασίας στον οικονομικό τομέα (ο πλήρης κατάλογος εστάλη μεπροηγούμενο τηλεγράφημα), σημειώνοντας ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η Ελλάδα και το Ιράν κατάφεραν να αναπτύξουν τις σχέσεις τους, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρόοδο που σημειώθηκε.

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι οι επαφές του και η συνάντηση με τον πρώτο αντιπρόεδρο, ανοίγει νέο πεδίο συνεργασίας δύο λαών με μακρά πορεία από τα βάθη των αιώνων. Είμαστε δύο λαοί που ξέρουμε να αγωνιζόμαστε για την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά μας, είπε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για αναβάθμιση των σχέσεων σε επίπεδο «στρατηγικού χαρακτήρα».

    Κοινός στόχος, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι και ηαξιοποίηση του γεγονότος ότι οι δύο χώρες βγαίνουν από πολυετή περίοδο κρίσης και ανοίγονται νέες δυνατότητες για επιστροφή στην ανάπτυξη για αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα.

    Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι η κρίση στην Συρία προκαλεί επιπτώσεις στην Ελλάδα λόγω των προσφυγικών ροών και πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να συνδράμουμε να αποκατασταθεί η σταθερότητα και να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος. Προς αυτή την κατεύθυνση, το Ιράν μπορεί να παίξει ρόλο, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

    Το κλίμα της συνάντησης

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ιρανός αντιπρόεδρος τόνισε την ανάγκη να καλυφθεί γρήγορα το χαμένο έδαφος στις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και με την ΕΕ που οπισθοδρόμησαν τα προηγούμενα χρόνια. Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας εξήρε τον ρόλο του Ιράν στην περιοχή και τόνισε την δική του αποφασιστικότητα να αναπτύξει τις διμερείς σχέσεις στο ανώτατο επίπεδο, ενώ σημείωσε και τη γεωπολιτική σημασία της συνεργασίας Ελλάδας -Ιράν.

    Ικανοποίηση εκφράστηκε και για τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι λόγω του εμπάργκο, ο όγκος των διμερών συναλλαγών μειώθηκε κάτω από 30 εκατ. ευρώ το 2015, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για ανάπτυξη και συνεργασία. Πρότεινε επίσης να οργανωθούν μεικτές οικονομικές επιτροπές για να αναζητηθούν και άλλοι τομείς συνεργασίας και να ξεπερνιούνται πιο γρήγορα τα όποια εμπόδια .

    Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν πλήθος τεχνικών θεμάτων προκειμένου να διευκολυνθεί η συνεργασία σε πολλά θέματα, όπως στον χρηματοπιστωτικό τομέα, τον χώρο του φαρμάκου και της υγείας γενικότερα, τον πολιτισμό και την παιδεία, τις υποδομές, τις μεταφορές, τον κατασκευαστικό κλάδο.

    Διαβάστε επίσης:

    Αδιανόητο να γίνουν εκλογές, δεν μπορεί να γίνονται εκλογές κάθε τρεις μήνες, ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή

    [02] Πρ. Παυλόπουλος: Αυτονόητες οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις

    Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι ορισμένες από τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες επιχειρούνται τα τελευταία χρόνια στην υπό το καθεστώς «Μνημονίων» ή «Προγραμμάτων», θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί και περατωθεί με δική μας, αποκλειστικώς, πρωτοβουλία, ως μάλλον αυτονόητες ανέφερε οΠρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την έναρξη του συνεδρίου του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή .

    Η σχέση μεταξύ μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση και Ανάπτυξης, γενικώς, είναι πολύπλευρη και πολυσήμαντη είπε ο κ Παυλόπουλος.

    Οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, εφόσον βεβαίως συντελούνται με τον κατάλληλο σχεδιασμό και προγραμματισμό, μπορούν να οδηγήσουν σε δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας της κρατικής μηχανής, δίχως μάλιστα να θίγεται η αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Οι σοβαρές, θετικές, μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση καθίστανται εφικτές μόνον όταν, εκτός από τον κατάλληλο σχεδιασμό και προγραμματισμό τους, εφαρμόζονται υπό όρους διάρκειας και συνέχειας ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος . Άλλως, παραμένουν οιονεί «ημιτελείς συμφωνίες» των εμπνευστών τους, οι οποίες, εκτός του ότι αποβαίνουν, τελικώς και νομοτελειακώς, σε βάρος της όποιας υστεροφημίας τους, επιβαρύνουν δραματικώς τις χρόνιες παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης, μ'όλες τις εντεύθεν συνέπειες για την κοινωνία, την οικονομία και τους δημοκρατικούς Θεσμούς, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .

    [03] Τα hot spots, από μόνα τους, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, δήλωσε από τη Μυτιλήνη ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Eπίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως με τους χειρισμούς της επιδείνωσε το πρόβλημα του προσφυγικού, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «τα hot spots από μόνα τους δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα».

    Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκετη Μυτιλήνη, όπου το πρωί βρέθηκε στο πρώτο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή της Μόριας και ενημερώθηκε από τους αρμόδιους.

    Σε δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, της Frontex, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των διεθνών οργανισμών και των υπηρεσιών της κυβέρνησης για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν για να αντιμετωπίσουν ένα εξαιρετικά οξύ, όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο έχει διάσταση ανθρωπιστική αλλά και ασφάλειας και τόνισε πως αυτό το πρόβλημα, δυστυχώς, επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή των hot spots στα πέντε νησιά του Αιγαίου. Όμως, εξέφρασε την εκτίμηση πως η κατασκευή των hot spots, από μόνη της, δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

    Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και προς την Ευρώπη, επισημαίνοντας πως χρειάζεται μία οργανωμένη αντιμετώπιση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Χρειάζεται τα κράτη-μέλη της Ευρώπης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους πρόσφυγες, οι οποίοι πρόκειται να μεταγκατασταθούν στην Ευρώπη» σημείωσε.

    Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε και την Τουρκία να τηρήσει τις δικές της δεσμεύσεις, υπογραμμίζοντας πως «το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί εάν δεν υπάρξει και ουσιαστική ανάμειξη της Τουρκίας στην αντιμετώπισή του».

    [04] Την ανάγκη να κλείσει γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση, εξέφρασε ο Ευ. Τσακαλώτος

    Την ανάγκη να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα με τους θεσμούς και να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του σε περίπτωση που παραταθούν οι συζητήσεις μέχρι τον Μάιο-Ιούνιο.

    Αφορμή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση της από 24-12-2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ρυθμίζει κατεπείγοντα θέματα υπουργείων.

    Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε περισσότερος αισιόδοξος τώρα, από ό,τι όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τους θεσμούς για ασφαλιστικό και φόρο εισοδήματος, αναγνώρισε ότι υπάρχουν αγκάθια στη διαπραγμάτευση, ωστόσο, όπως είπε, «συμφωνούμε στη βασική αρχιτεκτονική των δύο αυτών μεγάλων μεταρρυθμίσεων».

    Όπως εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στη χώρα μας την μεθεπόμενη εβδομάδα, ενώ μέχρι τότε τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις.

    [05] Πτώση άνω του 5% στο χρηματιστήριο του Τόκιο

    Με πτώση μεγαλύτερη του 5% ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο, εν μέσω της αναταραχής που επικρατεί στις διεθνείς χρηματαγορές και με το δολάριο να υποχωρεί κάτω από το όριο των 115 γεν για πρώτη φορά από το 2014.

    Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 918,86 μονάδες, σε ποσοστό 5,4%, και διαμορφώθηκε στις 16.085,44 μονάδες.

    [06] Κ. Ρέγκλινγκ: Οδυνηρή αλλά αποτελεσματική η πολιτική της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους

    Την άποψη ότι η πολιτική της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους είναι οδυνηρή αλλά παράγει αποτελέσματα, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (EMΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες, που αναπαράγει η φλαμανδική εφημερίδα«De Tijd» σε ανυπόγραφο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Σκληρή η πολιτική της ευρωζώνης αλλά αποδίδει».

    Ο κ. Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι όλες οι χώρες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα κατάφεραν να απεμπλακούν πλην της Ελλάδας, η οποία όμως «είχε πολύ υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, ενώ και η πορεία ανάκαμψης διακόπηκε πέρυσι από την ελληνική κυβέρνηση». Ο ίδιος παραδέχεται πως για χώρες όπως η Ελλάδα, αν και η περικοπή δαπανών είναι επιβεβλημένη, από πολιτικής και κοινωνικής απόψεως είναι ο «δυσκολότερος δρόμος». «Πολλοί πολιτικοί στις χώρες της ευρωζώνης δεν έχουν ακόμα αποδεχτεί ότι με την είσοδό τους στην ευρωζώνη οι χώρες τους έχουν εκχωρήσει τις εξουσίες τους σε ό,τι αφορά την νομισματική και οικονομική πολιτική και αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα επί έξι μήνες πέρυσι αγωνιζόταν εναντίον των μεταρρυθμίσεων», παρατηρεί.

    [07] Σε επίπεδα του Δεκέμβριου του 1989 επέστρεψε η χρηματιστηριακή αγορά

    Σε νέα χαμηλά 26 και πλέον ετών, και συγκεκριμένα, στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 1989, επέστρεψε ο Γενικός Δείκτης Τιμών, εν μέσω αβεβαιότητας γύρω από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής και εν μέσω έντονων κοινωνικών αντιδράσεων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενώ την αγορά επηρεάζουν και τα σενάρια για πολιτικές εξελίξεις.

    Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τρίτο πρόγραμμα χρηματοδότησης και ανακεφαλαιοποιημένες τις τράπεζες, για τρίτη φορά το ελληνικό χρηματιστήριο δεν παίζει το σενάριο της ανάκαμψης.

    Την ίδια ώρα, το δυσμενές διεθνές περιβάλλον και η πτώση των διεθνών αγορών επιβαρύνει και το κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά, με τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται σε χαμηλά 16 μηνών.

    Η αγορά διέσπασε καθοδικά την ισχυρή στήριξη των 470 μονάδων, επίπεδα στα οποία είχε υποχωρήσει στο διάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου του 2012, όταν υπήρχε το σενάριο του Grexit.

    Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης από τις αρχές του 2016 σημειώνει πτώση κατά 26,47%, σχεδόν διπλάσια από τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE-25, o τραπεζικός δείκτης και οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν σε νέα ιστορικά χαμηλά.

    [08] Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν 1034 μετανάστες και πρόσφυγες

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 1" αποβιβάζοντας από τη Χίο και τη Μυτιλήνη 1034 μετανάστες και πρόσφυγες. Τα περισσότερα από τα άτομα αυτά φιλοξενούνται προσωρινά σε επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά, καθώς δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με πούλμαν προς τα σύνορα και την Ειδομένη λόγω των μπλόκων των αγροτών.

    Η σίτιση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και των προσφύγων γίνεται από στελέχη του Ερυθρού Σταυρού την επιτροπή αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές.

    Στο μεταξύ, ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων υπουργείων φορέων και δημάρχων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, πραγματοποιείται σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού Θ.Δρίτσα και τη συμμετοχή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου. Στη σύσκεψη, θα συζητηθεί η οργάνωση της προσωρινής ολιγοήμερης παραμονής προσφύγων και μεταναστών σε χώρους στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και η δημιουργία του Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στην περιοχή του Σχιστού.

    [09] Επ' αόριστον αποκλεισμός των Τεμπών από τις 12 το μεσημέρι

    Σε επ'αόριστον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών από σήμεραστις 12 το μεσημέρι προχωρούν οι αγρότες του μπλόκου σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο την στάση τους.

    Χθες, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών έδωσαν στην δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις - με βασικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα - για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, δηλώνουν ανοιχτοί στον διάλογο με βάση τις προτάσεις που κατέθεσαν.

    [10] Γ. Μουζάλας: Είναι πολύ πιθανό, παρ' όλο που θα είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, να υπάρξουν αρνητικές κινήσεις από την Ευρώπη

    Αρνητικές κινήσεις από την πλευρά της Ευρώπης, "ακόμα και να κλείσουν τα σύνορα, παρ' ότι η Ελλάδα θα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της" εκτίμησε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Όπως είπε στη συνέντευξή του στον "Ενικό", σε αυτή την περίπτωση "δεν θα δημιουργηθεί κάποιο φαινόμενο, το οποίο θα είναι τραγικό, αλλά θα είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα, που θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε".

    Ο κ. Μουζάλας συνόψισε την εθνική πολιτική για το προσφυγικό στα εξής: τα κέντρα ταυτοποίησης να είναι έτοιμα και να στελεχωθούν, να δημιουργηθούν κέντρα μετεγκατάστασης για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, καθώς και προαναχωρησιακά κέντρα "αξιοπρεπή για να διεκδικήσουμε επιστροφές".

    Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση ζητάει ασφαλή διάδρομο για τους πρόσφυγες από Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο, και άμεση επανεισδοχή στην Τουρκία όσων δεν αιτούνται άσυλο ή δεν δέχονται οικειοθελή επιστροφή.

    Τέλος, ο κ. Μουζάλας σχολίασε και το ζήτημα των ασυνόδευτων παιδιών λέγοντας ότι "έχουμε μείνει σημαντικά πίσω". Για την αντιμετώπιση των ζητημάτων γύρω από τα ασυνόδευτα παιδιά έχει συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από το υπουργείο, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τη UNICEF και μη-κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).

    [11] Το πρώτο ηλεκτρονικό «μουσείο» για παλιούς ιούς υπολογιστών

    Ένα πρωτότυπο διαδικτυακό αρχείο-μουσείο παλαιών ιών υπολογιστών δημιούργησε ένας ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Ήδη, μέσα σε τέσσερις μόνο μέρες "λειτουργίας" του, έχει προσελκύσει πάνω από 100.000 επισκέπτες.

    Η ιστοσελίδα παρουσιάζει μηνύματα ιών, γραφικά, ηλεκτρονικά παιγνίδια-παγίδες και γενικά όλα τα «τρίκ» που κατα καιρούς χρησιμοποίησαν οι κακόβουλοι -ή απλώς πλακατζήδες- χάκερ για να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους υποκλέψουν στοιχεία.

    Τα «εκθέματα» καλύπτουν τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90 και είναι πλέον αβλαβή, αφού ο δημιουργός του «μουσείου» Μίκο Χαϊπόνεν, σύμφωνα με το BBC, φρόντισε να αφαιρέσει τις καταστροφικές ιδιότητές τους.

    Ο ίδιος δήλωσε έκπληκτος από το πόση νοσταλγία φαίνεται να δείχνουν οι χρήστες (τα αιώνια υποψήφια θύματα) για τους παλαιούς ιούς. Ίσως επειδή, όπως είπε, στη σημερινή εποχή «το περισσότερο κακόβουλο λογισμικό προέρχεται από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες και από μυστικές υπηρεσίες, ενώ έχουν πια εξαφανιστεί οι παλιοί καλοί χάκερ του σχολείου που έγραφαν ιούς για πλάκα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 February 2016 - 7:32:30 UTC