Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ Παυλόπουλος: Αυτονόητες οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις
  • [02] Προς όφελος της Ελλάδας η ολοκλήρωση των hot spots, δηλώνει ο Π. Καμμένος
  • [03] Με πτώση 7,87% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α.
  • [04] Την ανάγκη να κλείσει γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση, εξέφρασε ο Ευ. Τσακαλώτος
  • [05] Με το αφιέρωμα «5 δεκαετίες, 50 ταινίες» αναβιώνει το θεσμό της «μικρής λέσχης» η Ταινιοθήκη της Ελλάδος

  • [01] Πρ Παυλόπουλος: Αυτονόητες οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις

    Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι ορισμένες από τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες επιχειρούνται τα τελευταία χρόνια στην υπό το καθεστώς «Μνημονίων» ή «Προγραμμάτων», θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί και περατωθεί με δική μας, αποκλειστικώς, πρωτοβουλία, ως μάλλον αυτονόητες ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την έναρξη του συνεδρίου του γραφείου προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή .

    Η σχέση μεταξύ μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση και Ανάπτυξης, γενικώς, είναι πολύπλευρη και πολυσήμαντη είπε ο κ Παυλόπουλος

    Οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, εφόσον βεβαίως συντελούνται με τον κατάλληλο σχεδιασμό και προγραμματισμό, μπορούν να οδηγήσουν σε δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας της κρατικής μηχανής, δίχως μάλιστα να θίγεται η αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Οι σοβαρές, θετικές, μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση καθίστανται εφικτές μόνον όταν, εκτός από τον κατάλληλο σχεδιασμό και προγραμματισμό τους, εφαρμόζονται υπό όρους διάρκειας και συνέχειας ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος . Άλλως, παραμένουν οιονεί «ημιτελείς συμφωνίες» των εμπνευστών τους, οι οποίες, εκτός του ότι αποβαίνουν, τελικώς και νομοτελειακώς, σε βάρος της όποιας υστεροφημίας τους, επιβαρύνουν δραματικώς τις χρόνιες παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης, μ'όλες τις εντεύθεν συνέπειες για την κοινωνία, την οικονομία και τους δημοκρατικούς Θεσμούς, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .

    [02] Προς όφελος της Ελλάδας η ολοκλήρωση των hot spots, δηλώνει ο Π. Καμμένος

    Ιδιαίτερη μνεία στους δημάρχους της Τήλου και του Αγαθονησίου έκανε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εργασιών στα κέντρα καταγραφής προσφύγων στα 5 νησιά και τα 2 κέντρα μετεγκατάστασης και προώθησης τους.

    Όπως είπε, δέχθηκε ένα συγκινητικό τηλεφώνημα από τη δημάρχου της Τήλου, με το οποίο εξέφρασε τη βούληση των κατοίκων του ακριτικού νησιού να παραχωρήσουν υποδομές ώστε και αυτοί να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια η χώρα να ανταποκριθεί στις συμβατικές υποχρεώσεις της προς την ΕΕ

    [03] Με πτώση 7,87% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α.

    Δραματική πτώση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία υποχώρησε πλέον και κάτω από τα χαμηλά του Ιουνίου του 2012, τις 471 μονάδες, εν μέσω αβεβαιότητας γύρω από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής και εν μέσω έντονων κοινωνικών αντιδράσεων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενώ την αγορά επηρέασαν και τα σενάρια για πολιτικές εξελίξεις.

    Την ίδια ώρα, ισχυρές πιέσεις δέχονται και οι ευρωπαϊκές, με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές, κινούμενες σε χαμηλά 15 μηνών.

    Οι επενδυτές «ξεπουλούν» τις τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει απώλειες που προσέγγισαν το 25% και να σημειώνει νέα ιστορικά χαμηλά.

    Η υποχώρηση κάτω από την ισχυρή στήριξη των 470 μονάδων δημιουργεί ανησυχία στους αναλυτές, καθώς τα επίπεδα αυτά χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα κρίσιμα για την περαιτέρω πορεία της αγοράς.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 464,23 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 7,87%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 460,56 μονάδες (-8,60%).

    Από τις αρχές του έτους, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει απώλειες 26,47%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 59,37

    [04] Την ανάγκη να κλείσει γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση, εξέφρασε ο Ευ. Τσακαλώτος

    Την ανάγκη να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα με τους θεσμούς και να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του σε περίπτωση που παραταθούν οι συζητήσεις μέχρι τον Μάιο-Ιούνιο.

    Αφορμή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση της από 24-12-2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ρυθμίζει κατεπείγοντα θέματα υπουργείων.

    Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε περισσότερος αισιόδοξος τώρα, από ό,τι όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τους θεσμούς για ασφαλιστικό και φόρο εισοδήματος, αναγνώρισε ότι υπάρχουν αγκάθια στη διαπραγμάτευση, ωστόσο, όπως είπε, «συμφωνούμε στη βασική αρχιτεκτονική των δύο αυτών μεγάλων μεταρρυθμίσεων».

    Όπως εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στη χώρα μας την μεθεπόμενη εβδομάδα, ενώ μέχρι τότε τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις.

    [05] Με το αφιέρωμα «5 δεκαετίες, 50 ταινίες» αναβιώνει το θεσμό της «μικρής λέσχης» η Ταινιοθήκη της Ελλάδος

    H Ταινιοθήκη της Ελλάδος αναβιώνει το θεσμό της «μικρής λέσχης» με ένα αφιέρωμα που ξεκινάει τη δεκαετία του 1930 και έχει τίτλο «5 δεκαετίες, 50 ταινίες». Τα μέλη της «μικρής λέσχης» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μοναδικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς από τη συλλογή της Ταινιοθήκης εντελώς δωρεάν.

    Αφετηρία του αφιερώματος είναι η δεκαετία του 1930 και ταινία έναρξης το αριστούργημα «Ο κανόνας του παιχνιδιού» (La r?gle du jeu), που σκηνοθέτησε ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους δημιουργούς, ο Ζαν Ρενουάρ, και θα προβληθεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κινηματογράφου. Συνολικά θα προβληθούν 9 κόπιες 16mm και 35mm από το αρχείο της Ταινιοθήκης και η Αστέρω στην ψηφιακή της αποκατάσταση σε DCP.

    Το γαλλικό κίνημα του ποιητικού ρεαλισμού, εκτός από τον Ρενουάρ, εκπροσωπείται από τον ιδιοφυή Ζαν Βιγκό (Jean Vigo) και τη μοναδική του ταινία μυθοπλασίας, «Αταλάντη» (L' Atalante), την οποία μόλις που πρόλαβε να ολοκληρώσει το 1934, λίγο πριν από τον πρόωρο θάνατό του στα 29 του χρόνια. Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί με μια ταινία του Δανού δημιουργού Καρλ Τέοντορ Ντράγερ (Carl Theodor Dreyer) που έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου για το αυστηρό και υπερβατικό του ύφος αλλά και για τους αισθητικούς του πειραματισμούς με επιδράσεις από το σοβιετικό μοντάζ, τον σουρεαλισμό και τον εξπρεσιονισμό. Θα προβληθεί το «στοιχειωμένο» Βαμπίρ (Vampyr), στη γερμανική βερσιόν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 February 2016 - 17:32:32 UTC