Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Το προσφυγικό είτε θα αντιμετωπιστεί συντεταγμένα, είτε θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις
  • [02] Τον Μάρτιο θα έχουμε οικουμενική, εκτιμά ο Βασίλης Λεβέντης
  • [03] Πρόσκληση Αδ. Γεωργιάδη στο Ποτάμι για συνεργασία με τη ΝΔ
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα γέφυρα που θα ενώσει το Ιράν με την ΕE
  • [05] Ι. Δραγασάκης στον ρ/σ «Αθήνα 9.84»: Ούτε ατραπό φυγής αναζητούμε, ούτε ηρωική διέξοδο
  • [06] Τέσσερις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας
  • [07] Μήνυμα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας των λαών Ελλάδος και Τουρκίας
  • [08] Ημερίδα για το προσφυγικό από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  • [09] Το ΣτΕ επιδίκασε το ποσό των 300.000 ευρώ στον Κύπριο φοιτητή Α. Δημητρίου για την υπόθεση «ζαρντινιέρα»
  • [10] Κλειστά τα Τέμπη από τις 6 το απόγευμα
  • [11] Ανώμαλη προσγείωση της ΑΕΚ στο Περιστέρι
  • [12] Με οδηγό τον Φελντέιν (20π.), ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Ρόδο

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Το προσφυγικό είτε θα αντιμετωπιστεί συντεταγμένα, είτε θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

    Κάλεσμα στην κυβέρνηση, τα κόμματα και τις τοπικές κοινωνίες και αρχές να αντιληφθούν ότι στο προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν χωρούν ούτε μικροπολιτικές ούτε τοπικιστικές λογικές, απευθύνει το ΠΑΣΟΚ.

    Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, τονίζεται ότι «το προσφυγικό/μεταναστευτικό, μετά από ένα χρόνο ολιγωρίας και ιδεοληψιών της κυβέρνησης, είτε θα αντιμετωπιστεί συντεταγμένα απ' όλους είτε θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις». «Κανείς και πρωτίστως τα νησιά μας που βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένα στις ροές των μεταναστών, δεν πρόκειται να μείνει στο απυρόβλητο και να αποφύγει δυσμενέστατες επιπτώσεις» προστίθεται.

    Στην κατεύθυνση αυτή, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, «όλοι πρέπει να κινηθούμε με νηφαλιότητα, αυτοσυγκράτηση, μέτρο και αποτελεσματικότητα» και επισημαίνει ότι «μια τέτοια στάση αφοράσ' ένα κράτος δικαίου, πρώτα από όλουςτις αστυνομικές δυνάμεις που οφείλουν να αποφεύγουν την άσκηση βίας και τις ακρότητες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

    [02] Τον Μάρτιο θα έχουμε οικουμενική, εκτιμά ο Βασίλης Λεβέντης

    «Τον Μάρτιο θα έχουμε οικουμενική», εκτιμά ο Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews, σημειώνοντας ότι μόνο σε μια τέτοια περίπτωση θα αναγκαστούν οι ξένοι να χαλαρώσουν λίγο το πρόγραμμα, το οποίο «διαφορετικά δεν βγαίνει».

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τονίζει ότι οι θεσμοί φεύγουν απογοητευμένοι από την Ελλάδα διότι «αντί να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, ψάχνουμε δικαιολογίες για να μη γίνουν. Αντί να αποφασίσουμε μια και έξω να τσιτωθούμε λίγο, να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, είμαστε όλο δικαιολογίες».

    Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν στηρίζει τι απεργίες και τα μπλόκα, καθώς «στρέφονται κατά άλλων κοινωνικών τάξεων», ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει άλλον εκλογικό νόμο εκτός από την απλή αναλογική.

    Προβλέπει, επίσης, ότι λόγω δημοσκοπικής κατάρρευσης, στις επόμενες εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. «Πιθανώς και ο Βενιζέλος», προσθέτει, ενώ δεν αποκλείει και συνεργασία της Φώφης Γενημματά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Πρόσκληση Αδ. Γεωργιάδη στο Ποτάμι για συνεργασία με τη ΝΔ

    Δημόσια πρόσκληση στα στελέχη του Ποταμιού να συμπράξουν με τη ΝΔ, απευθύνει ο ¶δωνις Γεωργιάδης με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

    Επικαλούμενος τη δική του εμπειρία στο ΛΑΟΣ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπονοεί ότι λόγω της πόλωσης στο εξής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα μικρά κόμματα του ενδιάμεσου χώρου θα συντριβούν και καλεί τον Σταύρο Θεοδωράκη να σκεφθεί ενόψει του συνεδρίου του ότι την επόμενη εκλογική μάχη «πρέπει να την δώσουμε όλες μαζί οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις έναντι του λαϊκισμού των κ. Τσίπρα και Καμμένου».

    Ο ίδιος απορρίπτει το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης σε περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη και θεωρεί προτιμότερο η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές. Διευκρινίζει, πάντως, ότι η ΝΔ δεν ζητεί προσφυγή στις κάλπες αλλά προσθέτει ότι «δεν θα δώσουμε άλλοθι σε καταστροφικές επιλογές».

    [04] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα γέφυρα που θα ενώσει το Ιράν με την ΕE

    Tο πλαίσιο της στρατηγικής, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασίας με το Ιράν, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Τεχνολογικό Πάρκο Τεχεράνης, σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας, ενέργειας, εμπορίου, πολιτισμού και ναυτιλίας.

    Πέραν της βούλησης της ελληνικής κυβέρνησης για την πολύπλευρη ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε την Τεχεράνη, ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η γέφυρα που θα ενώσει ενεργειακά, οικονομικά και εμπορικά το Ιράν με την ΕΕ.

    Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του Τεχνολογικού Πάρκου Μαχντί Σαφαρίνια, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως τον πιο ανεξάρτητο ηγέτη της Ευρώπης, τόνισε ότι στο Πάρκο είναι μέλη πάνω από 30 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και δραστηριοποιούνται πάνω από 3.000 ερευνητές. Ο Ιρανός αξιωματούχος σημείωσε ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού μπορεί να αποτελέσει την απαρχή της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της τεχνολογίας, τονίζοντας ότι το Ιράν είναι η έβδομη χώρα στον κόσμο ως προς την ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας.

    Ο κ. Σαφαρίνια κάλεσε τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και την τεχνολογία να συμμετάσχουν στη μεγάλη έκθεση που θα γίνει στο Ιράν τον Μάιο.

    Απαντώντας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόνισε τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες και έκανε λόγο για επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να αναπτύξει σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα με το Ιράν. Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τους Ιρανούς ότι η Ελλάδα θα γίνει «η γέφυρα που θα ενώσει ενεργειακά, οικονομικά και εμπορικά το Ιράν με την ΕΕ».

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα των τεχνολογιών και δήλωσε ότι τις δύο χώρες τις ενώνουν σημαντικοί δεσμοί δύο ισχυρών πολιτισμών, αλλά μπορεί να μας ενώσει και το μέλλον σε συνεργασίες σε σειρά από τομείς, όπως οι νέες τεχνολογίες.

    Απαντώντας στη δήλωση του Ιρανού αξιωματούχου ότι είναι ο πιο ανεξάρτητος ηγέτης της ΕΕ, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα έχει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και παρά την κρίση, ανοίγει τα φτερά της συνεργαζόμενη με σημαντικές χώρες της περιοχής, όπως με το Ιράν.

    Το κύριο πρόγραμμα επαφών του πρωθυπουργού θα γίνει αύριο με τις συναντήσεις που θα έχει με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων του ανώτατου ηγέτη, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, και του προέδρου, Χασάν Ρουχανί. Στο πλαίσιο των συναντήσεων θα υπογραφούν μια σειρά από συμφωνίες.

    [05] Ι. Δραγασάκης στον ρ/σ «Αθήνα 9.84»: Ούτε ατραπό φυγής αναζητούμε, ούτε ηρωική διέξοδο

    «Ούτε ατραπό φυγής αναζητούμε ούτε ηρωική διέξοδο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84»και τον Βασίλη Πάικο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, τη νωπή λαϊκή εντολή και μια πολιτική που κινείται εντός αυτής και πως η κυβέρνηση είναι στη γραμμή της υλοποίησης αυτών που συμφώνησε και με τους θεσμούς και με τον ελληνικό λαό.

    «Μια κυβέρνηση που έχει τη νωπή λαϊκη εντολή και έχει τη δεδηλωμένη στη Βουλή πώς να πάει σε εκλογές; Έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, έχουμε μια πολιτική που κινείται εντός της λαϊκής εντολής που πήραμε. Η κυβέρνηση είναι στη γραμμή να υλοποιήσουμε αυτά που συμφωνήσαμε και με τους θεσμούς και με τον ελληνικό λαό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης. «Αυτό θα κάνουμε, ούτε ατραπό φυγής αναζητούμε ούτε ηρωική διέξοδο, αναζητούμε τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε αυτά που έχουμε πει», πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σενάρια για νέα πλειοψηφία στη Βουλή με το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι, όχι για οικουμενική, σε περίπτωση απώλειας της δεδηλωμένης, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι ως χώρα βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, όπου μετά από έναν χρόνο με εξαιρετικές δυσκολίες η χρονιά έκλεισε με μηδέν ύφεση, με μια μικρή ανάκαμψη της απασχόλησης, μια σειρά θετικά σημάδια «πάνω στα οποία μπορούμε να πατήσουμε»και εξήγησε ότι ακόμα και το φορολογικό και το ασφαλιστικό μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα αν η οικονομία είναι σε τροχιά ανάκαμψης. «Εμείς αυτό δεν θέλουμε να το χαλάσουμε, δεν θέλουμε με δική μας ευθύνη αυτό το σενάριο να ανατραπεί ή να αλλοιωθεί, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε αυτό το σενάριο να συνεχιστεί»είπε.

    [06] Τέσσερις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας

    Ο συνολικός αριθμός των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα για ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας είναι τέσσερα. Αυτή είναι η εκτίμηση τεχνικής μελέτης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας «European University Institute»

    ΤοΙνστιτούτοτο οποίο συνεργάζεται στενά με τηνΕυρωπαϊκή Επιτροπήκαι με τον Φορέα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, επικαλείται τιςδιεθνείς συμβάσειςκαι ταευρωπαϊκά δεδομένα με τα οποία είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί η Ελλάδα όσον αφορά τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών για κανάλια εθνικής εμβέλειας.

    Όπως αναφέρει η έκθεση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας «European University Institute» καθώς από έναν πολυπλέκτη μπορούν να μεταφερθούν το πολύ δύο κανάλια HD υψηλής ευκρίνειαςο συνολικός αριθμός των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας που μπορούν να μεταδοθούν στην Ελλάδα είναι τέσσερα.

    [07] Μήνυμα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας των λαών Ελλάδος και Τουρκίας

    Μήνυμα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας των λαών Ελλάδος και Τουρκίας απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με σημερινή δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη Σμύρνη, όπου χθες τέλεσε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Βουκόλου, πρώτου επισκόπου της ιστορικής πόλης και αγαπημένου μαθητή του Αποστόλου Παύλου.

    Ο κ.Βαρθολομαίος ανέφερε ότι «θυμηθήκαμε παλαίες ένδοξες ημέρες της Σμύρνης και της Ιωνίας ευρύτερα αλλά και παλαιές τραγικές για το Γένος μας ημέρες. Εμνημονεύσαμε τα θύματα της τραγωδίας της δεκαετίας του '20 και προσευχηθήκαμε για τους πρόσφυγες οι οποίοι διαπλέοντας με τόσους κινδύνους το Αιγαίο προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον».

    Η πλήρης δήλωση του Παναγιωτάτου είναι η ακόλουθη:

    «Αυτές τις μέρες θυμηθήκαμε παλαίες ένδοξες ημέρες της Σμύρνης και της Ιωνίας ευρύτερα αλλά και παλαιές τραγικές για το Γένος μας ημέρες. Εμνημονεύσαμε τα θύματα της τραγωδίας της δεκαετίας του '20, προσευχηθήκαμε για την ειρήνη εδώ στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο, προσευχηθήκαμε για τους πρόσφυγας οι οποίοι διαπλέοντας με τόσους κινδύνους το Αιγαίο προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό τους και για τα παιδιά τους.

    Και ιδιαιτέρως θελήσαμε με το προσκύνημά μας αυτό και με τα όσα είπαμε να συμβάλομε περαιτέρω στη σύσφιξη των σχέσων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, δύο γειτονικών και συμμάχων λαών. Και χαιρόμεθα πληροφορούμενοι ότι και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εμφορείται από τις ίδιες πεποιθήσεις και τους ίδιους στόχους και επιθυμεί να συμβάλει και αυτό προς την ίδια κατεύθυνση της φιλίας και της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Ευχόμεθα λοιπόν κάθε επιτυχία στις σχετικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του ΑΠΕ και στέλνουμε με την ευκαιρία αυτή απο τη Σμύρνη τις καλύτερες ευχές και την πατριαρχική μας ευλογία προς όλους τους αναγνώστας και όλους τους ακροατάς. 'Ετη πολλά».

    Ο Πατριάρχης μιλώντας στον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλη Ψύλο έδωσε την ευλογία του για την έναρξη λειτουργίας του νέου site του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην τουρκική γλώσσα.

    [08] Ημερίδα για το προσφυγικό από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    Με αφορμή τις εξελίξεις στο προσφυγικό, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κωνσταντίνα Κούνεβα, Στέλιος Κούλογλου, Δημήτρης Παπαδημούλης & Κώστας Χρυσόγονος) διοργανώνουν ανοικτή συζήτηση την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, 09:00 - 14:30, στο ξενοδοχείο NOVUS (Κάρολου 23, Μεταξουργείο) στην Αθήνα.

    Θέμα της ημερίδας: "ΕΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ"

    Φταίει η Ελλάδα για το προσφυγικό;

    Είναι επαρκής η πολιτική ασύλου;Πόσο πραγματική είναι η απειλή εξόδου από τη Σένγκεν; Ποια είναι η απάντηση της Ε.Ε.και των κρατών-μελών για την προσφυγική κρίση ως μείζον ευρωπαϊκό πρόβλημα;

    Ομιλητές : Υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι από μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

    [09] Το ΣτΕ επιδίκασε το ποσό των 300.000 ευρώ στον Κύπριο φοιτητή Α. Δημητρίου για την υπόθεση «ζαρντινιέρα»

    To Α΄ Τμήμα του Συμβούλιου της Επικρατείας (ΣτΕ) επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης που είχε επιδικάσει το πόσο των 300.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους στον 24χρόνο, τότε, Κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου, για τη γνωστή υπόθεση «ζαρντινιέρα». Σύμφωνα με την απόφαση, το ελληνικό δημόσιο καλείται να καταβάλει το ποσό αυτό στον Κύπριο φοιτητή από την Πάφο.

    Το ΣτΕ, με την υπ' αριθμ. 331/2016 απόφασή του (πρόεδρος ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγήτρια η πάρεδρος Αικατερίνη Ρωξάνα), επικύρωσε εφετειακή απόφαση που είχε αποδώσει την απόλυτη ευθύνη των αστυνομικών (με πολιτική περιβολή και ενστόλων), αποκρούοντας τις αιτιάσεις του Δημοσίου, ότι το ποσό της αποζημίωσης είναι «εντελώς υπερβολικό», όπως επίσης και τον ισχυρισμό ότι ο παθών ευθύνεται κατά 95% για ό,τι του συνέβη.

    Το ΣτΕ έκρινε ότι πρέπει να επιδικαστεί σε βάρος του Δημοσίου αποζημίωση για την ηθική βλάβη (ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, πόνο, τρόμο κ.λπ.) που υπέστη ο Αυγουστίνος Δημητρίου.

    [10] Κλειστά τα Τέμπη από τις 6 το απόγευμα

    Κλειστά από τις 6 το απόγευμα και για ένα 24ωρο θα είναι τα Τέμπη, σύμφωνα με απόφαση των αγροτών του μπλόκου.

    Η αστυνομία έχει ήδη εκδώσει σχετική ανακοίνωση για απαγόρευση της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου, υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές.

    Παράλληλα, από τις 5 το απόγευμα και μέχρι τις 8.30 το βράδυ θα παραμείνει κλειστή και η επαρχιακή οδός Λάρισας-Αγιάς, στο ύψος του Γερακαρίου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές καθ? υπόδειξη της Αστυνομίας.

    [11] Ανώμαλη προσγείωση της ΑΕΚ στο Περιστέρι

    Στο Περιστέρι διεκόπη το νικηφόρο σερί των εννέα αγώνων για την ΑΕΚ, καθώς ο Ατρόμητος την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα για το 2016. Με σκόρερ τον 36χρονο Μπρίτο στο 53΄ η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που την απαλλάσσουν από το άγχος του υποβιβασμού. Η ΑΕΚ που παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά από 21 αγωνιστικές στην Super League, πραγματοποίησε αναμφισβήτητα τη χειρότερη εμφάνισή από τότε που ανέλαβε ο Γκουστάβο Πογέτ.

    [12] Με οδηγό τον Φελντέιν (20π.), ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Ρόδο

    Χωρίς απώλειες επιστρέφει ο Παναθηναϊκός από τη Ρόδο, όπου επικράτησε 77-64 του τοπικού Κολοσσού για τη 17η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ ανδρών. Ο Τζέιμς Φελντέιν συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με 20 πόντους για τους «πράσινους» που έφτασαν τις 16 νίκες, μία περισσότερη από τον Ολυμπιακό, ο οποίος αύριο υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. ¶ξιοι συμπαραστάτες του Δομινικανού oι Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (15π.) και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (15), ενώ η προσφορά του Μαρκίζ Χέινς στο ντεμπούτο του ήταν 2 πόντοι σε περίπου 13 λεπτά συμμετοχής. Δεν πήραν χρόνο συμμετοχής οι Κούζμιτς και Μποχωρίδης. Από τους Ροδίτες ξεχώρισε ο Τρέβορ Ρέλεφορντ με 14 πόντους.

    Οι «πράσινοι» εξαργύρωσαν στο σημερινό «διπλό» τις δεύτερες ευκαιρίες από τα επιθετικά ριμπάουντ (14 έναντι 7), την έφεση τους στη δημιουργία (23 ασίστ με τον Καλάθη να μοιράζει 8), τη σωστή αξιοποίηση των αιφνιδιασμών, αλλά και τα αμυντικά τους αντανακλαστικά, που απέφεραν 12 κλεψίματα και υποχρέωσαν τους γηπεδούχους σε 21 λάθη. Ωστόσο, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έκαναν και πάλι πολλά και αδικαιολόγητα λάθη (18), ενώ τα... έσπασαν από τα 6.75 (4/27 τρίποντα).

    Στο ημίχρονο της αναμέτρησης, η ΚΑΕ Κολοσσός βράβευσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό. «Είχαμε την ελάχιστη υποχρέωση να τον βραβεύσουμε. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για τα μικρά παιδιά», ανέφερε ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος.

    Τα δεκάλεπτα: 21-20, 34-44, 51-61, 64-77


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 February 2016 - 17:32:33 UTC