Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα αστυνομικής προστασίας στα γραφεία του
  • [02] Συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου στο Μέγαρο Μουσικής της Σμύρνης
  • [03] Συγκεντρώσεις του ακροδεξιού κινήματος Pegida σε πόλεις της Ευρώπης
  • [04] Στ. Θεοδωράκης: Επιθυμούμε να παραμείνουμε η πολιτική δύναμη-ατμομηχανή των μεταρρυθμίσεων
  • [05] Βαρθολομαίος: Η Σμύρνη ουδέποτε έπαυσε να ζει στις καρδίες μας
  • [06] Λοτζέσκι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πάμε για τουλάχιστον μία νίκη σε Μόσχα και Βαρκελόνη»
  • [07] Με Σολτάνι η SKODA Ξάνθη «άλωσε» τη Λεωφόρο
  • [08] Λοτζέσκι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πάμε για τουλάχιστον μία νίκη σε Μόσχα και Βαρκελόνη»

  • [01] Απάντηση ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα αστυνομικής προστασίας στα γραφεία του

    Με σχόλιο απαντάει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη χθεσινή επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του κόμματος, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

    Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που προηγήθηκε, παρατίθενταν τα μέτρα αστυνομικής προστασίας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και γινόταν λόγος πως η κ. Γεννηματά «προφανώς ψεύδεται».

    Το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας, διαψεύδει τους ισχυρισμούς του υπουργείου και σημειώνει πως «ο ψεύτης και ο ?ανίκανος τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

    Αναλυτικά, στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου αναφέρεται πως «ο κ. Τόσκας:

    Α. Ψεύδεται όταν λέει ότι διατίθενται στο ΠΑΣΟΚ πέντε ένστολοι για την 24ωρη φρούρηση του εξωτερικού χώρου του κτηρίου

    Β. Ψεύδεται όταν λέει ότι αυτοί οι αστυνομικοί προστάτευσαν τον βουλευτή Γ Αρβανιτίδη κατά την επίθεση. Οι αστυνομικοί ήρθαν χθες μετά από τηλεφωνικές οχλήσεις δικές μας και ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίθεση κατά των γραφείων. Επίσης οι 17 αστυνομικοί που αναφέρεται καλύπτουν σε 24ωρη και εβδομαδιαία βάρδια την εσωτερική φύλαξη του κτηρίου. Δεν έχουν ούτε την ειδική εξάρτηση, ούτε την εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν τέτοιες επιθέσεις.

    Γ. Ενημερώνουμε επίσης τον υπουργό ότι μετά από 17 συνεχόμενες επιθέσεις, από χθες το βράδυ φυλάσσεται το κτίριο».

    [02] Συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου στο Μέγαρο Μουσικής της Σμύρνης

    Με ήχους από σμυρναίικα παραδοσιακά τραγούδια και τη μελωδική φωνής της Χαρούλας Αλεξίου πλημύρισε το Μέγαρο Μουσικής της Σμύρνης.

    Σε μια κατάμεστη αίθουσα με την παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου η Ελληνίδα ερμηνεύτρια μάγεψε το κοινό της Σμύρνης στη συναυλία που δόθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών στη μνήμη του Αγίου Βουκόλου, πρώτου επισκόπου της ιστορικής πόλης της Μικράς Ασίας και αγαπημένου μαθητή του Αποστόλου Παύλου.

    Διαβάστε επίσης:

    Βαρθολομαίος: Η Σμύρνη ουδέποτε έπαυσε να ζει στις καρδίες μας

    Η Χ. Αλεξίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη Σμύρνη: Είναι σαν να ζω αυτό που έζησαν οι πρόγονοί μου

    [03] Συγκεντρώσεις του ακροδεξιού κινήματος Pegida σε πόλεις της Ευρώπης

    Το γερμανικό αντιισλαμικό-αντιμεταναστευτικό κίνημα Pegida οργάνωσε σήμερα συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ευρώπης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από την Μέση Ανατολή και την Αφρική.

    Το ακροδεξιό κίνημα των "Ευρωπαίων Πατριωτών κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης", ξεκίνησε από την πόλη της Δρέσδης στην ανατολική Γερμανία το 2014. Μετά την κάμψη που γνώρισε τον περασμένο χρόνο, το κίνημα ενισχύθηκε και πάλι λόγω του αρνητικού κλίματος που δημιούργησε η εισροή 1,1 εκατομμυρίου προσφύγων φέτος στη χώρα.

    Το Pegida είχε καλέσει για σήμερα 14 χώρες να διαδηλώσουν κατά των προσφύγων με σύνθημα "Ευρώπη Φρούριο".

    Στη συγκέντρωση της Δρέσδης η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό τους σε 8.000, πολύ κάτω από την πρόβλεψη της αστυνομίας. Ταυτόχρονα εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση στη Δρέσδη με σύνθημα "Αλληλεγγύη αντί για Αποκλεισμό"

    Στη Γαλλία συγκεντρώσεις οργανώθηκαν στο Καλαί και στο Μονπελιέ.

    Στο Αμστερνταμ, οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε συλλήψεις διαδηλωτών του Pegida ή αντιδιαδηλωτών έπειτα από συγκρούσεις με την αστυνομία στο κέντρο της πόλης. Δεκάδες διαδηλωτές αντιπαρατέθηκαν σε αντιδιαδηλωτές που φώναζαν "Οι Πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι, οι Φασίστες όχι".

    Στην πράγμα, η αστυνομία προσπάθησε να κρατήσει σε απόσταση τους διαδηλωτές του Pegida και τους αντιδιαδηλωτές.

    Διαδηλώσεις του Pegida οργανώθηκαν επίσης στη Βαρσοβία (Πολωνία), τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία), το Γκρατς (Αυστρία) και στο Μπέρμιγχαμ (Βρετανία). Στις περισσότερες από τις πόλεις αυτές οργανώθηκαν ταυτόχρονα και αντιδιαδηλώσεις.

    [04] Στ. Θεοδωράκης: Επιθυμούμε να παραμείνουμε η πολιτική δύναμη-ατμομηχανή των μεταρρυθμίσεων

    Έχουμε μία κακή κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται τον παλμό του κόσμου και ο πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί τις ευθύνες του. Έχουμε μία εικόνα όχι καλή με αφορμή το προσφυγικό. Αν πάμε σε εκλογές, αυτό θα είναι η ταφόπλακα της οικονομίας» δήλωσε μεταξύ άλλων από το Ρέθυμνο, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

    Επισήμανε, μάλιστα, πως είναι δύσκολο να εμπιστευτεί τον Αλέξη Τσίπρα και για τον λόγο αυτό, όπως είπε, «προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις αδυναμίες του ίδιου και της κυβέρνησής του».

    Μιλώντας σε δεκάδες φίλους και μέλη του κόμματος του, ο κ. Θεοδωράκης ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τα πολιτικά δρώμενα και τις εξελίξεις στην οικονομία, ενώ έκανε λόγο για αναζήτηση απ? αυτή τη Βουλή μίας άλλης κυβέρνησης.

    «Αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει μία άλλη κυβέρνηση. Εμείς δεν πιστεύουμε στις οικουμενικές κυβερνήσεις για το λόγο ότι αν είναι όλοι μέσα στην κυβέρνηση κανείς δεν θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Όλοι θα προσπαθούν να διασώσουν τον εαυτό τους. Πιστεύουμε όμως σε μία κυβέρνηση ικανών πολιτικών που θα έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο, μία χάρτα για τη χώρα, για τα επόμενα δύο τρία χρόνια, και μία τέτοια κυβέρνηση αν μας ζητηθεί εμείς θα τη στηρίξουμε. Όχι με την έννοια να γίνουμε εμείς υπουργοί, αλλά να στηρίξουμε μία κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας» σημείωσε.

    [05] Βαρθολομαίος: Η Σμύρνη ουδέποτε έπαυσε να ζει στις καρδίες μας

    Με μεγαλοπρέπεια που ξαναζωντάνεψε τις εποχές πριν από το 1922, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί-Ρωμιοί,Έλληνες, Ρώσοι, Ουκρανοί και Γεωργιανοί της Σμύρνης πανηγύρισαν σήμερα τη μνήμη του Αγίου Βουκόλου, πρώτου επισκόπου της ιστορικής πόλης και αγαπημένου μαθητή του Αποστόλου Παύλου.

    Ο Βουκόλος είχε οσιακό τέλος. Οι χριστιανοί της Σμύρνης, σύμφωνα με την παράδοση, τον ενταφίασαν με δέος, κοντά στο Κοιμητήριο της «Εφεσιανής Πύλης» και στον τάφο του φύτρωσε μια μεγάλη μυρτιά, που γονατιστή έγερνε πάνω του. Τα μύρτα της έκαναν θαύματα στις γυναίκες που ήθελαν να γίνουν μάνες και στους ανθρώπους που βασανιζόταν από τη θλίψη της αρρώστιας.

    Στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, σε χώρο κοντά στον τάφο, οικοδομήθηκε από τη ρωμαίικη κοινότητα της Σμύρνης μεγαλοπρεπής ναός επ΄ονόματι του Αγίου Βουκόλου στην περιοχή Μπασμανέ. Επειδή στη συνοικία έμεναν Τούρκοι, ο ναός δεν κάηκε, αλλά λεηλατήθηκε και χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως αρχαιλογικό μουσείο και αργότερα ως αποθήκη της όπερας.

    Στα τέλη του 2000 με πρωτοβουλία του δημάρχου Σμύρνης, Αζίζ Κοτζάογλου, ο ναός ανακαινίστηκε ως μουσειακός χώρος, αποκαλύφθηκαν ορισμένες τοιχογραφίες και παραχωρείται από πέρυσι ορισμένες φορές τον χρόνο για την τέλεση Ιερών Ακολουθιών. Σήμερα τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Νεαπόλεως Βαρνάβα και Δράμας Παύλου.

    Είναι σημαντικό ότι η σημερινή Θεία Λειτουργία του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι η πρώτη μετά την απόφαση των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών να συγκληθεί τον Ιούνιο στην Κρήτη η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας. Επίσης, η Μονή Βατοπαιδίου δώρισε στην Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας «Παναγία η Παραμυθία», την οποία μετέφεραν χθες το απόγευμα οι πατέρες της μονής, ιερομόναχοι Ευδόκιμος και Βαρνάβας. Την εικόνα υποδέχτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ενώ οι πιστοί την έραιναν με άνθη.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία του τόνισε ότι ήλθαμε στη Σμύρνη για να τιμήσουμε «το στολίδι αυτό της Ιωνίας, για να θυμηθούμε τους προγόνους μας, οι οποίοι για αιώνες έζησαν εδώ ειρηνικώς». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, η οποία προκάλεσε άφατη συγκίνηση, ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε: «Αληθώς, σήμερα βιώνουμε μια Ορθόδοξη πνευματική αναγέννηση της Σμύρνης, η οποία, άλλωστε, ουδέποτε έπαυσε να ζει στην καρδιά μας, την καρδιά του γένους μας, ουδέποτε έπαυσε να είναι αντικείμενο και υποκείμενο των στεναγμών και των πόθων του πολυπαθούς Γένους μας».

    Ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε ότι «η παλαιά Σμύρνη δεν έχει καεί. Δεν έχει πάψει να υπάρχει» .

    Υπάρχει, συνέχισε, «στο φως που έρχεται από τα επέκεινα, από τα βάθη των αιώνων, από το φως το οποίο αμυδρά σήμερα δείχνει να επανέρχεται, κατά τα κρίματα του Θεού, και να φωτίζει και τις επτά Εκκλησίες της Αποκαλύψεως, να φωτίζει και τις ψυχές μας για να κατανοούν ?μυστήρια Θεού?, τα οποία δεν είναι αντιληπτά με τους αισθητούς οφθαλμούς μας».

    Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν προσκυνητές από την Ελλάδα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, ο πρέσβης στην Άγκυρα κ. Λουκάκης, ο γενικός πρόξενος Θεόδωρος Τσακίρης, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος, η δήμαρχος Κονάκ η ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου η οποία θα δώσει απόψε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Σμύρνης, καθώς κι άλλοι επίσημοι.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Χ. Αλεξίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη Σμύρνη: Είναι σαν να ζω αυτό που έζησαν οι πρόγονοί μου

    [06] Λοτζέσκι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πάμε για τουλάχιστον μία νίκη σε Μόσχα και Βαρκελόνη»

    Στην εμφάνιση ενός διαφορετικού Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε ο Ματ Λοτζέσκι, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), μετά την χθεσινή πολύτιμη νίκη επί της Κίμκι, για την 6η αγωνιστική της φάσης των «16» της Euroleague. «Ήμασταν κακοί, αλλά και η Κίμκι έκανε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο στην επανάληψη τόσο η άμυνα, όσο και η επίθεσή μας έγινε καλύτερη» είπε αρχικά, χωρίς να παραλείψει να δώσει τα εύσημα στους δύο μεγάλους πρωταγωνιστές του αγώνα, τον Ντάνιελ Χάκετ και φυσικά τον Γιώργο Πρίντεζη: «Παίξαμε σωστό μπάσκετ στο τέλος του αγώνα, ενώ ατομικά ο Ντάνιελ με τον Γιώργο ήταν καταπληκτικοί. Είχαν ένα πολύ καλό παιχνίδι και οι δύο».

    [07] Με Σολτάνι η SKODA Ξάνθη «άλωσε» τη Λεωφόρο

    Το πάρτι που είχαν στήσει οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης», προκειμένου να υποδεχθούν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας τους, μετατράπηκε σε... κηδεία από τη SKODA Ξάνθη. Χάρη σε γκολ του Καρίμ Σολτάνι στο 67΄, οι «ακρίτες» πήραν πολύτιμη νίκη με 1-0, αποσπάστηκαν -μάλλον οριστικά- από τη «διακεκαυμένη» ζώνη και υποχρέωσαν τους «πράσινους» στη δεύτερη εντός έδρας ήττα τους στη φετινή Super League. Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης έπαιξε βεβαίως η αποβολή του Ζέκα στο 51΄, αν και το «τριφύλλι» ήταν σχεδόν ακίνδυνο όσο οι δύο ομάδες έπαιζαν «στα ίσια».

    [08] Λοτζέσκι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πάμε για τουλάχιστον μία νίκη σε Μόσχα και Βαρκελόνη»

    Στην εμφάνιση ενός διαφορετικού Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε ο Ματ Λοτζέσκι, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), μετά την χθεσινή πολύτιμη νίκη επί της Κίμκι, για την 6η αγωνιστική της φάσης των «16» της Euroleague. «Ήμασταν κακοί, αλλά και η Κίμκι έκανε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο στην επανάληψη τόσο η άμυνα, όσο και η επίθεσή μας έγινε καλύτερη» είπε αρχικά, χωρίς να παραλείψει να δώσει τα εύσημα στους δύο μεγάλους πρωταγωνιστές του αγώνα, τον Ντάνιελ Χάκετ και φυσικά τον Γιώργο Πρίντεζη: «Παίξαμε σωστό μπάσκετ στο τέλος του αγώνα, ενώ ατομικά ο Ντάνιελ με τον Γιώργο ήταν καταπληκτικοί. Είχαν ένα πολύ καλό παιχνίδι και οι δύο».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 February 2016 - 21:32:28 UTC