Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Κέντρα ιδιοτελών, διαπλεκόμενων και άνομων συμφερόντων κάνουν τα πάντα για να ρίξουν την κυβέρνηση»
  • [02] Ν. Δένδιας: Η ΝΔ οφείλει να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού
  • [03] Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις
  • [04] Γ. Κατρούγκαλος: Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το Ασφαλιστικό «θα έχει αίσιο τέλος»
  • [05] Κινητοποιήσεις και σήμερα από ομάδα κατοίκων που αντιδρούν στη δημιουργία hot spot στην Κω
  • [06] Μπουτάρης στο «Πρακτορείο fm 104,9»: Θα είμαι δήμαρχος μέχρι 100 χρονών
  • [07] Οι αγρότες του Έβρου επέστρεψαν στα μπλόκα
  • [08] Ταϊβάν: Στους οκτώ οι νεκροί από τον σεισμό των 6,4 βαθμών
  • [09] Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Η Τουρκία οφείλει να υποδεχθεί τους πρόσφυγες από το Χαλέπι
  • [10] Κλειστά για 24 ώρες τα τελωνεία Κρυσταλλοπηγής και Νίκης

  • [01] «Κέντρα ιδιοτελών, διαπλεκόμενων και άνομων συμφερόντων κάνουν τα πάντα για να ρίξουν την κυβέρνηση»

    «Κέντρα ιδιοτελών και κατά κανόνα διαπλεκόμενων και άνομων συμφερόντων κάνουν και θα κάνουν τα πάντα για να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση», τονίζει ο Θοδωρής Δρίτσας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».Ο υπουργός Ναυτιλίας ξεκαθαρίζει ότι η πώληση του ΟΛΠ έγινε με ευθύνη του ΤΑΙΠΕΔ και πως από εδώ και πέρα η ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας είναι ευθύνη της κυβέρνησης. «Αυτή την ευθύνη», συμπληρώνει ο κ. Δρίτσας «η κυβέρνηση την αναλαμβάνει με γνώμονα τη μεγιστοποίηση, εξασφάλιση και κατοχύρωση του δημόσιου και του κοινωνικού συμφέροντος».

    Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη ότι όποιος διαφωνεί με την κυβέρνηση πρέπει να αποχωρήσει, απαντά ότι η δήλωση αυτή δεν έχει θέση «ημερήσιας διαταγής», ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα πως «κανείς μας, βουλευτής ή υπουργός ή κομματικό μέλος, δεν επιθυμεί να ρίξει την κυβέρνηση της Αριστεράς».

    [02] Ν. Δένδιας: Η ΝΔ οφείλει να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού

    «Η ΝΔ οφείλει να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από την κυβέρνηση», προειδοποιεί ο Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», υπογραμμίζοντας,ωστόσο,ότι «είναι εξωφρενικό να οδηγηθεί η χώρα για τέταρτη φορά στις κάλπες σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός έτους».«Η κυβέρνηση έχει λάβει τη λαϊκή εντολή να κυβερνήσει. Ας κυβερνήσει, λοιπόν. Αν διαπιστώνει ότι είναι ανίκανη να το πράξει ή ότι την ξεπερνούν οι περιστάσεις, ας καταθέσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», προσθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

    Ο ίδιος χαρακτηρίζει ολέθριους τους αρχικούς χειρισμούς που έγιναν από την κυβέρνηση στο μεταναστευτικό και ότι ακολουθήθηκε μία «αλλοπρόσαλλη» πολιτική,ενώ,παράλληλα, σημειώνει ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από τη Σένγκεν δεν έχει εξαλειφθεί.

    [03] Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις

    Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του χαιρετίζει «τους εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, αγρότες, ανέργους, συνταξιούχους, νέους, που συμμετείχαν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και τα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και των άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων, σε όλη την Ελλάδα»και ιδιαίτερα όσους «ξεπέρασαν φόβους και αναστολές, αψήφησαν τους εκβιασμούς, τις απειλές της εργοδοσίας και τα εμπόδια της κυβέρνησης και συμμετείχαν - πολλοί ίσως για πρώτη φορά - στην απεργία».

    «Ο δρόμος της ταξικής πάλης, του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα για την απόκρουση των μέτρων και τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών είναι ο δικός μας μονόδρομος, σε αντίθεση με τους "μονόδρομους"του κεφαλαίου και της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τους υπηρετούν»τονίζει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «η μαζικότητα και ο δυναμισμός των κινητοποιήσεων γεμίζουν με ελπίδα και αισιοδοξία, δίνουν ώθηση και δύναμη για τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα, με στόχο την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου - λαιμητόμου για την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης».

    [04] Γ. Κατρούγκαλος: Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το Ασφαλιστικό «θα έχει αίσιο τέλος»

    Την αισιοδοξία του ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού «θα έχει αίσιο τέλος», παρά τις ενστάσεις για βασικές παραμέτρους του σχεδίου, εκφράζει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία».

    Για τη σύνδεση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών με το φορολογητέο εισόδημα, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι η σύνδεση αυτή δίνει κίνητρα για τη δήλωση των αληθινών εσόδων, αφού στην αντίθετη περίπτωση η σύνταξη θα είναι πολύ μικρή. Διαβεβαιώνει, μάλιστα, ότι με τις προσαρμογές που θα γίνουν θα προστατευθούν τα μεσαία εισοδήματα και θα προκύψει αύξηση των εσόδων ώστε να είναι εφικτή, στο άμεσο μέλλον, ακόμη και μια μείωση των εισφορών.

    Σε όσους τον κατηγορούν ότι με τις προτεινόμενες αλλαγές επιβαρύνονται όσοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, απαντά ότι οι νυν συνταξιούχοι έχουν ήδη υποστεί 11 συνεχόμενες μειώσεις συντάξεων. «Δεν φορτώνουμε στην επόμενη γενιά τα βάρη της κρίσης», υπογραμμίζει ο υπουργός και προσθέτει: «Αντιλαμβανόμαστε την κοινωνική δικαιοσύνη όχι μόνον με όρους ταξικούς αλλά και διαγενεακούς. Εφαρμόζουμε, για πρώτη φορά τους ίδιους κανόνες και στους μελλοντικούς και στους νυν συνταξιούχους, εφόσον επανυπολογίζουμε και τη σύνταξη των τελευταίων, για να προσδιορίσουμε την υπέρ τους προσωπική διαφορά, την οποία εγγυόμαστε για πάντα».

    [05] Κινητοποιήσεις και σήμερα από ομάδα κατοίκων που αντιδρούν στη δημιουργία hot spot στην Κω

    Τεταμένη ατμόσφαιρα επικρατεί από νωρίς το πρωί στο νησί της Κω λόγω της αντίθεσης ομάδας κατοίκων του στη δημιουργία hot spots για τη φιλοξενία των προσφύγων. Χθες, για τον ίδιο λόγο,σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων, ενώ σήμερα το πρωί,πολλοί κάτοικοι του νησιού βρίσκονται στον δρόμο που οδηγεί στο χώρο όπου πρόκειται να γίνει το hot spot.

    Οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές και κρατούν κλειστό το δρόμο προς το στρατόπεδο, ενώ σε κάποια σημεία εχουν ρίξει και βράχια μέσα στο δρόμο.

    [06] Μπουτάρης στο «Πρακτορείο fm 104,9»: Θα είμαι δήμαρχος μέχρι 100 χρονών

    «Θα είμαι δήμαρχος μέχρι να πεθάνω. Εάν γίνω 100 χρονών και έχει άλλες τρεις θητείες, μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος»δηλώνει ο Γιάννης Μπουτάρης, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο fm 104,9».

    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή "ΠΑΡΑδημοτικά στους 104,9" με την Αναστασία Καρυπίδου και σε ερώτηση εάν ισχύουν δημοσιεύματα που τον θέλουν να μένει στο δημαρχιακό θώκο μέχρι τα μέσα της τρέχουσας, δεύτερης, θητείας και στη συνέχεια να παραδίδει το "δαχτυλίδι" της διαδοχής υποστήριξε χαρακτηριστικά:

    "Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ολίγον έγκυος δεν έχει. Από την ώρα που αποφάσισα σ' αυτή την ηλικία να γίνω δήμαρχος και από την ώρα που ενεπλάκην και αντιλήφθηκα πολύ - πολύ βαθιά τι δυνατότητες έχει να κάνει ένας δήμαρχος, θα είμαι δήμαρχος μέχρι να πεθάνω. Εάν γίνω 100 χρονών και έχει άλλες τρεις θητείες, μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος".

    Ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα, εμφανίζεται ικανοποιημένος από το έργο των αντιδημάρχων του, θεωρεί πως είναι ατακαδόρος για το καλό της πόλης και προκαλεί την αντιπολίτευση του Δήμου Θεσσαλονίκης εάν μπορεί να κάνει το ίδιο, ενώ ισχυρίζεται πως "είναι ένας και μοναδικός, αφού μετά ο Θεός πέταξε το καλούπι".

    Δηλώνει "κατ' εξοχήν μοναχικός τύπος", ελάττωμα του είναι πως "ανοίγει πολλά μέτωπα", ενώ στα οχτώ ήδη υπάρχοντα τατουάζ ετοιμάζεται να προσθέσει άλλα δύο, το ένα μάλιστα θα το "χτυπήσει" παρέα με την εγγονή του.

    'Οσον αφορά τα προβλήματα της καθημερινότητας, το κυκλοφοριακό και η καθαριότητα βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες του δημάρχου Θεσσαλονίκης, το Μετρό τον απασχολεί ιδιαίτερα.Ισχυρίζεται πως το αποτεφρωτήριο θα λειτουργεί μέχρι τα τέλη του 2016, έχει έτοιμες προτάσεις για το προσφυγικό, ενώ αποκαλύπτει και το όνειρο του για την πόλη.

    [07] Οι αγρότες του Έβρου επέστρεψαν στα μπλόκα

    Μετά από διακοπή ενός 24ωρου των κινητοποιήσεών τους εξαιτίας των χθεσινών χιονοπτώσεων οι αγρότες του Έβρου επιστρέφουν σήμερα στα μπλόκα. Στονδήμο Ορεστιάδας κλειστός είναι ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων (γέφυρα) και αποκλεισμένο το τελωνείο Ορμενίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 9 το βράδυ, ενώ τις ίδιες ώρες κλείνει και ο νότιος κόμβος Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων).

    Στο τελωνείο των Κήπων διακόπηκεεκ νέου από τις 12 το μεσημέρι και επ? αόριστον η είσοδος και έξοδος των φορτηγών. Αύριο αντιπροσωπείες των αγροτών του Έβρου θα μεταβούν στη Νίκαια προκειμένου να συμμετέχουν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

    [08] Ταϊβάν: Στους οκτώ οι νεκροί από τον σεισμό των 6,4 βαθμών

    Πέντε άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια πολυκατοικίας δεκαεπτά ορόφων στην πόλη Ταϊνάν, στην νοτιοανατολική Ταϊβάν, η οποία κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού των 6,4 βαθμών, που σημειώθηκε στο νότιο τμήμα της νήσου νωρίς το πρωί του Σαββάτου (04:00 τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή) και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 8 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

    Καθώς συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό των ανθρώπων αυτών που πιστεύεται ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια, διάφορα ερωτήματα εγείρονται όσον αφορά την τήρηση των προδιαγραφών ασφαλείας κατά την κατασκευή του Wei-guan Golden Dragon Building, όπως ονομάζεται, μετά την κατάρρευσή του από τον σεισμό αυτόν κατά την έναρξη της γιορτής του Νέου Σεληνιακού Έτους.

    Οι 5 από τους νεκρούς του σεισμού, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος, ένα κοριτσάκι μόλις 10 ημερών, διέμεναν στην πολυκατοικία αυτή στην νότια πόλη Ταϊνάν.Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς περισσότερους από 220 ανθρώπους από τα ερείπια του κτιρίου, ενώ δεκάδες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με αξιωματούχο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση κι άλλων κτιρίων σε άλλες εννέα περιοχές της πόλης αυτής των 2 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με κυβερνητικό κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

    [09] Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Η Τουρκία οφείλει να υποδεχθεί τους πρόσφυγες από το Χαλέπι

    Οι Ευρωπαίοι υπενθύμισαν σήμερα το πρωί στην Τουρκία πως έχει καθήκον έναντι του διεθνούς δικαίου να υποδεχθεί τους χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι στα σύνορά της αφού διέφυγαν από μια επίθεση του στρατού του καθεστώτος που υποστηρίζεται από τη ρωσική αεροπορία.«Η Συμβαση της Γενεύης, η οποία προβλέπει ρητώς την υποδοχή των προσφύγων, εξακολουθεί να ισχύει», δήλωσε ο επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, κατά την άφιξή του σε σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Άμστερνταμ.

    Ο Χαν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με το κλείσιμο εκ μέρους της Τουρκίας του μεθοριακού περάσματος του Οντσούπιναρ (ονομάζεται Μπαμπ αλ-Σαλάμα από τη συριακή πλευρά), νότια της τουρκικής πόλης Κιλίς, απ' όπου χθες δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να εισέλθει στο τουρκικό έδαφος ή να εξέλθει απ' αυτό.Σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς που ανακοινώθηκαν από τον ΟΗΕ, 20.000 άνθρωποι συνωστίζονται ήδη από τη συριακή πλευρά αυτού του μεθοριακού περάσματος ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η επίθεση του καθεστώτος στην επαρχία του Χαλεπιού (βόρεια Συρία) με την υποστήριξη περισσοτέρων των χιλίων ρωσικών αεροπορικών επιδρομών έχει ωθήσει από τη Δευτέρα σχεδόν 40.000 αμάχους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, οι οποίοι συνεδριάζουν ατύπως από χθες Παρασκευή στο Άμστερνταμ, αναμενόταν να επωφεληθούν από την παρουσία του Τούρκου ομολόγου τους Μεβλούτ Τσαβούσογλου για του επισημάνουν την ανησυχία τους για την τύχη αυτών των προσφύγων, σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή.

    [10] Κλειστά για 24 ώρες τα τελωνεία Κρυσταλλοπηγής και Νίκης

    Σε απόλυτη ταύτιση με την εικόνα που παρουσιάζεται στα υπόλοιπα αγροτικά μπλόκα της Ελλάδας, κινούνται η Δυτική Μακεδονία,ο Νομός Πιερίας και η περιοχή των Γιαννιτσών, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Στις 12.00 το μεσημέρι έκλεισαν για ένα 24ωρο τα τελωνεία Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την ΠΓΔΜ, όπως μας επισήμανε ο συντονιστής των εννέα μπλόκων της Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μόσχος.

    Το πρόγραμμα κλεισίματος στα υπόλοιπα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 13.00-15.00 το μεσημέρι και 17.30-20.30, Νεάπολης Τσοτυλίου (24ωρο από τις 12 το μεσημέρι), στο 'Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στονδρόμο προς Καστοριά (24ωρο από τις 12 τον μεσημέρι), Αγία Κυριακή (13.00-16.00) και Δεσκάτη (13.00-15.00), ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12.00-13.00.

    Στον νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Δημαλή, που έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην γέφυρα Αλεξιάδη (Νότια πλευρά Κατερίνης) θα γίνει 24ωρος αποκλεισμός από τις 12 το μεσημέρι σήμερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 February 2016 - 11:32:31 UTC