Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της σχετικά με το Προσφυγικό
  • [02] Προς παράταση για τους δανειολήπτες που υπάγονται στον «νόμο Κατσέλη»
  • [03] Η Κριστίν Λαγκάρντ συνδέει το χρέος με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα
  • [04] Τα κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης των επικεφαλής των θεσμών με τον Ι. Στουρνάρα
  • [05] Νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς
  • [06] Δωδεκάωρος αποκλεισμός των Τεμπών και σήμερα
  • [07] Μεγάλη συμμετοχή στα συλλαλητήρια για το ασφαλιστικό
  • [08] Οι ΗΠΑ προσφέρουν πάνω από 450 εκατ. δολάρια στην Κολομβία
  • [09] Οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν δεν θα αρθούν βιαστικά, τονίζει ο Καναδός πρωθυπουργός
  • [10] Ερευνητές παρέτειναν έως 35% τη ζωή πειραματόζωων
  • [11] Δωρεάν εμβολιασμός, για τον HPV
  • [12] Πέθανε ο ιδρυτής του συγκροτήματος Earth, Wind & Fire

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της σχετικά με το Προσφυγικό

    Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της σχετικά με το Προσφυγικό ζήτημα, όπως ταιριάζουν στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, υπό όρους ανθρωπισμού και Δημοκρατίας,διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ κατά τησυνάντησή τουςκαι υπογράμμισε την αναγκαιότητα της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων και των ευρωπαίων εταίρων μας και της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Γάλλο υπουργό διότι κατά τις δηλώσεις του, υπογράμμισε την ανάγκη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, και στάθηκε ιδιαίτερα στη διευκρίνιση του κ. Καζνέβ, ότι όσοι μιλούν για ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν μάλλον δεν ξέρουν για ποιο πράγμα μιλούν και σε θεσμικό και σε πολιτικό επίπεδο.

    Ζητούμε από τους εταίρους μας, να δείξουν και εκείνοι το πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού που πρέπει να διέπει την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης κρίσης τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και σημείωσε ότι δυστυχώς υπάρχουν εταίροι μας, που αντιμετωπίζουν με φοβικά σύνδρομα το Προσφυγικό, που δεν ταιριάζουν στην Ευρώπη και τόνισε ότι το κακό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε στη ρίζα του, που δεν είναι άλλη από τον πόλεμο στη Συρία.

    Αναφερόμενος στις ευθύνες της Τουρκίας, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία της με όρους δημοκρατίας και πολιτισμού και πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει εκμετάλλευση των ανθρώπων από την πλευρά ορισμένων τουρκικών αρχών.

    Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην εφαρμογή των συμφωνιών επανεισδοχής, ώστε να επιστρέψουν οι παράνομοι μετανάστες που έχουν περάσει μέσω της Τουρκίας στη χώρα μας, και οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τους πρόσφυγες.

    Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών κ. Μπερνάρ Καζνέβ, υπογράμμισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την πλευρά της Ελλάδας στη διαδικασία εισόδου, καταχώρησης και αναγνώρισης όλων αυτών των ανθρώπων που πέρασαν τα σύνορα και αναγνώρισε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, με τις μεταναστευτικές ροές και ιδιαίτερα με το θέμα των παράνομων μεταναστών, τις οποίες όπως είπε αντίκρισαν και κατά την επίσκεψή τους στη Λέσβο.

    Σχετικά με την Σένγκεν τόνισε ότι εάν δεν καταφέρουμε να την διαφυλάξουμε με πλήρη αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ μας, τότε δεν θα υπάρχει Σένγκεν, και εξέφρασε την πρόθεση της Γαλλίας να προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια στην Ελλάδα για τον εντοπισμό των πλαστών διαβατηρίων για την αποτροπή της τρομοκρατικής απειλής, καθώς και για συνδρομή στην ολοκλήρωση των hotspots.

    [02] Προς παράταση για τους δανειολήπτες που υπάγονται στον «νόμο Κατσέλη»

    Παράταση σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομίας στους δανειολήπτες που δεν έχουν προλάβει να επικαιροποιήσουν και να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για υπαγωγή στον «νόμο Κατσέλη»λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών, από τις τράπεζες.Αυτό ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους θεσμούς χθες το απόγευμα κατά την οποία συζητήθηκαν «θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων».

    Υπενθυμίζεται, σχετικά με την παράταση που θα δοθεί για να προλάβουν οι δανειολήπτες να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, ότι το υπουργείο Οικονομίας έκανε προ ημερών και ειδική σύσταση για το θέμα στις τράπεζες, απειλώντας μάλιστα με πρόστιμα, καθώς στα μέσα Φεβρουαρίου 2016 λήγει η σχετική προθεσμία.

    Το θέμα, αναμένεται να ρυθμιστεί τις προσεχείς ημέρες με υπουργική απόφαση.

    [03] Η Κριστίν Λαγκάρντ συνδέει το χρέος με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα

    Σε μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους θα πρέπει να προχωρήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας στην περίπτωση που η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα δεν προχωρήσει στο αναγκαίο βάθος.

    Αυτό επεσήμανε η γενική διευθύντρια στου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρ. Λαγκάρντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης που παραχώρησε.

    «Πρέπει το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα να καταστεί βιώσιμο σε μεσοπρόθεσμη και μακροχρόνια βάση», ανέφερε επισημαίνοντας ότι αν η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να είναι όσο βαθιά απαιτείται, τότε η άλλη πλευρά (σ.σ. Ευρωζώνη) θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

    Σε ερώτηση κατά πόσο το ΔΝΤ απαιτεί πρόσθετα μέτρα για το ασφαλιστικό με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης υπογράμμισε πως το ασφαλιστικό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    Η κα Λαγκάρντ επανέλαβε την πάγια θέση του ΔΝΤ αναφορικά με τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα επισημαίνοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι αυτό να στηρίζεται σε δύο πυλώνες , πιο συγκεκριμένα στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση χρέους.

    «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση πρέπει να είναι σημαντική και να πηγαίνει σε βάθος», είπε η Λαγκάρντ προσθέτοντας ότι το 10% του ελληνικού ΑΕΠ πηγαίνει ετησίως για την στήριξη του ασφαλιστικού, όταν στην Ευρώπη το σχετικό ποσοστό είναι 2,5%. Συνεπώς , όπως ανέφερε, η μεταρρύθμισή του είναι απαραίτητη προκειμένου να μην συσσωρεύονται ελλείμματα και χρέος.

    [04] Τα κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης των επικεφαλής των θεσμών με τον Ι. Στουρνάρα

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην οποία συζητήθηκαν θέματα διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

    «Έχω καλή αίσθηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων» τόνισε κορυφαίος τραπεζικός παράγοντας, μετά την συνάντηση, στην οποία σύμφωνα με έγκυρες πηγές, συζητήθηκε η θέσπιση στόχων σε κάθε τράπεζα για την διαχείριση των κόκκινων δανείων, καθώς και οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα αδειοδότησης για τη σύσταση εταιρειών διαχείρισης.

    Το χρονοδιάγραμμα, προβλέπει ότι από τις 29 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η αδειοδότηση των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων κι όπως έλεγε αρμόδια πηγή, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη σύσταση τέτοιων εταιρειών, το οποίο απομένει να αποτυπωθεί στην πράξη.

    Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος σκοπεύει ως το καλοκαίρι να έχει ολοκληρώσει τον Κώδικα Δεοντολογίας για τις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων.

    Σε ότι αφορά ειδικότερα τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, αρμόδιες πηγές τόνιζαν ότι η έκθεση της Blackrock που έχει αποσταλεί στις τράπεζες, περιλαμβάνει διάφορα μοντέλα διαχείρισης των δανείων αυτών.

    [05] Νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς

    Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους επικεφαλής των θεσμών προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση στην πρώτη φάση της.Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 θα γίνει απολογισμός πρώτης εβδομάδας σύμφωνα με το πρόγραμμα.

    Οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν στη συνέχεια και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα μετά από διάστημα περίπου 10 ημερών για την συνέχιση της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

    Διαβάστε επίσης:Γ. Κατρούγκαλος: Όλα τα μεγάλα θέματα εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά

    [06] Δωδεκάωρος αποκλεισμός των Τεμπών και σήμερα

    Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα είναι και σήμερα κλειστά τα Τέμπη, όπως αποφάσισαν χθες βράδυ οι αγρότες του μπλόκου. Στο μεταξύ, εξετάζουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ-αουτ από το Σάββατο.

    Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν απόψε στηνέα γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου.

    [07] Μεγάλη συμμετοχή στα συλλαλητήρια για το ασφαλιστικό

    Μαζικές και με παλμό ήταν οι πορείες που πραγματοποίησαν τα συνδικάτα ημέρα γενικής απεργίας, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την πλήρη αντίθεση τους στο προσχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά δεν έλειψαν και τα επεισόδια όταν το μπλοκ της πορείας των αντιεξουσιαστών έφτασε στην Πλατεία Συντάγματος.

    Η αφετηρία των κινητοποιήσεων ήταν για ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, για το ΠΑΜΕ η πλατεία Ομονοίας και για ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ η οδός Μητροπόλεως, μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ.

    Όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κατέστησαν σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με στόχο να μην επιτρέψουν να ψηφιστεί ο νέος ασφαλιστικός νόμος.

    «Η μεγάλη κυβερνητική επαγγελία για κατάργηση των μνημονίων οδήγησε σε ένα τρίτο επαχθές μνημόνιο. Αντί για την εκπλήρωση της προσδοκίας του κόσμου της εργασίας για επαναφορά της 13ης σύνταξης έχουμε ένα νέο ασφαλιστικό που είναι μια λαιμητόμος για τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Ο κόσμος της εργασίας, οι επιστήμονες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, όλοι αντιδρούν και λένε προς την κυβέρνηση ότι αυτό το έκτρωμα πρέπει να αποσυρθεί και θα αγωνιστούμε για να αποσυρθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

    Επεισόδια στο Σύνταγμα

    Επεισόδια σημειώθηκαν όταν το μπλοκ της πορείας των αντιεξουσιαστών έφτασε στην Πλατεία Συντάγματος, χωρίς να πάρουν μεγάλη έκταση. Ωστόσο, για περίπου 20 λεπτά επικράτησε στο Σύνταγμα ένα πολεμικό σκηνικό, με τις ομάδες των αντιεξουσιαστών να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούσαν με ρίψη βομβών κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών.

    Λίγο νωρίτερα, ένα ακόμα σκηνικό έντασης στήθηκε μπροστά από τη Βουλή, χωρίς να πάρει μεγάλη έκταση, όταν ομάδα αγροτών από τη Λοκρίδα λογομάχησε και παραλίγο να έρθει στα χέρια με μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων, καθώς οι συγκεντρωμένοι αγρότες σύμφωνα με την αντιμαχόμενη πλευρά φώναξαν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής.

    [08] Οι ΗΠΑ προσφέρουν πάνω από 450 εκατ. δολάρια στην Κολομβία

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα ζητήσει από το κογκρέσο πάνω από 450 εκατομμύρια δολάρια (401,3 εκατ. ευρώ) σε βοήθεια για την Κολομβία ώστε η χώρα να εφαρμόσει μια ειρηνευτική συμφωνία η οποία θέτει τέλος σε έναν πόλεμο που κράτησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στη Λατινική Αμερική, και ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και την φυγή εκατομμυρίων, ανακοίνωσεο Λευκός Οίκος χθες.

    Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει την κολομβιανή κυβέρνηση σε θέματα αντιτρομοκρατίας και ναρκωτικών, καθώς και με προγράμματα επιμόρφωσης και επανεκπαίδευσης ώστε να βοηθηθεί η επανένταξη στην κοινωνία των μελών των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), μια αριστερή επαναστατική οργάνωση.

    [09] Οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν δεν θα αρθούν βιαστικά, τονίζει ο Καναδός πρωθυπουργός

    Η κυβέρνηση του Καναδά δεν θα σπεύσει να άρει τις κυρώσεις που επιβάλλει σε βάρος του Ιράν, παρά τις εκκλήσεις να τις ακυρώσει προκειμένου καναδικές εταιρείες να είναι σε θέση να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για δημόσιες συμβάσεις και να επιδίδονται σε δραστηριότητες στην Ισλαμική Δημοκρατία, τόνισε σήμερα ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

    «Θα ενεργήσουμε με μεγάλη προσοχή και περίσκεψη, θα συνεργαστούμε και θα συντονιστούμε με τους συμμάχους μας για το πώς θα προχωρήσουμε για να αποκαταστήσουμε (τις σχέσεις) και να άρουμε τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν (...). Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη και το ενδιαφέρον των καναδικών επιχειρήσεων να εμπλακούν, αλλά πρόκειται να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο», τόνισε ο Τριντό μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κάλγκαρι.

    [10] Ερευνητές παρέτειναν έως 35% τη ζωή πειραματόζωων

    Επιστήμονες της Κλινικής Μάγιο των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατόρθωσαν να παρατείνουν κατά 17% έως 35% τη ζωή ποντικιών, χορηγώντας τους μια ουσία που εξαφάνισε σε μεγάλο βαθμό τα γηράσκοντα κύτταρα από τον οργανισμό τους.

    Το επίτευγμα δημιουργεί ελπίδες ότι κάποια μέρα κάτι ανάλογο θα μπορούσε να δοκιμασθεί με επιτυχία και στους ανθρώπους, καθυστερώντας έτσι τη γήρανση και τις σχετιζόμενες με αυτήν ασθένειες (π.χ. καταρράκτη στα μάτια) και αυξάνοντας τη διάρκεια της υγιούς ζωής. Όμως για να είναι αποτελεσματική η «αυτοκτονία» των γερασμένων κυττάρων, χρειάσθηκε πρώτα οι επιστήμονες να κάνουν την κατάλληλη γενετική τροποποίηση στα πειραματόζωα - κάτι που προφανώς δεν είναι δυνατό να γίνει και στους ανθρώπους.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γιαν βαν Ντόϊρσεν, επικεφαλής του τμήματος βιοχημείας και μοριακής βιολογίας της Κλινικής Mayo, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», χορήγησαν σε μεσήλικα πειραματόζωα την ουσία ΑΡ20187, η οποία απομάκρυνε τα γηράσκοντα κύτταρά τους.

    [11] Δωρεάν εμβολιασμός, για τον HPV

    Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου η Β'Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό για τον HPV σε περιορισμένο αριθμό νεαρών κοριτσιών, σήμερα και αύριο (800-1200). Επίσης, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, προσφέρει δωρεάν σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, γυναικολογική εξέταση, ψηλάφηση μαστού και εξέταση κατά Παπανικολάου. Η εξέταση θα γίνει στα Εξωτερικά Ιατρεία του Αρεταιείου Νοσοκομείου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Σημειώνεται πως ηδυνατότητα δωρεάν εμβολιασμού για τον HPV (ιό ανθρώπινων θηλωμάτων), στις ηλικίες από 18 - 26 ετών, παύει να ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2017 και αυτό σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα πρέπει να λειτουργήσει ως έναυσμα για τον εμβολιασμό τους, τον οποίο έχουν ήδη καθυστερήσει.

    Στη χώρα μας το εμβόλιο είναι ενταγμένο στα υποχρεωτικά εμβόλια που προτείνει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμώνκαι μάλιστα από τον Ιανουάριο του 2015 υπάρχουν νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη σύσταση και αποζημίωση του εμβολίου έναντι του HPV. Ειδικότερα, η ηλικία έναρξης της σύστασης εμβολιασμού μετατέθηκε στα 11 έτη.Το εμβόλιο συστήνεται για όλα τα κορίτσια 11-15 ετών και για τις γυναίκες 15-26 ετών, που δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν στην αρχικά προτεινόμενη ηλικία.Επιπλέον οι δόσεις του εμβολίου μειώθηκαν σε 2 από 3 για τις νεότερες εφήβους, γεγονός που ευνοεί την αύξηση της συμμόρφωσης και άρα της εμβολιαστικής κάλυψης.

    [12] Πέθανε ο ιδρυτής του συγκροτήματος Earth, Wind & Fire

    Ο Μορίς Ουάιτ, ιδρυτής του συγκροτήματος R&B φανκ Earth, Wind & Fire, πέθανε στο Λος Άντζελες στα 74 του χρόνια, είπε ένας εκπρόσωπος του συγκροτήματος.Ο Ουάιτ απεβίωσε στο σπίτι του την Τετάρτη το βράδυ από φυσικά αίτια, είπε ο υπεύθυνος τύπου του συγκροτήματος Μαρκ Γιάνγκ. Ο μουσικός υπέφερε από τη νόσο του Πάρκινσον από το 1994.

    Το Earth, Wind & Fire ιδρύθηκε από τον Ουάιτ, που ήταν ντράμερ, το 1969 αφού μετακόμισε από το Σικάγο στο Λος Άντζελες. Το συγκρότημα, το οποίο είχε κερδίσει έξι βραβεία Γκράμι (Grammy Awards), συνδύαζε μια μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών και είχε πολλές μεγάλες επιτυχίες, όπως το «Shining Star», το «Boogie Wonderland»και το «September».

    Ενώ ο Ουάιτ σταμάτησε να περιοδεύει με το συγκρότημα το 1994 λόγω υγείας, παρέμεινε ενεργός στη δημιουργία τραγουδιών και την παραγωγή των δίσκων του συγκροτήματος.Το συγκρότημα εισήχθηκε στο Πάνθεον (Hall of Fame) του ροκ εντ ρολ το 2000.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 February 2016 - 5:32:35 UTC