Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατρούγκαλος: Το μέλλον των συντάξεων στην Ελλάδα, είναι συνδεδεμένο με το μέλλον του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη
  • [02] Το σχέδιο έκθεσης αξιολόγησης Σένγκεν για την Ελλάδα και οι διαδικασίες
  • [03] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τα δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση
  • [04] Μπαχ, Χίκεϊ, Ρογκ, Κοντονής στη γιορτή βραβεύσεων της ΕΟΕ
  • [05] «Καθάρισε» την πρόκριση ο Ολυμπιακός με το εμφατικό 5-0 επί του Αστέρα Τρίπολης
  • [06] Σαββατόβραδο χωρίς τον Βιγιαφάνες, Οσμάν Φερέιρα ο «εκλεκτός»

  • [01] Κατρούγκαλος: Το μέλλον των συντάξεων στην Ελλάδα, είναι συνδεδεμένο με το μέλλον του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη

    Το ρόλο που μπορεί να παίξει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών το Ευρωκοινοβούλιο και συγκεκριμένα η νεοσυσταθείσα Ομάδα Εργασίας που ανέλαβε τη στενότερη παρακολούθηση και το δημοκρατικό έλεγχο των προγραμμάτων προσαρμογής περιέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας, στις Βρυξέλλες.

    «Έχουμε μπροστά μας μια σκληρή διαπραγμάτευση και δε θέλουμε να την κάνουμε μόνοι μας, ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι το μέλλον των συντάξεων στην Ελλάδα είναι στενά συνδεδεμένο με το μέλλον του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Έλληνας υπουργός. Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε: «Γι? αυτό θέλουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη διαπραγμάτευση.

    Στο παρελθόν, άλλωστε, με ψήφισμά του είχε καταδικάσει την περιθωριοποίησή του στο πλαίσιο της εφαρμογής των προγραμμάτων προσαρμογής. Αυτό πάμε να διορθώσουμε τώρα, προς όφελος και της Ελλάδας και της ενίσχυσης της διαπραγματευτικής της θέσης, αλλά και προς ενίσχυση της δημοκρατίας και της κοινωνικής διάστασης στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός κατά την ομιλία του στην Ομάδα Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου εξέθεσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Κυρίως, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κάποιοι από τους εταίρους δεν επιτρέπουν στην ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει η ίδια τα μέτρα με τα οποία θα υλοποιήσει τη δέσμευσή της για μείωση κατά 1% του ΑΕΠ των δημόσιων δαπανών για το ασφαλιστικό, ήτοι εκτός από περικοπές να προχωρήσει και σε αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, την οποία έχουν ήδη αποδεχτεί οι εργοδότες.

    [02] Το σχέδιο έκθεσης αξιολόγησης Σένγκεν για την Ελλάδα και οι διαδικασίες

    Το σχέδιο έκθεσης αξιολόγησης Σένγκεν για την Ελλάδα, ?υπό το πρίσμα των σημαντικότερων διαπιστώσεων?, εξέτασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το σχέδιο, το οποίο συνέταξαν από κοινού εμπειρογνώμονες των κρατών μελών και εκπρόσωποι της Επιτροπής, θα διαβιβαστεί τώρα στην επιτροπή αξιολόγησης Σένγκεν, η οποία θα διατυπώσει τη γνώμη της. Στη συνέχεια, η έκθεση αυτή θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το σχέδιο έκθεσης - που δεν δημοσιοποιείται - βασίζεται σε αιφνίδιες επιτόπιες επισκέψεις στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα, καθώς και στη Χίο και τη Σάμο, το διάστημα 10 - 13 Νοεμβρίου 2015. Η έκθεση εξετάζει την παρουσία προσωπικού της αστυνομίας και της ακτοφυλακής στις περιοχές που ελέγχθηκαν, την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας ταυτοποίησης και καταγραφής, την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων και τη συνεργασία με τις γειτονικές χώρες.

    Η έκθεση, αν και αναγνωρίζει ότι οι ελληνικές αρχές υφίστανται πιέσεις, υπογραμμίζει ότι η διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής παράτυπων μεταναστών δεν είναι αποτελεσματική, ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν εισάγονται συστηματικά στο σύστημα και ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα δεν ελέγχονται συστηματικά για τη γνησιότητά τους ούτε αντιπαραβάλλονται με σημαντικές βάσεις δεδομένων ασφαλείας, όπως το SIS (σύστημα πληροφοριών Σένγκεν), η Ιντερπόλ και άλλες εθνικές βάσεις δεδομένων. Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις, το σχέδιο έκθεσης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αμελεί σοβαρά τις υποχρεώσεις της και ότι υπάρχουν σοβαρές αδυναμίες στη διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, οι οποίες πρέπει να εξαλειφθούν και να αντιμετωπιστούν από τις ελληνικές αρχές.

    [03] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τα δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση

    Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην αποψινή απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων Μπότση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της παλιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

    Κατά την 32η απονομή των φετινών βραβείων βραβεύθηκε και η δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κατερίνα Βλαχοδήμου, για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή ανάλυση της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας από το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

    Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν οι δημοσιογράφοι:

    Η Ελένη Βαρβιτσιώτη, για την δημοσιογραφική κάλυψη των αιματηρών εμφύλιων συγκρούσεων στην Αίγυπτο, αλλά και τις ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ της από τις Βρυξέλλες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

    Η Μάρα Ζαχαρέα, για την αντικειμενική παρουσίαση πολιτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων.

    Ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ για το μοντέλο αξιόπιστης διαδικτυακής δημοσιογραφίας στην περιφέρεια.

    Η Όλγα Τρέμη, για την πολύχρονη πορεία της στον χώρο.

    Ειδικά βραβεία έλαβαν οι :

    Βραβείο κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων «Γιάννης Φάτσης» ο Αντώνης Γαλανόπουλος για την πληρότητα κάλυψης του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής. Βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» στην Κατερίνα Βλαχοδήμου για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή - ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με χορηγό τον δήμο Αθηναίων στον Στέργιο Ζαμπάκα για την ανάδειξη θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν την καθημερινότητα στην Αθήνα και την Επικράτεια στην ?Εφημερίδα των Συντακτών?. Το βραβείο απένειμε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

    Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στους δημοσιογράφους Γιώργο Παππού και Γιώργο Παπανικολάου.

    Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» με χορηγό των Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου στον Κωνσταντίνο Καλυβά για την έκδοση της μηνιαίας εφημερίδας ?Γορτυνία? από το 1970 μέχρι σήμερα.

    Βραβείο δημοσιογραφίας και τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» στην Σόνια Χαϊμαντά για την ενασχόλησή της στα θέματα μετάβασης από τον έντυπο τύπο στον ψηφιακό. Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν η δημόσια αυστριακή τηλεόραση ORF και το Χαμόγελο του Παιδιού για την κοινωνική τους δράση.

    Επίσης, η εφημερίδα ?Ροδιακή? για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

    Στον Θεόδωρο Νικολαΐδη για την πολύχρονη, μεγάλη προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία.

    Στον Σωτήρη Θεολογίδη, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ, για τα 40 χρόνια του στην αθλητική δημοσιογραφία και το συγγραφικό του έργο.

    Στην πρόεδρο του ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Γιώτα Αντωνοπούλου, γιά την επιτυχημένη πορεία και το ήθος της στην δημοσιογραφία.

    Στον πρώην βουλευτή Ιωάννη Δημαρά για την ευδόκιμη και με ήθος παρουσία του στην δημοσιογραφία.

    Στον Γεώργιο Δόγα, για την δημοσιογραφική του πορεία ως αθλητικός και δικαστικός συντάκτης.

    Στον Γεώργιο Κωνσταντίνο Ιωαννίδη για την επί σειρά ετών δημιουργία σειρών ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών παραγωγών με θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

    Στον Χριστόδουλο Αξελό, για την μεγάλη πορεία του στη δημοσιογραφία.

    [04] Μπαχ, Χίκεϊ, Ρογκ, Κοντονής στη γιορτή βραβεύσεων της ΕΟΕ

    Σε μια λαμπρή γιορτή παρουσία του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και άλλων υψηλών προσκεκλημένων, η ΕΟΕ πραγματοποίησε στα γραφεία της στο Χαλάνδρι την ετήσια γιορτή βραβεύσεων αθλητών με διακρίσεις το 2015, φορείς, προσωπικοτήτων και χορηγών για την προσφορά τους στον αθλητισμό και στο Ολυμπιακό κίνημα.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο της ΕΟΕ, εκτός του κ Μπαχ, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Πάτρικ Χίκεϊ και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, καθώς επίσης και η αθλητική ηγεσία με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό.

    Βραβεύτηκαν οι αθλητές με τους προπονητές τους, οι οποίοι κατέκτησαν, το 2015, μετάλλια στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μπακού 2015», στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας «Τιφλίδα 2015» καθώς και οι αθλητές που έχουν προκριθεί μέχρι σήμερα στους Ο.Α. «Ρίο 2016».

    Τιμήθηκαν επίσης οι χορηγοί της Ε.Ο.Ε., το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλόπουλου και το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου μαζί με τους υποστηρικτές της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας, Όμιλος Ευρωκλινική, Ευρωπαϊκή Πίστη και Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

    Διάκριση απονεμήθηκε τέλος στον Λάμπη Νικολάου που αποχώρησε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, για την πολυετή και ανεκτίμητη προσφορά του στο Ολυμπιακό και αθλητικό κίνημα.

    O Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο θα επισκεφτούν αύριο Πέμπτη τον καταυλισμό προσφύγων στον Ελαιώνα και την Παρασκευή το Παναθηναϊκό Στάδιο.

    [05] «Καθάρισε» την πρόκριση ο Ολυμπιακός με το εμφατικό 5-0 επί του Αστέρα Τρίπολης

    Η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε (ουσιαστικά) την πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ο Ολυμπιακός. Με το εμφατικό 5-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης, οι Πειραιώτες μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της 3ης Φεβρουαρίου στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Από δύο γκολ πέτυχαν οι Ιντέγε (13΄, 41΄) και Φορτούνης (50΄, 64΄), ενώ στο 79΄ ο Πάρντο «σφράγισε» τη μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων».

    [06] Σαββατόβραδο χωρίς τον Βιγιαφάνες, Οσμάν Φερέιρα ο «εκλεκτός»

    Η μεταγραφή του Λούκας Βιγιαφάνες στον Παναθηναϊκό πρέπει να θεωρείται τετελεσμένο γεγονός. Επιβεβαιώνεται από την Ιντεπεντιέντε στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής, δεν διαψεύδεται από τον Παναιτωλικό όπου αγωνίζεται ως δανεικός. Ο σύλλογος του Αγρινίου θα βάλει κάποιο ποσό στο ταμείο του για να «σπάσει» νωρίτερα τον δανεισμό, αποφεύγοντας μια κατάσταση «lose-lose»δηλαδή να τον κρατήσει με το... ζόρι έως τον Μάιο και στη συνέχεια να αναγκαστεί να τον αποχωριστεί... δωρεάν.

    Αυτό, όμως, που αποφάσισε ο μεγαλομέτοχος Φώτης Κωστούλας σε συνεννόηση με τον Γιάννη Μαντζουράκη, είναι να μείνει ο παίκτης στο Αγρίνιο και να αποχαιρετήσει τους φίλους της ομάδας του το Σάββατο, στο ματς με την Καλλονή. Παράλληλα, να βοηθήσει σ΄ένα ματς που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αδιάφορο, αφού η Καλλονή παίζει το τελευταίο της χαρτί για παραμονή. Από το βράδυ του Σαββάτου ο 24χρονος μεσοεπιθετικός, θα ετοιμάζει βαλίτσες για αναχώρηση με προορισμό την Αθήνα.

    Αποχωρήσεις χωρίς ενισχύσεις, όμως, δεν γίνεται! Ετσι, ο Παναιτωλικός έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη του Βιγιαφάνες και όλα δείχνουν ότι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής θα φορέσει τη φανέλα του. Πρόκειται για τον Οσμάρ Φερέιρα, επίσης Αργεντίνο, με εντυπωσιακή καριέρα τόσο στην πατρίδα του με τη Ρίβερ Πλέιτ, αλλά και στην Ευρώπη με την Αϊντχόφεν, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Ντνίπρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 January 2016 - 21:32:28 UTC