Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Πρ. Παυλόπουλου με τον διαπρεπή καρδιοχειρουργό Αυ. Καλαγκό
  • [02] Έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ Σ. Φάμελου και Β. Κεγκέρογλου στη Βουλή
  • [03] Handelsblatt: Η Aθήνα δεν μπορεί μόνη της να σταματήσει το κύμα προσφύγων
  • [04] Με την Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντάται στις Βρυξέλλες ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [05] «Εκεί δεν ήμασταν άνθρωποι πια. Ήμασταν κτήνη...»
  • [06] Στις 29/1 καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις ύψους 7,3 εκατ. ευρώ σε αγρότες
  • [07] Έκλεισε ο Προμαχώνας, ανοιγοκλείνουν τους δρόμους στα υπόλοιπα μπλόκα οι αγρότες
  • [08] Κομισιόν: Η Ελλάδα «αμέλησε σοβαρά» τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τους συνοριακούς ελέγχους
  • [09] Στο μόνιμο κέντρο ενημέρωσης μεταφέρεται το κέντρο επισκεπτών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
  • [10] «Οι ΑΝΕΛ ζητούν διορθωτικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό», είπε στο Πρακτορείο 104,9 fm, η Μ. Χρυσοβελώνη
  • [11] Μεγάλη αυτοκινητοπορεία αγροτών σε ¶ργος, Ναύπλιο
  • [12] Έκλεισαν τα διόδια Νεστάνης οι αγρότες της Αρκαδίας
  • [13] Τι ισχύει για τα νέα όρια συνταξιοδότησης των ελευθέρων επαγγελματιών
  • [14] Εγγυημένη αποτυχία στην ΑΕΚ οι μεταγραφές της τελευταίας στιγμής
  • [15] Πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις ο Μολέντο
  • [16] Βέροια: Νέος προπονητής ο Ελευθερόπουλος
  • [17] Ο Μπερμπάτοφ πήρε συνέντευξη από τον... εαυτό του και ξεκαθάρισε το τοπίο
  • [18] Η «καμπάνα» χτυπάει και για τον Μποροβήλο

  • [01] Συνάντηση του Πρ. Παυλόπουλου με τον διαπρεπή καρδιοχειρουργό Αυ. Καλαγκό

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε, νωρίτερα σήμερα, τον διαπρεπή καρδιοχειρουργό, Αυξέντιο Καλαγκό, καθηγητή των Πανεπιστήμιων Γενεύης και Κωνσταντινούπολης, ιδρυτή του διεθνούς ιδρύματος «Coeurs Pour Tous», του οποίου παράρτημα λειτουργεί, πλέον, στην Ελλάδα με τίτλο «Coeurs Pour Tous Hellas».

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Καλαγκό για το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο του και κυρίως για την περίθαλψη και θεραπεία παιδιών με καρδιοπάθεια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλά Ελληνόπουλα.

    [02] Έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ Σ. Φάμελου και Β. Κεγκέρογλου στη Βουλή

    Φραστικό επεισόδιο με προσωπικές υβριστικές αναφορές, μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελου και του γραμματέα της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκπρόθεσμης τροπολογίας για την Επιτροπή Ανταγωνισμού που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την κύρωση κοινοτικής οδηγίας.

    Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο κ. Κεγκέρογλου, αντιδρώντας στις αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ που υπεραμυνόταν της τροπολογίας, τον αποκάλεσε «κυβερνητικό γλύφτη», με τον κ. Φαμέλο να αντιδρά έντονα, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες προσωπικές προσβολές.

    Λίγο αργότερα ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε και πήρε τον λόγο επί προσωπικού, καταγγέλλοντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον απείλησε. «Με απείλησε ο κ. Φάμελος, τραμπουκίζοντας και δείχνοντας τον πραγματικό του εαυτό, λέγοντας μου ότι θα σου δείξω εγώ όταν βγούμε έξω. Απειλές στην αίθουσα αυτή από βουλευτές που σέβονται την ελεύθερη έκφραση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές», είπε ο κ. Κεγκερόγλου.

    [03] Handelsblatt: Η Aθήνα δεν μπορεί μόνη της να σταματήσει το κύμα προσφύγων

    Στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt φιλοξενείται άρθρο του δημοσιογράφουΓκέρντ Χέστλερ με τίτλο «Αδύνατη απαίτηση» και υπότιτλο «Η Aθήνα δεν μπορεί απλά να σταματήσει το κύμα προσφύγων, διευκρινίζει ο αρθρογράφοςr.

    Ακολουθεί μετάφραση του άρθρου

    Αρχικά ήταν η κρίση χρέους, που έβαλε την Ελλάδα σε θέση παρία μέσα στην ΕΕ. Τώρα το προσφυγικό δράμα βάζει το μαχαίρι ακόμη πιο βαθιά. Το κλίμα επιδεινώνεται όλο και πιο πολύ. Η Ελλάδα πρέπει να «πράξει τα καθήκοντά της» απαιτεί ο ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ με ύφος ανώτατου καθηγητή. Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λέιτνερ εξαπολύει κατηγορίες για «απώλεια του ελέγχου» στο Αιγαίο. Έχει δίκιο, ωστόσο καταλήγει σε λάθος συμπέρασμα με το να απαιτεί τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Σένγκεν.

    Από το 1.004.356 των ανθρώπων, που έφτασαν στην ΕΕ μέσω θάλασσας το περασμένο έτος, οι 853.650 έφτασαν μέσω Ελλάδας. Γι αυτό το λόγο η Αθήνα πρέπει να αναλάβει επιτέλους δράση για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στο Αιγαίο, αυτή είναι η ολοένα και πιο επίμονη απαίτηση. Ακούγεται εύλογη. Η πραγματικότητα είναι περίπλοκη. Σε νησιά όπως η Χίος, η Λέσβος ή η Σάμος τα ελληνικά χωρικά ύδατα συνορεύουν άμεσα με τα τουρκικά. Από τη στιγμή που οι προσφυγικές βάρκες περάσουν τα σύνορα, η ελληνική ακτοφυλακή δεν έχει -σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης- άλλη επιλογή, από το να βγάλει τους ανθρώπους στη στεριά.

    Αλλά και ένας αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν δεν αλλάζει κάτι. Κανένας πρόσφυγας δεν πρόκειται εξ αυτού του λόγου να υπαναχωρήσει, αντίθετα θα διατηρεί προσδοκία για παροχή ασύλου από την Ελλάδα. Καθόλου ρεαλιστική δεν είναι και η απαίτηση για κοινές περιπολίες των ακτών από Ελλάδα και Τουρκία. Κι αυτό διότι δεν υπάρχουν διεθνή ύδατα ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και την μικρασιατική ακτή, στα οποία θα είχαν νόημα τέτοιες κοινές επιχειρήσεις.

    Δεδομένης της πολύχρονης διαμάχης για τις ζώνες εθνικής κυριαρχίας δεν πρόκειται να ανεχθούν ούτε οι Τούρκοι ελληνικές περιπολίες στα ύδατά τους, ούτε οι Έλληνες τουρκικά σκάφη μπροστά από τις ακτές τους. Και η ίδια η Υπηρεσία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, η Frontex, διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει καμία νομική και πρακτική δυνατότητα να σταματήσει το προσφυγικό ρεύμα στο Αιγαίο.

    Όλοι γνωρίζουν ότι το κλειδί για τη λύση του προβλήματος βρίσκεται στην Τουρκία. Μονό αυτή μπορεί να σταματήσει τους λαθρέμπορους και να εμποδίσει τους πρόσφυγες από το να ανεβαίνουν στις βάρκες. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν προκύπτει ότι η ¶γκυρα είναι πρόθυμη για κάτι τέτοιο. Ο αριθμός των προσφύγων αυξάνεται αντί να μειώνεται. Η Τουρκία αυξάνει την πίεση, αντί να ρυθμίζει την κατάσταση: Μαζί με τους δικαιούμενους άσυλο από χώρες με εμφύλιες συρράξεις, όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν περνούν μέσω Τουρκίας από το Αιγαίο στην Ελλάδα και μετανάστες από χώρες της βόρειας Αφρικής, όπως το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία. Το αποτέλεσμα είναι ότι μένει στην Ελλάδα να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

    Διασφάλιση των συνόρων στο Αιγαίο! Σε τελική ανάλυση αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο, ότι τα σκάφη περιπολίας της ελληνικής ακτοφυλακής και της Frontex δεν εξοπλίζονται πλέον με σωσίβια, αλλά με πολυβόλα. Όποιος θέλει κάτι τέτοιο, πρέπει να το πει ανοιχτά.

    [04] Με την Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντάται στις Βρυξέλλες ο Γ. Κατρούγκαλος

    Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου με την Ομάδα Εργασίας (Monitoring Group) της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, αργά το μεσημέρι.

    Πάγια επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι η Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κατρούγκαλος θα τονίσει την επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης να επανέλθει στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο γιατί τα μνημόνια στην πραγματικότητα επέφεραν την έξοδο από αυτό, καθώς μας απομόνωσαν από την παράδοση του κοινωνικού διαλόγου και των συλλογικών διαπραγματεύσεων που αποτελούν την ψυχή του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου.

    [05] «Εκεί δεν ήμασταν άνθρωποι πια. Ήμασταν κτήνη...»

    «Μια νύχτα που μόνος επισκέφθηκα το απελευθερωμένο πια στρατόπεδο του ¶ουσβιτς, κυκλοφορούσα στους έρημους δρόμους του μαρτυρίου, ένα μήνυμα έφθασε ως την καρδιά μου. Καθώς σήκωσα το βλέμμα, αντίκρισα το άπειρο πλήθος των άστρων που τώρα λαμποκοπούσαν, γιατί δεν τα σκέπαζε πια ο καπνός της καύσης των πτωμάτων με τη φρικιαστική του οσμή».

    «Κάθε άστρο, έγινε τότε, στα μάτια μου, η χαμένη ψυχούλα ενός αθώου βρέφους, παιδιού, ενήλικου, ηλικιωμένου, μητέρας ή αναπήρου!»

    «Κάποια δροσοσταλίδα έπεσε στο πυρακτωμένο μέτωπό μου: ένα δάκρυ του Θεού για τούτες όλες τις αδικοχαμένες υπάρξεις. Κι ήταν σαν να μου μηνούσε τούτο το θεϊκό δάκρυ μια προσταγή: δεν πρέπει να ξεχαστούν!».

    Μ? αυτά τα λόγια στην εισαγωγή του βιβλίου του «Έζησα τον Θάνατο», ο Χάιντς Σαλβατώρ Κούνιο, ο ?«αριθμός 109565», που σε ηλικία 15 ετών βρέθηκε κρατούμενος στα στρατόπεδα θανάτου ¶ουσβιτς-Μπίρκεναου, διατρανώνει με τον πλέον γλαφυρό και πειστικό τρόπο γιατί επτά δεκαετίες μετά το Ολοκαύτωμα, τα φρικιαστικά εγκλήματα της ναζιστικής μηχανής θανάτου δεν πρέπει να ξεχαστούν.

    Θέλοντας να κρατήσουν τη μνήμη αυτή ζωντανή, για να μην επαναληφθούν αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», το 2005, τα Ηνωμένα Έθνη καθιέρωσαν την 27η Ιανουαρίου ως Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, τα θύματα της Σοά (Shoa), της καταστροφής όπως υποδηλώνει ο όρος στην εβραϊκή γλώσσα.

    Διαβάστε επίσης:

    Δ. Σαλτιέλ: Η σημερινή μέρα δεν είναι μόνο για τους Εβραίους, αλλά για τα διδάγματα του ολοκαυτώματος

    [06] Στις 29/1 καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις ύψους 7,3 εκατ. ευρώ σε αγρότες

    Στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους 7,32 εκατ. ευρώ σε 7.846 δικαιούχους παραγωγούς για ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο, προχωρεί ο ΕΛΓΑ.

    Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Οργανισμού, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων προς την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να πιστωθούν τα αναλογούντα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και η καταβολή τους αναμένεται την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι αποζημιώσεις αυτές, αφορούν κυρίως εκκαθαρίσεις ζημιών φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου για το έτος 2015, με τους Νομούς Αργολίδας και Λακωνίας να απορροφούν το μεγαλύτερο ποσοστό.

    [07] Έκλεισε ο Προμαχώνας, ανοιγοκλείνουν τους δρόμους στα υπόλοιπα μπλόκα οι αγρότες

    Κλειστό παραμένει από τις 12 το μεσημέρι το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και άγνωστο παραμένει πότε θα ανοίξει, μιας και οι συμμετέχοντες σε αυτό αποφάσισαν πολύωρους αποκλεισμούς, ενώ στα άλλα σημεία της γραμμής Σίνδου, ακολουθούν τα ωράρια 12-14.00 το μεσημέρι και 18.00-21.00 το βράδυ. Πάντως, υπάρχουν και οι πιο μετριοπαθείς που δεν ακολουθούν πιστά τα προαναφερόμενα ωράρια, αφού όπως λένε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ?δεν θέλουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με την κοινωνία και να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακά κομφούζιο?, ενώ δεν λείπουν και αυτοί, που απλώς έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους αριστερά και δεξιά στο οδόστρωμα, χωρίς να προβαίνουν σε κανέναν αποκλεισμό.

    Κοινή συνισταμένη όλων των αγροτών αποτελεί η αίτησή τους για απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό και εκ νέου κατάρτισή του από μηδενική βάση, με τη δική τους συμμετοχή και με μια χάραξη εθνικής πολιτικής για τον κλάδο, με ορίζοντα 10ετίας τουλάχιστον.

    [08] Κομισιόν: Η Ελλάδα «αμέλησε σοβαρά» τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τους συνοριακούς ελέγχους

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει ότι η Ελλάδα «αμέλησε σοβαρά» τα καθήκοντά της όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων της Ζώνης Σένγκεν και δίνει στην Αθήνα διορία τριών μηνών προκειμένου να ελέγχει τα σύνορά της, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι άλλες χώρες της ζώνης ελεύθερης μετακίνησης θα κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα.

    «Το σχέδιο έκθεσης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα παραμέλησε σοβαρά τις υποχρεώσεις της και ότι υπάρχουν σοβαρές παραλείψεις στους ελέγχους των εξωτερικών συνόρων που πρέπει να αντιμετωπιστούν (...) από τις ελληνικές αρχές», είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

    [09] Στο μόνιμο κέντρο ενημέρωσης μεταφέρεται το κέντρο επισκεπτών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

    Στο μόνιμο κέντρο ενημέρωσης μεταφέρεται το κέντρο επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

    Το νέο κέντρο επισκεπτών θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί ξανά το κοινό στις 5 Φεβρουαρίου. Το προσωρινό κέντρο λειτούργησε για δύο χρόνια, στα οποία διοργανώθηκαν περισσότερες από 300 εκδηλώσεις και φιλοξενήθηκαν 55.000 επισκέπτες. Το προσωρινό κέντρο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου λόγω της μεταφοράς του στο μόνιμο πλέον κέντρο ενημέρωσης στο βορειοανατολικό τμήμα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος (Ευριπίδου και Λ. Συγγρού, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα).

    [10] «Οι ΑΝΕΛ ζητούν διορθωτικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό», είπε στο Πρακτορείο 104,9 fm, η Μ. Χρυσοβελώνη

    «Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις, αλλά αυτό δεν το θεωρούμε μόνο εμείς, το θεωρεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφερόμενη στη συζήτηση που διεξήχθη χθες στη Βουλή για το ασφαλιστικό και στις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από την πλευρά του κόμματος.

    «Έχουμε πει ότι πρέπει να γίνουν, σαφέστατα, διορθωτικές παρεμβάσεις στις διατάξεις εκείνες, οι οποίες αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες -αν θέλετε ακόμα- που αφορούν τους αγρότες, και μάλιστα από την ομιλία του κ. Καμμένου διεφάνη ξεκάθαρα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αυτούς που είναι πραγματικά αγρότες και είναι πραγματικά κτηνοτρόφοι, θέλουμε σαφώς να τους προστατέψουμε» ανέφερε η κ. Χρυσοβελώνη, στην εκπομπή «Απέριττα» χαρακτηρίζοντας, πάντως, αρνητική τη διάθεση που επιδεικνύουν οι αγρότες.

    [11] Μεγάλη αυτοκινητοπορεία αγροτών σε ¶ργος, Ναύπλιο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αυτοκινητοπορεία αγροτών και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας.

    Οι αγρότες στις 12.00 περίπου το μεσημέρι μπήκαν με δύναμη διακοσίων περίπου τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων από το μπλόκο του Κουτσοποδίου στην πόλη του 'Αργους και μέσω των κεντρικών οδών έφτασαν στην πλατεία, όπου για λίγο στάθμευσαν και από μικροφώνου εξέθεσαν τα αιτήματά τους για να γίνουν γνωστά στους πολίτες.

    Ακολούθως κατευθύνθηκαν στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς, όπου σήμερα υπολειτουργούσε, αφού οι παραγωγοί λαϊκών αγορών συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στην συνέχεια βγήκαν από την πόλη, έχοντας όμως προκαλέσει κυκλοφοριακή ασφυξία στην πόλη.

    [12] Έκλεισαν τα διόδια Νεστάνης οι αγρότες της Αρκαδίας

    Στα δύο έχουν «κόψει» την Πελοπόννησο οι αγρότες της Αρκαδίας, οι οποίοι από τις 13:00 έχουν κλείσει τα διόδια Νεστάνης, μην επιτρέποντας την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης.

    Στο σημείο έχει δημιουργηθεί ουρά αυτοκινήτων, ενώ απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται οι διερχόμενοι οδηγοί, αφού η κυκλοφορία των οχημάτων από Τρίπολη προς Κόρινθο διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-¶ργους, μέσω του Αχλαδόκαμπου, και επανακάμπτουν στον κόμβο Στέρνας του αυτοκινητοδρόμου.

    Όσοι κατευθύνονται από Κόρινθο προς Τρίπολη και Καλαμάτα βγαίνουν από τον αυτοκινητόδρομο στον κόμβο Στέρνας, φτάνουν στο ¶ργος και ακολουθούν την παλαιά εθνική οδό έως την Τρίπολη, όπου επανακάμπτουν στον αυτοκινητόδρομο στον κόμβο Τρίπολη Βόρεια.

    [13] Τι ισχύει για τα νέα όρια συνταξιοδότησης των ελευθέρων επαγγελματιών

    Τις αλλαγές των ορίων συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) διευκρινίζει σχετική εγκύκλιος του Οργανισμού. Από τις αλλαγές επηρεάζονται, κυρίως, ασφαλισμένοι, οι οποίοι εντός της επόμενης πενταετίας μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν στα 60 με 35ετία.

    Συγκεκριμένα, για τη συνταξιοδότηση λόγω γήρατος με 35 έτη και άνω, η εγκύκλιος ορίζει ότι «οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι ως και την 18/8/2015 είχαν συμπληρώσει και την ηλικία των 60 ετών και τις προβλεπόμενες από τις διατάξεις του νόμου 3863/2010 χρονικές προϋποθέσεις των ετών 2010 (35 έτη) ή 2011 (36 έτη) ή 2012 (37 έτη) έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, το οποίο μπορούν να ασκήσουν οποτεδήποτε και δεν επηρεάζονται από την αύξηση του ορίου ηλικίας. Η ηλικία των 60 ετών νοείται συμπληρωμένη ως και την 18/8/2015 για τους ασφαλισμένους που έχουν γεννηθεί ως και την 19/8/1955».

    Παράλληλα, οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι μέχρι τις 18 Αυγούστου 2015 είχαν συμπληρώσει τον προβλεπόμενο χρόνο ασφάλισης, αλλά δεν ήταν 60 ετών, «έχουν σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας με καταληκτικό όριο αυτό των 62 ετών».

    Τέλος, αυτοί που δεν είχαν συμπληρώσει 35 χρόνια το αργότερο ως και την 31/12/2012, θα συνταξιοδοτηθούν στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης.

    [14] Εγγυημένη αποτυχία στην ΑΕΚ οι μεταγραφές της τελευταίας στιγμής

    Ολοταχώς προς μια μεταγραφή... πανικού οδεύει η ΑΕΚ και όπως όλα δείχνουν θα την πραγματοποιήσει έως το τέλος της εβδομάδας. Οι πρώτες 27 ημέρες του Ιανουαρίου κύλησαν με δυο ντουζίνες ονόματα να παρελαύνουν από το ρεπορτάζ ως υποψήφιοι «στόχοι», όμως μέχρι τώρα η Ένωση παραμένει ως είχε, πλην των τριών ποδοσφαιριστών που έχουν αποχωρήσει μετά από υπόδειξη του Γκας Πογέτ (Γροντής, Πεταυράκης, Ανδρεόπουλος).

    Όμως, το πρόβλημα είναι πως ο Ουρουγουανός εκτός από αποχωρήσεις, απαίτησε και ενίσχυση. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδρασή του πριν από περίπου δύο μήνες, σε συνάντηση γνωριμίας με δημοσιογράφους. Όταν κάποιος τον ρώτησε τι σκοπεύει να κάνει σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν μεταγραφές, ο Πογέτ τον διέκοψε με κίνηση του χεριού και του είπε: «Θα γίνουν!».

    Το πρόβλημα της μεταγραφικής αδράνειας γίνεται πιο σοβαρό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ουδέποτε έχει πραγματοποιηθεί στις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου Ιανουαρίου, μια κίνηση που να αλλάζει τα δεδομένα. Αυτό ισχύει σε γενικές γραμμές για όλους τους συλλόγους, αλλά ειδικότερα για την ΑΕΚ έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι, όταν απομένουν ελάχιστα 24ωρα, οι εναλλακτικές περιορίζονται, το άγχος προκαλεί βιαστικές επιλογές και ?επί της ουσίας- η ομάδα δεν ενισχύεται ποτέ.

    Μιλοβάνοβιτς, Ρε, Μέντες, Νταλ Μόρο, Μπελότι, Καντέρο, Καλόν, Ματέος, Μπάχα, Αναστασόπουλος... Ο κατάλογος είναι μακρύς και παρουσιάζεται με λεπτομέρειες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [15] Πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις ο Μολέντο

    Στο? χέρι των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι, πλέον, η απόκτηση του Ροντρίγκο Μολέντο. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές κι εργομετρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε, οπότε ο δρόμος για την ένταξή του στο δυναμικό των «πρασίνων» είναι ορθάνοιχτος.

    Το γεγονός ότι έχει να παίξει μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω του προβλήματος που είχε στην επιγονατίδα, φαίνεται ότι έχει ξεπεραστεί εντελώς και το μόνο που απομένει είναι να βρει και πάλι την χαμένη φυσική κατάστασή του.

    [16] Βέροια: Νέος προπονητής ο Ελευθερόπουλος

    Προπονητής της Βέροιας είναι και επίσημα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Η «βασίλισσα του βορρά» γνωστοποίησε την πρόσληψη του 39χρονου τεχνικού, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Πανθρακικό.

    [17] Ο Μπερμπάτοφ πήρε συνέντευξη από τον... εαυτό του και ξεκαθάρισε το τοπίο

    Για την αγωνιστική παρουσία και την αποβολή του στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, την οποία χαρακτήρισε δίκαιη, αλλά και τις σκέψεις του, σε ό,τι αφορά το μέλλον του στο «Δικέφαλο του Βορρά», με βάσει όσα διατυπώνονται εσχάτως από διάφορες πλευρές, περί δυσαρέσκειάς του από τη συνεργασία του με την ομάδα, εξέφρασε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, επιλέγοντας να δώσει συνέντευξη στον... εαυτό του. Ο Βούλγαρος επιθετικός εκφράστηκε ανοιχτά, μέσω σελίδας του στο διαδίκτυο, χαρακτηρίζοντας ως ανοησίες τα όσα λέγονται περί αποχώρησής του.

    «Γι' αυτό δίνω την συνέντευξη σε σένα και όχι σε άτομα που κατασκευάζουν αυτές τις ηλίθιες ειδήσεις. Αυτά είναι ανοησίες που έχουν ως στόχο να βλάψουν την ομάδα. Οι άνθρωποι λένε:

    ?Κοίτα τον. Δε θέλει να παίζει άλλο και πήρε κόκκινη κάρτα?. Το οποίο, φυσικά, δεν είναι αλήθεια. Και η αλήθεια είναι απλή. Ακόμα απολαμβάνω το παιχνίδι! Όταν δεν παίζω, είμαι απογοητευμένος και είμαι θυμωμένος. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα μου τώρα και μάχομαι για την ομάδα μου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα πάρω κόκκινη κάρτα κάποια στιγμή».

    [18] Η «καμπάνα» χτυπάει και για τον Μποροβήλο

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ζήτησε την άμεση εφαρμογή του ¶ρθρου 3 του Νόμου 2725/1999, όπου αυτή, βάσει της νομοθεσίας, προβλέπεται. Ο κ. Κοντονής διαβίβασε σήμερα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την Super League και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το υπ΄ αριθμόν 1234/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ζητώντας από τα Διοικητικά τους Συμβούλια να προχωρήσουν άμεσα στην εφαρμογή του.

    Το ¶ρθρο 3 του Νόμου 2725/1999 προβλέπει μεταξύ άλλων κωλύματα συμμετοχής των μελών διοικητικών συμβουλίων Ομοσπονδιών, Επαγγελματικών Συνδέσμων, Αθλητικών Σωματείων και Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών σε περίπτωση ύπαρξης τελεσίδικων παραπεμπτικών βουλευμάτων, καθώς και τις κατά νόμο συνέπειες, τόσο αυτές που επέρχονται αυτοδίκαια, όσο και τις ενέργειες στις οποίες υποχρεούνται να προβούν τα Διοικητικά Συμβούλια ή οι Εκτελεστικές Επιτροπές των ως άνω συλλογικών οργάνων.

    Ανάμεσα στα 84 ονόματα που αναφέρονται, είναι και αυτό του προέδρου της Super League (αλλά και μέλους στην ΕΠΟ) Γιώργου Μποροβήλου, ο οποίος θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα, αλλιώς κινδυνεύει να κηρυχθεί έκπτωτο όλο το Δ.Σ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 January 2016 - 13:32:47 UTC