Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ολομέλεια της Βουλής θα καθορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών
  • [02] Σε Ισραήλ και Κύπρο το επόμενο διήμερο ο πρωθυπουργός
  • [03] Εντολή δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων για 24 καταθέτες της «λίστας Μπόργιανς»
  • [04] «Ελληνικαί Παροικίαι. Ρωσσίας και Ρωμουνίας»: Συναρπαστικό οδοιπορικό στα παράλια του Ευξείνου Πόντου το 1900
  • [05] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση
  • [06] Στο ΣτΕ προσέφυγε ο κόσμος του οίνου ζητώντας να ακυρωθεί η επιβολή ΕΦΚ στο κρασί
  • [07] Υπέρ της ενίσχυσης των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα τάσσεται ο Γιούνκερ
  • [08] Εικαστική εγκατάσταση με 1000 μπαλόνια στη Στέγη Γραμμάτων
  • [09] «Το δίλημμα σήμερα είναι ανάμεσα στο χθες του λαϊκισμού και στο αύριο της αλήθειας και των μεταρρυθμίσεων»
  • [10] Αλ. Τσίπρας: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με τους αγρότες
  • [11] Προολυμπιακό Τουρνουά: Με Μεξικό και Ιράν η Εθνική μπάσκετ
  • [12] Πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις ο Μολέντο
  • [13] Στρόμπερι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μας βοήθησε η ενέργεια του κόσμου»

  • [01] Η ολομέλεια της Βουλής θα καθορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών

    Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται η αρμοδιότητα του υπουργού Επικρατείας, για τον καθορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών.

    Αυτό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διευκρινίζοντας ότι αυτό θα προβλέπεται στην τροπολογία που αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

    Σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη κοπή της πίτας, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι πιθανόν στο κείμενο της τροπολογίας να μην προσδιορίζεται ο ακριβής αριθμός των τηλεοπτικών αδειών προσθέτοντας ότι προφανώς αυτός θα προκύψει μέσα από τη συζήτηση που θα διεξαχθεί μεταξύ των κομμάτων.

    Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν υπάρχει βούληση και από τα άλλα κόμματα, να γίνει ο σχετικός διάλογος σε μια προσπάθεια συναινετικής λύσης πριν την Παρασκευή, προσθέτοντας ωστόσο ότι, σε κάθε περίπτωση οι συζητήσεις θα γίνουν όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της τροπολογίας αμέσως μετά.

    Σε ερώτηση «αν η ΝΔ δεν συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ τι εκτιμά ότι θα συμβεί;», ο κ. Βούτσης απάντησε ότι «με το "αν" δεν μπορούμε να προχωρήσουμε», συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει τη διαδικασία του διαλόγου ενώ εκτίμησε ότι μέχρι τέλη Φεβρουαρίου το θέμα αυτό θα έχει λήξει.

    Ακόμη, ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την άποψη ότι με την κίνηση αυτή της κυβέρνησης να αποφασίσει η Βουλή για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, θα «απελευθερωθούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης από πιέσεις που τυχόν τους ασκούνται».

    Διαβάστε επίσης:

    Θετικά βλέπει η Κομισιόν το νόμο για τα κανάλια

    [02] Σε Ισραήλ και Κύπρο το επόμενο διήμερο ο πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από εννιά υπουργούς μεταβαίνει αύριο στο Ισραήλ για την πραγματοποίηση της διευρυμένης διμερούς συνάντησης, όπου θα συζητηθούν σημαντικά θέματα με στόχο την προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών.

    Η υπουργική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 στα Ιεροσόλυμα και αμέσως μετά, θα γίνει η τελετή υπογραφών σε σειρά συμφωνιών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των Αλέξη Τσίπρα και Μπένζαμιν Νετανιάχου. Στην συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί το δείπνο εργασίας και μετά την λήξη του ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για την Κύπρο, όπου την επομένη, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διευρυμένη συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου και αμέσως μετά, η τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.

    Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η υπουργός παρά τω πρωθυπουργό - κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

    Παράλληλα, με την επίσκεψη στο Ισραήλ, ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Παλαιστίνη, όπου θα συναντηθεί με Παλαιστίνιους αξωματούχους.

    Στην Κύπρο τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η υπουργός παρά τω πρωθυπουργό - κυβενρητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    [03] Εντολή δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων για 24 καταθέτες της «λίστας Μπόργιανς»

    Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για εικοσιτέσσερις καταθέτες που περιλαμβάνονται στην «λίστα Μπόργιανς» διέταξαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, οι οποίοι ετοιμάζουν ήδη τα επόμενα πακέτα αντίστοιχων εντολών, τόσο για φορολογούμενους από την λίστα που παραδόθηκε από το κρατίδιο της Βορείου Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όσο και για εκείνους της αποκαλούμενης «λίστας χαρτοφυλακίων».

    Η εντολή των εισαγγελικών λειτουργών για άμεση δέσμευση ακινήτων, τραπεζικών λογαριασμών, αξιογράφων και άλλων περιουσιακών στοιχείων όσων τίθενται υπό έλεγχο, έρχεται μετά την κλήση τους σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για φοροδιαφυγή και σε πολλές περιπτώσεις για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Στόχος των Εισαγγελέων, που το επόμενο διάστημα αναμένεται να εντείνουν τον κλοιό τους σε υπόπτους για φοροδιαφυγή, είναι να δημιουργήσουν συνθήκες πίεσης, ώστε οι ελεγχόμενοι να εξοφλήσουν το Δημόσιο με τα καταλογιζόμενα σε αυτούς φόρους και πρόστιμα και να αποφύγουν κάθε περαιτέρω ποινική διαδικασία για κακουργηματικές πράξεις. Έτσι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να «φύγουν» από τα εισαγγελικά γραφεία δεκάδες νέες εντολές δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων.

    Η ομάδα των οικονομικών Εισαγγελέων Ιωάννης Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης, Χρήστος Ντζούρας που υπό την εποπτεία των Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη επεξεργάζονται τα στοιχεία λιστών και καταλόγων, έχουν ήδη σαφή εικόνα για τις περιπτώσεις μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού που τα εγχώρια οικονομικά τους στοιχεία εμφανίζουν εικόνα «αναιτιολόγητα ανομοιογενή», αλλά και όσων η εικόνα είναι «χαώδης». Οι εντολές δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων αφορούν κυρίως πρόσωπα που εντοπίζονται από τους ελέγχους να έχουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε αλλοδαπούς λογαριασμούς, όπως πολλοί καταθέτες της UBS που περιλαμβάνονται στην λίστα Μπόργιανς και «αδικαιολόγητα μικρές» φορολογικές δηλώσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας έχουν τεθεί ,πλην εκείνων που γνωστοποιήθηκαν από τις αρχές της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, συγκεκριμένα πρόσωπα που θα βρεθούν σύντομα υπό καθεστώς δέσμευσης περιουσιακών τους στοιχείων και περιλαμβάνονται στην «λίστα χαρτοφυλακίων».

    [04] «Ελληνικαί Παροικίαι. Ρωσσίας και Ρωμουνίας»: Συναρπαστικό οδοιπορικό στα παράλια του Ευξείνου Πόντου το 1900

    Το 1900 ο Διονύσιος Μεταξάς-Λασκαράτος, ένας καταξιωμένος Έλληνας δημοσιογράφος της Ρουμανίας, συγκέντρωσε σε βιβλίο «Ελληνικαί Παροικίαι. Ρωσσίας και Ρωμουνίας», του Διονυσίου Μεταξά-Λασκαράτου, Βραζιλία, Τυπογραφείο Universala Κων. Π. Νικολάου, 1900, 128 σ. (Συμπεριλαμβάνει εικόνες πόλεων, τοπικών ενδυμασιών και προσώπων.) τη σειρά από άρθρα που είχε δημοσιεύσει σε επιφυλλίδα στον Ελεύθερο Λόγο, την εβδομαδιαία, πολιτική και σατυρική εφημερίδα που εξέδιδε από το 1895 μέχρι το 1901 στη Βράιλα. Ο σκοπός του ήταν να φέρει στο φως τη ζωή και τις δραστηριότητες της ελληνικής ομογένειας στις παραδουνάβιες περιοχές, στα παράλια του Ευξείνου Πόντου, της ευρωπαϊκής και της ασιατικής Ρωσίας και της Αζοφικής θάλασσας. Επίσης, να προσφέρει στους αναγνώστες τις πληροφορίες που είχε συλλέξει ως αποτέλεσμα των συνεχών επισκέψεών του στις διάσπαρτες ελληνικές κοινότητες που, κυρίως κατά το δεύτερο ήμισυ του ιθ' αιώνα, συνέβαλαν με τη δράση και το πνεύμα τους στην ανάπτυξη περιοχών που κάποτε υπήρξαν οικίες για τον ελληνισμό.

    Με αυτό το συμπυκνωμένο αλλά πλούσιο σε πληροφορίες οδοιπορικό ο Μεταξάς-Λασκαράτος αποδεικνύεται οξυδερκής παρατηρητής και δίνει δείγμα γραφής για ποιο λόγο θεωρήθηκε ένας από τους πιο αξιόλογους Έλληνες δημοσιογράφους της Ρουμανίας. Με λίγες πινελιές αποτυπώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο του ού της διασποράς γύρω από τον Εύξεινο Πόντο: «Κυριωτέρα επασχόλισις των ομογενών είναι τοτοπικόν εμπόριον τόσον χονδρικώς καθώς καιέν μεταπωλήσει, κατάσυνέπειαν δέούκ ολίγα παντοπωλεία Ελληνικά υπάρχουσι», γράφει για την Σεβαστούπολη.

    [05] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια ώρα διεξήγετο στην Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό.

    Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το οποίο υποστηρίζει ότι διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης στη χώρα και οδηγεί σε νέα μείωση συντάξεων μετά από αυτές που επέφεραν τα δύο προηγούμενα Μνημόνια.

    Όπως δήλωσε ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, οι συνταξιούχοι που αμείβονται με πάνω από 1.000 ευρώ και όσοι έχουν πάνω από 20 χρόνια ασφάλισης είναι τα μεγάλα θύματα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση.

    Ακολούθησε πορεία προς την Βουλή με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο.

    Στο Σύνταγμα, η πορεία της ΑΔΕΔΥ στην οποία υπήρχε και μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας συναντήθηκε με την πορεία του ΠΑΜΕ που είχε ξεκινήσει από την Ομόνοια την ίδια ώρα.

    [06] Στο ΣτΕ προσέφυγε ο κόσμος του οίνου ζητώντας να ακυρωθεί η επιβολή ΕΦΚ στο κρασί

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι απασχολούμενοι στον χώρο του οίνου και ζητούν με προσωρινή διαταγή και απόφαση αναστολής, να «παγώσει», αλλά και να ακυρωθεί η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που επιβλήθηκε στο κρασί.

    Υποστηρίζουν ότι η επιβολή ΕΦΚ είναι αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

    Ειδικότερα, στο ΣτΕ προσέφυγαν οι: α) Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, β) Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, γ) Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων, δ) Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τιρνάβου και ε) ένας οινοποιός από τις Σέρρες.

    Οι απασχολούμενοι στο χώρο του οίνου αναφέρουν ότι ο ΕΦΚ ορίστηκε σε 20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος (0,20 ευρώ ανά λίτρο κρασιού) συν τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις, αλλά επιβλήθηκε και αναδρομικά (καταλαμβάνει και την παραγωγή του 2015).

    Όπως αναφέρουν, η νομοθεσία προβλέπει ότι ο φόρος επιβάλλεται στο «τελικό προϊόν». Δηλαδή, νοείται ότι φορολογείται το προϊόν που προκύπτει μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης και την πρώτη απολάσπωση. Το «τελικό προϊόν» υπάρχει και αποθηκεύεται τον μήνα Δεκέμβριο και παράλληλα, φορολογείται, ενώ θα διατεθεί τον επόμενο έτος.

    Με την επιβολή του ΕΦΚ το 2016 στα κρασιά, θα φορολογηθεί αναδρομικά και το «τελικό προϊόν» που δημιουργήθηκε το περασμένο έτος, σημειώνεται στην προσφυγή που κατατέθηκε στο ΣτΕ.

    [07] Υπέρ της ενίσχυσης των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα τάσσεται ο Γιούνκερ

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στηρίζει μέσω απαντητικής επιστολής που απέστειλε χθες Δευτέρα στο Σλοβένο Πρωθυπουργό, τις προτάσεις της Σλοβενίας για την ενίσχυση των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, προκειμένου να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές προς το Βορρά, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Politico.

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, οι περισσότεροι μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα θα παραμένουν εκεί, ενώ με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί η πίεση που ασκείται στις χώρες διέλευσης αλλά και η πίεση που ασκείται στην Αυστρία και στη Γερμανία.

    Η Politico, όπως αναφέρει, είχε πρόσβαση σε αντίγραφο της επιστολής, όπου αναφέρεται ότι όλες οι χώρες της ΕΕ θα «παρέχουν συνδρομή στις αρχές της ΠΓΔΜ για τη στήριξη του ελέγχου των συνόρων με την Ελλάδα μέσω της απόσπασης αστυνομικών και της παροχής εξοπλισμού».

    Σημειώνεται επίσης, ότι στην επιστολή, ο Γιούνκερ αναφέρει ότι οι χώρες της μεταναστευτικής οδού των Δυτικών Βαλκανίων, είτε είναι μέλη της ΕΕ είτε όχι, πρέπει να σταματήσουν να επιτρέπουν σε πρόσφυγες τη διέλευση των συνόρων χωρίς να έχουν ειδοποιήσει τη γείτονα χώρα.

    [08] Εικαστική εγκατάσταση με 1000 μπαλόνια στη Στέγη Γραμμάτων

    Σε μία ιδιότυπη σχολική αίθουσα χωρίς δασκάλους, βιβλία και μαθητές, αλλά περικυκλωμένη από χίλια μεγάλα κόκκινα μπαλόνια θα βρεθούνοι επισκέπτες της έκθεσης «Το Σχολείο του Μέλλοντος» που φιλοξενείται, από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις6 Μαρτίο,υ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση της Κάντυ Τσανγκ, της εικαστικού που απαντά καταφατικά στο ερώτημα αν η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

    Με καταγωγή από την Ταϊβάν, τόπο γέννησης το Πίτσμπουργκ και μόνιμη κατοικία της τη Νέα Ορλεάνη, η Κάντυ Τσανγκ κουβαλάει στο DNA της διαφορετικές κουλτούρες, αλλά μονάχα μία εμμονή: της αρέσει να ''πειράζει'' το δημόσιο χώρο, σαν να στήνει στο κέντρο της πόλης ένα υβριδικό επιτραπέζιο παιχνίδι μαζικής συμμετοχής.

    Σε αυτό το εικαστικό modus vivendi, όπου η τέχνη φλερτάρει με τον ακτιβισμό, οι μεγάλης κλίμακας διαδραστικές εγκαταστάσεις της Τσανγκ αφενός θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό, αφετέρου δίνουν την ευκαιρία στους περαστικούς να συμμετάσχουν αυθόρμητα σε αυτές, να προβληματιστούν και, τελικά, να τις χρησιμοποιήσουν ως όχημα για την επανάκτηση του χώρου γύρω και εντός τους.

    [09] «Το δίλημμα σήμερα είναι ανάμεσα στο χθες του λαϊκισμού και στο αύριο της αλήθειας και των μεταρρυθμίσεων»

    Με συνολική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι «έχετε μετατρέψει την ελπίδα σε απόγνωση. Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας, οδηγήσατε την χώρα στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες, υπογράψατε τρίτο μνημόνιο».

    Συνεχίζοντας την επίθεση θύμισε την 13η σύνταξη, την κατάργηση με έναν νόμο του μνημονίου. «Εσείς μπορεί να θέλετε να τα ξεχάσετε, οι πολίτες όμως βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα. Ούτε ένα συγγνώμη στους πολίτες, αντίθετα επιλέξατε την Κυριακή μία διχαστική επίθεση. Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος. Το δίλημμα σήμερα είναι ανάμεσα στο χθες του λαϊκισμού και στο αύριο της αλήθειας και των μεταρρυθμίσεων».

    [10] Αλ. Τσίπρας: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με τους αγρότες

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην έναρξη της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, για το Ασφαλιστικό, είπε ότι η σημερινή συζήτηση διεξάγεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι όλα τα κόμματα οφείλουν να πάρουν θέση σε ένα μείζον θέμα όπως αυτό της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού συστήματος.

    Τόνισε ότι στο ερώτημα «αν οι επόμενες γενιές θα έχουν κοινωνική ασφάλιση δεν χωρούν υπεκφυγές, ούτε κρυφτό».

    Είπε ότι το Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δεν είναι βιώσιμο «και αν δεν πάρουμε μέτρα θα καταρρεύσει».

    Την μη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού την απέδωσε στην «λεηλασία επί 40 χρόνια των Ταμείων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», στην δημογραφική κατάσταση της χώρας, και στις «πολιτικές επιλογές στα χρόνια της κρίσης που οδήγησαν στην μείωση του ΑΕΠ κατά 25% και στην εκτόξευση του ποσοστού της ανεργίας από το 7% στο 25%».

    Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πρωτίστως σε εκείνα που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, τα προηγούμενα χρόνια έθεσε ερωτήματα με πρώτο «αν εκτός από δημαγωγία, έχουν κάποια πρόταση να καταθέσουν εκείνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα, λεηλάτησαν τα Ταμεία και δημιούργησαν "μαύρες τρύπες" σε αυτά στα χρόνια της κρίσης».

    «Θα στηρίξετε την συμφωνία της κυβέρνησης με τους εργοδοτικούς φορείς για αύξηση της εισφοράς τους, ή θα συμπαραταχθείτε με το ΔΝΤ και τις ιδεοληψίες του που θα οδηγήσουν σε νέες περικοπές συντάξεων, δίπλα στις 12 προηγούμενες που οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί;» ήταν το δεύτερο ερώτημα που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως η πρόταση της κυβέρνησης δεν προβλέπει περικοπές συντάξεων.

    «Κάποιοι αρνούνται τον διάλογο με την κυβέρνηση», τόνισε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε: «Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο , δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με τους αγρότες δήλωσε ο πρωθυπουργός και επισήμανε πως «πράγματι υπάρχουν γκρίζες ζώνες και θα πρέπει να μπει τάξη, υπογραμμίζοντας πως οι αγρότες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε αλλά οι μεσάζοντες που έχουν αδήλωτα υπερκέρδη».

    [11] Προολυμπιακό Τουρνουά: Με Μεξικό και Ιράν η Εθνική μπάσκετ

    Στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο θα διεκδικήσει από τις 4 έως τις 10 Ιουλίου η εθνική ανδρών την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στην κλήρωση που ολοκληρώθηκε στο "House of Basketball" στις εγκαταστάσεις της FIBA στη Γενεύη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε στον Α΄ όμιλο του Προολυμπιακού Τουρνουά του Τορίνο μαζί με Μεξικό και Ιράν. Στον Β΄ όμιλο στο Τορίνο κληρώθηκαν οι Τυνησία, Κροατία και Ιταλία.

    Μόνο η πρώτη από τις έξι ομάδες του Προολυμπιακού Τουρνουά του Τορίνο εξασφαλίζει τη συμμετοχή στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών του 2016 στο Ρίο. Τα άλλα δύο Προολυμπιακά Τουρνουά θα διεξαχθούν σε Βελιγράδι (Σερβία) και Μανίλα (Φιλιππίνες).

    [12] Πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις ο Μολέντο

    Στο? χέρι των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι, πλέον, η απόκτηση του Ροντρίγκο Μολέντο. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές κι εργομετρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε, οπότε ο δρόμος για την ένταξή του στο δυναμικό των «πρασίνων» είναι ορθάνοιχτος.

    Το γεγονός ότι έχει να παίξει μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω του προβλήματος που είχε στην επιγονατίδα, φαίνεται ότι έχει ξεπεραστεί εντελώς και το μόνο που απομένει είναι να βρει και πάλι την χαμένη φυσική κατάστασή του.

    [13] Στρόμπερι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μας βοήθησε η ενέργεια του κόσμου»

    Στην ενέργεια που είχαν τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του στη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ? Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ? ΜΠΕ) μετά το ντέρμπι «αιωνίων» του ΣΕΦ, που βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό.

    «Ήθελα να βγάλω ενέργεια στο παρκέ και να καταφέρω, τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου, να κάνουμε το παιχνίδι μας. Έπρεπε να αντιδράσουμε στις δύο ήττες αυτή τη σεζόν από τον Παναθηναϊκό, αλλά και στις δύο σερί ήττες στη Euroleague. Ήταν ένα παιχνίδι που ξεκάθαρα έπρεπε να νικήσουμε», είπε ο Στρόμπερι και πρόσθεσε: «Ο κόσμος ήταν απίστευτος. Είχε τόση ενέργεια και εμείς καταφέραμε και πήραμε αυτήν την ενέργειά του και τη χρησιμοποιήσαμε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν τεράστια βοήθεια για εμάς».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 January 2016 - 19:32:38 UTC