Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Μουζάλας: Δεν συζητήθηκε θέμα Σένγκεν στη σύνοδο των υπουργών στο 'Αμστερνταμ
  • [02] Β. Λεβέντης στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: Οι αρχηγοί να κάνουν την υπέρβαση
  • [03] Η Φ. Γεννηματά ζητά να υλοποιηθεί η πρότασή της για Εξεταστική Επιτροπή στην οικονομία
  • [04] Άδ. Γεωργιάδης: H αναβάθμιση από τον S&P στηρίζεται στο σκεπτικό των αποκρατικοποιήσεων
  • [05] Στο θέμα της ναυτικής απασχόλησης αναφέρθηκε ο Θ.Δρίτσας στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής
  • [06] Συναντήσεις ξένων επενδυτών με τις διοικήσεις ελληνικών τραπεζών
  • [07] Ο επικεφαλής του ESM αποκλείει κούρεμα του ελληνικού χρέους
  • [08] Ο φωτογραφικός φακός καταγράφει την ανθρωπιστική κρίση στη Λέσβο
  • [09] Νέα 48ωρη προθεσμία έλαβαν η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου Κωστή Πολύζου
  • [10] Κόρινθος: Αγρότες απέκλεισαν το λιμάνι και το τελωνείο της πόλης
  • [11] Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αίγινας για τον Ιωάννη Καποδίστρια ο ΠτΔ
  • [12] Σ. Λαβρόφ: Η ρωσική επέμβαση στη Συρία «ανέτρεψε την κατάσταση»
  • [13] Κάμερον και Μέρκελ συζήτησαν για το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ
  • [14] Πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Χομς της Συρίας
  • [15] Οι παράτυπες είσοδοι στην ΕΕ μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2015
  • [16] Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή μέθοδος αποκατάστασης των άνω άκρων σε τετραπληγικούς
  • [17] Στη Λέσβο το πρώτο «μπαϊπάς» εγκεφάλου σε δημόσιο νοσοκομείο της Ελλάδας
  • [18] Το υπ. Υγείας αναλαμβάνει το κόστος για το τεστ ανίχνευσης του ιού της γρίπης στα νοσοκομεία
  • [19] Βουλή :Επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό αναμένεται από τον Κυρ. Μητσοτάκη
  • [20] Επίτιμος δημότης Αιγίνης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [21] Πολ Ράιτ: Η Eldorado Gold παραμένει δεσμευμένη στις επενδύσεις της στην Ελλάδα
  • [22] Η «καμπάνα» χτυπάει και για τον Μποροβήλο
  • [23] Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι 80-66 και το... πάνω χέρι

  • [01] Ι. Μουζάλας: Δεν συζητήθηκε θέμα Σένγκεν στη σύνοδο των υπουργών στο 'Αμστερνταμ

    Δεν συζητήθηκε θέμα Σένγκεν στη Σύνοδο των υπουργών στο 'Αμστερνταμ, τόνισε ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος αποκάλυψε ότι μόνος ο Βέλγος υπουργός έθιξε τέτοιο ζήτημα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως «ένας απίστευτος υπουργός πρότεινε να δημιουργηθεί στρατόπεδο με 300.000 πρόσφυγες στην Αθήνα, ότι υπάρχει περίπτωση να βγούμε από τη Σένγκεν, να κάνουμε push back στη Θάλλασα, που είναι ποινικό αδίκημα και παράνομο».

    Αντιθέτως, όπως είπε μεγάλα κράτη της ΕΕ - Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία- είπαν ότι θέλουμε περισσότερη Σένγκεν. Επίσης, επικαλέστηκε και τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Κομισιόν για το θέμα.

    Διέψευσε ότι τέθηκε θέμα για μη επαρκή φύλαξη των συνόρων από την Ελλάδα - με εξαίρεση όπως είπε την Αυστριακή υπουργό- και τόνισε ότι η θέση της frontex, όπως εκφράστηκε στη Σύνοδο, ήταν "αθωωτική" για την Ελλάδα αφού όπως σημείωσαν «η θάλλασσα δεν είναι αγρός». Ανέφερε ότι η προθεσμία για τις 15 Φεβρουαρίου αναφορικά με τα hotspot είναι αντικειμενική. Αναγνώρισε ότι υπάρχει καθυστέρηση αλλά εκτίμησε ότι θα ξεπεραστεί και πως οφείλει η χώρα να το αντιμετωπίσει.Όπως ανακοίνωσε, τα hotspot θα είναι έτοιμα μέχρι τέλη Φεβρουάριου, ενώ αρχές Μαρτίου θα είναι λειτουργικά.

    Και κατέληξε ο κ. Μουζάλας: «Η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη κινδυνεύει, η Ευρώπη φοβάται, ανησυχώ».

    [02] Β. Λεβέντης στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: Οι αρχηγοί να κάνουν την υπέρβαση

    Την πρόταση για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων, χωρίς τη συμμετοχή των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη διατύπωσε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

    «Οι αρχηγοί, μιας και είναι αρχηγοί, πρέπει να κάνουν υπέρβαση και να δείξουν γενναιότητα χάριν της χώρας, εφόσον δεν αγαπάνε την καρέκλα πάνω απ? τη χώρα» είπε ο κ. Λεβέντης.

    «Συζητώντας με τους ξένους, βλέπω ότι και 153 να πάρει ο Τσίπρας θεωρούν ισχνή την πλειοψηφία και θεωρούν ότι κρέμεται από μία κλωστή» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σημειώνοντας ότι «αυτοί που βάζουν τα λεφτά τους εδώ, απαιτούν πολιτική σταθερότητα και το ότι επί πέντε χρόνια δεν έχει έρθει κανένας επενδυτής, οφείλεται στο ότι βλέπουν πως τρωγόμαστε και οι μισοί λένε τους άλλους μισούς προδότες».

    Ο κ. Λεβέντης προέτρεψε τους αγρότες να αποσυρθούν από τα μπλόκα, «γιατί πέρασε η εποχή που βγαίναν στα μπλόκα με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τους έδινε». Συμπλήρωσε: «Τώρα δεν έχει νόημα. Όλοι αυτοί που είναι στους δρόμους είτε γραβάτες, είτε αγρότες, είτε οτιδήποτε, ματαιοπονούν. Σήμερα δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη τέτοιου είδους ξεσηκωμοί». Ο κ. Λεβέντης γνωστοποίησε ότι η Ένωση Κεντρώων, απόψε, στη συζήτηση στη Βουλή, «θα δώσει μάχη να πάει 20.000 το αφορολόγητο των αγροτών. Δηλαδή μέχρι 20.000 τζίρο, να μην έχουν φορολογία».

    [03] Η Φ. Γεννηματά ζητά να υλοποιηθεί η πρότασή της για Εξεταστική Επιτροπή στην οικονομία

    Επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, έστειλε σήμερα η Φώφη Γεννηματά, με την οποία ζητά να στηριχθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, πρόταση που κατάθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη στις 22 Δεκεμβρίου 2015.

    Η κ. Γεννηματά ζητά η Επιτροπή να ερευνήσει και να αναλύσει την πορεία της οικονομίας από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ το 2001 έως σήμερα, καθώς τα αίτια και τις συνθήκες που οδήγησαν στη δημοσιονική κρίση και την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

    Αφορμή για την ενέργεια αυτή της κ. Γεννηματά, είναι, όπως αναφέρει στην επιστολή της, «οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και οι συγκλονιστικές ομολογίες του τέως υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη, που καθιστούν πλέον επιτακτική τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια».

    [04] Άδ. Γεωργιάδης: H αναβάθμιση από τον S&P στηρίζεται στο σκεπτικό των αποκρατικοποιήσεων

    H αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης από τη S&P στηρίζεται στο σκεπτικό ότι η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε με θάρρος στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και των αεροδρομίων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής με θέμα τη ναυτιλία.

    Είναι δύο ιδιωτικοποιήσεις τις οποίες πολέμησε σφοδρά ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση επεσήμανε ο κ.Γεωργιάδης ενώ αναφερόμενος στο κομμάτι της ναυτιλίας είπε ότι η κρίση είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να μπορέσουμε να ωριμάσουμε ως κοινωνία.

    [05] Στο θέμα της ναυτικής απασχόλησης αναφέρθηκε ο Θ.Δρίτσας στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής

    Στο θέμα της ναυτικής απασχόλησης και στην επιτυχή αντιμετώπισή του μπροστά στις ανταγωνιστικές συνθήκες που υπάρχουν, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, ανοίγοντας την πρώτη ενότητα του συνεδρίου της Ναυτεμπορικής (απασχόληση) με θέμα τη ναυτιλία.

    «Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται είναι να συναντηθούν οι προσπάθειες της πολιτείας της επιχειρηματικότητας και της ναυτικής εργασίας και θα πρέπει να ανανεωθεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ελλήνων ναυτικών, των πλοιάρχων, των μηχανικών, των κατώτερων πληρωμάτων, αλλά και των εξειδικευμένων ειδικοτήτων», δήλωσε ο υπουργός.

    [06] Συναντήσεις ξένων επενδυτών με τις διοικήσεις ελληνικών τραπεζών

    Την Αθήνα επισκέπτονται εντός της εβδομάδας οι μεγαλοεπενδυτές Πρεμ Γουάτσα και Τζον Πόλσον προκειμένου σύμφωνα με πληροφορίες να έχουν συναντήσεις με τις διοικήσεις εταιριών στις οποίες έχουν επενδύσει αλλά και με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.Η Fairfax του Πρεμ Γουάτσα, διαθέτει συμμετοχή στην Eurobank, στην Grivalia, στην Praktiker Ελλάδος και στην Μυτιληναίος και πρόσφατα στην ασφαλιστικό όμιλο Eurolife, μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Eurobank και της Fairfax, με βάση την οποία το 80% των μετοχών της Eurolife ERB Insurance Group Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών θα μεταβιβαστεί από τη Eurobank στο νέο μέτοχο, (η Eurobank διατηρεί 20%).

    Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών η Fairfax αύξησε το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank στο 17% περίπου, από 12% περίπου πριν την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση.Η Paulson & Co, του Τζον Πόλσον διαθέτει συμμετοχές σε Πειραιώς, με ποσοστό περίπου 9% μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, στην Alpha Bank με περίπου 7% καθώς και στην ΕΥΔΑΠ.

    [07] Ο επικεφαλής του ESM αποκλείει κούρεμα του ελληνικού χρέους

    Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους, αλλά είπε ότι η παράταση των λήξεων και η αναβολή πληρωμής των τόκων είναι επιλογές που οι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να καταστήσουν το ελληνικό χρέος περισσότερο διαχειρίσιμο.

    Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση της προόδου της στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πριν αποφασιστεί το πώς θα αναδιαρθρωθεί το χρέος της.

    [08] Ο φωτογραφικός φακός καταγράφει την ανθρωπιστική κρίση στη Λέσβο

    Η καταγραφή τη ανθρωπιστικής κρίσης που ζει, έναν σχεδόν χρόνο τώρα, η Λέσβος μέσα από τους φακούς των μηχανών των μελών της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (ΦΕΜ) ήταν το θέμα της ομαδικής φωτογραφικής έκθεσης με θέμα «Πρόσφυγες», που εγκαινιάστηκε χθες στον χώρο του κάτω κάστρου της πόλης.

    Παρών στα εγκαίνια της έκθεσης και ο γνωστός εικαστικός και ακτιβιστής Άι Γουέιγουέι που δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εικόνες καταγραφής της ανθρωπιστικής κρίσης. Και πρότεινε στα μέλη της ΦΕΜ να συμμετάσχουν με τις φωτογραφίες τους στη μεγάλη προσωπική του έκθεση που ετοιμάζει στην Αθήνα τον ερχόμενο Μάιο. Σημειώνεται ότι η έκθεση αυτή θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο Βερολίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

    «Πολλές φορές» είπε στα εγκαίνια της έκθεσης ο πρόεδρος της ΦΕΜ Στρατής Τσουλέλλης «δοκιμάστηκαν τα όρια της ανθρωπιάς μας. Βλέποντας όλους αυτούς τους ανθρώπους, μανάδες με παιδιά ημερών στην αγκαλιά τους, ανθρώπους να σκύβουν να φιλούν το χώμα, άντρες να κλαίνε με λυγμούς για την απώλεια κάποιου δικού τους. Ήταν ο πόνος για τον ξεριζωμό αλλά και η πάλη για τη ζωή, που μας έδωσε την αφορμή για τις εικόνες που σας δείχνουμε σήμερα».

    [09] Νέα 48ωρη προθεσμία έλαβαν η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου Κωστή Πολύζου

    Νέα προθεσμία ζήτησαν και πήραν το πρωί η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 23χρονου, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης.Η 49χρονη γυναίκα και ο 42χρονος άνδρας μετήχθησαν νωρίτερα στον ανακριτή Κοζάνης, από τον οποίο έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη. Αμέσως μετά αποχώρησαν και επέστρεψαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, όπου κρατούνται.

    Εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, αντιμετωπίζουν τις πράξεις της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, της ψευδορκίας και της περιύβρισης νεκρού από κοινού.

    Τα ίχνη του 23χρονου είχαν χαθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2011, ενώ το πτώμα του βρέθηκε από κυνηγό επτά μήνες αργότερα, μισοθαμμένο, σε κτήμα του πατριού, κοντά στη Σιάτιστα. Το ζευγάρι συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην Ελευσίνα Αττικής, ύστερα από σχετικά εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής Κοζάνης.

    Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το ανδρόγυνο φέρεται ότι είχε πάρει υπέρογκα τραπεζικά δάνεια στο όνομά του 23χρονου, γεγονός που πυροδότησε εντάσεις και συγκρούσεις μεταξύ τους. Ύστερα από έναν ακόμη καυγά, οι κατηγορούμενοι φαίνεται ότι δολοφόνησαν τον νεαρό μεταφέροντας το πτώμα του στο κτήμα, όπου το έθαψαν.

    [10] Κόρινθος: Αγρότες απέκλεισαν το λιμάνι και το τελωνείο της πόλης

    Μεγάλη δύναμη αγροτών από τν Νεμέα έχουν αποκλείσει, από τις 11 το πρωί, το τελωνείο και το λιμάνι της Κορίνθου, διαμαρτυρόμενοι για τον φόρο στο κρασί. Οι αγρότες κατέβηκαν με τα τρακτέρ από τη Νεμέα στα διόδια του Ισθμού όπου υπάρχει το μπλόκο και στη συνέχεια με αγροτικά αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς την Κόρινθο, έκαναν πορεία με τα αυτοκίνητα και κατέληξαν στο λιμάνι, αποκλείοντάς το μαζί με το Τελωνείο.

    Ο Δημήτρης Τέκνος, από το συντονιστικό των αγροτών της Νεμέας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού και από αύριο, με ενισχύσεις που περιμένουν από τη Λακωνία και την περιοχή του Φενεού, εξετάζουν το κλείσιμο διαρκείας της Αθηνών - Κορίνθου στον Ισθμό και στη νέα και στην παλαιά εθνική οδό.

    Στον χώρο του λιμένα Κορίνθου και του Τελωνείου υπάρχει δύναμη εκατό περίπου αγροτικών αυτοκινήτων και περί τα επτακόσια πενήντα άτομα που κάνουν τον αποκλεισμό, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί κάθε δραστηριότητα στη λιμενική ζώνη. Οι αγρότες δήλωσαν ότι θα κρατήσουν κλειστό το λιμάνι και το τελωνείο ως τις 2 μετά το μεσημέρι και ακολούθως θα μεταβούν στο μπλόκο του Ισθμού, για να το ενισχύσουν.

    [11] Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αίγινας για τον Ιωάννη Καποδίστρια ο ΠτΔ

    Στην Αίγινα μετέβητο πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της επετείου άφιξης και ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα ως Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος στις 26 Ιανουαρίου του 1828.

    Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε: «Η μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια, ιδίως κατά τη σημερινή, πολλαπλώς κρίσιμη συγκυρία, δεν ανήκει μόνο στην ιστορία. Αποτελεί, για όλους μας, δείκτη πορείας, προκειμένου να αντιληφθούμε, καθένας στο μέτρο που του αναλογεί, για την Ελλάδα μας αυτό που συμπυκνώνει καιρίως ένας άλλος ποιητικός στίχος, του Ιωάννη Πολέμη: "Τι έχασε, τι έχει, τι της πρέπει"».

    Αναφερόμενος στη συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια στην ανόρθωση και ανασύνταξη της Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε: «Αφήνοντας πίσω του μία λαμπρή κι ακόμη περισσότερα υποσχόμενη, άνετη, σταδιοδρομία διπλωμάτη στην τσαρική ρωσική αυλή, ο Ιωάννης Καποδίστριας έφθανε στην Αίγινα και ορκιζόταν Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, στις 26 Ιανουαρίου 1828, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ελεύθερης, μα μικρής και ρημαγμένης πατρίδας, για την ανόρθωση και ανασύνταξή της».

    [12] Σ. Λαβρόφ: Η ρωσική επέμβαση στη Συρία «ανέτρεψε την κατάσταση»

    Η στρατιωτική επέμβαση που διεξάγεται από τα τέλη του Σεπτεμβρίου στη Συρία επέτρεψε "την ανατροπή της κατάστασης", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά την ετήσια, εφ' όλης της ύλης, συνέντευξη Τύπου.

    "Οι ενέργειες των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν έπειτα από αίτημα των συριακών αρχών, συνέβαλαν πραγματικά στην ανατροπή της κατάστασης στη χώρα και στον περιορισμό των εδαφών που ελέγχονται από τους τρομοκράτες", δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στις οργανώσεις Ισλαμικό Κράτος και Μέτωπο αλ Νόσρα, την συριακή πτέρυγα της αλ Κάιντα.

    Στο χείλος της κατάρρευσης τον περασμένο καλοκαίρι έπειτα από συνεχόμενες ήττες, οι στρατιωτικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος ανέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στις δυνάμεις των σύρων ανταρτών, ενισχυμένες από την αεροπορική δύναμη πυρός των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με τους αναλυτές.

    Αν και τα εδαφικά κέρδη παραμένουν περιορισμένα, ο στρατός και οι καθεστωτικές πολιτοφυλακές, με την υποστήριξη και των στρατιωτικών δυνάμεων της λιβανικής Χεζμπολάχ και ιρανών στρατιωτικών συμβούλων, έχουν περάσει στην επίθεση σε όλα τα μέτωπα.

    [13] Κάμερον και Μέρκελ συζήτησαν για το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μίλησαν τηλεφωνικά χθες και συμφώνησαν ότι χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά για να υπάρξει συμφωνία για μια διαφορετική σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

    'Οπως έχει αναφέρει ο ίδιος, ο Κάμερον ελπίζει να έρθει σε συμφωνία με τους ηγέτες της ΕΕ για τα σχέδια του να επαναδιαπραγματευτεί η συμφωνία της Βρετανίας με την ένωση στη σύνοδο κορυφής του επόμενου μήνα (18-19 Φεβρουαρίου). Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για δημοψήφισμα στη Βρετανία ακόμα και τον Ιούνιο.

    [14] Πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Χομς της Συρίας

    Σε 22 ανέρχονται οι νεκροί και περισσότεροι από 100 είναι οι τραυματίες από διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Χομς, την οποία ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, στην κεντρική Συρία, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.Ο κυβερνήτης της Χομς διευκρίνισε ότι η πρώτη επίθεση έγινε με αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας, πρόσθεσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο.

    Αμέσως μετά ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, την οποία επικαλείται το Ρόιτερς.

    Το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται και αυτό τον κυβερνήτη της Χομς, τον Ταλάλ Μπαράζι, μετέδωσε ότι ο καμικάζι ανατινάχθηκε όταν κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί κοντά έτρεξαν για να βοηθήσουν τα θύματα της πρώτης επίθεσης. Σύμφωνα με τον Μπαράζι, μεταξύ των νεκρών είναι και δύο αξιωματικοί των συριακών δυνάμεων.

    [15] Οι παράτυπες είσοδοι στην ΕΕ μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2015

    Μόνιμος μηχανισμός μετεγκατάστασης, κοινή ευρωπαϊκή λίστα ασφαλών χωρών προέλευσης καιαποτελεσματική πολιτική επιστροφών, ήταν τα μέτρα που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο και συζήτησε η επιτροπή πολιτικών ελευθεριών του ΕΚ.

    Οι θέσεις των πολιτικών ομάδων:

    The Commission proposal announced on 9 September also includes the relocation of an additional 120,000 asylum seekers from Italy, Greece and Hungary to other EU member states, which will be debated later the same day during the extraordinary meeting of the Justice and Home affairs Council. This proposal was already backed by MEPs on 17 September. Parliament and the Council have an equal say on the permanent relocation mechanism and the common EU list of safe countries.

    MEPs' views ahead of the debate

    Roberta Metsola (EPP, Malta)

    "Fortress Europe" is not an answer, but neither is abandoning our external border controls. Ministers meet again this week. They must have the political courage to act. Our Union depends on it.

    Birgit Sippel (S&D, Germany)

    Commission president Jean-Claude Juncker has put forward concrete plans, including the relocation of a further 120,000 refugees from Greece, Italy and Hungary and a permanent crisis relocation mechanism. We now must pressure national governments to endorse it.

    Timothy Kirkhope (ECR, UK)

    I am hoping that we can start to look at the wider picture of how we can really begin to take on the traffickers, speed up processing and returns of economic migrants, (ensure) safe reception conditions for genuine refugees, and resources to support the refugee camps in Lebanon, Turkey and Jordan.

    I am also hoping that we ask what part each country can play, rather than enforcing a plan upon them.

    Cecilia Wikstr?m (ALDE, Sweden)

    I am proud that the European Parliament sets a good example and acts as quickly as possible to help the refugees who have reached Europe.

    The crisis we are witnessing right now is just a small part of the crisis that may soon strike against Europe.

    Ska Keller (Greens/EFA, Germany)

    In voting to approve the refugee relocation scheme without delay, the European Parliament has acted to recognise the urgency of situation and sent a strong signal to national governments.

    EFDD

    We expect a very lively debate and the issues are important, emotive and happening right now so there is a sense of urgency. A split seems to be developing on the matter of migration between Eastern and Western Europe.

    ENF members of the civil liberties committee

    ENF stands firm in defending the interests of the European peoples. Last Thursday the European Parliament already voted in favour of the relocation of 120,000 migrants. We are opposing the ongoing mass immigration to the EU and the free passages for terrorists who hide amongst the asylum seekers. Therefore, ENF will point out the failure of Schengen and urge to control our borders.

    [16] Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή μέθοδος αποκατάστασης των άνω άκρων σε τετραπληγικούς

    Με μία πρωτοποριακή τεχνική μεταφοράς τενόντων από την αρχική τους θέση σε κάποια άλλη μπορεί να αποκατασταθεί η λειτουργία των άνω άκρων ατόμων με τετραπληγία αλλά και ανθρώπων που λόγω τραυματισμού έχουν χάσει τη λειτουργικότητα των χεριών τους. Κάθε χρόνο 250.000-500.000 υγιείς και νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μένουν παράλυτοι, ενώ στο 50% των περιπτώσεων προκαλείται κάκωση του νωτιαίου μυελού στην αυχενική μοίρα, η οποία οδηγεί σε τετραπληγία. Οι τενοντομεταθέσεις αποτελούν τη μοναδική λύση για ασθενείς όλων των ηλικιών που για κάποιον λόγο (τροχαίο, εγκεφαλική βλάβη, μαιευτική παράλυση, τραυματισμός κ.λπ.) έχουν υπολειμματική λειτουργία στο άνω άκρο.

    «Η τενοντομετάθεση είναι η μεταφορά ενός τένοντα από την αρχική θέση του σε μία άλλη, έτσι ώστε να επιτελεί πλέον μια λειτουργία διαφορετική από την αρχική. Με τον τρόπο αυτόν χρησιμοποιείται ένας λειτουργικός τένοντας για να αποκαταστήσει μια λειτουργία άλλου τένοντα ή τενόντων, η οποία για κάποιον λόγο είχε χαθεί. Τα συγκεκριμένα χειρουργεία των τενοντομεταθέσεων είναι απαιτητικά, επειδή απαιτούν υψηλό επίπεδο γνώσεων και τεχνικής κατάρτισης. Είναι απολύτως εξατομικευμένα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε ασθενούς, με μικρά ποσοστά επιπλοκών και άμεση μετεγχειρητική κινητοποίηση» εξηγεί ο αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπαιδικής στο ΑΠΘ, Παναγιώτης Γκιβίσης, με αφορμή τη διοργάνωση του 2ου Σεμιναρίου Τενοντομεταθέσεων Άνω Άκρου σε Νωπά Πτωματικά Παρασκευάσματα, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 28 έως και το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, στο ΚΕΔΕΑ και στον χώρο του Ανατομείου του ΑΠΘ.

    Στη διάρκεια του Σεμιναρίου, το οποίο θα παρακολουθήσουν 36 γιατροί από τη Γερμανία, την Ιορδανία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα, θα παρουσιαστεί μία πρωτοποριακή μέθοδος συρραφής των τενόντων που αναπτύχθηκε από την Α?Ορθοπαιδική Κλινική του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Sahlgrenska University Hospital της Σουηδίας. Ο τρόπος συρραφής που ακολουθείται σε αυτή τη μέθοδο(διπλό συνεχές ράμμα με επικάλυψη πέντε εκατοστών) οδηγεί στην ανθεκτικότητα της τενοντομετάθεσης με αποτέλεσμα τις λιγότερες επιπλοκές κατά τη μετεγχειρητική περίοδο και την ταχεία μετεγχειρητική κινητοποίηση του ασθενούς.

    [17] Στη Λέσβο το πρώτο «μπαϊπάς» εγκεφάλου σε δημόσιο νοσοκομείο της Ελλάδας

    Νέους δρόμους στην αντιμετώπιση πολύ δύσκολων περιστατικών στον εγκέφαλο, όπως γιγαντιαία ανευρύσματα, στένωση αρτηρίας ή όγκους, που μέχρι τώρα πραγματοποιούνται μόνο σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο, άνοιξε μια πολύ δύσκολη επέμβαση για την αιμάτωση εγκεφάλου που πραγματοποιήθηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

    Την επέμβαση έκανε ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, ένας συμβασιούχος γιατρός, ο οποίος από το 2011 που βρίσκεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης πραγματοποίησε σειρά δύσκολων επεμβάσεων που ποτέ, επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν σε ένα σε νησιωτικό περιφερειακό νοσοκομείο σαν αυτό της Μυτιλήνης.

    «Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε δημόσιο νοσοκομείο σε πανελλαδικό επίπεδο», είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, συμπληρώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή έχει στο πλευρό του τη διοίκηση του νοσοκομείου για την προμήθεια υλικών και την οργάνωση των χειρουργείων για τέτοια δύσκολα περιστατικά.

    Στη συγκεκριμένη επέμβαση, το πρόβλημα 60χρονου ασθενούς, ο οποίος ήδη βγήκε από το Νοσοκομείο και γύρισε σπίτι του εντοπιζόταν στην αιμάτωση του εγκεφάλου η οποία ήταν ελλιπής και εφαρμόστηκε η μέθοδος μπαϊπάς εγκεφάλου.

    [18] Το υπ. Υγείας αναλαμβάνει το κόστος για το τεστ ανίχνευσης του ιού της γρίπης στα νοσοκομεία

    Από τον ΕΟΠΥΥ θα πληρώνεται πλέον το κόστος για την διάγνωση του ιού της γρίπης μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας.

    Ως γνωστόν, μέχρι σήμερα, το κόστος της ειδικής εξέτασης για την ανίχνευση του ιού Η1Ν1 το πλήρωναν οι ασθενείς από την τσέπη τους. Χθες, ο Ανδρέας Ξανθός έδωσε εντολή στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ το κόστος αυτό για όλους τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας να το αναλάβει ο Οργανισμός.

    Παράλληλα, το ΚΕΕΛΠΝΟ χρηματοδότησε με το ποσό των 35.000 ευρώ τα διαπιστευμένα Κέντρα Αναφοράς για τη Γρίπη (ΠΑΣΤΕΡ, Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το Κέντρο Αναφοράς Β. Ελλάδος), έτσι ώστε από σήμερα να καλύπτεται το κόστος του τεστ ανίχνευσης για τον ιό Η1Ν1 για τα σοβαρά περιστατικά γρίπης και για όσους νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

    Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προασπίσει τη δημόσια υγεία και να διορθώσει στρεβλώσεις του παρελθόντος που είχαν ως συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών που απευθύνονταν στο ΕΣΥ αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

    [19] Βουλή :Επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό αναμένεται από τον Κυρ. Μητσοτάκη

    Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση αναμένεται να εξαπολύσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, απόψε, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να κατηγορήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι έχει την ευθύνη για τον λογαριασμό των 1,8 δισ. ευρώ. Παράλληλα, θα αναφέρει ότι πρέπει όλοι να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας, με ειλικρίνεια, για το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι πρόκειται για θέμα, το οποίο πολλές κυβερνήσεις έκρυβαν κάτω από το χαλί.

    Επίσης, θα επισημάνει ότι το ασφαλιστικό θα είχε καταρρεύσει αν δεν υπήρχαν οι δύο σημαντικές παρεμβάσεις κυβερνήσεων της ΝΔ, το 1992 επί υπουργίας Δ. Σιούφα και το 2008 επί υπουργίας Φ. Πετραλιά.

    [20] Επίτιμος δημότης Αιγίνης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Σε ειδική τελετή στο δημαρχείο Αίγινας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ανακηρύχθηκε, νωρίτερα σήμερα, επίτιμος δημότης Αιγίνης και του επιδόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης.

    Αφού ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην αντιφώνησή του, δήλωσε μεταξύ άλλων : «Αποδεχόμενος, ασμένως, τη μεγάλη τιμή που μου περιποιείτε ανακηρύσσοντάς με επίτιμο δημότη του δήμου Αίγινας και με τη διευκρίνιση ότι συναισθάνομαι, πλήρως, πως η τιμή αυτή δεν αφορά το πρόσωπό μου, αλλά τον πολιτειακό θεσμό τον οποίον, προσκαίρως, εκπροσωπώ, σας διαβεβαιώνω ότι αναλαμβάνω, στο ακέραιο, την ευθύνη να ενεργώ εφεξής και ως θεματοφύλακας της αενάως λάμπουσας ιστορικής μνήμης, η οποία αναβλύζει πλουσίως από την Αίγινα».

    [21] Πολ Ράιτ: Η Eldorado Gold παραμένει δεσμευμένη στις επενδύσεις της στην Ελλάδα

    Η Eldorado Gold παραμένει δεσμευμένη στις επενδύσεις της στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καναδικής εταιρείας, Πολ Ράιτ, κατά την παρουσίαση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων της για το 2015.«Κοιτάζοντας το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Eldorado, η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη στο χαρτοφυλάκιο ενεργητικού της στην Ελλάδα και στα υλοποιήσιμα οφέλη για όλους τους μετόχους», δήλωσε ο Ράιτ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

    «Οι δραστηριότητές μας στην Τουρκία και την Κίνα παραμένουν σε τροχιά και εντός προϋπολογισμού για να συνεχισθούν τα επόμενα χρόνια. Τέλος, θα συνεχίσουμε να προωθούμε με βραδύ ρυθμό τα αναπτυξιακά σχέδιά μας στη Βραζιλία και τη Ρουμανία, παραμένοντας οικονομικά συνετοί στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον αναφορικά με τις τιμές των μετάλλων», πρόσθεσε ο κ. Ράιτ.

    Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει ότι προκαταρκτική ανάλυση δείχνει μείωση της αξίας των επενδύσεών της, ύψους 1,2 έως 1,6 δισ. δολαρίων, που οφείλεται κυρίως στις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

    [22] Η «καμπάνα» χτυπάει και για τον Μποροβήλο

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ζήτησε την άμεση εφαρμογή του Άρθρου 3 του Νόμου 2725/1999, όπου αυτή, βάσει της νομοθεσίας, προβλέπεται. Ο κ. Κοντονής διαβίβασε σήμερα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την Super League και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το υπ΄ αριθμόν 1234/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ζητώντας από τα Διοικητικά τους Συμβούλια να προχωρήσουν άμεσα στην εφαρμογή του.

    Το Άρθρο 3 του Νόμου 2725/1999 προβλέπει μεταξύ άλλων κωλύματα συμμετοχής των μελών διοικητικών συμβουλίων Ομοσπονδιών, Επαγγελματικών Συνδέσμων, Αθλητικών Σωματείων και Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών σε περίπτωση ύπαρξης τελεσίδικων παραπεμπτικών βουλευμάτων, καθώς και τις κατά νόμο συνέπειες, τόσο αυτές που επέρχονται αυτοδίκαια, όσο και τις ενέργειες στις οποίες υποχρεούνται να προβούν τα Διοικητικά Συμβούλια ή οι Εκτελεστικές Επιτροπές των ως άνω συλλογικών οργάνων.

    Ανάμεσα στα 84 ονόματα που αναφέρονται, είναι και αυτό του προέδρου της Super League (αλλά και μέλους στην ΕΠΟ) Γιώργου Μποροβήλου, ο οποίος θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα, αλλιώς κινδυνεύει να κηρυχθεί έκπτωτο όλο το Δ.Σ.

    [23] Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι 80-66 και το... πάνω χέρι

    Με οδηγό την εξωπραγματική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, όταν και προηγήθηκε με το «αστρονομικό» +30 (49-19 στο 17΄), ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι «αιωνίων», «έσπασε» το αήττητο του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, ενώ «αναρριχήθηκε» στην κορυφή της κατάταξης, έχοντας το... πάνω χέρι στη μεταξύ τους ισοβαθμία, αφού κάλυψε την ήττα του πρώτου γύρου (73-69). Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 80-66 των «πράσινων» στο ΣΕΦ, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 15ης αγωνιστικής, και πλέον έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου και του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ.

    Τα δεκάλεπτα: 27-9, 53-29, 66-54, 80-66


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 January 2016 - 11:32:40 UTC