Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με τα μέλη της ΟΚΕ
  • [02] Ι. Στουρνάρας: Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι αποφασιστικής σημασίας
  • [03] Τσακαλώτος: Δεν μπορεί να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις, καθώς έχουν προϋπάρξει έντεκα μειώσεις
  • [04] Πολ Ράιτ: Η Eldorado Gold παραμένει δεσμευμένη στις επενδύσεις της στην Ελλάδα
  • [05] Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την ώρα της διεξαγωγής της συζήτησης στη Βουλή για το Ασφαλιστικό
  • [06] Δένουν κάβους από αύριο και για 48 ώρες τα πλοία, λόγω απεργίας
  • [07] Kρίσιμες συσκέψεις των αγροτών, το μεσημέρι
  • [08] Παπούα Νέα Γουινέα: Σεισμός 6,3 βαθμών
  • [09] Χρ. Παπακαλιάτης: Στόχος μου είναι να βγει ο θεατής από την αίθουσα, έχοντας βιώσει έντονα συναισθήματα
  • [10] Ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο
  • [11] «Όλος ο κόσμος» υποστηρίζει την ειρηνευτική διαδικασία στην Κολομβία, δηλώνει ο Πρόεδρος Σάντος

  • [01] Συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με τα μέλη της ΟΚΕ

    Τη σημασία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε) στη στήριξη του Κοινωνικού Κράτους στη χώρα μας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Γιώργο Βερνίκο και τα μέλη της Ο.Κ.Ε στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η «φωνή» της Επιτροπής είναι πολύτιμη για τον Τόπο και την ελληνική κοινωνία, και ιδίως για όλους τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο, για τους άνεργους, που είναι η μεγαλύτερη μάστιγα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Αναφερόμενος στις διαρκείς επαφές των μελών της Επιτροπής εκτός Ελλάδος, αλλά και με την ευρωπαϊκή Ο.Κ.Ε., στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι μπορούν να εκθέσουν με πολύ μεγαλύτερο κύρος από άλλους φορείς, την ιδιαιτερότητα της Ελλάδος, τις τεράστιες επιπτώσεις τις οποίες έχει αντιμετωπίσει η χώρα τα τελευταία χρόνια, ιδίως κατά την διάρκεια της μνημονιακής περιόδου.

    [02] Ι. Στουρνάρας: Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι αποφασιστικής σημασίας

    Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι αποφασιστικής σημασίας, καθώς θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των συζητήσεων με τους εταίρους για την ανάληψη δράσεων για την περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους. Παράλληλα, αποτελεί το κλειδί για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την επιστροφή των καταθέσεων. Αυτό δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου.

    Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης επιβάλλεται να ολοκληρωθεί άμεσα, καθώς έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι στη διεθνή οικονομία. Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο των αυξημένων κινδύνων και αβεβαιοτήτων για την πορεία της διεθνούς οικονομίας, μια ενδεχόμενη αποτυχία στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά, καθώς θα οδηγήσει σε υποχώρηση της εμπιστοσύνης, επιδείνωση των χρηματοδοτικών συνθηκών και τελικά σε όξυνση της ύφεσης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα και την προοπτική να επανέλθει σε ανοδική τροχιά το 2016, παρά την αύξηση των διεθνών κινδύνων και αβεβαιοτήτων και, παρά τη μεταφερόμενη (carry-over) αρνητική επίπτωση του 2015. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, αλλά και από την άμεση ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

    [03] Τσακαλώτος: Δεν μπορεί να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις, καθώς έχουν προϋπάρξει έντεκα μειώσεις

    «Χωρίς νέο συνταξιοδοτικό σύστημα, με αναδιανομή στο μεδούλι, δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου. Πρόκειται για τρίτομο έργο με τίτλους, «Η οικονομία της αθλιότητας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Η αθλιότητα της οικονομίας του Franz Schultheis» και «Διάλογοι» της Βένιας Δημητρακοπούλου.

    Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι ως υπουργός Οικονομικών έχει καθήκον να υπηρετήσει μια σταθερή οικονομία με αναδιανομή εισοδήματος, μέσω μιας διευρυμένης φορολογικής βάσης. Πρόσθεσε ότι στις πρόσφατες συναντήσεις του με τους έξι υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. στη διάρκεια της περιοδείας του πριν το τελευταίο Eurogroup, τους επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις, καθώς έχουν προϋπάρξει έντεκα μειώσεις. Οι συντάξεις στην Ελλάδα παίζουν τον ρόλο οικογενειακού εισοδήματος, εξήγησε στους ομόλογους του ο κ. Τσακαλώτος, καθώς μέσω μιας σύνταξης μπορεί να ζει και να συμπληρώνεται το εισόδημα μια ολόκληρης οικογένειας.

    [04] Πολ Ράιτ: Η Eldorado Gold παραμένει δεσμευμένη στις επενδύσεις της στην Ελλάδα

    Η Eldorado Gold παραμένει δεσμευμένη στις επενδύσεις της στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καναδικής εταιρείας, Πολ Ράιτ, κατά την παρουσίαση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων της για το 2015.«Κοιτάζοντας το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Eldorado, η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη στο χαρτοφυλάκιο ενεργητικού της στην Ελλάδα και στα υλοποιήσιμα οφέλη για όλους τους μετόχους», δήλωσε ο Ράιτ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

    «Οι δραστηριότητές μας στην Τουρκία και την Κίνα παραμένουν σε τροχιά και εντός προϋπολογισμού για να συνεχισθούν τα επόμενα χρόνια. Τέλος, θα συνεχίσουμε να προωθούμε με βραδύ ρυθμό τα αναπτυξιακά σχέδιά μας στη Βραζιλία και τη Ρουμανία, παραμένοντας οικονομικά συνετοί στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον αναφορικά με τις τιμές των μετάλλων», πρόσθεσε ο κ. Ράιτ.

    Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει ότι προκαταρκτική ανάλυση δείχνει μείωση της αξίας των επενδύσεών της, ύψους 1,2 έως 1,6 δισ. δολαρίων, που οφείλεται κυρίως στις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

    [05] Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την ώρα της διεξαγωγής της συζήτησης στη Βουλή για το Ασφαλιστικό

    Σε συλλαλητήριο καλεί,στις 18:00, η ΑΔΕΔΥ, την ώρα που θα διεξάγεται στη Βουλή η προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση για το Ασφαλιστικό. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

    «Το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. για το ασφαλιστικό, αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

    [06] Δένουν κάβους από αύριο και για 48 ώρες τα πλοία, λόγω απεργίας

    Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα είναι από αύριο στις 6 το πρωί η χώρα και για 48 ώρες, λόγω της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από αύριο στις 6 το πρωί της Τετάρτης 27/01 έως στις 6 το πρωί της Παρασκευής 29/01.

    Η ΠΝΟ έχει αποφασίσει επίσης τη συμμετοχή του κλάδου των ναυτικών και στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 4 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Πέμπτη, ενώ προειδοποιεί με νέα κλιμάκωση κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη βουλή.Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ είπε ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τον διαβεβαίωσε ότι είναι ακόμα ανοιχτή στο διάλογο για το ασφαλιστικό και ότι η ένταξη του ταμείου των ναυτικών στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, θα γίνει με τη διατήρηση μιας γενικής διεύθυνσης, που θα κάνει ό,τι κάνει το ΝΑΤ τώρα.

    Επίσης αναφερόμενος στα βαρέα και ανθυγιεινά, είπε ότι ο υπουργός Εργασίας τον διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

    Η ΠΝΟ από την πλευρά της ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό τονίζοντας ότι λόγω ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος δεν μπορεί να γίνει η ένταξη του ΝΑΤ στο Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ πρόσθεσαν ότι έχουν ήδη πρόταση την οποία έχουν καταθέσει και με την οποία λύνεται το πρόβλημα της χρηματοδότησης του ταμείου.

    [07] Kρίσιμες συσκέψεις των αγροτών, το μεσημέρι

    Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη σύσκεψη των αγροτών στη Θεσσαλονίκη που θα κρίνει το μέλλον των κινητοποιήσεων. Τονίζεται ότι εν αναμονή της συνάντησης οι συμμετέχοντες στα περισσότερα μπλόκα διατηρούν μετριοπαθή στάση.

    Παράλληλα, πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων καλούν για τη μία μετά το μεσημέρι, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους.

    Το σημερινό πρόγραμμα των αγροτικών κινητοποιήσεων περιλαμβάνει δίωρους αποκλεισμούς το πρωί (12-14.00), με «μπλοκάρισμα» και των συνόρων της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜκαι την Αλβανία, αφού έχουν στηθεί μπλόκα στα τελωνεία Προμαχώνα, Δοϊράνης, Ευζώνων και Κρυσταλλοπηγής.

    Άνοιγμα του τελωνείου Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, πραγματοποίησαν χθεςοι συμμετέχοντες στο μπλόκο, με τον αγροτοσυνδικαλιστή Βισαλτίας, Στέργιο Λίτο να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το επ αόριστον κλείσιμο του τελωνείου ισχύει, απλώς επειδή θέλουμε να είμαστε συνεπείς στα λεγόμενά μας, πως όταν θα βλέπουμε ότι επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην άλλη πλευρά, θα ανοίγουμε για να μην προκαλούμε ταλαιπωρία».

    Διαβάστε επίσης: Τρύφων Αλεξιάδης: Δεν αλλάζει κάτι στη φορολογία των αγροτών

    [08] Παπούα Νέα Γουινέα: Σεισμός 6,3 βαθμών

    Σεισμός 6,3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ καταγράφηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανοιχτά της Παπούα Νέας Γουινέας, ανακοίνωσετο αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) σήμερα.Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 169 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ραμπάουλ, σε εστιακό βάθος 46 χιλιομέτρων.

    Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές ζημιών ή θυμάτων.

    [09] Χρ. Παπακαλιάτης: Στόχος μου είναι να βγει ο θεατής από την αίθουσα, έχοντας βιώσει έντονα συναισθήματα

    Ύστερα από έναν μήνα προβολών σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας, η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ένας 'Αλλος Κόσμος» συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της έχοντας κόψει κοντά στα 600.000 εισιτήρια, με τον σκηνοθέτη να στοχεύει στη διεθνή διανομή της.

    «Στόχος μου είναι να βγει ο θεατής από την αίθουσα έχοντας βιώσει έντονα συναισθήματα» ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μετά από μία Q&A προβολή της ταινίας του στον κινηματογράφο Ζέα Digital στον Πειραιά. Τον τελευταίο μήνα, ο Ελληνας δημιουργός ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με το «Ενας άλλος κόσμος» και μετά από κάθε προβολή απαντά στις ερωτήσεις του κοινού. Η ιδέα ξεκίνησε στην Αμερική με το «Αν», όταν ταξίδευε για τις ανάγκες της ταινίας από πολιτεία σε πολιτεία. «Εκεί βίωσα για πρώτη φορά αυτή την εμπειρία και μάλιστα η ερώτηση ενός θεατή υπήρξε η σπίθα προκειμένου να ξεκινήσει να γράφεται το "Ένας 'Αλλος κόσμος". Επειδή τότε λειτούργησε πάρα πολύ καλά η συζήτηση με το κοινό, αποφασίσαμε με την παραγωγή να το κάνουμε και στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε από το Ηράκλειο της Κρήτης, μετά πήγαμε Θεσσαλονίκη, Κύπρο, Γιάννενα, Βόλο, Λάρισα, Ρόδο, Χανιά, Ρέθυμνο και στο ενδιάμεσο σε διάφορες αίθουσες στην Αττική και στον Πειραιά» εξηγεί ο Χρ. Παπακαλιάτης τονίζοντας τη σημασία της επαφής του δημιουργού με το κοινό.

    [10] Ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

    Με την απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκεστο Βερολίνο, το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου «Hellas Filmbox Berlin», κατά τη διάρκεια του οποίου προβλήθηκαν 71 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ.

    Ο χολιγουντιανός αέρας ενισχύθηκε από τα κοστούμια που σχεδίασε ειδικά για τη βραδιά η Daphne Valente για την ηθοποιό Άννα Ρεζάν Κριτσέλη, η οποία ανέλαβε την παρουσίαση. Στο καλλιτεχνικό μέρος, δόθηκε έμφαση στο έργο νέων Ελλήνων καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν σήμερα στη Γερμανία.

    Τα πρώτα βραβεία δόθηκαν και μαζί το επόμενο ραντεβού, για τις 18 Ιανουαρίου του 2017, με το 2ο Φεστιβάλ του Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο.

    Στην κατηγορία «Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας» βραβεύτηκε «Το αγόρι που έτρωγε το φαγητό του πουλιού του» του Έκτορα Λυγίζου, το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ δόθηκε στο «Encardia-H πέτρα που Χορεύει» του Άγγελου Κοβότσου, Καλύτερη Ταινία New Vision αναδείχτηκε η «Μικρή Άρκτος» της Ελισάβετ Χρονοπούλου, ενώ ως Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους βραβεύθηκε το «Dye» του Γιώργου Τελτσίδη.

    Οι κριτικές επιτροπές, οι οποίες επεσήμαναν το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών, απένειμαν, ακόμη, τιμητικά βραβεία στις ταινίες μικρού μήκους «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου και «Jenning's Lodge» της Αλίκης Σούμα και στην κατηγορία New Vision στο «Dinner for a few» του Νάσου Βακάλη.

    [11] «Όλος ο κόσμος» υποστηρίζει την ειρηνευτική διαδικασία στην Κολομβία, δηλώνει ο Πρόεδρος Σάντος

    Η βούληση του ΟΗΕ να επιβλέψει την τελική διευθέτηση της σύγκρουσης μεταξύ της κολομβιανής κυβέρνησης και των ανταρτών FARC σημαίνει ότι «όλος ο κόσμος»πλέον υποστηρίζει την ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος. «Η απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Ασφαλείας σημαίνει ότι στο εξής δεν θα είμαστε μόνοι, αλλά θα προχωράμε χέρι χέρι με τον ΟΗΕ, με όλο τον κόσμο, προς το τέλος αυτού του πολέμου»δήλωσε ο Σάντος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του.

    Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τους αντάρτες FARC ήταν προτεραιότητα για τον Σάντος, ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος το 2014 έχοντας δεσμευτεί να εργαστεί για την επίτευξη ειρήνης στη χώρα του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 January 2016 - 7:32:28 UTC