Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από το Βερολίνο στην Τουρκία ο Ν. Κοτζιάς και από εκεί στο Ισραήλ και στην Κύπρο
  • [02] Σε εθνική αυτογνωσία καλεί ο Ευ. Βενιζέλος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ
  • [03] Την Κύπρο επισκέπτεται ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [04] «Αδιαπραγμάτευτα ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού»
  • [05] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός
  • [06] Νέα μπλόκα αγροτών στη δυτική Ελλάδα
  • [07] «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε»

  • [01] Από το Βερολίνο στην Τουρκία ο Ν. Κοτζιάς και από εκεί στο Ισραήλ και στην Κύπρο

    Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του, Φράνκ Βάλτερ Στάινμαγερ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναχωρεί για την Κωσταντινούλη, όπου αύριο θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στο Ισραήλ για την προετοιμασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ και μετά στην Κύπρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η τριμερής Σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

    [02] Σε εθνική αυτογνωσία καλεί ο Ευ. Βενιζέλος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ

    «Εθνικός και κοινωνικός κορμός είναι το προοδευτικό κέντρο που δεν συνενώνει μικρές φωνές, αλλά διασφαλίζει στο όνομα της αλήθειας την ευρύτατη συναίνεση γύρω από τις αναγκαίες αλλαγές, που επιτρέπουν στη χώρα μας να βγει από τη δημοσιονομική κηδεμονία...», τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ανάρτησή του στα social media.

    Με αφορμή τον ένα χρόνο μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του σχηματισμού κυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί σε εθνική αυτογνωσία προκειμένου, μεταξύ άλλων, «να διαπιστώσουμε την πανηγυρική και επώδυνη διάψευση της "αντιμνημονιακής" δημαγωγικής εξαπάτησης. Να καταγράψουμε το κόστος της που δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά αφορά όλες τις παραμέτρους της εθνικής ισχύος.

    Να κατανοήσουμε ότι το έσχατο κυβερνητικό τέχνασμα της προπαγανδιστικά οργανωμένης αμφιθυμίας σε σχέση με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου - στο οποίοι οι ίδιοι ενέταξαν τη χώρα με τους χειρότερους δυνατούς όρους - δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στη στασιμοχρεοκοπία και στην ανακύκλωση της μιζέριας».

    [03] Την Κύπρο επισκέπτεται ο Κυρ. Μητσοτάκης

    «Η Κύπρος, που πηγαίνω σήμερα, ας αποτελέσει παράδειγμα εξόδου από την κρίση για την ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αναφέρει σε ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων, με αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας, στις 8:30, με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και θα ακολουθήσει περιήγηση στο οδόφραγμα Λήδρας και επίσκεψη στην Εκκλησία Φανερωμένης.

    Στις 9:30 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στα γραφεία του κόμματος, ενώ στις 10:00 θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Στις 12:30 ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια, στις 13:30, θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα και στις 15:45 την ΕΛΔΥΚ.

    [04] «Αδιαπραγμάτευτα ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού»

    Σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το ασφαλιστικό προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση», υπογραμμίζοντας ότι στην περίπτωση που εμφανιστούν δυσκολίες, θα υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις από την κυβέρνηση.

    Υπογραμμίζει ότι είναι αδιαπραγμάτευτα ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος και η μη μείωση των κύριων συντάξεων, ενώ στόχος είναι να μην μειωθούν και οι επικουρικές. Προσθέτει πως «αν διαπιστώσουμε δογματισμούς και ακαμψίες, θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση αξιοποιώντας τα διεθνή και κοινωνικά μας ερείσματα. Για τον σκοπό αυτόν προσκαλέσαμε το Ευρωκοινοβούλιο να παρακολουθεί ενεργά τη διαπραγμάτευση και ζητήσαμε τεχνική υποστήριξη, μεταξύ άλλων, από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας».

    Όπως αναφέρει, η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης επιφέρει «μια προοδευτική και ορθολογική τομή στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας», με θεμελιώδεις αρχές την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη. «Ίδιοι κανόνες για όλους, όχι πια όλα τα βάρη στα συνήθη υποζύγια, τους μισθωτούς και τους οικονομικά αδύναμους όλων των κατηγοριών» τονίζει.

    [05] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός

    Η κινεζική επιβράδυνση δεν θα επιφέρει οικονομική καταστροφή, υποστήριξαν πολλοί ηγέτες κατά την παραδοσιακή συζήτηση για την παγκόσμια οικονομία με την οποία ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, που ήταν σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένο στον πολλαπλασιασμό των κινδύνων.

    Όπως κάθε χρόνο, προσωπικότητες της οικονομίας και της πολιτικής συγκεντρώθηκαν επί τέσσερις ημέρες στο χιονισμένο χωριό των ελβετικών Άλπεων, κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας.

    Από συζητήσεις σε σεμινάρια, από συνεδριάσεις σε ραντεβού, οι συμμετέχοντες κινήθηκαν ανάμεσα στα πολυτελή ξενοδοχεία, το οχυρωμένο Κέντρο Συνεδρίων και τις περισσότερο ή λιγότερο κλειστές βραδινές δεξιώσεις.

    Η οικονομική επιβράδυνση της Κίνας, οι αναταραχές στις χρηματοοικονομικές αγορές, η πτώση των τιμών του πετρελαίου και των πρώτων υλών είναι τα μεγάλα σύνεφα που έρχονται από τον οικονομικό τομέα. Η κρίση των μεταναστών, ο λαϊκισμός, οι πόλεμοι, οι διπλωματικές εντάσεις είναι τα προβλήματα που έρχονται από τον τομέα της γεωπολιτικής.

    "Σε 46 χρόνια (από τότε που υπάρχει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ή WEF) δεν θυμάμαι ποτέ να είχαμε να αντιμετωπίσουμε τόσο πολλά προβλήματα ταυτοχρόνως", δήλωσε ο επικεφαλής του WEF Κλάους Σβαμπ.

    [06] Νέα μπλόκα αγροτών στη δυτική Ελλάδα

    Σε νέο αποκλεισμό δρόμων με τρακτέρ, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, αναμένεται να προχωρήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Άρτα, στην εθνική οδό και στο παλιό γεφύρι μέσα στην πόλη.

    Το μπλόκο κτηνοτρόφων και αγροτών έχει στηθεί στο Κομπότι, όπου με τον δίωρο αποκλεισμό το μεσημέρι σχηματίστηκε ουρά αυτοκινήτων μέχρι τη Φιλιππιάδα, απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων. Στο παλιό γεφύρι βρίσκονται η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας και το Εργατικό Κέντρο, ενώ τις κινητοποιήσεις υποστηρίζουν συνδικαλιστικά σωματεία.

    Στη Θεσπρωτία οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που παρέταξαν τα τρακτέρ από το πρωί στην αφετηρία της Εγνατίας Οδού, έξω από το λιμάνι εξωτερικού, προσανατολίζονται σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου το βράδυ. Οριστική απόφαση θα λάβει το συντονιστικό τους όργανο, που θα συνεδριάσει στις 6.30 το απόγευμα.

    Στο μπλόκο της Ηγουμενίτσας βρίσκεται ο δήμαρχος Φιλιατών, μιας περιοχής που βασικός πυλώνας στην οικονομία της είναι ο πρωτογενής τομέας. Ο Σπύρος Παπάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών γιατί θεωρεί πως το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και φορολογικό είναι «η ταφόπλακα του πρωτογενή τομέα», και πρόσθεσε: «Δεν κατανοούμε γιατί από τη μία υπάρχει προτροπή από την Πολιτεία προς τους νέους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και από την άλλη, με τα μετρά που προωθούνται τούς αποτρέπουν από το εγχείρημα».

    [07] «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε»

    «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε». Σε αυτό το σύνθημα της αποψινής ανοικτής πολιτικής συγκέντρωσης που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπυκνώνεται το πολιτικό στίγμα της ομιλίας που θα απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση στο Τάε Κβο Ντο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

    Στην ανοικτή συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στις 18:30 ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναφερθεί στους πολιτικούς στόχους της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, αλλά και στα γεγονότα που σημάδεψαν τις εξελίξεις στη χώρα από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα.

    Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει τους στόχους και τα στοιχήματα της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, στην κατεύθυνση της εντατικοποίησης της προσπάθειας για την οριστική έξοδο από την κρίση. Ο σχεδιασμός αυτός της κυβέρνησης προσδιορίζεται στα βήματα: της έγκαιρης και επιτυχούς αξιολόγησης, της έναρξης της συζήτησης για το χρέος και τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ώστε να προχωρήσουν οι στοχεύσεις της χώρας για επιστροφή στην ανάπτυξη το β' εξάμηνο του 2016. Στην τελευταία συνέντευξή του (προ δύο ημερών στην Huffington Post) ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής της επιτυχίας του προγράμματος. Έγκαιρη επιτυχής αξιολόγηση, που θα οδηγήσει γρήγορα σε συμφωνία για το χρέος, θα σημάνει και γρήγορη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη και πλήρη αλλαγή ψυχολογίας». «Εύχομαι και ελπίζω να μη χάσουμε αυτή την, ίσως τελευταία, ευκαιρία για την Ελλάδα», συμπλήρωνε.

    Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί και στη σκληρή διαπραγμάτευση του περασμένου χρόνου και τους κεντρικούς σταθμούς της, έως την επίτευξη της συμφωνίας του καλοκαιριού στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού.

    Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αναμένεται να ασκήσει κριτική για τη στάση και το νεοφιλελεύθερο πρόσημο των πολιτικών που καταλογίζει στη ΝΔ ότι πρεσβεύει, ιδιαίτερα μετά και την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ν. Ξυδάκης: Δεν ξεχνάμε ποιων τα συμφέροντα εκπροσωπούμε

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Οι ελπίδες για καλύτερες ημέρες έχουν ήδη διαψευστεί, τονίζουν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης και ο πρώην υπουργός Μ. Όθωνας

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:Τίποτα δεν είναι όπως παλιά», λέει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Μπαλάφας

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Τ. Χριστοδουλοπούλου :«Έγιναν πολλά. Έμειναν πολλά περισσότερα να γίνουν»

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ήταν ένας χρόνος δύσκολος», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Οι πραγματικές δυσκολίες και τα εμπόδια που μας βάζουν οι αντίπαλοί μας, μας ενθαρρύνουν», τονίζει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μ. Χρυσοβελώνη

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ν.Βούτσης:«Η πρώτη φορά αριστερά έχει φτιάξει πια ένα παρατεταμένο ιστορικό γεγονός»

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Το σχέδιό μας για μεγάλες ανατροπές θα υλοποιηθεί», τονίζει ο Π. Ρήγας

    Δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Οι νίκες, οι ήττες και οι διαχωριστικές γραμμές

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ένας χρόνος ΝΔ στην αντιπολίτευση», άρθρο του Δημήτρη Κοτταρίδη

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:Με το βλέμμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αφ. Θεοπεφτάτου, Φ. Βάκη, Σ. Φάμελλου, Αν. Καββαδία, Χ. Καφαντάρη, Β. Κατριβάνου, Ν. Μανιού

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ανδρ. Ξανθός: «Καθολική πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας»

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Γράφουν οι βουλευτές από το Ποτάμι Χ. Θεοχάρης και Σπ. Δανέλλης

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: "Χρειάζεται αλλαγή πορείας" άρθρο του Μιχάλη Μιχαήλ

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Β. Λεβέντης: Μεταρρυθμίσεις και Οικουμενική, τα κλειδιά για έξοδο από την κρίση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 January 2016 - 17:32:27 UTC