Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ένας χρόνος ΝΔ στην αντιπολίτευση», άρθρο του Δημήτρη Κοτταρίδη
  • [02] Χρ. Σπίρτζης: Θα καθαρίσουμε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο
  • [03] Κ.Μητσοτάκης:«Η λύση του Κυπριακού πρέπει να θεραπεύσει πλήρως την κατάφωρη αδικία της παράνομης κατοχής»
  • [04] Δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  • [05] Κρίσιμη σύσκεψη στα Τέμπη για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων
  • [06] Υγρός τάφος για δεκάδες πρόσφυγες το Αιγαίο
  • [07] «Ιστορικά μέτρα» από την Ακαδημία των Όσκαρ για να αυξήσει την εθνική και φυλετική ποικιλία των μελών της
  • [08] «Μια χούφτα βαλεριάνες»- παράσταση για το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα

  • [01] Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ένας χρόνος ΝΔ στην αντιπολίτευση», άρθρο του Δημήτρη Κοτταρίδη

    'Ενας χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ βρίσκεται πλέον σε μία φάση ουσιαστικής αναδιοργάνωσης μετά την αλλαγή ηγεσίας. Ο τελευταίος χρόνος για το κόμμα δεν ήταν και ο καλύτερος δυνατός. Δύο χαμένες εκλογικές αναμετρήσεις, μία ήττα στο δημοψήφισμα, αλλαγή ηγεσίας, δύο μεταβατικοί ουσιαστικά πρόεδροι, μακρά και επώδυνη προεκλογική περίοδος με εντάσεις αλλά και ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα με όραμα και ελπίδα για το μέλλον, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στη Συγγρού.

    Η ήττα στις εκλογές του Ιανουαρίου, ένα χρόνο πριν, ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη για τη ΝΔ, με πολλά στελέχη να κάνουν λόγο για «αριστερή παρένθεση» και να προετοιμάζονται για πτώση της κυβέρνησης μέσα σε λίγους μήνες. Η κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ όμως στην κοινωνία συνεχίστηκε, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δημιούργησε νέα δεδομένα και ο Αντώνης Σαμαράς παρέδωσε την ηγεσία στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Ο εκλογικός αιφνιδιασμός του Σεπτεμβρίου βρήκε, για πολλούς, τη ΝΔ απροετοίμαστη και η τρίτη συνεχής ήττα ήταν γεγονός. Ακολούθησε κλίμα εσωστρέφειας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης "πέταξε το γάντι" και η παράταξη μπήκε σε μακρά προεκλογική περίοδο, με εντάσεις, συνθήκες πόλωσης και εσωστρέφειας, αλλά και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που δημιούργησε ελπίδες για το μέλλον.

    Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να υλοποιήσει άμεσα το πρόγραμμά του για ριζικές αλλαγές στη ΝΔ, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε πράγματα. Ήδη, στη ΝΔ κάνουν λόγο για μια δυναμική, η οποία δημιουργεί συνθήκες επανασυσπείρωσης των οπαδών αλλά και διεύρυνσης της βάσης κυρίως προς το χώρο της κεντροδεξιάς.

    Ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να ξεχαστεί άμεσα αυτός ο "κακός" για τη ΝΔ χρόνος, ήδη προχωρεί σε αλλαγές σε πρόσωπα, ενώ ξεκινά άμεσα την παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων και θέσεων για τα μεγάλα και καυτά ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα. Στη ΝΔ, πάντως, αυτή τη χρονιά που πέρασε, κρατούν, όπως λένε, και κάτι θετικό: Πως «η ελληνική κοινωνία, έστω και αργά, έστω και σταδιακά κατάλαβε ποιοι έλεγαν αλήθεια τα προηγούμενα χρόνια και ποιοι όχι. Ποιοι κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό και ποιοι εργάστηκαν με συγκεκριμένο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση». Εκτιμούν, ακόμα, ότι ήδη έχει αρχίσει η σταδιακή αποδόμηση της κυβέρνησης σε επίπεδο κοινωνίας και πολύ σύντομα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις.

    Διαβάστε επίσης:Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Το σχέδιό μας για μεγάλες ανατροπές θα υλοποιηθεί», τονίζει ο Π. Ρήγας

    Δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

    Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Οι νίκες, οι ήττες και οι διαχωριστικές γραμμές

    [00]

    [02] Χρ. Σπίρτζης: Θα καθαρίσουμε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

    Είναι έτοιμο το καταστατικό της εταιρείας ΕΡΤ-ΝΕΤ προκειμένου να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική εταιρεία στην DIGEA και να υπάρξει μια υγιής αγορά στον χώρο των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, ανέφερε ο υπουργός, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

    Για το θέμα του ΕΣΡ δήλωσε ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει δείξει έναν πολιτικό πολιτισμό σπάνιο, και καυτηρίασε τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής και κυρίως της ΝΔ. Ωστόσο, εμείς θα καθαρίσουμε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

    Ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι στα δάνεια των τηλεοπτικών σταθμών οι τράπεζες κράτησαν "δύο μέτρα και δύο σταθμά"σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες δανειοληπτών και αυτό είναι κάτι που το ερευνά η Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι μέλημα αυτής της κυβέρνησης είναι να σταματήσει ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας και του τραπεζικού συστήματος, αλλά και αυτές οι "παράξενες"διασυνδέσεις, όπως είπε, του τραπεζικού συστήματος και των καναλαρχών.

    [03] Κ.Μητσοτάκης:«Η λύση του Κυπριακού πρέπει να θεραπεύσει πλήρως την κατάφωρη αδικία της παράνομης κατοχής»

    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνει ότι «λόγοι ουσίας» τον φέρνουν στην Λευκωσία, όπου την Δευτέρα θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία για να ενημερωθεί για το Κυπριακό, με την ελπίδα ότι μία επανενωμένη Κύπρος, «χωρίς παρωχημένες εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα τρίτων», πλήρες μέλος της ΕΕ, «δίχως αποκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο», θα είναι παράγοντας ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Σε συνέντευξη του στον ανταποκριτή του ΚΥΠΕ στην Αθήνα, Χρήστο Μιχαηλίδη, ο κ. Μητσοτάκης, παραδεχόμενος ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει αυτό να επιδράσει στην αποφασιστικότητα της Αθήνας να προωθήσει τα εθνικά της συμφέροντα, «με πρώτο βέβαια το Κυπριακό».Σημείωσε ότι η πρώτη μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επίσκεψη εκτός Ελλάδας, δεν μπορούσε παρά να είναι επίσκεψη στη μαρτυρική Μεγαλόνησο.

    «Οι λόγοι δεν είναι μόνον συμβολικοί και σημειολογικοί. Είναι λόγοι ουσίας. Στην Κύπρο ζει και προοδεύει ένα μεγάλο και δυναμικό κομμάτι του ελληνισμού, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορική εθνική μας διαδρομή. Ταυτόχρονα η Κύπρος έχει γίνει θύμα μιας συνεχιζόμενης για πολλές δεκαετίες κατάφωρης αδικίας και ωμής παραβίασης του διεθνούς δικαίου, των κανόνων, των αρχών και των αξιών της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Δηλαδή της παράνομης εισβολής και κατοχής εδάφους της από τρίτη χώρα», τόνισε στη συνέντευξη.

    [04] Δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

    Γιάννης Πλακιωτάκης:«Συμπληρώθηκε ένας χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ένας χρόνος επικράτησης των δυνάμεων του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας, της ανικανότητας και των πειραματισμών της κυβέρνησης της Αριστεράς και του Αλέξη Τσίπρα.Η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει νέα, σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση για να ανακτήσει και πάλι το κύρος της και να ξαναβρεί τη θέση που της αναλογεί στη διεθνή σκηνή».

    Λευτέρης Αυγενάκης: Έναν χρόνο μετά, βιώνουμε μια πρωτοφανή πολιτική και κοινωνική σύγχυση και μια συνολική εθνική οπισθοχώρηση. Θα μπορούσε κανείς να ήταν επιεικής, εάν η κυβέρνηση επιδιδόταν με υπευθυνότητα και σεβασμό προς τους πολίτες στη διακυβέρνηση της χώρας. Αντιθέτως έχουμε μια κυβέρνηση που αντί να κυνηγά τις εξελίξεις, οι εξελίξεις τη "γονατίζουν", μια κυβέρνηση που απεχθάνεται τους ιδιώτες, αλλά δουλεύει για τους συγγενείς της, μια Κυβέρνηση που στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες και προσπαθεί ανεπιτυχώς να μας πείσει για το αριστερό προφίλ της!

    Χρήστος Σταϊκούρας: Η "κατασκευή" του ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάσθηκε, "μετρήθηκε" και διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της διακυβέρνησης. «Η συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει την Ελλάδα να προσπαθεί να ισορροπήσει σε ένα νέο οικονομικό επίπεδο, πολύ χαμηλότερο απ? αυτό που ήταν στο τέλος του 2014. Τότε που είχαν αρχίσει να καταγράφονται τα πρώτα μετρήσιμα, θετικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.Δυστυχώς, όμως, οι ιδεοληψίες, η αβελτηρία, η κακή διαπραγμάτευση, οι παλινωδίες και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης της Αριστεράς επέφεραν τεράστιο κόστος στη χώρα και την οικονομία το 2015.Συμπερασματικά, η "κατασκευή" του ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάσθηκε, "μετρήθηκε" με τα προβλήματα και διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της διακυβέρνησης.

    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:«Η άρνηση της πραγματικότητας και η υιοθέτηση "ψευδαισθήσεων" οδηγεί πάντα σε χειρότερα αποτελέσματα από το αρχικό. Στην Ελλάδα η ανάγκη των πολιτών να ακούσουν κάτι διαφορετικό -ό,τι και αν ήταν αυτό- από τις λέξεις Μνημόνιο και κρίση, οδήγησε σε μια καταστροφική κυβέρνηση, που επιδείνωσε δραματικά την καθημερινότητά τους. Διότι πέραν από την ανάπτυξη που γύρισε σε ύφεση, το δημόσιο χρέος που αυξήθηκε, τη φορολογία που αντί να μειωθεί, όπως προβλεπόταν, μεγάλωσε, τις τράπεζες που έκλεισαν και ανακεφαλαιοποιήθηκαν ξανά με μεγάλες απώλεις, τις συντάξεις που "πετσοκόβονται" και την παράνομη μετανάστευση που εκτοξεύτηκε, έγινε κάτι πολύ πιο σημαντικό: Τραυματίστηκε η διεθνής εικόνα της χώρας, επλήγη η αξιοπιστία μας και ακυρώθηκε όλο το φιλοεπενδυτικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί.

    Χρήστος Δήμας: Μη ρεαλιστικές προτάσεις εναντίον "ελπίδας" σημειώσατε ένα.«Τον Ιανουάριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εθνικές εκλογές καλλιεργώντας υψηλές προσδοκίες και μοιράζοντας μη ρεαλιστικές υποσχέσεις. Η παντελής έλλειψη, εξάλλου, σοβαρής διαπραγματευτικής στρατηγικής, αλλά και κοινής λογικής, οδήγησε γρήγορα σε ένα παιχνίδι με τον χρόνο με οδυνηρές συνέπειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η κυπριακή κυβέρνηση αδυνατούσε να κατανοήσει τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις της με τους διεθνείς δανειστές. Αποκορύφωμα στάλθηκε το καταστροφικό καλοκαίρι του 2015.

    Σταύρος Καλαφάτης: Η αποτυχία της start up κυβέρνησης της Αριστεράς.«Έναν χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα στη θέση του πρωθυπουργού, ο απολογισμός της start up κυβέρνησης της Αριστεράς καταγράφει έντονο αρνητικό πρόσημο. Η Ελλάδα βαδίζει κουβαλώντας στην πλάτη της το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο βάρους 86 δισ. ευρώ που φέρει την προσωπική υπογραφή του πρωθυπουργού. Όλες οι βαρύγδουπες εξαγγελίες αποδείχθηκαν ψεύτικες και ανεύθυνες υποσχέσεις. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες, ενώ το περιβόητο παράλληλο πρόγραμμα του Σεπτέμβριου, εξαφανίστηκε σε μία νύχτα.

    [05] Κρίσιμη σύσκεψη στα Τέμπη για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων

    Κρίσιμη σύσκεψη των εκπροσώπων των μπλόκων πραγματοποιείται σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι στα Τέμπη, καθώς θα καθορίσει το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων και την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών.Η σύσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από κάλεσμα των αγροτών του μπλόκου των Τεμπών και εκτός των εκπροσώπων των μπλόκων έχουν κληθεί να συμμετάσχουν αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, ενώ δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν και οι κτηνοτρόφοι.

    Όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι αγρότες, ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού και διάλογο από μηδενική βάση για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Μάλιστα, έχουν δώσει διορία μέχρι τη Δευτέρα στην κυβέρνηση πριν σκληρύνουν περαιτέρω τη στάση τους.Η Αστυνομία έχει ήδη ανακοινώσει από χθες τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα, από τις 12 το μεσημέρι και για όσο χρόνο απαιτηθεί, από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου και έχει υποδείξει εναλλακτικές διαδρομές για την κίνηση των οχημάτων.

    Εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.

    Εν τω μεταξύ ενισχύουν τα μπλόκα τους οι αγρότες της Μαγνησίας στον οδικό κόμβο των Μικροθηβών, με νέες αφίξεις τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων από τα χωριά της περιοχής.Στη Μαγνησία, κλειστή παραμένει η ΠΑΘΕ από το Βελεστίνο μέχρι και τον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα, όπου η κίνηση των αυτοκινήτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου- Λάρισας. Έκκληση στους αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους, προκειμένου να αποφευχθούν οδυνηρές συνέπειες στον τουρισμό, απευθύνει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

    [06] Υγρός τάφος για δεκάδες πρόσφυγες το Αιγαίο

    Στους 35 ανήλθαν οι νεκροί από το ναυάγιο ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Καλολίμνου, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής ανασύρθηκε η σορός μίας γυναίκας ακόμη. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 26 άτομα (22 άνδρες και 4 γυναίκες) και έχουν περισυλλεγεί 35 σοροί (17 γυναίκες, 7 άνδρες και 11 παιδιά).

    Στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συμμετέχει πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού ενώ πενταμελές κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού έχει ήδη φτάσει στην Κάλυμνο με ελικόπτερο που διετέθη από το ΓΕΕΘΑ και θα μεταβεί στο σημείο του ναυαγίου προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες εντοπισμού περαιτέρω αγνοουμένων.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σκάφος που ναυάγησε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες φέρεται να έχει βυθιστεί σε βάθος πολλών μέτρων, κάτι που καθιστά δύσκολες τις έρευνες των λιμενικών στο σημείο και στο να εντοπιστούν τυχόν εγκλωβισμένοι που πιθανόν να υπάρχουν σε αυτό. Οι ίδιοι διασωθέντες δεν μπορούν να διευκρινίσουν πόσα άτομα επέβαιναν σε αυτό και αν υπήρχαν άτομα μέσα στο αμπάρι.

    Τα ξημερώματα, επίσης, μια ξύλινη λέμβος με 49 μετανάστες πρόσφυγες, προσάραξε σε βραχώδες σημείο ανατολικά των ακτών του Φαρμακονησίου και βυθίστηκε. Από το ναυάγιο αυτό έχασαν τη ζωή τους 6 παιδιά και δύο γυναίκες.

    Σκάφος του λιμενικού περισυνέλεξε σώο ένα κορίτσι, ενώ 40 μετανάστες/πρόσφυγες είχαν καταφέρει μόνα τους να βγουν στη στεριά.

    Όλοι οι διασωθέντες και οι σοροί των άτυχων μεταναστών μεταφέρθηκαν στη Λέρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε 4.500 υπολογίζονται οι ταυτοποιημένοι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη Μυτιλήνη

    [07] «Ιστορικά μέτρα» από την Ακαδημία των Όσκαρ για να αυξήσει την εθνική και φυλετική ποικιλία των μελών της

    Η ισχυρή Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ θα λάβει μια σειρά «ιστορικών» μέτρων, με στόχο να κάνει ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στις γυναίκες και τις εθνικές και φυλετικές μειονότητες, ώστε να κατευνάσει την πολεμική γύρω από την έλλειψη διαφορετικότητας μεταξύ των μελών της όπως και στις κινηματογραφικές επιλογές της.

    Έπειτα από "το ομόφωνο αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας την Πέμπτη", "η Ακαδημία λαμβάνει ιστορικά μέτρα για να αυξήσει τη διαφορετικότητα", κυρίως "με τον στόχο να διπλασιάσει έως το 2020 τις γυναίκες μέλη της ή τα μέλη της που προέρχονται" από εθνικές και φυλετικές μειονότητες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, Παρασκευή.Ο οργανισμός αριθμεί αυτή τη στιγμή 6.261 μέλη με δικαίωμα ψήφου (7.152 συνολικά) που όλα εργάζονται σε διάφορα επαγγέλματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

    "Με τον διπλασιασμό αυτόν, ελπίζουμε ότι οι γυναίκες θα αντιπροσωπεύσουν το 48% του συνόλου των μελών μας που ψηφίζουν και οι εθνικές και φυλετικές μειονότητες πάνω από το 14%", διευκρίνισε μια εκπρόσωπος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    [08] «Μια χούφτα βαλεριάνες»- παράσταση για το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα

    Πέρασαν ήδη δυόμιση δεκαετίες αφότου στη ζωή μας εισέβαλε η ιδιωτική τηλεόραση, αλλάζοντας την αισθητική της καθημερινότητας και τον τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας. Ένα διάστημα που ανέδειξε τα προτερήματα, αλλά κατέδειξε και τις τεράστιες στρεβλώσεις που προκαλεί ένα Μέσο Ενημέρωσης που από τη φύση του επιδρά καθοριστικά σε όποια κοινωνία κι αν απευθύνεται.

    Αυτή τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα περιγράφει η θεατρική ομάδα W.T.F.-ACT, που ανεβάζει στο θέατρο Λύχνος την παράσταση «Μια χούφτα βαλεριάνες», με την υπογραφή του συγγραφέα και σκηνοθέτη Θοδωρή Κατσαρού. Η θεατρική ομάδα συνεχίζει να? μοιράζει βαλεριάνες κάθε Κυριακή στις 21:00 στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

    Το στήσιμο της παράστασης είναι έξυπνο: σκηνές από «live» αναμεταδόσεις της τηλεόρασης και από τα παρασκήνια, που η μία διαδέχονται την άλλη. Τη δομή της παράστασης στηρίζει η Ντίνα, η κεντρική ηρωίδα- μια ντίβα της τηλεόρασης, που από τη δική της ματιά βλέπουμε την αλήθεια του ελληνικού glam-κιτς τηλεοπτικού γίγνεσθαι, με κωμικοτραγικές καταστάσεις μέχρι που η μοναξιά της εισβάλλει στη σκηνή. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Θοδωρής Κατσαρός και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου. Πλαισιώνεται από τους ηθοποιούς Κωνσταντίνο Τζηλίνη, Μαρία Παπαγαβριήλ, Νατάσα Θεοδωράκη, Στέλλα Δημάκη, Λία Ζαχαριάδη, Σωτήρη Σωτηριάδη, Σοφία Ζυγούμη και Δανάη Γιατρού.

    Το θέατρο Λύχνος βρίσκεται στη γωνία της Ιερά Οδού 59 και Χαλκιδικής 83, στο Γκάζι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 January 2016 - 9:32:29 UTC