Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Δ. Αβραμόπουλου
  • [02] «Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός ΕΕ, αλλά και η Ευρώπη χρειάζεται εξίσου την Ελλάδα»
  • [03] Συνάντηση Κατρούγκαλου με ελεύθερους επαγγελματίες για το θέμα των εισφορών τους
  • [04] Έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση της Finasbank
  • [05] Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες σχεδόν 650 μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο
  • [06] Σε επιφυλακή ο Έβρος εξαιτίας της υπερχείλισης του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ
  • [07] Κόντρα στην Ισπανία με «έπαθλο» την τετράδα
  • [08] Στο... μηδέν έμεινε ο Παναθηναϊκός
  • [09] Στα προημιτελικά η Εθνική, με 15-9 τη Ρουμανία

  • [01] Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Δ. Αβραμόπουλου

    Με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Καταρχήν να σου ευχηθώ καλή επιτυχία. Αναλαμβάνεις την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το λαό, για τον τόπο, για την Ευρώπη. Αλλά είμαι βέβαιος - και στο εύχομαι με όλη μου την καρδιά - η θητεία σου ως αρχηγού αυτής της μεγάλης παράταξης να στεφθεί από επιτυχία. Και δεν χρειάζεται να σου πω ότι, σε αυτήν την καινούρια περίοδο που εγκαινιάζεις», ανέφερε ο κ Αβραμόπουλος on camera κατά τη συνάντηση τονίζοντας πως θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις. «Το κάνω εξάλλου, ως εκ της θέσεώς μου απέναντι στον τόπο, γιατί πάντα η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ είναι και οι πολιτικές μου ρίζες» ανέφερε ο επίτροπος.

    «Χαίρομαι πάρα πολύ που σε συναντώ με την καινούρια μου ιδιότητα ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι συναντιόμαστε τόσο σύντομα» , ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως αυτό δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της πολύ καλής σχέσης που έχουν, αλλά και του πολύ έντονου προσωπικού ενδιαφέροντος που έχει για το ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού.

    [02] «Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός ΕΕ, αλλά και η Ευρώπη χρειάζεται εξίσου την Ελλάδα»

    «Η πορεία της Καγκελαρίου είναι θαρραλέα», είναι ο τίτλος συνέντευξης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της «Sueddeutsche Zeitung», ενόψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο κ. Παυλόπουλος αύριο στην Γερμανία, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ και την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ.

    «Ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος θαυμάζει την προσφυγική πολιτική της 'Αγγελα Μέρκελ, κατηγορεί δε την Τουρκία ότι στηρίζει τους διακινητές προσφύγων», αναφέρει η εφημερίδα στον υπότιτλο της εκτενούς συνέντευξης, στην οποία ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει ότι «η Μέρκελ είναι μεγάλη πολιτικός» και με τις αποφάσεις της στο προσφυγικό προσέφερε πολλά στην Ευρώπη και στην Γερμανία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης, αλλά και ότι η Ευρώπη χρειάζεται εξίσου την Ελλάδα, ενώ, σε ό,τι αφορά το χρέος, διευκρινίζει ότι «δεν μιλάμε για κούρεμα χρέους, αλλά για αναδιάρθρωση στη βάση των κανόνων του ΕΜΣ». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πολεμικές επανορθώσεις, εξηγεί ότι οι ελληνικές διεκδικήσεις δεν έχουν παραγραφεί και θα τεθούν στο κατάλληλο διεθνές forum, π.χ. στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    [03] Συνάντηση Κατρούγκαλου με ελεύθερους επαγγελματίες για το θέμα των εισφορών τους

    Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τους εκπροσώπους των ελεύθερων επαγγελματιών με αντικείμενο το θέμα τωνασφαλιστικώνεισφορών τους.

    Όπως δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Παρίσι,οι εισφορές δεν πρόκειται να έχουν «δημευτικό αποτέλεσμα».

    Ανέφερε ότι «οι ίδιοι είχαν αποδεχθεί να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους σε επιτροπή που συγκροτήσαμε. Και απ' ότι έχω αντιληφθεί δεν έχουν αντίρρηση σε αυτό που είναι η ουσία της μεταρρύθμισης, δηλαδή να υπολογίζονται οι εισφορές στη βάση του πραγματικού και όχι του εικονικού εισοδήματος. Μέχρι τώρα ούτε οι δικηγόροι, ούτε οι μηχανικοί, ούτε οι γιατροί υπολόγιζαν τις εισφορές τους στη βάση του πραγματικού εισοδήματος».

    Ο υπουργός πρόσθεσε ότι « δεν θα πρέπει η επιβάρυνση να φθάνει σε σημείο που να έχει δημευτικό αποτέλεσμα. Και αυτό είναι που θα συζητήσουμε τη Δεύτερα. Δηλαδή, πως η εφαρμογή ενός δίκαιου κανόνα, που λέει ότι αυτό που ισχύει για τους μισθωτούς θα πρέπει να ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν θα φθάσει σε σημείο που να έχει δυσβάσταχτα αποτελέσματα».

    Ο κ.Κατρούγκαλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι έπεισε τους ομολόγους του για την ορθότητα του νομοσχεδίου του για το ασφαλιστικό και ότι εξασφάλισε την υποστήριξή τους.

    «Εισπράξαμε,επισήμανε,μια πολύ θετική υποδοχή, τόσο στο πλαίσιο γενικότερα της συνέλευσης του ΟΟΣΑ όσο και στις διμερείς επαφές με τους ομολόγους μου, τις δύο Γαλλίδες, τη Γερμανίδα και τον Πορτογάλο».

    «Αντιλαμβάνονται τόνισε τη σοβαρότητα της προσπάθειάς μας και αποδέχονται ότι μια μεταρρύθμιση εν καιρώ κρίσης, πρέπει να έχει στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης, να βοηθάει δηλαδή περισσότερο τους πιο αδύναμους.Επίσης,αντιλαμβάνονται ότι στην ειδική περίπτωση της Ελλάδας με το πολυκερματισμένο και το πελατειακό ασφαλιστικό σύστημα είναι σημαντικό να έχουμε κανόνες ισότητας και εναρμόνισης. Γι' αυτό το λόγο υπήρξε μια γενική υποστήριξη του σχεδίου μας, ακόμα και στην ειδική αυτή πλευρά, του να μην έχουμε νέες μειώσεις στις συντάξεις, που έχουν μειωθεί κατά 40 %, αλλά να φθάσουμε στην κάλυψη που μας απομένει για τη μείωση του κόστους, με την αύξηση των εισφορών» υπογράμμισε.

    [04] Έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση της Finasbank

    Με θέμα την έγκριση της συμφωνίας πώλησης της θυγατρικής της τράπεζας στην Τουρκία, της Finansbank, πραγματοποιείται τη Δευτέρα η έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας

    Όπως έχει επισημάνει ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας «έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στην Τουρκία, η ΕΤΕ αποεπενδύει από τη Finansbank ώστε να πραγματοποιήσει τη δέσμευσή της προς τους μετόχους της και τις ευρωπαϊκές αρχές», επισημαίνοντας ότι «με την ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής, η ΕΤΕ θα είναι η ισχυρότερη τράπεζα στην ελληνική τραπεζική αγορά από πλευράς κεφαλαίων και ρευστότητας και στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι να κατευθύνει, από νέα βάση, τους πόρους της προς την ανάταση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα».

    Σύμφωνα με πηγές της Εθνικής Τράπεζας, η ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τιμή που κινείται στο επίπεδο της λογιστικής αξίας της τράπεζας (book value) είναι απολύτως ικανοποιητική βάσει και της αρχικής στοχοθεσίας της Τράπεζας, καθώς προσφέρει σημαντική ρευστότητα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, η οποία θα διοχετευθεί προς τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών και θωρακίζει τη φερεγγυότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια της ΕΤΕ

    Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η ΕΤΕ θα μπορέσει να:

    - Προχωρήσει με την αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους των CoCos ύψους 2 δισ. ευρώ, κίνηση που θα αποφέρει ωφέλειες ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

    - Δρομολογήσει την αποπληρωμή «ακριβών» Pillar 2 bonds (μη καλυμμένες ομολογίες που φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου) και να αποδεσμευτεί σταδιακά από τον ELA, γεγονός που θα εξασφαλίσει σημαντική ευελιξία και ενισχυμένη κερδοφορία για την ΕΤΕ (περίπου 100 εκατ. ευρώ άμεσο όφελος σε ετήσια βάση).

    - Αποπληρώσει σημαντικό ποσοστό των κρατικών ενισχύσεων που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της διοίκησης στο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο capital plan.

    - Βελτιώσει τους βασικούς χρηματοοικονομικούς της δείκτες.

    [05] Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες σχεδόν 650 μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο

    Σχεδόν 650 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν τα τελευταία 24ωρα στη Λέσβο από τις απέναντι τουρκικές ακτές παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και συνηθίζουν να επικρατούν στην περιοχή.

    Στο σύνολο τους μεταφέρθηκαν στο κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης στη Μόρια στη συνέχεια δε αφέθηκαν ελεύθεροι ανεβάζοντας σε 3.000 τον αριθμό όλων εκείνων που βρισκόταν στο νησί περιμένοντας να αναχωρήσουν για τα λιμάνια τυ Πειραιά και της καβάλας.

    Τελικά η άρση του απαγορευτικού για την ακτοπλοΐα επέτρεψε το πλοίο «Νήσος Μύκονος» να αναχωρήσει για την Καβάλα. Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων αναχώρησε το βράδυ της Κυριακής για τον Πειραιά με το «Νήσος Ρόδος».

    Ενώ από στιγμή σε στιγμή αναμένεται στη Μυτιλήνη να φτάσει το ναυλωμένο από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου «Νήσος Πάτμος» για να παραλάβει το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται αυτή στιγμή στη Λέσβο προκειμένου να τους μεταφέρει στον Πειραιά.

    [06] Σε επιφυλακή ο Έβρος εξαιτίας της υπερχείλισης του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ

    Σε επιφυλακή βρίσκεται η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και οι δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου του Έβρου, μετά τη ρηματική διακοίνωση για υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ, που έστειλαν σήμερα οι βουλγαρικές αρχές στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια.

    Η διακοίνωση ενημέρωνε για πληρότητα του φράγματος σε ποσοστό 100% και για αποδέσμευση εντός των επόμενων ωρών περισσότερων από 300 κυβικά μέτρα νερού το δευτερόλεπτο.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ήδη στους σταθμούς μέτρησης στο ύψος του φράγματος στον Άρδα καταγράφονται 625 κυβικά, ενώ την ίδια ώρα αυξημένη ποσότητα νερού, 730 κυβικά το δευτερόλεπτο, κατεβαίνει και από τον ποταμό Έβρο στον οποίο καταλήγει και ο Άρδας.

    Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την περιοχή της Βύσσας και των Καστανέων Ορεστιάδας καθώς στη θέση Κιρίσανε στην περιφέρεια της Αδριανούπολης συναντώνται οι ποταμοί Άρδας, Τούντζα και Έβρος, όπου καταγράφονται ήδη 1000 κυβικά το δευτερόλεπτο με το όριο ασφαλείας περίπου στα 1400. Το ανάχωμα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι από τα παλαιότερα, του ΄54 και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να σπάσει. Αυτή την ώρα το νερό στον ποταμό Άρδα έχει ξεπεράσει το όριο επιφυλακής που είναι τα 4,80 μέτρα καθώς έχει αγγίξει τα 5 μέτρα.

    [07] Κόντρα στην Ισπανία με «έπαθλο» την τετράδα

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ

    Τη νίκη που την έφερε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που γίνεται στο Βελιγράδι πήρε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών επικρατώντας σ? ένα σκληρό παιχνίδι της Ρουμανίας 15 ? 9. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στους «8» της διοργάνωσης την Ισπανία την Δευτέρα στις 8 παρά τέταρτο το βράδυ με έπαθλο μια θέση στα ημιτελικά.

    Η εθνική μας άρχισε πολύ καλά το παιχνίδι προηγούμενη 2 ? 0. Οι Ρουμάνοι μπορεί να απάντησαν ισοφαρίζοντας σε 2 ? 2, ωστόσο η ελληνική ομάδα έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο με δυο γκολ διαφορά, 5 ? 3. Στην δεύτερη περίοδο η Ρουμάνοι έπαιξαν από σκληρά έως αντιαθλητικά προσπαθώντας να μείνουν κοντά στο σκορ. Και το κατάφερναν έχοντας λύσεις στον παίκτη παραπάνω. Οι διεθνείς μας όμως άντεξαν στις προκλήσεις της ρουμανικής πλευράς και αύξησαν κι άλλο τη διαφορά φτάνοντας στα μισά του αγώνα στο 10 ? 6. Από εκείνο το σημείο και μετά η εθνική μας, σαφώς ανώτερη έκανε επίδειξη ποιότητας και έφτασε εύκολα στη νίκη με 6 γκολ διαφορά, 15 ? 9.

    Ενδεικτικό του πόσο σκληρά έως αντιαθλητικά έπαιξαν οι Ρουμάνοι είναι ότι Δερβίσης (πρησμένο μάτι), Δελακάς (σχίσιμο στο εσωτερικό του κάτω χείλους), Μουρίκης (κάκωση στον αυχένα) και Μυλωνάκης (σχίσιμο στο μάγουλο) έφυγαν με προβλήματα τραυματισμού με τον τελευταίο να διακομίζεται στο νοσοκομείο να κάνει ράμματα. Όλοι τους όμως θα δώσουν το παρόν στο μεγάλο ραντεβού με την Ισπανία.

    Πρώτος σκόρερ για την εθνική μας ήταν ο Γιάννης Φουντούλης που πέτυχε 6 γκολ, ενώ και ο Αλέξανδρος Γούνας σημείωσε άλλα τέσσερα.

    Οκτάλεπτα: 3 ? 5, 3 ? 5, 1 ? 4, 2 ? 1.

    Ελλάδα: Κώστας Φλέγκας (τερματοφύλακας), Μανώλης Μυλωνάκης 1, Γιώργος Δερβίσης, Κώστας Γενηδουνιάς 1, Γιάννης Φουντούλης 6, Κυριάκος Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης 2, Βαγγέλης Δελακάς, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος 1, Αλέξανδρος Γούνας 4, Άγγελος Βλαχόπουλος, Στέφανος Γαλανόπουλος (τερματοφύλακας)

    ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ (Ομοσπονδιακός Προπονητής)

    «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι το σημερινό. Καταρχήν ένα παιχνίδι για το ποιος θα μπει στην οκτάδα είναι πάντα επικίνδυνο με δυο ομάδες με διαφορά δυναμικότητας. Εμείς είμαστε πιο ποιοτικοί και καλύτεροι ομάδα, απ? αυτήν της Ρουμανίας, πάντα κρύβει δυσκολίες και είναι πονηρό, αλλά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι. Απλά δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για το πολύ σκληρό παιχνίδι των Ρουμάνων οι οποίοι το πλήρωσαν καθώς ήταν επιλογή τους και το πλήρωσαν και με σκορ και με πολλές αποβολές. Αυτός ήταν ο προσανατολισμός τους, εμείς είχαμε άλλο προσανατολισμό, αυτό που θέλαμε το κάναμε, πήραμε μια νίκη από νωρίς και προχωράμε στην επόμενη φάση. Η Ισπανία είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, ένας αντίπαλος που δεν μπορείς να πεις ότι ξέρεις τι θα γίνει. Είναι δύσκολο και γι? αυτούς και για εμάς αυτό το παιχνίδι και πολύ σημαντικό γιατί πλέον όποιος επικρατήσει θα περάσει στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης που είναι ένας μεγάλος στόχος και μεγάλος και δικός τους. Νομίζω ένα σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι οι Ισπανοί είναι εκτός διοργανώσεων τα τελευταία δυο χρόνια, η δίψα τους είναι μεγάλη και θέλουν να πετύχουν κάτι πολύ καλό, είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν. Έχουμε μια πάρα πολύ ομάδα, θέλουμε κι εμείς ακόμα να πετύχουμε κάτι πολύ μεγάλο, είμαστε κι εμείς διψασμένοι και νομίζω ότι αύριο θα γίνει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι.» Κι όσο για τους τραυματίες ο ομοσπονδιακός προπονητής ήταν ξεκάθαρος. «Έχει ένα σχίσιμο ο Μυλωνάκης, και κάποιοι άλλοι έχουν κάποια προβλήματα, αλλά είτε σχισίματα, είτε οτιδήποτε άλλο αύριο δεν θα λείψει κανείς, γιατί είναι πολύ μεγάλο παιχνίδι και όλοι θέλουν να παίξουν.»

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

    «Είμαστε αρκετά πάνω από τη Ρουμανία. Εκείνοι προτίμησαν να παίξουν ένα πολύ αντιαθλητικό παιχνίδι. Εμείς όμως ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή του παιχνιδιού, ξέραμε τι θέλαμε. Εντάξει σε κάποια σημεία είναι λογικό να εκνευριστούμε, αλλά δεν πειράζει κρατάμε τη νίκη, ήταν ένα παιχνίδι ειδικών περιστάσεων και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανταπεξήλθαμε. Τώρα μας περιμένει η Ισπανία, το παιχνίδι είναι αύριο (σ.σ. 18/1). Η Ισπανία έχει το πλεονέκτημα ότι είχε λίγο παραπάνω ξεκούραση, εμείς έχουμε και κάποια προβλήματα τραυματισμών που προήλθαν απ? αυτό το παιχνίδι. Είμαστε η τρίτη καλύτερη ομάδα στον κόσμο και θα πάμε το καλύτερο που μπορούμε για να περάσουμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.»

    ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΝΗΔΟΥΝΙΑΣ

    Σε ερώτηση στο τι έπαιξαν σήμερα, ο Κώστας Γενηδουνιάς ήταν αφοπλιστικός.«Όχι πόλο σίγουρα, αλλά γίνεται αυτό στον αθλητισμό, μόνο στο πόλο δυστυχώς, αλλά ανταπεξήλθαμε σε ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί ένα χιαστί ποτέ δεν είναι εύκολο, είτε είναι αυτό με τη Σερβία, τη Ρουμανία, τη Γεωργία, είναι πάντα δύσκολο, γιατί είναι νοκ άουτ, αλλά όπως δείξαμε σήμερα απαντάμε σ? όλες τις προκλήσεις και συνεχίζουμε. Τώρα παίζουμε με Ισπανία, θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι, δύσκολο, ακόμα δεν έχουμε μιλήσει γι? αυτό, κοιτάξαμε τη Ρουμανία, τώρα κοιτάμε την Ισπανία και συνεχίζουμε έτσι.»

    [08] Στο... μηδέν έμεινε ο Παναθηναϊκός

    Το μικρό σερί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα διέκοψε ο Πανιώνιος, που απέσπασε «λευκή» ισοπαλία (0-0) στο άδειο λόγω τιμωρίας «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League. Οι «πράσινοι», που προέρχονταν από 2 σερί νίκες (Καλλονή, Παναιτωλικός), είχαν την πρώτη απώλεια βαθμών μέσα στο 2016.

    Η ομάδα του Στραματσόνι είχε κλασικές ευκαιρίες στα δύο ημίχρονα και ο μόνος λόγος που δε σκόραρε ήταν ο 22χρονος γκολκίπερ του Πανιωνίου Σωκράτης Διούδης, ο οποίος έκανε τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις, η κορυφαία όλων στο 84΄, όταν εκτινάχθηκε στην εξ επαφής κεφαλιά του Κουτρουμπή και κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του.

    [09] Στα προημιτελικά η Εθνική, με 15-9 τη Ρουμανία

    Στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης, που διεξάγεται στο Βελιγράδι, προκρίθηκε η εθνική ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 15-9 της Ρουμανίας στην αναμέτρηση της Β΄ φάσης και τώρα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, διεκδικώντας μία θέση στην τετράδα της διοργάνωσης, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

    Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ρουμανία): 3-5, 3-5, 1-4, 2-1


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 January 2016 - 21:32:26 UTC