Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι Έλληνες πολίτες έχουν καταδικάσει τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του κ. Μητσοτάκη»
  • [02] «Ο Tσίπρας θέλει πραγματικά να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή»
  • [03] Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες σχεδόν 650 μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο
  • [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική
  • [05] Κύμα κακοκαιρίας στη δυτική και βόρεια Ελλάδα
  • [06] Εντολή Ομπάμα για άρση κυρώσεων που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
  • [07] Έως και 25% αυξήθηκαν οι κρίσεις πανικού τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα
  • [08] Σιωπηλό το ένα στα τρία εμφράγματα
  • [09] «Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό δεν λύνουν το πρόβλημα»
  • [10] Χιονοπτώσεις από τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου

  • [01] «Οι Έλληνες πολίτες έχουν καταδικάσει τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του κ. Μητσοτάκη»

    Οι πολίτες έχουν καταδικάσει την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του κ. Μητσοτάκη αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λίγα 24ωρα πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ. Με συνέντευξή της στην «Ημερησία», η κυβερνητική εκπρόσωπος δηλώνει ότι «ο νέος πρόεδρος της ΝΔ κουβαλάει ιδεολογικά βαρίδια. Από τη μια είναι η προσωπική προσήλωσή του στον νεοφιλελεύθερο δογματισμό και από την άλλη η ακροδεξιά ρητορική και πρακτική όσων τον στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές».

    «Για εμάς , αυτό υποδηλώνει δεξιότερη στροφή», προσθέτει η κυβερνητική εκπρόσωπος και σημειώνει: «Σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες πολίτες έχουν καταδικάσει -και μάλιστα δύο φορές- τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του κ. Μητσοτάκη και δεν πρόκειται να γοητευθούν από αυτό, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά τα δεινά που επέφερε στην Ελλάδα την περασμένη πενταετία. Για την ώρα αναμένουμε το εναλλακτικό σχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που υποσχέθηκε ότι θα διατυπώσει ο κ. Μητσοτάκης στην πρώτη του ομιλία στην ΚΟ της ΝΔ».

    [02] «Ο Tσίπρας θέλει πραγματικά να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή»

    «Είναι ένα πολύ σημαντικό σημάδι το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά εννοεί σοβαρά» ότι θέλει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς στη συνέντευξή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Αντώνη Πολυχρονάκη και προσθέτει «δεν συνομιλήσαμε απλώς, αλλά έγινε και κάτι. Είναι μια καλή βάση και για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της».

    Στο ερώτημα αν αποκόμισε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει πραγματικά να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, ο κ. Μπόργιανς απαντά καταφατικά: «ναι μπορεί κανείς ασφαλώς να έχει αυτήν την εντύπωση, αν δει τι έχει γίνει μέχρι τώρα για την επεξεργασία των δεδομένων, το γεγονός ότι έδρασε αμέσως, το ότι καταλήξαμε σε μια συμφωνία συνεργασίας, την οποία υπογράψαμε».

    Για τη συνεργασία του με τους κ.κ. Αλεξιάδη και Παπαγγελόπουλο λέει χαρακτηριστικά «συνεπέστερη δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να φανταστεί τη συνεργασία μας».

    Με τον ίδιο τον κ. Στουρνάρα, ο Γερμανός υπουργός διευκρινίζει ότι δεν είχε μιλήσει μαζί του πριν τρία χρόνια, την προσφορά συνεργασίας την είχε κάνει όμως στον Ελληνα πρέσβυ στη Γερμανία και τον Ελληνα πρόξενο, «αλλά μετά την ενημέρωση της Αθήνας δεν επανήλθαν» και «δεν υπήρξε καμιά θετική απάντηση».

    H λίστα την οποία παρέδωσε ο κ. Μπόργιανς στην Αθήνα πιστεύει ότι θα έχει καλύτερη τύχη από τη Λίστα Λαγκάρντ. «Εχω την εντύπωση μετά από όσα βλέπω ότι θα πετύχει».

    [03] Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες σχεδόν 650 μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο

    Σχεδόν 650 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν όλη μέρα χθες και μέχρι σήμερα στις 9 το πρωί στη Λέσβο από τις απέναντι τουρκικές ακτές παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και συνηθίζουν να επικρατούν στην περιοχή.

    Στο σύνολο τους μεταφέρθηκαν στο κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης στη Μόρια στη συνέχεια δε αφέθηκαν ελεύθεροι ανεβάζοντας σε 3.000 τον αριθμό όλων εκείνων που βρισκόταν στο νησί περιμένοντας να αναχωρήσουν για τα λιμάνια τυ Πειραιά και της καβάλας.

    Τελικά η άρση του απαγορευτικού για την ακτοπλοΐα επέτρεψε το πλοίο «Νήσος Μύκονος» να αναχωρήσει για την Καβάλα. Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων θα αναχωρήσει και στις 8 το βράδυ για τον Πειραιά με το «Νήσος Ρόδος».

    Ενώ από στιγμή σε στιγμή αναμένεται στη Μυτιλήνη να φτάσει το ναυλωμένο από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου «Νήσος Πάτμος» για να παραλάβει το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται αυτή στιγμή στη Λέσβο προκειμένου να τους μεταφέρει στον Πειραιά.

    [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα εξόρυξης χρυσού, πραγματοποιούν από το πρωί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ιερισσού Χαλκιδικής.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 11 το πρωί και συμμετέχουν περισσότερα από 500 άτομα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση.

    [05] Κύμα κακοκαιρίας στη δυτική και βόρεια Ελλάδα

    Σημαντικά προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού παρατηρούνται σε αρκετές περιοχές στο δυτικό και βόρειο τμήμα της χώρας.

    Στα Τρίκαλα, κατέρρευσε η γέφυρα της Διάβας στην περιοχή της Καλαμπάκας από τα ορμητικά νερά του Πηνειού ποταμού όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

    Στην ορεινή Αρκαδία χιόνισε το πρωί χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στις συγκοινωνίες.Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, ενώ όσοι πρόκειται να κινηθούν στο οδικό δίκτυο της κεντρικής και ορεινής Πελοποννήσου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί ενδέχεται να τις χρησιμοποιήσουν.

    Αντίθετη είναι η εικόναστην Ήπειρο.Δεκάδες χωριά στην Κόνιτσα ,το Ζαγόρι , τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο δέχονται σφοδρή χιονόπτωση και τα μηχανήματα αποχιονισμού δουλεύουν ασταμάτητα για να καθαρίσουν τους δρόμους.Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα τις δύο τελευταίες ημέρες πλημμύρισε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους κάμπους της Άρτας και των Φιλιατών. Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο λόγω πτώσεως βράχων, τα οποία αντιμετωπίζονται με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου.

    Αναφορικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες,μετά τα προβλήματα που προκάλεσαν σε πολλές περιοχές από χθες οι ισχυροί άνεμοι, σήμερα η κατάσταση δείχνει να ομαλοποιείται.Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο.

    Στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνα - Πέραμα τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με έγκριση του πλοιάρχου. Επίσης,άνοιξαν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα, Ρίο - Αντίριο και Κεραμωτή - Λιμένας Θάσου.

    Ανοιχτές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα - Λευκίμμη και Κυλλήνη - Ζάκυνθος. Κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η γραμμή Καβάλα - Πρίνου.

    Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρηση να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

    [06] Εντολή Ομπάμα για άρση κυρώσεων που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε σήμερα εκτελεστική εντολή με την οποία αίρονται οι κυρώσεις κατά του Ιράν που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμά του μετά την εκπλήρωση από την Τεχεράνη των απαιτήσεων μιας πυρηνικής συμφωνίας με τις παγκόσμιες δυνάμεις, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

    Ο Ομπάμα αποφάσισε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας από το Ιράν "αποτελεί μια θεμελιώδη αλλαγή των συνθηκών σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν", αναφέρεται στην εντολή, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

    Ο Ομπάμα ενημέρωσε τους ηγέτες του Κογκρέσου για την κίνηση αυτή.

    [07] Έως και 25% αυξήθηκαν οι κρίσεις πανικού τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα

    Σημαντική αύξηση των κρίσεων πανικού κατά 20-25% διαπιστώνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ο αν. καθ. Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πέτρος Σκαπινάκης, ο οποίος μίλησε στο Πρακτορείο FM, στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ της Τάνιας Μαντουβάλου.

    «Η κρίση πανικού είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Από μελέτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε μία φορά στη ζωή του, ακόμα και στο 5-6% του πληθυσμού», αναφέρει κ.Σκαπινάκης, εξηγώντας ότι «επειδή σχετίζεται πάρα πολύ με γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας και με το γενικότερο στρες που υπάρχει, οι κρίσεις πανικού είναι κάτι που περιμένουμε να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Ίσως να έχουμε μία αύξηση της τάξης του 20-25% των κρίσεων πανικού. Υπάρχει μία τάση , όσο αυξάνεται το γενικότερο στρεσογόνο περιβάλλον. Η πρώτη μελέτη την οποία κάναμε ξεκίνησε το 2010. Στη συνέχεια έχουμε διάφορα δεδομένα που έρχονται από άλλες μελέτες που έχουν γίνει και το 2012 και το 2013».

    [08] Σιωπηλό το ένα στα τρία εμφράγματα

    Ένα στα τρία εμφράγματα είναι σιωπηλό και συνήθως αυτός ο τύπος εμφράγματος προτιμάει τις γυναίκες, μετά την εμμηνόπαυση, τους διαβητικούς και τους ηλικιωμένους. Στις γυναίκες μάλιστα διαγιγνώσκεται πολύ αργότερα απ΄ ότι στους άνδρες, δηλώνει καρδιολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας Δημήτρης Ρίχτερ, στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ της Τάνιας Μαντουβάλου.

    «Σε μεγάλες καταγραφικές μελέτες έχουμε βρει ότι περίπου το ένα τρίτο έως το ένα τέταρτο των εμφραγμάτων που υπήρχαν, ο ασθενής δεν το είχε καταλάβει. Η λέξη σιωπηλό σημαίνει ότι δεν έχουμε στην πραγματικότητα κανένα σύμπτωμα, οπότε εκεί είναι ένα πολύ πιο δύσκολο κομμάτι, αναφέρει ο γνωστός καρδιολόγος και τονίζει ότι για τις γυναίκες έχει φανεί σε όλο τον κόσμο, πως όταν παθαίνουν ένα στεφανιαίο επεισόδιο, έχουν πιο άτυπα συμπτώματα.

    [09] «Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό δεν λύνουν το πρόβλημα»

    «Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, αντί να λύνουν το πρόβλημα, μάλλον το επιδεινώνουν», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναγνωρίζοντας ωστόσο, ότι είναι ένα ζήτημα που δεν δημιουργήθηκε τώρα και «οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος είναι τεράστιες».

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Οινοπαραγωγών Β. Ελλάδας, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει μια συνεχή προσπάθεια από όλες τις πολιτικές δυνάμεις για την επίλυση του ασφαλιστικού και αφού επανέλαβε ότι το Ποτάμι έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, τόνισε «βλέπουμε το ασφαλιστικό από εντελώς διαφορετικό δρόμο από ότι το έβλεπαν τα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χθες και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα».

    Μεταξύ άλλων, για το συγκεκριμένο θέμα ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε να γίνει ένας «εθνικός πραγματικός διάλογος, για να λύσουμε ένα πρόβλημα που ξεπερνάει αυτή τη στιγμή τη χώρα, ξεπερνάει αυτή τη γενιά και θα δεσμεύσει πιθανώς και τις επόμενες γενιές». Βασική αρχή για το Ποτάμι, όπως είπε χαρακτηριστικά είναι μία και αφορά στο ότι «δεν μπορεί οι άνθρωποι που παράγουν, που δημιουργούν να είναι εισπράκτορες και να δίνουν λεφτά σε ένα σύστημα που δεν έχει πάτο».

    [10] Χιονοπτώσεις από τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου

    Χιονίζει από την νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου και σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων. Δεκάδες χωριά στην Κόνιτσα, το Ζαγόρι, τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο από τα ξημερώματα δέχονται σφοδρή χιονόπτωση και τα μηχανήματα αποχιονισμού δουλεύουν ασταμάτητα για να καθαρίσουν τους δρόμους.

    Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους Δήμους της Ηπείρου εργάζονται πυρετωδώς για να αντιμετωπίσουν χωρίς προβλήματα τον χιονιά.

    Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα τις δύο τελευταίες ημέρες πλημμύρισε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους κάμπους της 'Αρτας και των Φιλιατών. Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο λόγω πτώσεως βράχων τα οποία αντιμετωπίζονται με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπέιρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 January 2016 - 13:32:27 UTC