Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση ΝΔ σε ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόλις υλοποιηθούν οι δύο προϋποθέσεις που έχει θέσει
  • [03] Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε πέντε εργαζόμενους ΜΚΟ που επιχειρούν στη Λέσβο
  • [04] Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα που λήστευε ηλικιωμένους
  • [05] Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Τζακάρτα
  • [06] Παρουσίαση προτεραιοτήτων της Ολλανδικής Προεδρίας στην Αθήνα
  • [07] Hotspots, Σένγκεν και Δουβλίνο στο τραπέζι μεταξύ Αβραμόπουλου και ευρωβουλευτών
  • [08] Τί πιστεύουν οι Ευρωπαίοι για τη μετανάστευση
  • [09] To 2016 χρονιά φορολογικής μεταρρύθμισης και διαφάνειας για τις εταιρίες, δήλωσε ο Μοσκοβισί στους ευρωβουλευτές
  • [10] Πέθανε ο ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν
  • [11] ΣΥΡΙΖΑ: Πλούσια σε μεγαλόστομες διακηρύξεις και φτωχή σε αξιοπιστία η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ
  • [12] Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Καλλονή στο Κύπελλο

  • [01] Απάντηση ΝΔ σε ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

    Ειρωνική απάντηση στα όσα είπε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ εξέδωσε το γραφείο τύπου του κόμματος.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, για μεγαλόστομες διακηρύξεις, φτώχεια αξιοπιστίας και υπευθυνότητας και καταστροφικές πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ! Που έσκισε τα μνημόνια, επανέφερε τη 13η σύνταξη, κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ, φώναζε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «go back κυρία Μέρκελ» και «στελεχώνει» το κράτος με «συγγενείς και φίλους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση η οποία και καταλήγει με ένα υστερόγραφο το οποίο αναφέρει πως «μόλις σήμερα αποκαλύφτηκε ότι ο κ. Τσίπρας διόρισε και την ξαδέλφη του στο Δημόσιο».

    [02] Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόλις υλοποιηθούν οι δύο προϋποθέσεις που έχει θέσει

    Tην πρόθεση του ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα τόσο σε συμβουλευτικό όσο και σε χρηματοδοτικό επίπεδο μόλις υλοποιηθούν οι δύο προϋποθέσεις (συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους και γενναίο μεταρρυθμιστικό πακέτο) που έχει θέσει, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση στο Νταβός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

    Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, επεσήμανε ότι η μεταρρύθμιση του συστήματος είναι επιβεβλημένη καθώς η δημόσια χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης αγγίζει το 10% του ΑΕΠ, γεγονός που, όπως είπε, θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.

    Ο κ. Ράις επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ έχει λάβει τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, οι οποίες, προς το παρόν, εξετάζονται. Όπως είπε «δεν έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους. Θα τις συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους στο πλαίσιο της αξιολόγησης».

    [03] Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε πέντε εργαζόμενους ΜΚΟ που επιχειρούν στη Λέσβο

    Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βοήθεια σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα, απήγγειλε σήμερα το απόγευμα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης σε βάρος πέντε εργαζόμενων σε δυο μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο. Οι δυο από αυτούς μουσουλμάνοι Αραβικής καταγωγής με υπηκοότητα Δανίας, και οι τρεις Ισπανοί. Εναντίον τριών από αυτούς απαγγέλθηκαν και κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια.

    Όπως είναι γνωστό από προηγούμενη είδηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι πέντε συνελήφθησαν σήμερα τα χαράματα επιβαίνοντες σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος το οποίο ανήκει σε μια από τις δυο οργανώσεις. Σύμφωνα με τη δικογραφία ευρισκόμενοι στην οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επιχειρούσαν ρυμουλκώντας βάρκες με μετανάστες, χωρίς αυτές ή οι επιβαίνοντες σε αυτές να κινδυνεύουν, ενώ ήταν παρόν σκάφος του Λιμενικού Σώματος, και χωρίς να ενημερώσουν τις αρχές για τη δράση τους.

    Και οι πέντε πήραν προθεσμία από τον Ανακριτή να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο και μέχρι τότε κρατούνται στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

    [04] Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα που λήστευε ηλικιωμένους

    Συνελήφθησαν δεκατρία άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμα συνεργοί τους. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ.

    Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έγινε μετά συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές των Άνω Λιοσίων, Αγίας Βαρβάρας, Νίκαιας, Κερατσινίου, Ηλιούπολης και Σπάτων, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Ο.Π.Κ.Ε., της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και των Τμημάτων Ασφαλείας 'Ανω Λιοσίων και Αγίας Βαρβάρας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι πέντε γυναίκες, ηλικίας 17 έως 43 ετών.

    Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή και ληστεία κατά συναυτουργία.

    [05] Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Τζακάρτα

    Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για μια επίθεση με όπλα και βόμβες στο κέντρο της Τζακάρτα νωρίτερα σήμερα κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, οι πέντε από τους οποίους ήταν οι δράστες.

    «Μια ομάδα στρατιωτών του χαλιφάτου της Ινδονησίας στόχευσε μια συγκέντρωση από τη συμμαχία των Σταυροφόρων που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στην Τζακάρτα με τοποθέτηση πολλών εκρηκτικών μηχανισμών που εξερράγησαν καθώς τέσσερις από τους στρατιώτες επιτέθηκαν με ελαφρά όπλα και ζώνες εκρηκτικών», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

    Η ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους αναφέρει πως σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι, όμως ο επίσημος απολογισμός της ινδονησιακής κυβέρνησης είναι επτά. Ένα πρακτορείο ειδήσεων που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος είχε μεταδώσει νωρίτερα πως η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

    [06] Παρουσίαση προτεραιοτήτων της Ολλανδικής Προεδρίας στην Αθήνα

    «Στα οικονομικά και στο μεταναστευτικό», τις δύο μεγάλες προκλήσεις του 2016, που αφορούν άμεσα την Ελλάδα, εστίασε ο πρέσβης της Ολλανδίας Κάσπαρ Βελντκαμπ, τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της ολλανδικής Προεδρίας στην ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2016.

    Η συνέντευξή Τύπου οργανώθηκε σήμερα στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, παρουσία του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνου Καρβούνη, πρέσβεων και με οικοδεσπότη τον επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδα Αντωνακόπουλο.

    Στο πλαίσιο των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με την ευρωζώνη, ο Ολλανδός πρέσβης αναφέρθηκε στο ΔΝΤ, λέγοντας ότι οι κύριοι παίκτες της ΕΕ θεωρούν τη συμμετοχή του απαραίτητη στο ελληνικό πρόγραμμα, όχι μόνον ως τεχνικό σύμβουλο αλλά και ως χρηματοδότη. Χωρίς να αναφέρει χρονοδιαγράμματα, είπε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσει η πρώτη αξιολόγηση, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα αρχίσει η συζήτηση για το χρέος. «Όσο συντομότερα τόσο το καλύτερο», είπε, προσθέτοντας ότι οι δανειστές πιστεύουν ότι πρέπει πρώτα να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα τον Ιούλιο. Αν και σημείωσε ότι παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, επαίνεσε την κυβέρνηση για την προώθηση του προγράμματος.

    Η ολλανδική Προεδρία θα είναι μια ρεαλιστική Προεδρία και θα βοηθήσει την Ελλάδα, μαζί με τους θεσμούς, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη θέλει η Ελλάδα να προχωρήσει προς την ανάπτυξη και να αφήσει πίσω της το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και τις άλλες παθογένειες.

    Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, το χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» και «επείγον» για την Προεδρία και την Ευρώπη. Ο χρόνος τελειώνει, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πρέπει ως τις αρχές της άνοιξης να ληφθούν μέτρα, για να τεθεί η ροή των προσφύγων και μεταναστών υπό έλεγχο.

    Θα εργαστούμε, είπε για: 1) Την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων -αναφερόμενος στη δέσμη μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 15ης Δεκεμβρίου, τα οποία τα κράτη-μέλη πρέπει να υιοθετήσουν. 2) Τη συνεργασία με την Τουρκία, προκειμένου να μειωθούν οι ροές. 3) Τα hot spots τα οποία δεν είναι επιχειρησιακά έτοιμα, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ιταλία 4) Έναν σταθερό μηχανισμό μετεγκατάστασης. 5) Να συνεχιστούν οι επιστροφές προς την Τουρκία ή απ? όπου αλλού προέρχονται αυτοί που δεν δικαιούνται άσυλο.

    «Συμφωνώ με τον αν. υπουργό Μετανάστευσης Γ. Μουζάλα», τόνισε, «ότι πολλοί δεν είναι πρόσφυγες, αλλά οικονομικοί μετανάστες, από το Μαρόκο, την Αλγερία και άλλες χώρες, που πιθανώς δεν δικαιούνται άσυλο και πρέπει να πεισθούν να επιστρέψουν. Χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα και κάθε χώρα να αναλάβει τις ευθύνες της».

    Ερωτηθείς για το ρόλο της Τουρκίας, απάντησε ότι ο αριθμός των προσφύγων προς την Ελλάδα πρέπει να μειωθεί με επαληθεύσιμο τρόπο, συμπληρώνοντας ότι δεν είδαμε ακόμη επαρκή αποτελέσματα. Η Τουρκία, πρόσθεσε ο Ολλανδός πρέσβης, πρέπει να λάβει γρήγορα μέτρα ώστε να δούμε πρόοδο τις επόμενες εβδομάδες. Στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν τα 3 δισ. ευρώ που έχουν αποφασιστεί από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού από την Τουρκία έχουν ήδη δοθεί, απάντησε ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι σχετικές συζητήσεις.

    «Δεν υπάρχει θέμα αποβολής της Ελλάδας από τη Σένγκεν, πρόθεσή μας είναι να αντιμετωπίσουμε την κρίση μαζί», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, προσθέτοντας ότι αν δεν δούμε μείωση των ροών έως την άνοιξη, δεν αποκλείεται τα κράτη-μέλη να αναλάβουν δικές τους πρωτοβουλίες ή μέτρα. Έκανε ειδική αναφορά στην ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, βόρεια της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα πολλές χιλιάδες μετανάστες.

    Σε σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε, αν η κοινή γνώμη της χώρας του είναι ενημερωμένη για το βάρος που υφίσταται η Ελλάδα στο προσφυγικό, απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα ως χώρα διέλευσης αντιμετωπίζει όλο το φάσμα των προβλημάτων. Είπε πάντως ότι ακούγονται διαφορετικές γνώμες στη δημόσια συζήτηση, δεδομένου ότι οι πρόσφυγες θέλουν να πάνε προς βορρά και επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς και την κοινωνική συνοχή στις χώρες αυτές.

    Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης είπε ότι «θα σταθούμε όσο πιο κοντά μπορούμε στην Ελλάδα», τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν έχει αναδειχθεί επικοινωνιακά το βάρος που ανέλαβε η Ελλάδα, υποδεχόμενη σε ένα χρόνο 900.000 ανθρώπους. Πρέπει να αναδειχθεί αυτό αλλά και η αλληλεγγύη που προσφέρει, καθώς εκτός από όλα τα άλλα, μιλάμε για ανθρώπους», πρόσθεσε.

    «Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ΕΕ», είπε αναφερόμενος στις εν λόγω προκλήσεις και έφερε το παράδειγμα της άρσης της ελεύθερης διακίνησης προσώπων από κάποιες χώρες, κίνηση που θέτει την αλληλεγγύη εν αμφιβόλω. Επί του ιδίου θέματος, συμπλήρωσε ότι η Επιτροπή εξετάζει τρόπους για την τροποποίηση της συμφωνίας του Δουβλίνου στις αρχές της άνοιξης».

    «Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι σε κίνδυνο. Η ολλανδική Προεδρία έχει πολύ σκληρή δουλειά μπροστά της και δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό», τόνισε, προτρέποντάς την να ψηφίσει τα νομοθετήματα που προωθεί η Επιτροπή, αλλά και εκφράζοντας ικανοποίηση για τις κοινές προτεραιότητες της Προεδρίας με την Επιτροπή. Θα προχωρήσουμε χέρι-χέρι με την Προεδρία για την προώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης», είπε.

    Ο κ. Καρβούνης χαρακτήρισε «θαρραλέα προσπάθεια», αυτή που αφορά το ασφαλιστικό, προσθέτοντας ότι «η Επιτροπή θα στηρίξει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων».

    Στην ερώτηση γιατί οι πρόσφυγες δεν καταφεύγουν στις πλούσιες αραβικές χώρες, απάντησε ότι σε πολλές απ? αυτές δεν υπάρχει η έννοια του πολιτικού πρόσφυγα, ενώ υπάρχουν ήδη 2,5 εκατ. πρόσφυγες στην Τουρκία, ένα εκατ. στον Λίβανο, 500.000-600.000 στην Ιορδανία, 200.000-300.000 στην Αίγυπτο και ένα εκατ. στην Ευρώπη.

    [07] Hotspots, Σένγκεν και Δουβλίνο στο τραπέζι μεταξύ Αβραμόπουλου και ευρωβουλευτών

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ΜετανάστευσηςΔημήτρης Αβραμόπουλοςκάνει έκκληση να αποφευχθεί η αρνητική αντιμετώπιση των μεταναστών και ταυτόχρονα προειδοποιεί πως μόνο όσοι χρήζουν πραγματικής προστασίας θα γίνονται δεκτοί.

    Κατά τη σημερινή του συνάντηση με την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ, ο κ.Αβραμόπουλος συζήτησετην εφαρμογή μέτρων για την διευθέτηση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, περιλαμβανομένης της μετεγκατάστασης και για την λειτουργία τωνhotspots. Οι ευρωβουλευτές έθεσαν επίσης το θέμα της προοπτικής της Σένγκεν καθώς και την ανάγκη αναθεώρησης του συστήματος του Δουβλίνου...

    ...Commissioner Avramopoulos condemned the recent terrorist attacks in Istanbul and referred to the recent proposals on firearms and counter-terrorism. He called on Parliament to look for compromises on these pieces of legislation. Regarding migration and refugee flows, the Commissioner admitted the relocation scheme was not working and asked member states to step up their efforts.

    Several MEPs asked the Commission to focus on promoting legal ways for migrant and refugees to enter Europe and criticised the lack of progress by Turkey in controlling migrant flows and combatting smugglers.

    [08] Τί πιστεύουν οι Ευρωπαίοι για τη μετανάστευση

    [09] To 2016 χρονιά φορολογικής μεταρρύθμισης και διαφάνειας για τις εταιρίες, δήλωσε ο Μοσκοβισί στους ευρωβουλευτές

    Το 2016 πρέπει να είναι η χρονιά της φορολογικής μεταρρύθμισης και διαφάνειας για τις εταιρίες, δήλωσε ο Επίτροπος για τη φορολογία Πιέρ Μοσκοβισί στα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Φορολογικών Κανονισμών και της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου,στην ακρόαση της Δευτέρας.

    «Εχουμε σοβαρό πρόβλημα με την φοροαποφυγή και την έλλειψη διαφάνειας. Πολλοί έχουν κάνει τα στραβά μάτια», είπε ο κ. Μοσκοβισί.

    Ευρωβουλευτές από τις περισσότερες πολιτικές ομάδες ενθάρρυναν τον Επίτροπο να επιδιώξει να πάει πιό πέρα από τις πρόσφατες συμφωνίες στον ΟΟΣΑ και την G20, για τη διάβρωση της φορολογικής βάσης και την φοροαποφυγή (BEPS)

    Ο κ. Μοσκοβισί υποσχέθηκε να παρουσιάσει ένα φιλόδοξο πακέτο κατά της φοροαποφυγής ως το τέλος του Ιανουαρίου. Αυτό το πακέτο, το οποίο όπως είπε θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της δουλειάς του τους προσεχείς μήνες, θα περιλαμβάνει νομικές και μη νομικές προτάσεις με εσωτερικές (ΕΕ) και εξωτερικές (τρίτες χώρες) διαστάσεις...

    ...Mr Moscovici also mentioned the tax transparency package and the action plan for corporate taxation initiatives, which are already under way. He nonetheless noted that the Council of Ministers may find it difficult to agree on ambitious measures, as unanimity is the rule for taxation and some member states are showing resistance.

    Consolidated Common Corporate Tax Base in two phases

    The Commission is in favour of a consolidated common corporate tax base (CCCTB), but is taking a two-phase approach starting with the common corporate tax base. Consolidation should follow in phase two, said Mr Moscovici, adding that ?We will start with the anti-BEPS directive at the end of January, as for that we have already agreement at the level of the G20 and OECD?.

    Country-by-country reporting

    Turning to Parliament?s recommendation that country-by-country reporting of profits made, taxes paid and subsidies received by multinationals should be made both mandatory and public, Mr Moscovici said the impact assessment for such a measure was under way and that he would come up with proposals, probably in the spring of 2016, together with his colleagues Jonathan Hill and V?ra Jourov?. He nonetheless warned that such a measure should not lead to negative competition effects for EU-based companies.

    State aid in BENELUX-countries

    Referring to decisions taken by competition Commissioner Margrethe Vestager on state aid in Luxembourg (Fiat), the Netherlands (Starbucks) and Belgium (?Excess profit? scheme), many MEPs urged that the tax that these countries must recover from companies should not go to the ?guilty? countries themselves, but elsewhere, as is in other competition cases.

    Minimum effective tax rate

    Many MEPs asked Mr Moscovici for his take on the feasibility of a minimum effective tax rate, but like Luxembourg Finance Minister Pierre Gramegna, he stressed that discussion on this in the Council was difficult.

    Substandard information exchange on tax rulings

    Earlier on Monday Economic and Monetary Affairs Committee MEPs told Mr Gramegna, in a meeting on the achievements of Luxembourg?s outgoing EU presidency, that EU member states? exchange of information on tax rulings was ?substandard?. They noted that the information provided is ?minimal? and of little help to Commissioner Vestager in investigating whether state aid rules have been breached.

    [10] Πέθανε ο ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν

    «Έφυγε» σε ηλικία 69 ετών ο Άλαν Ρίκμαν, εξέχων Βρετανός ηθοποιός του θεάτρου, γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως από τους ρόλους του στις ταινίες Χάρι Πότερ και στο «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» (Die Hard). Σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του ανέφερε πως πέθανε έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

    Ο Άλαν Ρίκμαν, με αγγλικές, ιρλανδικές και ουαλικές καταβολές, γεννήθηκε στο Άκτον του Δυτικού Λονδίνου. Δευτερότοκος γιος της οικογένειας Ρίκμαν (εκτός από έναν μεγαλύτερο αδελφό, είχε δυο μικρότερα αδέλφια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι), έχασε τον πατέρα του σε ηλικία μόλις 8 ετών.

    Αρχικά σπούδασε γραφιστική στο Κολέγιο Chelsea, όπου συνάντησε τη μετέπειτα σύζυγό του, Ρίμα Χόρτον, με την οποία έμειναν μαζί ως τον θάνατό του. Μετά από τρία χρόνια στο κολέγιο, έκανε μεταπτυχιακά στο Royal College of Art και στη συνέχεια άνοιξε μαζί με φίλους του την επιχείρηση σχεδιασμού γραφικών Graphiti, που λειτούργησε επιτυχώς τρία χρόνια. Η αγάπη του για το θέατρο, ωστόσο, τον οδήγησε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης, από την οποία πήρε υποτροφία σε σχετικά μεγάλη ηλικία, 26 ετών, ενώ παράλληλα ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ηθοποιός. Η καριέρα του, που κράτησε σχεδόν 40 χρόνια, σημαδεύτηκε από μεγάλες επιτυχίες τόσο στη μεγάλη οθόνη, στη θεατρική σκηνή και στην τηλεόραση, όσο και σε έργα που σκηνοθέτησε ο ίδιος.

    [11] ΣΥΡΙΖΑ: Πλούσια σε μεγαλόστομες διακηρύξεις και φτωχή σε αξιοπιστία η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ

    «Πλούσια από μεγαλόστομες διακηρύξεις, φτωχή από αξιοπιστία και υπευθυνότητα, ξεκάθαρη στο ποια συμφέροντα θέλει ο ίδιος να εκπροσωπήσει», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ.

    Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης, πιστός στην παράδοση των προκατόχων του, έδειξε να πάσχει από αμνησία για τα πεπραγμένα του κόμματος του και τις καταστροφικές πολιτικές που υλοποίησε ο ίδιος ως υπουργός, δεν κατέθεσε καμία μεταρρυθμιστική πρόταση και επιβεβαίωσε πλήρως τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα του.

    Τέλος, «τα σχόλια- δια στόματος του κ. Μητσοτάκη- για τη δήθεν οικογενειοκρατία και το κομματικό κράτος του? ΣΥΡΙΖΑ, μόνο ως (αποτυχημένο) αστείο μπορούν να εκληφθούν», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

    [12] Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Καλλονή στο Κύπελλο

    Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ νίκησε 3-0 την Καλλονή στην Τούμπα, στον αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, και ανέτρεψε την ήττα 2-1 από την πρώτη αναμέτρηση στη Μυτιλήνη, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους «8». Τα γκολ που χάρισαν τη νίκη και την πρόκριση στον «Δικέφαλο του βορρά» πέτυχαν οι Αθανασιάδης (58΄), Μακ (64΄) και Μπερμπάτοφ (81΄).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 January 2016 - 17:32:27 UTC