Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Θετικό το κλίμα με τους εταίρους»
  • [02] «Θα υπηρετήσω όποια θέση επιλέξει ο πρόεδρος» δήλωσε ο Άδ. Γεωργιάδης
  • [03] Η Ρωσική Ακαδημία τιμά τον Προκόπη Παυλόπουλο
  • [04] Π. Μοσκοβισί: Η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα
  • [05] «Απαραίτητη» κρίνει την επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα
  • [06] Δρομολογημένη η απόφαση του ΤΧΣ να ζητήσει την παραίτηση Θωμόπουλου από την Τράπεζα Πειραιώς
  • [07] «Οι απόψεις του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη δεν απηχούν τους προβληματισμούς της κυβέρνησης»
  • [08] Πολλαπλές εκρήξεις στην Τζακάρτα με τουλάχιστον επτά νεκρούς
  • [09] «Πρέπει συλλογικά να θεραπεύσουμε τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης»
  • [10] Αύξηση εσόδων από ΔΟΥ και τελωνεία κατά 12,22% το Δεκέμβριο
  • [11] Σύντομο αναμένεται να είναι το Eurogroup, με αναφορά σε ασφαλιστικό και ΔΝΤ
  • [12] Πολλαπλές εκρήξεις στην Τζακάρτα με τουλάχιστον επτά νεκρούς
  • [13] Νέο υβριδικό μοντέλο από την Kia

  • [01] «Θετικό το κλίμα με τους εταίρους»

    Στην εξέλιξη των συζητήσεων με τους εταίρους αναφέρθηκε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΕΡΤ ενημέρωση». «Κατ' αρχήν υπάρχει ένα θετικό κλίμα με τους εταίρους που διαπιστώνεται και από την άλλη πλευρά. Έχουμε μια συζήτηση η οποία έχει ωριμάσει, όσον αφορά και στο χρέος και η αξιολόγηση θα προχωρήσει στους ρυθμούς που έχουν προκαθοριστεί» τόνισε, για να προσθέσει ότι και οι εταίροι επιθυμούν να περάσουμε γρήγορα στην πρώτη αξιολόγηση.

    Κλείνοντας η αξιολόγηση, που υπολογίζεται για το Φεβρουάριο, θα αρχίσει η συζήτηση για το χρέος, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Κληθείσα να σχολιάσει όσα γράφονται για το ενδεχόμενο οι εταίροι να ζητήσουν από την Ελλάδα και νέα μέτρα, όχι μόνο ενόψει του ασφαλιστικού αλλά και ενόψει της έναρξης της συζήτησης για το ελληνικό χρέος, είπε ότι «σήμερα είμαστε σε άλλη μια κρίσιμη στιγμή που έχει να κάνει και με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων αλλά και με το ασφαλιστικό σύστημα για τα οποία είμαστε και πάλι σε μια διαπραγμάτευση που θα είναι σκληρή».

    Ερωτηθείσα για το ρόλο του ΔΝΤ, η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε ότι το ίδιο το ΔΝΤ θα κρίνει την άνοιξη την παραμονή του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς τώρα συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος. Στο σημείο αυτό έσπευσε όμως να υπογραμμίσει ότι «η ελληνική κυβέρνηση πάντα πίστευε πως η Ευρώπη θα έπρεπε μόνη να λύνει τα προβλήματά της» και ότι «η παρουσία του ΔΝΤ στην Ευρώπη δεν ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη».

    [02] «Θα υπηρετήσω όποια θέση επιλέξει ο πρόεδρος» δήλωσε ο Άδ. Γεωργιάδης

    Θα υπηρετήσω όποια θέση επιλέξει ο πρόεδρος» δήλωσε στο "MEGA" ο Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι θα αναλάβει αντιπρόεδρος.«Αυτό θα το μάθουμε όταν κι αν το ανακοινώσει ο πρόεδρος...Μέχρις ότου ανακοινώσει ο πρόεδρος τις αποφάσεις του εγώ δεν μπορώ να πω τίποτε γι΄αυτά» πρόσθεσε.

    Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε εξαιρετικές τις ανακοινώσεις για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, του γραμματέα της ΚΟ, του εκπροσώπου Τύπου κλπ, κάνοντας επίσης λόγο για «εξαιρετική αρχή για την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη».

    «Υπάρχουν νέοι άνθρωποι. Όλοι έχουν να επιδείξουν στον τομέα τους, επιτυχίες και έργο. Είναι πολυσυλλεκτικό το σχήμα, από όλες τις πλευρές της ΝΔ. Από την πρώτη μέρα η ενότητα γίνεται στην πράξη και η πολυσυλλεκτικότητα του Κυριάκου στέλνεται ως μήνυμα εντός της ΝΔ και εκτός» τόνισε.

    [03] Η Ρωσική Ακαδημία τιμά τον Προκόπη Παυλόπουλο

    Τη Μόσχα επισκέπτεται, σήμερα και αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ύστερα από πρόσκληση της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης,η οποία τον αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορα. Το Πρόεδρο υποδέχθηκε ο πρύτανης της Ακαδημίας, Βλαντίμιρ Μάου.

    Κατά την τελετή αναγόρευσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε, από το βήμα της Ρωσικής Ακαδημίας, με θέμα: "Ο Νόμος μεταξύ Φυσικής και Νομικής Επιστήμης".

    Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν. Αύριο, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

    Τον Προκόπη Παυλόπουλο συνοδεύει στη Ρωσία ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης.

    [04] Π. Μοσκοβισί: Η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα

    «Στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει πλέον η οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο επίτροπος ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε. Ε Πιέρ Μοσκοβισί στην σημερινή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «S?ddeutsche Ζeitung» και προσθέτει ότι «το καλοκαίρι μιλούσαμε ακόμα για Grexit, αλλά στο τέλος επικράτησε η λογική».

    Κατά τον κ. Μοσκοβισί, η ελληνική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συμπεριφέρεται «δραστήρια και εποικοδομητικά». Θα πρέπει, όμως, να προωθήσει δύσκολες μεταρρυθμίσεις και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, διότι τότε μόνον θα μπορέσει να συζητηθεί από τους πιστωτές της το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. Προσθέτει δε, ότι ελπίζει πολύ πως «θα βρούμε έναν έξυπνο τρόπος προσέγγισης του θέματος του χρέους», διότι, παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση, για να εξακολουθήσει να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα χορήγησης δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα»

    [05] «Απαραίτητη» κρίνει την επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα

    Ως «απαραίτητη» κρίνει την επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλη και του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου, σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Συγκεκριμένα ο κ. Ντράγκι σημειώνει πως «καθότι η πιστοληπτική διαβάθμιση του Ελληνικού Δημοσίου δεν πληροί προς το παρόν αυτό το κριτήριο, θα ήταν απαραίτητη η επαναφορά της παρέκκλισης όσον αφορά τις ελάχιστες απαιτήσεις πιστοληπτικής διαβάθμισης σε συνδυασμό με σθεναρή δέσμευση και συμμόρφωση προς ένα πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής».

    Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ επισημαίνει πως «για χώρες οι οποίες εφαρμόζουν τέτοια προγράμματα όπως η Ελλάδα, η χρονική στιγμή ενδεχόμενων αγορών εξαρτάται από πρόσθετους παράγοντες που συνδέονται με τις αξιολογήσεις του προγράμματος».

    [06] Δρομολογημένη η απόφαση του ΤΧΣ να ζητήσει την παραίτηση Θωμόπουλου από την Τράπεζα Πειραιώς

    Οι διεθνείς πιστωτές επιδιώκουν να επισπευσθεί η εκκαθάριση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα, γράφουν οι Financial Τimes και αναφέρονται σε δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έχει ζητήσει την παραίτηση του Άνθιμου Θωμόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς.

    Το ΤΧΣ ανακοίνωσε ότι δεν έχει ζητήσει την παραίτηση του κ.Α.Θωμόπουλου από την Τράπεζα Πειραιώς. Στη σχετική ανακοίνωση του ΤΧΣ επισημαίνεται ότι

    «στο πλαίσιο των διατάξεων του καταστατικού νόμου του Ταμείου και σύμφωνα με το Μνημόνιο (MoU), το ΤΧΣ έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες αξιολόγησης των Διοικητικών Συμβουλίων των συστημικών τραπεζών».

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον τραπεζικό τομέα, είναι ειλημμένη και δρομολογημένη απόφαση, εκ μέρους του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να ζητηθεί η παραίτηση του κ. Θωμόπουλου.

    Οι Financial Times γράφουν ότι δεν κατέστη εφικτή επικοινωνία με τον κ. Θωμόπουλο ώστε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Σημειώνουν ωστόσο δήλωση σημαντικού τραπεζίτη στην Αθήνα, που τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά που το ΤΧΣ δείχνει τα δόντια του. Ίσως δούμε και άλλες παρεμβάσεις για την αλλαγή των διευθυντικών στελεχών των μεγάλων τραπεζών».

    [07] «Οι απόψεις του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη δεν απηχούν τους προβληματισμούς της κυβέρνησης»

    «Προσωπικές» χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, τις απόψεις που διατύπωσε στα δύο άρθρα του στην «Αυγή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με αφορμή τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις θέσεις που εξέφρασε ο βουλευτής της συμπολίτευσης για την επιβολή διδάκτρων στη δημόσια εκπαίδευση.

    Μιλώντας σήμερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι απόψεις του βουλευτή «δεν απηχούν τους προβληματισμούς του υπουργείου και της κυβέρνησης» και σημείωσε ότι το γεγονός πως οι απόψεις αυτές διατυπώθηκαν στην «Αυγή», όχι μόνο δεν συνιστά επιβαρυντικό στοιχείο, αλλά δείχνει ότι το κυρίαρχο είναι η ελευθερία της γνώμης.

    Στη συνέχεια, ο κ. Φίλης διατύπωσε αιχμές κατά του Περισσού, υποστηρίζοντας ότι δεν αναπτύσσει ελεύθερα τον εσωκομματικό διάλογο σχετικά με τα θέματα της παιδείας και κατηγόρησε το ΚΚΕ για διάθεση επαναστατικής γυμναστικής, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις στελεχών του κόμματος που οδήγησαν στη ματαίωση της πρώτης δημόσιας ημερίδας για την παιδεία, στο Ίδρυμα Παστέρ.

    [08] Πολλαπλές εκρήξεις στην Τζακάρτα με τουλάχιστον επτά νεκρούς

    Ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση με όπλα και βόμβες στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ινδονησίας.Δύο πολίτες, εκ των οποίων ένας Ολλανδός, και πέντε δράστες νεκροί είναι ο απολογισμός της σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων στο κέντρο της Τζακάρτα, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ασφαλείας Λουχούτ Παντζάιταν.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολλανδός πολίτης εργαζόταν για τα Ηνωμένα Έθνη.

    Οι πολλαπλές επιθέσεις σημειώθηκαν έπειτα από την απειλή τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ότι θέτουν τη χώρα στο «στόχαστρό» τους.

    Έξι βόμβες εξερράγησαν σε διάφορα σημεία της Τζακάρτας.

    Η αστυνομία ανέφερε ότι υπάρχουν υποψίες πως βομβιστής αυτοκτονίας ευθύνεται τουλάχιστον για μία από τις εκρήξεις και ότι έως 14 ένοπλοι αντάρτες μετείχαν στην επίθεση.

    Μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε μπροστά από το εμπορικό κέντρο The Mall Sarinah, σε πολυσύχναστη λεωφόρο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα αστυνομικό τμήμα έξω από το εμπορικό κέντρο ανατινάχθηκε.

    Κτίριο του ΟΗΕ που βρίσκεται κοντά στο σημείο έχει σφραγιστεί και δεν επιτρέπεται σε κανέναν μπει ή να βγει από αυτό. Αλλά πολυώροφα κτίρια στην περιοχή εκκενώθηκαν.

    Η κεντρική τράπεζα της Ινδονησίας βρίσκεται στην ίδια περιοχή και εκπρόσωπός της δήλωσε ότι μια συνεδρίαση για την πολιτική της τράπεζας ήταν σε εξέλιξη για μια απόφαση για τα επιτόκια που επρόκειτο να ανακοινωθεί σήμερα.

    Έκρηξη ακούστηκε και στο δυτικό προάστιο Παλμεράχ.

    Η Ινδονησία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο.

    Η χώρα βίωσε κύμα επιθέσεων ανταρτών τη δεκαετία του 2000. Η πιο πολύνεκρη ήταν βομβιστική επίθεση σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μπαλί με 202 νεκρούς, οι περισσότεροι μεταξύ αυτών ήταν τουρίστες.

    Η αστυνομία έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό την καταπολέμηση εγχώριων πυρήνων ισλαμιστών, αλλά αξιωματικοί εξέφρασαν πρόσφατα ανησυχίες για αναζωπύρωση της βίας, η οποία ενισχύεται από οργανώσεις όπως το ΙΚ και Ινδονήσιους που επιστρέφουν στη χώρα έπειτα από μάχες στις οποίες έχουν πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

    Οι τελευταίες μεγάλες επιθέσεις τζιχαντιστών στη Τζακάρτα ήταν τον Ιούλιο του 2009, με βόμβες στα ξενοδοχεία JW Marriott και Ritz Carlton.

    [09] «Πρέπει συλλογικά να θεραπεύσουμε τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης»

    «Θα έλεγα ότι είναι τιμή και χαρά, αλλά και ευτυχής συγκυρία, καθώς αυτή η εκδήλωση συμπίπτει με την έναρξη μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, με στόχο να υλοποιήσει μια εξαγγελία, την οποία οι πολίτες αλλά και οι λειτουργοί της Δημόσιας Διοίκησης έχουν ακούσει πολλές φορές να εξαγγέλεται, αλλά δυστυχώς να μην υλοποιείται: Μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στη δομή, τη διάρθρωση και την αξιοκρατική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και την ανάδειξη των στελεχών της» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη δημόσια διοίκηση "μεγάλο ασθενή" του τόπου, τονίζοντας ότι «πρέπει συλλογικά να βρούμε τον τρόπο που θα τον θεραπεύσουμε και θα άρουμε τις παθογένειες. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει έχουμε στόχο, σχέδιο και όραμα».

    Αναφέρθηκε στη μεγάλη συζήτηση περί «αποπολιτικοποίησης» της Δημόσιας Διοίκησης, επισημαίνοντας πως «είναι μια λάθος λέξη. Αυτό που πράγματι χρειάζεται είναι η αποκομματικοποίηση, είναι το να σταματήσει ένα καθεστώς εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων, ημετέρων και διαπλοκής».

    Αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Για την κακή κατάσταση του δημόσιου τομέα,επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ άφησε σαφείς αιχμές και για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπήρξε ο πιο πιστός συνεχιστής των παραδόσεωντου κομματικού κράτους. Ο κ. Μητσοτάκης, είπε ο κ. Τσίπρας, καθαίρεσε το σύνολο των προϊσταμένων της δημόσιας διοίκησης για να διορίσει με διαδικασίες μη διαφανείς, μη αντικειμενικές, αυτούς που ο ίδιος επέλεξε και πρόσθεσε ότι ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και όχι από λόγια του.

    [10] Αύξηση εσόδων από ΔΟΥ και τελωνεία κατά 12,22% το Δεκέμβριο

    Αύξηση κατά 0,08% σημείωσαν τα καθαρά έσοδα του δημοσίου από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία το 2015, σε σχέση με το 2014, ενώ το Δεκέμβριο η αύξηση ανήλθε σε 12,22% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το 2015 το σύνολο των καθαρών εσόδων από τι ΔΟΥ και τα τελωνεία ανήλθε σε 46,414 δισ. ευρώ έναντι 46,375 δισ. ευρώ το 2014 ( αύξηση 0,08%). Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και το ενδεκάμηνο το σύνολο των καθαρών εσόδων ΔΟΥ και τελωνείων παρουσίαζε μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 κατά 1,34% ή κατά 556,2 εκατ. ευρώ, διαφορά που υπερκαλύφθηκε το Δεκέμβριο.

    Το σύνολο των εσόδων αυτών το 2015 υστέρησε κατά 4,54% από τον στόχο του προϋπολογισμού ( 48,619 εκατ. ευρώ). Το ίδιο διάστημα οι επιστροφές φόρων ήταν μειωμένες κατά 660,085 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Το Δεκέμβριο τα έσοδα ανήλθαν σε 5,468 δισ. ευρώ έναντι 4,873 δισ. ευρώ πέρυσι ( αύξηση 12,22% ή 595,315 εκατ. ευρώ). Ειδικότερα, τα έσοδα των ΔΟΥ, τον μήνα αυτόν αυξήθηκαν 7,2% και των τελωνείων κατά 3,70%. Σημειώνεται ότι σε ταμειακή βάση το 2015 το σύνολο των εσόδων του δημοσίου (και όχι μόνο αυτά που εισπράχθηκαν από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία) με βάση τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους υπερέβησαν το στόχο του προϋπολογισμού κατά 1,9 δισ. ευρώ.

    [11] Σύντομο αναμένεται να είναι το Eurogroup, με αναφορά σε ασφαλιστικό και ΔΝΤ

    Σύντομη αναμένεται να είναι η συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στο σημερινό Eurogroup, κατά το οποίο δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση. Σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με ομολόγους τους σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στη σημερινή συνεδρίαση θα γίνει μία πρώτη κουβέντα πάνω στην ελληνική πρόταση για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, την οποία χθες, ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος χαρακτήρισε «φιλόδοξη».

    Όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εκφέρει κανείς ολοκληρωμένη άποψη, ωστόσο, στον βαθμό που προβλέπει τη συγχώνευση των ταμείων, αποτελεί «μεγάλο βήμα μπροστά».

    Επιπλέον,οι 19 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αναφερθούν σύντομα στην πρώτη αξιολόγηση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με την έλευση των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα τεθούν τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα, όπως είναι η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, η οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στόχων για το 2016, αλλά και η μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και κάποιες εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα

    [12] Πολλαπλές εκρήξεις στην Τζακάρτα με τουλάχιστον επτά νεκρούς

    Ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση με όπλα και βόμβες στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ινδονησίας.Δύο πολίτες, εκ των οποίων ένας Ολλανδός, και πέντε δράστες νεκροί είναι ο απολογισμός της σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων στο κέντρο της Τζακάρτα, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ασφαλείας Λουχούτ Παντζάιταν.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολλανδός πολίτης εργαζόταν για τα Ηνωμένα Έθνη.

    Οι πολλαπλές επιθέσεις σημειώθηκαν έπειτα από την απειλή τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ότι θέτουν τη χώρα στο «στόχαστρό» τους.

    Έξι βόμβες εξερράγησαν σε διάφορα σημεία της Τζακάρτας.

    Η αστυνομία ανέφερε ότι υπάρχουν υποψίες πως βομβιστής αυτοκτονίας ευθύνεται τουλάχιστον για μία από τις εκρήξεις και ότι έως 14 ένοπλοι αντάρτες μετείχαν στην επίθεση.

    Μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε μπροστά από το εμπορικό κέντρο The Mall Sarinah, σε πολυσύχναστη λεωφόρο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα αστυνομικό τμήμα έξω από το εμπορικό κέντρο ανατινάχθηκε.

    Κτίριο του ΟΗΕ που βρίσκεται κοντά στο σημείο έχει σφραγιστεί και δεν επιτρέπεται σε κανέναν μπει ή να βγει από αυτό. Αλλά πολυώροφα κτίρια στην περιοχή εκκενώθηκαν.

    Η κεντρική τράπεζα της Ινδονησίας βρίσκεται στην ίδια περιοχή και εκπρόσωπός της δήλωσε ότι μια συνεδρίαση για την πολιτική της τράπεζας ήταν σε εξέλιξη για μια απόφαση για τα επιτόκια που επρόκειτο να ανακοινωθεί σήμερα.

    Έκρηξη ακούστηκε και στο δυτικό προάστιο Παλμεράχ.

    Η Ινδονησία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο.

    Η χώρα βίωσε κύμα επιθέσεων ανταρτών τη δεκαετία του 2000. Η πιο πολύνεκρη ήταν βομβιστική επίθεση σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μπαλί με 202 νεκρούς, οι περισσότεροι μεταξύ αυτών ήταν τουρίστες.

    Η αστυνομία έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό την καταπολέμηση εγχώριων πυρήνων ισλαμιστών, αλλά αξιωματικοί εξέφρασαν πρόσφατα ανησυχίες για αναζωπύρωση της βίας, η οποία ενισχύεται από οργανώσεις όπως το ΙΚ και Ινδονήσιους που επιστρέφουν στη χώρα έπειτα από μάχες στις οποίες έχουν πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

    Οι τελευταίες μεγάλες επιθέσεις τζιχαντιστών στη Τζακάρτα ήταν τον Ιούλιο του 2009, με βόμβες στα ξενοδοχεία JW Marriott και Ritz Carlton.

    [13] Νέο υβριδικό μοντέλο από την Kia

    Το 2016, θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των υβριδικών αυτοκινήτων που θα κατασκευάσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Η υβριδική τεχνολογία είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα και να περιοριστεί η εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα.

    Η Kia έχει εκπονήσει μια νέα μελέτη για την κατασκευή ενός καινούργιου υβριδικού αυτοκίνητου. Πρόκειται για τη νέα γενιά του Niro, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των SUV. Το Niro αναπτύχθηκε στα κέντρα σχεδίασης της Kia στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και στη Namyang της Κορέας. Συνδυάζει τη πρακτικότητα και την αισθητική ενός compact SUV, με ένα κομψό και αεροδυναμικό αμάξωμα με διακριτικά ανάγλυφες επιφάνειες. Το όχημα διαθέτει κομψές αναλογίες, ενώ η αθλητική του εμφάνιση τονίζεται ιδιαίτερα στο πίσω μέρος από τα ψηλά τοποθετημένα πίσω φώτα LED.

    To Niro έχει σχεδιαστεί ως ένα αποκλειστικά υβριδικό μοντέλο και είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα. Ανακοινώθηκε ότι το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με υβριδικό σύστημα τελευταίας γενιάς, το οποίο περιλαμβάνει ένα κινητήρα βενζίνης μικρού κυβισμού κι έναν ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα. Αναμένεται να επιτύχει χαμηλά επίπεδα ρύπων, κάτω από 90 γραμ. CO2/χλμ.

    Το νέο Kia Niro HUV θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 January 2016 - 11:32:36 UTC