Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΛΑΕ ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το «αντιασφαλιστικό της τερατούργημα» και καλεί σε αγωνιστική πανστρατιά
  • [02] "Για τρία χρόνια δεν αμφισβητείται η σταθερότητα της κυβέρνησης" εκτιμά ο Γ. Σταθάκης
  • [03] Πρόστιμα 1,7 εκατ. ευρώ στην Ελληνικός Χρυσός από το ΥΠΕΝ
  • [04] Γ. Κατρούγκαλος: Κανείς δεν πρόκειται να έχει περικοπή σύνταξης
  • [05] Δένουν τα πλοία για 48ωρες στις 20 και 21 Ιανουαρίου οι ναυτικοί
  • [06] Βρέθηκε πτώμα 65χρονου άνδρα σε καταψύκτη, σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα
  • [07] «Πιθανότερο να βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση»
  • [08] "Πολλοί ακόμα Σύροι θα πεθάνουν" εάν δεν αρθούν οι πολιορκίες, προειδοποιεί στέλεχος των Ηνωμένων Εθνών
  • [09] Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την «αποτρόπαιη» επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
  • [10] Σαράντα επιπλέον κλίνες ΜΕΘ άμεσα διαθέσιμες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
  • [11] Προσλήψεις και χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, στο επίκεντρο σύσκεψης των διοικητών των νοσοκομείων με την πολιτική ηγεσία του
  • [12] Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [13] «Η συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το «Sputnik», θα συμβάλει στην αμφίδρομη ενημέρωση και στην καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο λαών»
  • [14] Πρώτη νίκη για ΠΑΟΚ, συνετρίβη στο Μιλάνο ο Άρης

  • [01] Η ΛΑΕ ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το «αντιασφαλιστικό της τερατούργημα» και καλεί σε αγωνιστική πανστρατιά

    «Ύστερα από 6 χρόνια συνεχών περικοπών στο εισόδημα και τα κοινωνικά δικαιώματα, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να κατεδαφίσει ότι έχει απομείνει σε ένα ακρωτηριασμένο σύστημα κοινωνικής προστασίας και ασφάλειας, θέτοντας σε εφαρμογή ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές» εκτιμά η Λαϊκή Ενότητα, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ που συνεδρίασε «για τις τρέχουσες εξελίξεις και πιο ειδικά για το θέμα του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης».

    Στην απόφαση του ΠΣ σημειώνεται ότι η κυβέρνηση μέσα από το τρίτο μνημόνιο και το συγκεκριμένο σχέδιο μειώνει συντάξεις (κύριες και επικουρικές), αυξάνει εισφορές, αυξάνει τα όρια ηλικίας. «Το κυβερνητικό νομοσχέδιο πλήττει βάναυσα όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού σε διαφορετικούς χρόνους, με διαφορετικό τρόπο, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο αρνητικό: Προκρίνει την ισοπέδωση προς τα κάτω, εισάγει ένα σύστημα τριών πυλώνων, τη λογική της ιδιωτικής ασφάλισης και της εξατομίκευσης, προωθεί και ενισχύει την μαύρη εργασία. Επίσης μειώνει τη συμμετοχή του κράτους στις κοινωνικές δαπάνες, αρπάζει όσα αποθεματικά επί μέρους ταμείων έχουν απομείνει, δημιουργεί ένα γραφειοκρατικό υπερ-ταμείο που θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων», τονίζει η ΛΑΕ.

    Αναφέρει ότι με την πολιτική της η κυβέρνηση νομιμοποιεί όλες τις περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο και την καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, επισημαίνοντας ότι «μόνο από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χάθηκαν 2 δισ. από τα εναπομείναντα αποθεματικά των ταμείων, ποσό που είναι περίπου ίδιο με το ύψος των περικοπών που επιβάλλει στους ασφαλισμένους για το 2016», ενώ κάνει λόγο για «ταξική μεροληψία της κυβέρνησης» υπέρ της μεγαλοεργοδοσίας και των δανειστών, και τονίζει ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει.

    «Ένας και μοναδικός πρέπει να είναι ο στόχος: Να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αν η κυβέρνηση επιμείνει, τότε να ανατραπεί αυτό το νομοθετικό έκτρωμα από τους λαϊκούς αγώνες» αναφέρει η ΛΑΕ και καλεί σε πανστρατιά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους νέους επιστήμονες και εργαζόμενους «να συγκροτήσουν ένα τεράστιο αγωνιστικό μέτωπο που θα ακυρώσει την μνημονιακή επέλαση. Να αξιοποιήσουν τον συντονισμό συνδικάτων, φορέων, κινημάτων, επιτροπών αγώνα. Να ξεσπάσει ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός με κεντρικά γεγονότα που θα χτίζονται στη βάση, στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς με πλατιά και αγωνιστική συσπείρωση».

    [02] "Για τρία χρόνια δεν αμφισβητείται η σταθερότητα της κυβέρνησης" εκτιμά ο Γ. Σταθάκης

    Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή και θα ολοκληρώσει την τετραετία, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης στην ομιλία του στο πρωτοχρονιάτικο δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός «δεν χάνουμε εκλογές με τίποτα, μπορούμε να πάμε και σε δύο και σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά για τρία χρόνια δεν αμφισβητείται η σταθερότητα της κυβέρνησης».

    Ο κ. Σταθάκης υπενθύμισε ακόμη ότι η οικονομία δείχνει δυναμισμό, στη μεταποίηση, στις εξαγωγές και στον τουρισμό και σημείωσε ότι η ύφεση το 2015, αναμένεται να κλείσει στο 0,7% ή 0,6%, άρα το 2016 θα είναι μία χρονιά με θετικό πρόσημο.

    Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες για την πορεία προς τη ανάπτυξη. Υπογράμμισε ότι η οικονομία βρέθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2015 σε ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον, με ένα πρόγραμμα που αναδιάρθρωσε το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. «Επέτρεψε μια συμφωνία με χαμηλά πλεονάσματα και ένα πλαίσιο με σημεία-σταθμούς που θα διασφαλίσουν τη επιστροφή την ανάπτυξη» ανέφερε.

    Το πρώτο σημείο, είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης που προχωράει επιτυχώς. Η ένταξη των τραπεζών στο ευρωπαϊκό σύστημα ήταν επίσης μία επιτυχής διαδικασία και το τρίτο κομβικό σημείο είναι οι αποκρατικοποιήσεις και το ταμείο που θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Στόχος είναι να προχωρήσουν οι εννέα αποκρατικοποιήσεις για τις οποίες υπάρχει ήδη σε εξέλιξη διαδικασία και η μεταφορά 23 επιχειρήσεων που θα μεταφερθούν στο νέο ταμείο, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και στόχο «να χτίσουμε την αξία της κρατικής περιουσίας».

    Το τελευταίο κομβικό σημείο, κατά τον κ. Σταθάκη, είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη όσο το δυνατόν νωρίτερα: «Ελπίζουμε να συμβεί αυτό το 2016 - και γύρω από αυτό υπάρχουν μέτρα, όπως η ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων φιλικών προς τις επιχειρήσεις, νέοι χρηματοδοτικοί πόροι κλπ.».

    «Για την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2007-2013 πετύχαμε πρωτιά σε όλη την Ευρώπη για το 2015», υπενθύμισε ο υπουργός και σημείωσε ότι αυτό δημιουργεί αισιοδοξία για την απορροφητικότητα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Υπενθύμισε ακόμη, ότι η οικονομία δείχνει δυναμισμό και στη μεταποίηση και στις εξαγωγές και στον τουρισμό, ενώ η ύφεση το 2015 αναμένεται να κλείσει στο 0,7% ή 0,6% άρα το 2016 θα είναι μία χρονιά με θετικό πρόσημο.

    Για το νέο αναπτυξιακό νόμο, ο κ. Σταθάκης είπε ότι είναι πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους, με καινοτομίες στα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και στους κλάδους που στηρίζει, ενώ για τις παραγωγικές ξένες επενδύσεις, είπε ότι θα προσφέρεται σταθερό περιβάλλον για επτά χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και ενός σταθερού φορολογικού συστήματος.

    Η απλοποίηση της γραφειοκρατίας συνιστά ακόμα ένα στοιχείο αλλαγής ενώ το νέο σύστημα ηλεκτρονικών συμβάσεων αποτελεί τομή που ολοκληρώνεται με ειδική μέριμνα για να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα, συνεχίζεται και προσπάθεια για ένα φιλικότερο περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, ενώ χονδρεμπόριο, κατασκευές, μέσα ενημέρωσης, τομείς μεταποίησης είναι οι κλάδοι των οποίων το πλαίσιο θα αναμορφωθεί σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, και παράλληλα θα γίνει επαναξιολόγηση των όσων μέτρων έχουν εφαρμοστεί στην οικονομία με τη συνεργασία του ΟΟΣΑ.

    Η ίδρυση αναπτυξιακού ταμείου με την αναβάθμιση του ΕΤΕΑΝ αποτελεί αποφασιστικό βήμα για την καλύτερη τόνωση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Τελευταίος σταθμός είναι οι εξαγωγές. Εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα της οικονομίας μας - και αυτό το φάσμα των δραστηριοτήτων μας θα αποτελέσει το τεστ για το μετασχηματισμό της οικονομίας μας».

    [03] Πρόστιμα 1,7 εκατ. ευρώ στην Ελληνικός Χρυσός από το ΥΠΕΝ

    Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.734.300 ευρώ για 21 παραβάσεις της νομοθεσίας, επέβαλαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», με αποφάσεις με τις οποίες έκαναν δεκτές τις σχετικές εισηγήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος.

    Τα πρόστιμα επιβάλλονται μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Σκουρλέτη με τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία ανακοίνωσε την αναστολή των επενδύσεων στο έργο των Σκουριών.

    Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο επισημαίνει ότι οι παραβάσεις ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκαν την περίοδο από το 2012 έως και τα μέσα του 2014, αλλά «τα αποτελέσματα ελέγχων που για χρόνια έμεναν "ξεχασμένα" σε συρτάρια με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών και των κυβερνήσεων, οι οποίες είχαν την αρμοδιότητα, αλλά, όπως φαίνεται, όχι και τη βούληση, να επιβάλουν τη νομιμότητα, να προστατέψουν το περιβάλλον, να ελέγξουν τις συγκεκριμένες δραστηριότητες και να προφυλάξουν τους κατοίκους της περιοχής και τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτές, όπως, επίσης και το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον».

    «Η νέα κυβέρνηση», τονίζει το υπουργείο, «χρειάστηκε να λάβει ειδικότερα μέτρα, ενώ δεν θα έπρεπε, για το αυτονόητο, ώστε να διαπιστωθούν οι συγκεκριμένες παραβάσεις και να επιβληθούν τα πρόστιμα που αυτές συνεπάγονται. Γιατί είχε και την ευθύνη, αλλά και τη βούληση να το πράξει, παρότι έγινε αποδέκτης επικρίσεων για την προσπάθειά της να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον από υποστηρικτές της άποψης ότι σε αυτή τη χώρα η νομιμότητα έρχεται σε κάθε περίπτωση σε αντίθεση με την ανάπτυξη και, ως εκ τούτου, η ανομία είναι αυτή που προσελκύει τις επενδύσεις».

    Οι παραβάσεις αφορούν στο Υποέργο Μαύρων Πετρών και εγκαταστάσεων Μαντέμ Λάκκου των Μεταλλείων Κασσάνδρας στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής και στο Υποέργο Ολυμπιάδας Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

    [04] Γ. Κατρούγκαλος: Κανείς δεν πρόκειται να έχει περικοπή σύνταξης

    Αναδιανομή πλούτου, εγγυημένες συντάξειςκαι πάταξη της φοροδιαφυγής είναι οι βασικοί άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» τον Κώστα Μπλιάτκα, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις και τόνισε ότι η βασική φιλοσοφία της κυβερνητικής πρότασης είναι να παρέμβει και να δημιουργήσει κοινωνική δικαιοσύνη, μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

    «Δεν μπορεί μόνο οι μισθωτοί να σηκώνουν το βάρος του ασφαλιστικού» είπε και χαρακτήρισε το ασφαλιστικό "άλυτο πρόβλημα", αν δεν υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας.

    «Προσπαθούμε να κάνουμε ταυτόχρονα δύο πράγματαΒ· να εξυπηρετήσουμε τον άνεργο και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ανάπτυξης της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά και επέκρινε όσους υποστηρίζουν ότι θα περικοπούν οι συντάξεις.

    »Κανείς δεν πρόκειται να έχει περικοπή σύνταξης. Το έχει διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους και ο πρωθυπουργός» ο κ. Κατρούγκαλος.

    [05] Δένουν τα πλοία για 48ωρες στις 20 και 21 Ιανουαρίου οι ναυτικοί

    Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την Τετάρτη και Πέμπτη 20 και 21 Ιανουαρίου, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τη νέα ρύθμιση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

    Η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε επίσης για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, την πραγματοποίηση και νέας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, με προοπτική κλιμάκωσης. Η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση αυτή θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΝΟ.

    [06] Βρέθηκε πτώμα 65χρονου άνδρα σε καταψύκτη, σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα

    Σε 65χρονο Έλληνα ανήκει το πτώμα που βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι μέσα σε καταψύκτη-μπαούλο, σε διαμέρισμα στην οδό Ευαγγελιστρίας στην Καλλιθέα. Σημειώνεται, ότι ο αδερφός του 65χρονου είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην αστυνομία πριν από περίπου έναν χρόνο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο διαμέρισμα του 65χρονου διέμενε μια μεσήλικη οικιακή βοηθός από την Βουλγαρία, και η οποία έχει επιστρέψει στη χώρα της μαζί με το παιδί της.

    Το πτώμα του άνδρα είδε δικαστικός επιμελητής, όταν πήγε να παραδώσει ένα ένταλμα κατάσχεσης στην οικιακή βοηθό που είχε δηλώσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα ως τόπο κατοικίας της. Ο δικαστικός επιμελητής, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκε την πόρτα ανοιχτή και μπήκε στο διαμέρισμα όπου ανακάλυψε το μακάβριο εύρημα. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία η οποία και έφτασε στο σημείο σε λίγα λεπτά.

    [07] «Πιθανότερο να βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση»

    Την εκτίμηση πως αν επιβεβαιωθεί ότι η σημερινή αιματηρή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι τρομοκρατική ενέργεια "είναι πιθανότερο να βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος πίσω απ' αυτήν" διατύπωσε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δύο στις 12" με τον Φάνη Γρηγοριάδη.

    Μάλιστα, σημείωσε πως εφόσον επιβεβαιωθεί η σύνδεση με την τρομοκρατία "θα υπάρξουν συνέπειες και μάλιστα σε πολλές κατευθύνσεις" και πρόσθεσε πως το σημερινό συμβάν, "μια επίθεση -κατά τα φαινόμενα- καμικάζι κατά μη Τούρκων πολιτών [...] στέλνει ένα μήνυμα σε πολλές κατευθύνσεις" καθώς αν είναι Ευρωπαίοι πολίτες είναι ένα ακόμη πρόβλημα για την ίδια την Ευρώπη, αλλά κι ένα ζήτημα ασφάλειας για την ίδια την Τουρκία.

    Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από την επίθεση, ο κ. Φίλης, αφού υπογράμμισε πως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθώς είναι οι πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, απάντησε: "Θα εντοπίζαμε την προσοχή μας προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι του Ισλαμικού Κράτους, η δεύτερη προς τους Κούρδους, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα σημαντικό κομμάτι της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, σχεδόν υπό πολιορκία το τελευταίο διάστημαΒ· οι τουρκικές δυνάμεις εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις, έχουν επιβάλλει σχεδόν στρατιωτικό νόμο σε κάποιες περιοχές απ' αυτές και είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση".

    [08] "Πολλοί ακόμα Σύροι θα πεθάνουν" εάν δεν αρθούν οι πολιορκίες, προειδοποιεί στέλεχος των Ηνωμένων Εθνών

    O συντονιστής Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Συρία Γιακούμπ ελ Χίλο απηύθυνε έκκληση υπέρ της ταχείας άρσης της πολιορκίας πολλών πόλεων της Συρίας, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση πολλοί κάτοικοι των πόλεων αυτών θα πεθάνουν από τις κακουχίες.

    «Πολλοί ακόμα (Σύροι) θα πεθάνουν εάν η παγκόσμια κοινότητα δεν ενεργήσει συντομότερα» προς όφελος των περίπου 400.000 αμάχων που διαμένουν σε πόλεις που τελούν υπό πολιορκία στη Συρία, ειδικά στην πόλη Μαντάγια, που ελέγχουν οι αντάρτες, και στην οποία χθες Δευτέρα μπόρεσαν να εισέλθουν οι αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια, σημείωσε ο Χίλο.

    [09] Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την «αποτρόπαιη» επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

    Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση βομβιστή-καμικάζι που διαπράχθηκε σήμερα σε μια τουριστική συνοικία στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας σε ανακοίνωση του πως θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας στη μάχη της εναντίον της τρομοκρατίας.

    «Αυτή η αποτρόπαιη επίθεση πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, με θύματα από κοινού Τούρκους πολίτες και τουρίστες υπηκόους ξένων χωρών» σημείωσε με ανακοίνωση του ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

    Ο Πράις τόνισε πως η Ουάσιγκτον στέκεται στο πλευρό της Τουρκίας, χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και πολύτιμο μέλος της δυτικής συμμαχίας (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος και δεσμεύτηκε για «την συνεχιζόμενη συνεργασία των δύο χωρών και την υποστήριξη στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία».

    Εξάλλου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε και αυτό με ανακοίνωσή του την επίθεση, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

    [10] Σαράντα επιπλέον κλίνες ΜΕΘ άμεσα διαθέσιμες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

    Σαράντα επιπλέον κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μέσω του ΕΚΑΒ, σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τη συμφωνία ΕΟΠΥΥ και ΠΕΙΚ, για τις ανάγκες των βαρέως πασχόντων.

    Αυτό συμφωνήθηκε σε συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ). Παράλληλα, η νέα Διοίκηση του Οργανισμού δεσμεύτηκε να επανεξετάσει έως τα τέλη Μαρτίου, σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το θέμα του νοσηλίου της ΜΕΘ.

    Ικανοποιημένος από την εξέλιξη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης. ? Εξηγήσαμε στα μέλη του ΔΣ της ΠΕΙΚ, ότι οι κλίνες ΜΕΘ που έχουμε στη διάθεσή μας δεν επαρκούν για τους ασφαλισμένους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και ζητήσαμε να μας διαθέσουν 40 επιπλέον. Η συμφωνία μας, θα σώσει ζωές?, επισήμανε ο κ. Μπερσίμης.

    [11] Προσλήψεις και χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, στο επίκεντρο σύσκεψης των διοικητών των νοσοκομείων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

    Τη στενή παρακολούθηση των καθημερινών λειτουργικών προβλημάτων των νοσοκομείων και την έγκαιρη παρέμβαση για την αντιμετώπισή τους, με ιδιαίτερη αναφορά στην ευαισθησία που πρέπει να επιδεικνύεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αναγκών αξιοπρεπούς φροντίδας των ασθενών, ζήτησαν οι διοικητές των νοσοκομείων της χώρας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητές του και τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί με στόχο τη στήριξη του δημόσιου συστήματος περίθαλψης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καλή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των διοικήσεων, των ΥΠΕ και του υπουργείου αλλά και με το ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων.

    Από την πλευρά τους, οι διοικητές παρουσίασαν μια συνοπτική εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο και έθεσαν ένα γενικότερο προβληματισμό για την προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί το επόμενο διάστημα για την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.

    [12] Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος

    Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου - σύμφωνα με στενό του συνεργάτη - ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας πρέσβης Γιώργος Γεννηματάς, επικοινώνησε με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα και του ζήτησε να μεταβιβάσει στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη, τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του.

    Επίσης ο κ.Γεννηματάς, επικοινώνησε και με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, και του εξέφρασε εκ μέρους του κ.Παυλόπουλου, την απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας που σημειώθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

    [13] «Η συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το «Sputnik», θα συμβάλει στην αμφίδρομη ενημέρωση και στην καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο λαών»

    «Η συνεργασία του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με το διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων «Sputnik», θα συμβάλει στην αμφίδρομη ενημέρωση και στην καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο λαών» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή το έτος Ελληνορωσικής φιλίας.

    Σημειώνει δε ότι «με ισχυρή και δεδομένη τη βούληση των δύο Κυβερνήσεων να αξιοποιήσουν το αφιερωματικό έτος Ελλάδας - Ρωσίας μακροπρόθεσμα και με πολλαπλασιαστικά οφέλη και για τους δύο λαούς, η λειτουργία του ειδησεογραφικού κόμβου «www.greece-russia2016.gr» αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία που πραγματώνεται σε μια σημαντική πολιτική συγκυρία».

    Η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ακόμη ότι «Οι λαοί της Ελλάδας και της Ρωσίας συνδέονται με σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς, που έχουν εδραιωθεί στο βάθος της ιστορίας. Το 2015 αποτέλεσε χρονιά σύσφιξης και πολυεπίπεδης αναβάθμισης των ελληνο - ρωσικών σχέσεων. Το 2016, αφιερωματικό έτος Ελλάδας - Ρωσίας, αποτελεί μια ακόμα εξαιρετική ευκαιρία για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών, σε τομείς όπως η πολιτική, η οικονομία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η τέχνη, η επιστήμη, η έρευνα και η τεχνολογία».

    [14] Πρώτη νίκη για ΠΑΟΚ, συνετρίβη στο Μιλάνο ο Άρης

    ΠΑΟΚ-Λιμόζ 88-75

    Με συγκροτημένη εμφάνιση, εξαιρετικό στα αμυντικά καθήκοντά του, κυρίαρχο στη ρακέτα (36 με 25 υπέρ του τα ριμπάουντ) και επιθετικό πλουραλισμό, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε απόψε την πρώτη νίκη του για τους «32» του Eurocup. Επικράτησε στο κλειστό της Πυλαίας επί της Λιμόζ με 88-75, έχοντας κορυφαίους 5 παίκτες του και με διψήφιο αριθμό πόντων, τους Σοφοκλή Σχορτσανίτη (19 π., 5 ριμπ), Νίκολα Μάρκοβιτς (17π., 8 ριμπ., 3 κλ., 4 ασ.), Κώστα Βασιλειάδη (15 π. 8 ριμπ, 2 κλ. 3 ασ.), Ουίλιαμ Χάτσερ (14 π., 4 ασ.), Μιλένκο Τέπιτς (13 π., 3 κλ., 3 ασ). Πρώτοι σκόρερ για τη γαλλική ομάδα ήταν οι Αλι Τραορέ (18 π.), Μπο ΜακΚάλεμπ (16 π).

    Αρμάνι Μιλάνο-Άρης 95-54

    Ο Άρης των 21 λαθών και των απογοητευτικών ποσοστών ευστοχίας συνετρίβη στο Μιλάνο και υπέστη την πρώτη του ήττα στον 10ο όμιλο της φάσης των «32» του EuroCup. Οι θεσσαλονικείς «έπεσαν» με το βαρύ 95-54 από την Αρμάνι, σε αγώνα για την 2η ημέρα της διοργάνωσης, με τους Ιταλούς, που έδωσαν ρεσιτάλ αμυντικής προσήλωσης, να πανηγυρίζουν μπροστά στο κοινό τους την πρώτη τους επιτυχία.

    Από την Αρμάνι, που πάτησε γκάζι στη δεύτερη περίοδο και δεν κοίταξε... πίσω, μία... εξάδα τελείωσε τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων (Λαφαγιέτ 12, Τζεντίλε 13, Μάτσβαν 16, Τζένκινς 12, Μπάρατς 10, Σιμόν 11), ενώ από τον Άρη διασώθηκε ο Ουότερς με 12.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 January 2016 - 21:32:25 UTC