Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Κ. Ιγγλέζη στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: Η Ελντοράντο λέει, ή με αφήνετε να λειτουργήσω ανεξέλεγκτα, ή φεύγω
  • [02] Γ. Κατρούγκαλος: Κανείς δεν πρόκειται να έχει περικοπή σύνταξης
  • [03] Βρέθηκε πτώμα 65χρονου άνδρα σε καταψύκτη, σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα
  • [04] «Η συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το «Sputnik», θα συμβάλει στην αμφίδρομη ενημέρωση και στην καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο λαών»
  • [05] Διαρρήκτες κάλεσαν την αστυνομία για να τους σώσει από το... θύμα τους
  • [06] Την αλληλεγγύη της Ιταλίας προς τον τουρκικό λαό εξέφρασε ο Μ. Ρέντσι
  • [07] Διαγωνισμός ποίησης από τη Βρετανική πρεσβεία για τα 100 χρόνια από τον Α! Παγκόσμιο Πόλεμο
  • [08] Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου για τις προκλήσεις του 2016
  • [09] Ο ευρωβουλευτής της Ομάδας Σοσιαλιστών Ν. Ανδρουλάκης για τις προκλήσεις του 2016
  • [10] Πώς κατατάσσονται τα μέσα μεταφοράς στον αγώνα κατά των εκπομπών άνθρακα;
  • [11] Το επόμενο τρίμηνο οι αποφάσεις του ΣτΕ για την 'Α. Καφέτση και την Κ. Κοσκινά
  • [12] Γ. Κύρτσος στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: Δεν είδα καμία οργανωμένη παρέμβαση Καραμανλή, ο Μητσοτάκης είναι ανοιχτό μυαλό
  • [13] Θ. Πελεγρίνης: Το καλοκαίρι, το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα διαπολιτισμικά και τα ομογενειακά σχολεία
  • [14] Διεθνής δράση αλληλεγγύης για πρόσφυγες και μετανάστες στις 23 και 24 Ιανουαρίου
  • [15] Γερμανοί μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των νεκρών, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Σταϊνμάιερ

  • [01] Η Κ. Ιγγλέζη στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: Η Ελντοράντο λέει, ή με αφήνετε να λειτουργήσω ανεξέλεγκτα, ή φεύγω

    Στην πρόθεση της «Eldorado Gold» να αναστείλει δραστηριότητες της στην Ελλάδα, εάν δεν της δοθεί μεταξύ άλλων, εντός τριμήνου, η άδεια να συνεχίσει εργασίες της στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα, αναφέρθηκε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην εκπομπή «Δύο στις Δώδεκα» και στον Φάνη Γρηγοριάδη.

    «Ας ακούσουμε, πραγματικά, αυτό που λέει η Ελντοράντο. Η Ελντοράντο αυτή τη στιγμή λέει, ή με αφήνετε να λειτουργήσω όπως θέλω εγώ, χωρίς να μου επιβάλλετε τη νομιμότητα που θέλετε εσείς, τη νομιμότητα, τέλος πάντων, την προστασία του περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος, ή με αφήνετε να λειτουργήσω ανεξέλεγκτα, ή φεύγω. Θέλουμε τέτοιες επενδύσεις στην Ελλάδα, σας ρωτάω, δηλαδή, σαν Έλληνες πολίτες θέλουμε τέτοιες επενδύσεις στη χώρα μας; Με αυτή τη λογική;», είπε η Κατερίνα Ιγγλέζη.

    [02] Γ. Κατρούγκαλος: Κανείς δεν πρόκειται να έχει περικοπή σύνταξης

    Αναδιανομή πλούτου, εγγυημένες συντάξειςκαι πάταξη της φοροδιαφυγής είναι οι βασικοί άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» τον Κώστα Μπλιάτκα, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις και τόνισε ότι η βασική φιλοσοφία της κυβερνητικής πρότασης είναι να παρέμβει και να δημιουργήσει κοινωνική δικαιοσύνη, μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

    «Δεν μπορεί μόνο οι μισθωτοί να σηκώνουν το βάρος του ασφαλιστικού» είπε και χαρακτήρισε το ασφαλιστικό "άλυτο πρόβλημα", αν δεν υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας.

    «Προσπαθούμε να κάνουμε ταυτόχρονα δύο πράγματαΒ· να εξυπηρετήσουμε τον άνεργο και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ανάπτυξης της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά και επέκρινε όσους υποστηρίζουν ότι θα περικοπούν οι συντάξεις.

    »Κανείς δεν πρόκειται να έχει περικοπή σύνταξης. Το έχει διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους και ο πρωθυπουργός» ο κ. Κατρούγκαλος.

    [03] Βρέθηκε πτώμα 65χρονου άνδρα σε καταψύκτη, σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα

    Σε 65χρονο Έλληνα ανήκει το πτώμα που βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι μέσα σε καταψύκτη-μπαούλο, σε διαμέρισμα στην οδό Ευαγγελιστρίας στην Καλλιθέα, ενώ αναμένεται σε λίγη ώρα το πόρισμα του ιατροδικαστή σχετικά με το αν ο θάνατός του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ή όχι.

    Σημειώνεται, ότι ο αδερφός του 65χρονου είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην αστυνομία πριν από περίπου έναν χρόνο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο διαμέρισμα του 65χρονου διέμενε μια μεσήλικη οικιακή βοηθός από την Βουλγαρία, και η οποία έχει επιστρέψει στη χώρα της μαζί με το παιδί της.

    Το πτώμα του άνδρα είδε δικαστικός επιμελητής, όταν πήγε να παραδώσει ένα ένταλμα κατάσχεσης στην οικιακή βοηθό που είχε δηλώσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα ως τόπο κατοικίας της. Ο δικαστικός επιμελητής, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκε την πόρτα ανοιχτή και μπήκε στο διαμέρισμα όπου ανακάλυψε το μακάβριο εύρημα. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία η οποία και έφτασε στο σημείο σε λίγα λεπτά.

    [04] «Η συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το «Sputnik», θα συμβάλει στην αμφίδρομη ενημέρωση και στην καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο λαών»

    «Η συνεργασία του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με το διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων «Sputnik», θα συμβάλει στην αμφίδρομη ενημέρωση και στην καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο λαών» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή το έτος Ελληνορωσικής φιλίας.

    Σημειώνει δε ότι «με ισχυρή και δεδομένη τη βούληση των δύο Κυβερνήσεων να αξιοποιήσουν το αφιερωματικό έτος Ελλάδας ? Ρωσίας μακροπρόθεσμα και με πολλαπλασιαστικά οφέλη και για τους δύο λαούς, η λειτουργία του ειδησεογραφικού κόμβου «www.greece-russia2016.gr» αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία που πραγματώνεται σε μια σημαντική πολιτική συγκυρία».

    Η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ακόμη ότι «Οι λαοί της Ελλάδας και της Ρωσίας συνδέονται με σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς, που έχουν εδραιωθεί στο βάθος της ιστορίας. Το 2015 αποτέλεσε χρονιά σύσφιξης και πολυεπίπεδης αναβάθμισης των ελληνο ? ρωσικών σχέσεων. Το 2016, αφιερωματικό έτος Ελλάδας ? Ρωσίας, αποτελεί μια ακόμα εξαιρετική ευκαιρία για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών, σε τομείς όπως η πολιτική, η οικονομία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η τέχνη, η επιστήμη, η έρευνα και η τεχνολογία».

    [05] Διαρρήκτες κάλεσαν την αστυνομία για να τους σώσει από το... θύμα τους

    Δυο νεαροί διαρρήκτες κάλεσαν την αστυνομία για να τους σώσει από την... οργή του θύματός τους, ενός ιδιοκτήτη πιτσαρίας στην Ουψάλα.

    Γύρω στις 3 τα ξημερώματα, σήμανε ο συναγερμός της πιτσαρίας και ο ιδιοκτήτης της έσπευσε στο κατάστημά του, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με τέσσερις νεαρούς, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της πόλης.

    Ακολούθησε βίαιη αντιπαράθεση με τον ατρόμητο εστιάτορα, καθώς οι νεαροί αρνήθηκαν να του δώσουν πίσω τα κλεμμένα. Ο ένας από αυτούς, τρομαγμένος, κλειδώθηκε στις τουαλέτες και κάλεσε την αστυνομία η οποία δεν άργησε να φτάσει στο σημείο. «Η αστυνομία έσωσε δύο άνδρες ηλικίας 18 και 19 ετών από την οργή του ιδιοκτήτη και τους συνέλαβε», είπε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών, Κρίστερ Νόρντστρεμ. Οι άλλοι δύο συνεργοί τους πρόλαβαν και διέφυγαν.

    [06] Την αλληλεγγύη της Ιταλίας προς τον τουρκικό λαό εξέφρασε ο Μ. Ρέντσι

    «Εκφράζω την αλληλεγγύη της ιταλικής κυβέρνησης και του ιταλικού λαού σε εκείνον της Τουρκίας», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα».

    «Δεχόμαστε το δεδομένο ότι ενάντια στην τρομοκρατία πρέπει να δώσουμε μια ιδιαίτερα σκληρή μάχη», προσέθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «στη συνέχεια, στις χώρες μας, στα σπίτια μας, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το κύριο θέμα των αξιών, του πολιτισμού και της ταυτότητάς μας».

    «Πρόκειται για ένα μεγάλο τραύμα για την Κωνσταντινούπολη, αλλά θεωρώ ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι πολλές από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ετών, γεννήθηκαν και ετέθησαν σε εφαρμογή στην καρδιά της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Ρέντσι.

    [07] Διαγωνισμός ποίησης από τη Βρετανική πρεσβεία για τα 100 χρόνια από τον Α! Παγκόσμιο Πόλεμο

    Το θέμα μου είναι ο πόλεμος και ο οίκτος του πολέμου. Η ποίηση βρίσκεται στον οίκτο. Γ.Όουεν, 1918.

    Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον Α!Παγκόσμιο Πόλεμο, η Βρετανική Πρεσβεία προσκαλεί μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ποίησης να συμμετάσχουν σε ποιητικό διαγωνισμό με θέμα την ειρήνη, τη συμφιλίωση και την θυσία. Πηγή έμπνευσης για το διαγωνισμό είναι οι Βρετανοί ποιητές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου , που με το έργο τους σε μία φρικτή περίοδο της ιστορίας, ανέδειξαν το σθένος της ανθρώπινης φύσης κάτω από δύσκολες συνθήκες. Μέσα από τα έργα των ποιητών αυτής της γενιάς, φωτίστηκε η λεπτή γραμμή που συνδέει τον ρομαντισμό και ρεαλισμό και μέχρι σήμερα το έργο τους αποτελεί αφορμή για να αναλογιστεί κανείς τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου.

    Στον κατάλογο των Βρετανών ποιητών του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου συμπεριλαμβάνονται ο Wilfred Owen, ο Rudyard Kipling, ο Thomas Hardy και ο Rupert Brooke, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή και αναπαύθηκε στη Σκύρο.

    Μιλώντας για τον διαγωνισμό ο Βρετανός Πρέσβης Τζων Κίττμερ τόνισε

    «Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος προξένησε άνευ προηγουμένου απώλειες στρατιωτών όλων των εμπλεκομένων μερών. Κι όμως. μέσα στην τραγωδία και τη βαρβαρότητα του πολέμου, μια γενιά Βρετανών ποιητών βρήκε τη δική της καινούργια, ξεχωριστή φωνή. Αυτή η φωνή γεννά οίκτο και συμπόνια και πρέπει να ακουστεί ξανά σήμερα ως έμπνευση για τους νέους δημιουργούς και ως νέος ποιητικός στοχασμός για τις αξίες που μας ενώνουν. Θέλω να πιστεύω πως αυτή μας η πρωτοβουλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα εξάψει την φαντασία των ενηλίκων και των νεαρών στην Ελλάδα.»

    Διαγωνισμός Ποίησης

    Ο διαγωνισμός ποίησης της Βρετανικής Πρεσβείας είναι ανοικτός σε κατοίκους Ελλάδας. Δυο κατηγορίες συμμετεχόντων, ενήλικες και μαθητές έως και 18 μπορούν να διαγωνιστούν στις εξής ενότητες:

    Ενήλικες

    πρωτότυπο ποίημα στα Ελληνικά εμπνευσμένο από ποίημα Βρετανού ποιητή του Α!Παγκοσμίου Πολέμου ή από έργο τέχνης της εποχής πχ. γνωστό πίνακα, γλυπτό, μνημείο.

    μετάφραση στα ελληνικά ποιήματος ενός από Βρετανούς ποιητές του Α!Παγκοσμίου Πολέμου στη λίστα που ακολουθεί..

    Μαθητές

    πρωτότυπο ποίημα, στα ελληνικά ή τα αγγλικά πάνω στα θέματα της ειρήνης, της συμφιλίωσης και της θυσίας.

    Οι διακρίσεις

    Ενήλικες:

    Πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 1,000 ευρώ για κάθε ενότητα

    Δεύτερο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 250 ευρώ για κάθε ενότητα

    Μαθητές:

    Πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ

    Δεύτερο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 100 ευρώ

    Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος, μπορούν να στείλουν τα ποιήματα τους έως τις 31 Μαΐου 2016, ταχυδρομικά ή μέσω email.

    Πρόεδρος της 4μελούς κριτικής επιτροπής είναι ο κ. Χάρης Βλαβιανός, ενώ συμμετέχουν οι βραβευμένοι ακαδημαϊκοί και λογοτέχνες Alicia Stallings, Prof. David Ricks, κ. Μίλτος Φραγκόπουλος.

    Οι νικητές του διαγωνισμού θα παραλάβουν τα βραβεία τους σε ειδική τελετή στις 11.11.16, Ημέρα της Εκεχειρίας.

    Λίστα ποιητών Α? Παγκοσμίου Πολέμου

    Rupert Brooke

    Julian Grenfell

    Ivor Gurney

    Thomas Hardy

    Rudyard Kipling

    John McCrae

    Henry Newbolt

    Robert Nichols

    Wilfred Owen

    John Oxenham

    Jessie Pope

    Isaac Rosenberg

    Owen Seaman

    Charles Sorley

    Edward Thomas

    Katharine Tynan

    A G West

    Patrick Shaw Stewart

    Πηγές

    The First World War Poetry Digital Archive

    (Το κείμενο συνοδεύεται από συνημμένο με τους όρους συμμετοχής και γονικής συναίνεσης)

    [08] Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου για τις προκλήσεις του 2016

    Με τρία μεγάλα θέματα είναι αντιμέτωπη η Ευρώπη το 2016, το οποίο θα είναι κομβικής σημασίας για την πορεία της:: την προσφυγική κρίση, την απειλή του Brexit και τη συνεχιζόμενη κρίση στην ευρωζώνη η οποία προκαλεί φυγόκεντρες δυνάμεις και ενισχύει την ακροδεξιά.

    Και τα τρία αυτά προβλήματα θέτουν το υπαρξιακό ζήτημα στην ΕΕ, αν μπορεί να παραμείνει ενωμένη.

    Η Ευρώπη πρέπει να ξαναβρεί τις αρχές και αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε.

    Ως προς την προσφυγική κρίση και την ανάγκη ενίσχυσης της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, φαίνεται ότι έχει δοθεί μεγαλύτερο βάρος σ? αυτό, για να αποκρυφτούν ευθύνες που βρίσκονται αλλού. Οι πραγματικές αιτίες είναι οι πόλεμοι και οι κοινωνικές ανισότητες που προκαλούν κύματα πολιτικών και οικονομικών προσφύγων.

    Η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί αλλά δεν πρέπει να περιοριζόμαστε σ? αυτά.

    Η Τουρκία που πήρε τα λεφτά, δεν τηρεί καμιά από τις υποσχέσεις της, ούτε ως προς την αντιμετώπιση των διακινητών, ούτε ως προς την συμφωνία επανεισδοχής.

    [09] Ο ευρωβουλευτής της Ομάδας Σοσιαλιστών Ν. Ανδρουλάκης για τις προκλήσεις του 2016

    Δύο βασικές προκλήσεις αναμένεται να αντιμετωπίσει η χώρα μας τους επόμενους μήνες στο πεδίο των σχέσεων της με την Ευρώπη: το δημοσιονομικό και το μεταναστευτικό. Στο πρώτο, έπειτα από μια απόλυτα χαμένη χρονιά, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τις συνέπειες των επιλογών της. Το καλό σενάριο είναι να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν από ένα χρόνο. Αφού έχει προηγηθεί η φυγή των 50 Δις. από το τραπεζικό σύστημα, οι επιπλέον οφειλές 15 Δις προς το δημόσιο και η, με δυσμενέστατους όρους, ανακεφαλαιοποίηση.

    Ωστόσο, η ανοιχτή πρόκληση της νέας χρονιάς είναι το μεταναστευτικό. Φυσικά και πρέπει να εξασφαλίσουμε την αποτελεσματική προστασία των προσφύγων όπως προβλέπει το εθνικό και διεθνές δίκαιο και οι κοινές ευρωπαϊκές αξίες του ουμανισμού.

    Η Ελλάδα, όπως και όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη βρέθηκαν εντελώς ανέτοιμα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες και την έκταση του ζητήματος όταν αυτό εκδηλώθηκε. Η Ελληνική κυβέρνηση όμως υιοθέτησε ως επίσημη πολιτική την απραξία εφαρμόζοντας μια πολιτική ανοιχτών συνόρων για όλους, και πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες.

    Σήμερα, οι χώρες της βόρειας Ευρώπης έχουν αρχίσει να κλείνουν τα σύνορα τους. Σχεδόν καθημερινά περιορισμοί τίθενται στους αριθμούς προσφύγων που είναι διατεθειμένες να φιλοξενήσουν, φράχτες ανορθώνονται και νέοι περιορισμοί στην ελεύθερη διακίνηση των πολιτών καθιερώνονται. Ταυτόχρονα οι επιθέσεις στο Παρίσι ενίσχυσαν την ανασφάλεια και υπαγόρευσαν τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων. Υπό την πίεση και ανοιχτά ξενοφοβικών κομμάτων η κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν τίθεται ξανά στο τραπέζι. Όλα αυτά δημιουργούν ένα κλίμα που επωάζει δυσοίωνες εξελίξεις, οι οποίες θα μπορούσαν να επιταχύνουν την ενοποίηση της Ευρώπης εάν επικρατούσαν οι προοδευτικές ιδέες. Δυστυχώς όμως, όπως είδαμε και στις περιπτώσεις της Γαλλίας και της Πολωνίας, οι δυνάμεις του εθνικολαϊκισμού και της συντήρησης επεκτείνουν συνεχώς το πεδίο τους. Κανονικά όλα αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε να προβληματίζουν βαθύτατα την κυβέρνηση.

    Έχοντας λοιπόν την εμπειρία των τελευταίων ετών πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα να πάρει το μήνυμα ότι η χώρα για να σταθεροποιηθεί πολιτικά και οικονομικά χρειάζεται σχεδιασμό, πρόγραμμα, συνεννόηση και σύνθεση και όχι τυφλό κομματισμό που δίχασε και υπονόμευσε την εθνική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια. Η επικράτηση της στασιμότητας και της φιλοσοφίας του μη χείρον βέλτιστον δεν θα οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο.

    [10] Πώς κατατάσσονται τα μέσα μεταφοράς στον αγώνα κατά των εκπομπών άνθρακα;

    [11] Το επόμενο τρίμηνο οι αποφάσεις του ΣτΕ για την 'Α. Καφέτση και την Κ. Κοσκινά

    Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται, το Δ'Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας, να εκδώσει τις αποφάσεις του επί των προσφυγών της 'Αννας Καφέτση και της Κατερίνας Κοσκινά που συζητήθηκαν σήμερα στο ακροατήριο.

    Ειδικότερα, στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Δημοσθένη Πετρούλια και εισηγήτριες τις παρέδρους Ευαγγελία Σκούρα και Ουρανία Νικολαράκου συζητήθηκαν σήμερα οι αντίθετες αιτήσεις ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι κυρίες Καφέτση και Κοσκινά.

    Κατά την ακροαματική διαδικασία οι συνήγοροι των δύο πλευρών ανέπτυξαν τις αντίθετες νομικές τους θέσεις.

    H πλευρά του συνηγόρου της πρώην διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) 'Αννας Καφέτση, έθεσε θέμα αρμοδιότητας του ΣτΕ καθώς το Εθνικό Μουσείο Σύγρονης Τέχνης είναι ΝΠΙΔ, με συνέπεια οι διαφορές του να εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των πολιτικών και όχι των διοικητικών δικαστηρίων, όπως είναι το ΣτΕ. Ακόμα, υποστήριξε ότι για την αποπομπή της από τη θέση διευθύντριας του ΕΜΣΤ ευθύνονται τα μέλη του ΔΣ του Μουσείου.

    [12] Γ. Κύρτσος στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: Δεν είδα καμία οργανωμένη παρέμβαση Καραμανλή, ο Μητσοτάκης είναι ανοιχτό μυαλό

    «Αν ο Καραμανλής ήθελε να παρέμβει, θα είχε ρίξει όλο το ειδικό του βάρος. Δεν είδα καμία οργανωμένη παρέμβαση Καραμανλή, διότι ο ίδιος ο Καραμανλής δεν παρενέβη, δε φτάνουν οι κύκλοι σε όλα τα ζητήματα», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του πρώην πρωθυπουργού στην εκλογή προέδρου της ΝΔ.

    Μιλώντας στην εκπομπή «καθημερινά», που παρουσιάζουν ο Χρήστος Μάτης και η Νικόλ Καζαντζίδου, ο κ.Κυρτσος είπε ότι «υπήρξε ένας πολλαπλασιασμός ερμηνευτών του Καραμανλή» και έκανε λόγο για «παρακμιακά φαινόμενα και νεοκαραμανλικούς, που ποτέ στη ζωή δεν ήταν καραμανλικοί», ενώ αναφέρθηκε σε ορισμένους, οι οποίοι «προσπάθησαν να αντλήσουν πολιτικό κεφάλαιο, ερμηνεύοντας τη σιωπή του Καραμανλή».

    Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του εσωκομματικού τοπίου της ΝΔ από τον κ. Μητσοτάκη ο ευρωβουλευτής είπε ότι «ο Μητσοτάκης είναι άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτούς ορίζοντες, δε θα βάλει ποινολόγιο στους αντιπάλους του», ενώ χαρακτήρισε την εκλογή ?τονωτική ένεση, διότι αλλάζει την ψυχολογία μετά από τις εκλογικές ήττες?.

    [13] Θ. Πελεγρίνης: Το καλοκαίρι, το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα διαπολιτισμικά και τα ομογενειακά σχολεία

    Νέο θεσμικό πλαίσιο, περισσότερο ευέλικτο και προσαρμοσμένο στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία των διαπολιτισμικών σχολείων, αλλά και των σχολείων του ελληνικού κράτους στο εξωτερικό.

    «Στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι να μπορέσουμε να νομοθετήσουμε, ώστε από τη επόμενη σχολική χρονιά να υπάρχει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των σχολείων αυτών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος, στο πλαίσιο του σχετικού διαλόγου, που ξεκίνησε το υπουργείο, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού και το 6ο Διαπολιτισμικό Σχολείο Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

    «Η Επιτροπή που συστάθηκε για τη διερεύνηση του νομοθετικού πλαισίου για την Ομογενειακή Εκπαίδευση, έχει αρχίσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα να εργάζεται, ενώ η Επιτροπή για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή το έργο της, με στόχο και οι δύο, μέχρι τις αρχές του ερχόμενου Μαρτίου, να μας έχουν καταθέσει προτάσεις, αφού κάνουν διάλογο με τους αρμόδιους φορείς», διευκρίνισε ο κ. Πελεγρίνης.

    [14] Διεθνής δράση αλληλεγγύης για πρόσφυγες και μετανάστες στις 23 και 24 Ιανουαρίου

    Στον Έβρο, το Καλαί, τη Λαμπεντούζα και την Κωνσταντινούπολη διοργανώνονται κινητοποιήσεις για τις 23 και 24 Ιανουαρίου από κινήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, με κύρια αιτήματα τα ανοιχτά σύνορα, την ασφαλή διέλευση του μετακινούμενου πληθυσμού και τον τερματισμό των πολέμων, όπως ανέφεραν σε συνέντευξη τύπου εκπρόσωποι φορέων που συμμετέχουν στο διεθνές διήμερο δράσης.

    Συγκεκριμένα, το Σάββατο 23, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες διαδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη, την Κωνσταντινούπολη, τη Λαμπεντούζα και το Καλαί. Την Κυριακή, 24, οι συμμετέχοντες θα πορευθούν ως το φράχτη στους Κήπους του Έβρου, ενώ αντίστοιχα θα κινηθούν Τούρκοι και Κούρδοι προσεγγίζοντας τον φράχτη από τη μεριά της Τουρκίας, περιέγραψε ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) Πέτρος Κωνσταντίνου.

    «Είτε οι άνθρωποι φεύγουν από πολέμους ή την φτώχεια είναι ταξικά μας αδέρφια και καλοδεχούμενοι», επισήμανε η Ντίνα Ρέππα του Συντονισμού για το Προσφυγικό /Μεταναστευτικό Σωματείων και Συλλογικοτήτων, τονίζοντας πως το εργατικό κίνημα στέκεται στο πλευρό των προσφύγων, προσθέτοντας πως η εμπλοκή στους πολέμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, αποτελεί την ίδια πολιτική που πλήττει και τους λαούς στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, η κ. Ρέππα, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση, πως είναι κομμάτι της παραπάνω πολιτικής και έχει δεχθεί να παίζει το ρόλο του ανθρωποφύλακα της Ευρώπης.

    [15] Γερμανοί μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των νεκρών, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Σταϊνμάιερ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε ότι Γερμανοί πολίτες μπορεί να έχασαν τη ζωή τους από τη σημερινή επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων και πρόσθεσε ότι Γερμανοί είναι σχεδόν βέβαιο ότι βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών.

    «Αυτή τη στιγμή πρέπει να υποθέσουμε ότι και Γερμανοί έχουν τραυματιστεί σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Σταϊνμάιερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

    «Επίσης δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι Γερμανοί βρίσκονται μεταξύ των νεκρών», πρόσθεσε.

    Λίγο νωρίτερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είχε δηλώσει και αυτή ότι Γερμανοί πολίτες μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 January 2016 - 15:32:27 UTC