Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι πρώτες κινήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη
  • [02] Αξιολογείται το προσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού στην Ελλάδα
  • [03] Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα μέσα στο 2016, εξήγγειλε ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [04] Ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 67% του ΟΛΠ
  • [05] Συνάντηση Τσακαλώτου-Στουμπ: Δεν υπάρχει θέμα «Grexit»
  • [06] Eνιαία ευρωπαϊκή στάση για το προσφυγικό, ζητά ο Γ. Μουζάλας
  • [07] ΟΙ ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο μόνιμης ναυτικής αποστολής στη Μεσόγειο
  • [08] Αγγ. Μέρκελ: Η Ευρώπη είναι ευάλωτη απέναντι στην προσφυγική κρίση
  • [09] Ισπανία: Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών επαναλαμβάνει ότι δεν θα στηρίξει τον Μ.Ραχόι
  • [10] Η Eldorado Gold αναστέλει εργασίες στα ορυχεία χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα

  • [01] Οι πρώτες κινήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη

    Την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκτός απροόπτου η ΚΟ της ΝΔ σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους αναχωρώντας από τα γραφεία του κόμματος.

    Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως θα πραγματοποιηθεί άμεσα και η συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως είπε προτεραιότητά του είναι η οργανωτική αναδιάταξη της ΝΔ.

    Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίζουν ότι ισχύει η δέσμευσή του για αναγέννηση της ΝΔ μέσα σε 111 ημέρες και εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος του κόμματος θα ανακοινώσει την απόφασή του για τη διενέργεια συνεδρίου.

    Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί νωρίτερα τακτικό συνέδριο.

    Με τον κ. Μητσοτάκη επικοινώνησε το πρωί ο πρόεδρος του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντόλ και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ.Σύντομα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσει και το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, το οποίο ως είθισται θα είναι στην Κύπρο.

    Νωρίτερα μήνυμα ανανέωσης της ΝΔ, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύντομη τελετή παραλαβής-παράδοσης στα γραφεία του κόμματος.

    Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στον Γιάννη Πλακιωτάκη ευχαρίστησε τον ίδιο για το έργο του, αλλά και όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και τους εθελοντές, επισημαίνοντας πως το κόμμα έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία.

    «Θα ανανεώσουμε τη ΝΔ με σεβασμό στην ιστορία, αλλά και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Χρέος όλων μας είναι η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού. Κανείς δεν περισσεύει, αλλά χρειάζεται και διεύρυνση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

    Παράλληλα, ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε 173.297 ψήφους και ποσοστό 52,43% ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έλαβε 157.224 ψήφους και ποσοστό 47,57%.

    [02] Αξιολογείται το προσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού στην Ελλάδα

    Υπό αξιολόγηση βρίσκεται η πρόταση των ελληνικών Αρχών για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που παρέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

    «H αξιολόγηση της πρότασης βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι θεσμοί θα συζητήσουν περαιτέρω το θέμα κατά τη διάρκεια της αποστολής των εκπροσώπων των θεσμών που θα πραγματοποιηθεί αργότερα εντός του μήνα», ανέφερε ο κ. Σχοινάς. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι σε αυτό το στάδιο η Επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή της, προσθέτοντας ότι κάθε αναφορά ως προς τη θέση της Επιτροπής σε αυτό το θέμα συνιστά αβάσιμη εικασία.

    Ο κ. Σχοινάς κατέληξε λέγοντας ότι η αξιολόγηση θα γίνει μέσα από διεξοδική συζήτηση με τις ελληνικές Αρχές και τους άλλους θεσμούς.

    [03] Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα μέσα στο 2016, εξήγγειλε ο Τρ. Αλεξιάδης

    Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα εντός του 2016, με τις οποίες το σύστημα θα γίνει περισσότερο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό, προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Πρόσθεσε επίσης, ότι οι αλλαγές αυτές θα γίνουν όταν βρεθούν τα αναγκαία ισοδύναμα, προκειμένου να μην υπάρξει μείωση εσόδων ή διαφορετικές πηγές φορολόγησης.

    Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κωνσταντίνου Κατσίκη, για την επιβολή φόρου πολυτελείας στα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα των πολυτέκνων, ο κ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε την φορολόγιση των πολυτέκνων, ως «παράδειγμα αδικίας» και ανέφερε, ότι ενώ το 2013 κατατέθηκαν 3.940 φορολογικές δηλώσεις, πολυτέκνων με πάνω από τέσσερα παιδιά και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, που απέφεραν έσοδα 3,077 εκατ. ευρώ, το 2014, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου (και επειδή οι φορολογούμενοι αυτής της κατηγορίας κατέθεταν τις πινακίδες των αυτοκινήτων), υποβλήθηκαν 2.101 δηλώσεις που απέδωσαν έσοδα 1,67 εκατ. ευρώ.

    [04] Ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 67% του ΟΛΠ

    Ως το κρίσιμο στοίχημα για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων στη χώρα μας, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στο χάρτη των διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων, χαρακτηρίζουν παράγοντες της λιμενικής αγοράς, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών αύριο Τρίτη 12 Ιανουαρίου, για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

    Η διαδικασία θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, παρουσία των δύο ξένων εμπειρογνωμόνων.

    Παρά το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει γνωστοποιήσει τον αριθμό των δεσμευτικών προσφορών που υποβλήθηκαν στην Morgan Stanley στο Λονδίνο, πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η μοναδική προσφορά που έχει στα χέρια του Ταμείο, είναι αυτή της κινεζικής COSCO.

    Ο έτερος βασικός διεκδικητής η Δανέζικη Maersk, φέρεται να επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι δεσμευτικές προσφορές του οποίου θα υποβληθούν σε τρεις μήνες.

    [05] Συνάντηση Τσακαλώτου-Στουμπ: Δεν υπάρχει θέμα «Grexit»

    Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τη συνάντηση και τις συνομιλίες με τον Φινλανδό ομόλογό του, Αλεξάντερ Στουμπ, στο Ελσίνκι.

    «Συζητήσαμε για τον ελληνικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, που ξεκίνησε με την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα συνεχίζεται με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση.

    Δεν υπάρχει θέμα "Grexit" διαβεβαίωσε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    Ο κ. Στουμπ ερωτήθη από τους δημοσιογράφους αν εξακολουθεί να θέτει ζήτημα αποχώρησης της Ελλάδος από την ευρωζώνη όπως είχε υποστηρίξει το περασμένο καλοκαίρι και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει θέμα Grexit. Ακούω παντού καλά λόγια για την Ελλάδα και από άλλες χώρες και μέσα στο Eurogroup».

    Μετά το Ελσίνκι επόμενος σταθμός του Έλληνα υπουργού Οικονομικών θα είναι το Άμστερνταμ όπου θα συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του πριν μεταβεί στο Βερολίνο για τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    [06] Eνιαία ευρωπαϊκή στάση για το προσφυγικό, ζητά ο Γ. Μουζάλας

    Η προσφυγική κρίση και το μεταναστευτικό ζήτημα δεν μπορούν να λυθούν σε εθνικό επίπεδο. Το κλείσιμο συνόρων θα σήμαινε ότι δεν υπάρχει ενιαία πολιτική της Ευρώπης, και η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει ενιαία, διότι μοναχικοί εθνικοί δρόμοι θα προκαλέσουν ένα επικίνδυνο ντόμινο. Αυτά επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη που έδωσε στις γερμανικές εφημερίδες FrankfurterRundschau και Handelsblatt, επισημαίνοντας και την ανάγκη για ενίσχυση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Frontex σε έμψυχο υλικό, σκάφη και μηχανήματα δακτυλοσκόπησης.

    Ερωτηθείς για τις πιέσεις εξόδου της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν, ο κ. Μουζάλας απάντησε πως "διάφοροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουν να τιμωρήσουν την Ελλάδα με αποβολή από τη Σένγκεν, κυρίως με εσωτερικά πολιτικά κίνητρα. Η θέση της Ε.Ε. είναι η ενίσχυση της συνοχής της Ζώνης Σένγκεν και η αποτελεσματικότερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Αυτή είναι και η θέση της ελληνικής κυβέρνησης."

    [07] ΟΙ ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο μόνιμης ναυτικής αποστολής στη Μεσόγειο

    Το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης μόνιμης αποστολής στη Μεσόγειο για να βοηθήσει τα ευρωπαϊκά κράτη με τη μεταναστευτική κρίση και για να αντιμετωπίσει την αυξημένη ναυτική παρουσία της Ρωσίας, είπε ανώτατος αξιωματικός του Ναυτικού στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Σπούτνικ.

    "Αυτά που είναι μόνιμα διαθέσιμα για το εγγύς μέλλον είναι η συνεχής χρήση αυτών των τεσσάρων DDG (αντιτορπιλλικών) που έχουν βάση τη Ρότα (Ισπανίας), μια αύξηση σ' αυτή την περιφερόμενη παρουσία, και τότε τη μακροπρόθεσμη πιθανότητα συγκεκριμένων αποστολών στη Μεσόγειο", είπε ο αξιωματικός.

    [08] Αγγ. Μέρκελ: Η Ευρώπη είναι ευάλωτη απέναντι στην προσφυγική κρίση

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε πως η Ευρώπη είναι «ευάλωτη» απέναντι στην προσφυγική κρίση, καθώς δεν έχει ακόμη τον έλεγχο της κατάστασης στον βαθμό που θα ήθελε.

    «Τώρα, εξαίφνης, αντιμετωπίζουμε την πρόκληση ότι πρόσφυγες φθάνουν στην Ευρώπη και είμαστε ευάλωτοι, όπως όλοι διαπιστώνουμε, επειδή δεν έχουμε ακόμη την τάξη και τον έλεγχο που θα θέλαμε», δήλωσε η Μέρκελ σε μια συνάντηση επιχειρηματιών στην πόλη Μάιντς.

    Η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ακόμη πως το ευρώ «συνδέεται άμεσα» με την ελευθερία κίνησης των προσώπων ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας πως: «Κανείς δεν πρέπει να υποδύεται ότι μπορείς να έχεις κοινό νόμισμα χωρίς να μπορείς να περνάς τα σύνορα εύκολα».

    [09] Ισπανία: Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών επαναλαμβάνει ότι δεν θα στηρίξει τον Μ.Ραχόι

    Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ επανέλαβε ότι δεν θα στηρίξει την επανεκλογή του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για τον σχηματισμό "μεγάλου συνασπισμού", έπειτα από τις εκλογές του περασμένου μήνα που στέρησαν την απόλυτη πλειοψηφία από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.

    Ο Σάντσεθ δήλωσε ότι δεν θα ενώσει τις δυνάμεις του με οποιοδήποτε κόμμα υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία, απορρίπτοντας έτσι το ενδεχόμενο σύμπραξης με το κόμμα Podemos, που θεωρεί ότι η Καταλονία πρέπει να αποφασίσει με δημοψήφισμα εάν θα παραμείνει ή όχι στην Ισπανία.

    [10] Η Eldorado Gold αναστέλει εργασίες στα ορυχεία χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα

    Η καναδική εταιρεία ορυχείων Eldorado Gold είπε χθες ότι αναστέλει μεγάλο μέρος της κατασκευής και ανάπτυξης ορυχείων στην Ελλάδα.

    Η Eldorado ανέφερε ότι αναστέλλει την κατασκευή στο ορυχείο των Σκουριών και προειδοποίησε ότι θα κάνει το ίδιο για το ορυχείο στην Ολυμπιάδα αν δεν λάβει την άδεια μέχρι το τέλος Μαρτίου. Έχει σταματήσει κατασκευαστικές εργασίες στον Λόφο Περάματος και τις Σάπες αλλά θα μπορούσε να τις ξαναρχίσει στο μέλλον, πρόσθεσε. Η εταιρεία επίσης μελετά αν θα αναστείλει στο μέλλον την επέκταση του ορυχείου στο Στρατώνι, στο οποίο απομένουν περίπου τρία χρόνια ζωής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 January 2016 - 5:32:29 UTC