Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Πέμπτη η ΚΟ της ΝΔ
  • [02] Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα μέσα στο 2016, εξήγγειλε ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [03] Συνάντηση Τσακαλώτου-Στούμπ: Δεν υπάρχει θέμα «Grexit»
  • [04] Απάντηση του Ευγενίδειου στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για τις μισθολογικές μειώσεις
  • [05] Νέα ιατρική θεραπευτική προσέγγιση μέσω της Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής
  • [06] Δρ Σ. Κουράκης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Το παιδικό σχέδιο, σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο για τη σωματική βία
  • [07] Η εκλογή Μητσοτάκη οδηγεί το Ποτάμι σε πρωτοβουλίες κατάθεσης συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών προτάσεων
  • [08] Χρυσή Μπάλα 2015: Ο Λιονέλ Μέσι κορυφαίος παίκτης της χρονιάς

  • [01] Την Πέμπτη η ΚΟ της ΝΔ

    Την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκτός απροόπτου η ΚΟ της ΝΔ σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους αναχωρώντας από τα γραφεία του κόμματος.

    Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως θα πραγματοποιηθεί άμεσα και η συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως είπε προτεραιότητά του είναι η οργανωτική αναδιάταξη της ΝΔ.

    [02] Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα μέσα στο 2016, εξήγγειλε ο Τρ. Αλεξιάδης

    Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα εντός του 2016, με τις οποίες το σύστημα θα γίνει περισσότερο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό, προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Πρόσθεσε επίσης, ότι οι αλλαγές αυτές θα γίνουν όταν βρεθούν τα αναγκαία ισοδύναμα, προκειμένου να μην υπάρξει μείωση εσόδων ή διαφορετικές πηγές φορολόγησης.

    Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κωνσταντίνου Κατσίκη, για την επιβολή φόρου πολυτελείας στα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα των πολυτέκνων, ο κ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε την φορολόγιση των πολυτέκνων, ως «παράδειγμα αδικίας» και ανέφερε, ότι ενώ το 2013 κατατέθηκαν 3.940 φορολογικές δηλώσεις, πολυτέκνων με πάνω από τέσσερα παιδιά και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, που απέφεραν έσοδα 3,077 εκατ. ευρώ, το 2014, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου (και επειδή οι φορολογούμενοι αυτής της κατηγορίας κατέθεταν τις πινακίδες των αυτοκινήτων), υποβλήθηκαν 2.101 δηλώσεις που απέδωσαν έσοδα 1,67 εκατ. ευρώ.

    [03] Συνάντηση Τσακαλώτου-Στούμπ: Δεν υπάρχει θέμα «Grexit»

    Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τη συνάντηση και τις συνομιλίες με τον Φινλανδό ομόλογό του, Αλεξάντερ Στουμπ, στο Ελσίνκι.

    «Συζητήσαμε για τον ελληνικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, που ξεκίνησε με την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα συνεχίζεται με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση.

    Δεν υπάρχει θέμα "Grexit" διαβεβαίωσε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    Ο κ. Στουμπ ερωτήθη από τους δημοσιογράφους αν εξακολουθεί να θέτει ζήτημα αποχώρησης της Ελλάδος από την ευρωζώνη όπως είχε υποστηρίξει το περασμένο καλοκαίρι και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει θέμα Grexit. Ακούω παντού καλά λόγια για την Ελλάδα και από άλλες χώρες και μέσα στο Eurogroup».

    Μετά το Ελσίνκι επόμενος σταθμός του Έλληνα υπουργού Οικονομικών θα είναι το Άμστερνταμ όπου θα συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του πριν μεταβεί στο Βερολίνο για τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    [04] Απάντηση του Ευγενίδειου στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για τις μισθολογικές μειώσεις

    Προβληματική είναι η κατάσταση λειτουργίας του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου, το οποίο λειτουργεί ως Ανώνυμος Εταιρεία με κύριο μέτοχο το Πανεπιστήμιο Αθηνών, απαντά η Διοίκηση του Ιδρύματος, στους εργαζόμενους, που σήμερα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στις μισθολογικές μειώσεις, που όπως αναφέρουν φτάνουν και το 25% και διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων πέντε μηνών.

    Η Διοίκηση αναφέρει ότι το μισθολογικό κόστος ανέρχεται περίπου στο 70% του προϋπολογισμού του Θεραπευτηρίου, επισημαίνοντας ότι σε ανάλογα ιδρύματα το αντίστοιχο κόστος δεν ξεπερνά το 35% και εξηγεί ότι «προκειμένου να διασφαλισθεί η συνέχιση της λειτουργίας του Θεραπευτηρίου και ακολουθώντας σχετική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, απεφασίσθη η μείωση του μισθολογικού κόστους κατά τρόπο δίκαιο και συμβατό με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση που διάγει η χώρα».

    [05] Νέα ιατρική θεραπευτική προσέγγιση μέσω της Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

    «Η τροφή να είναι το μόνο σου φάρμακο», είχε πει ο Ιπποκράτης και σήμερα έρευνες ενισχύουν την άποψη αυτή με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι «ο άνθρωπος αυτοϊάται» όταν αλλάζει ορισμένα δεδομένα, μέσω της σωστής νοοτροπίας, της διατροφής και του τρόπου ζωής, ωστόσο βρισκόμαστε ακόμη αρκετά μακριά από αυτό, καθώς «ο άνθρωπος εξοντώνεται από τον ευατό του λόγω άγνοιας». Συνεχίζουμε να καταναλώνουμε ανθυγιεινές και επικίνδυνες τροφές, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή το 8ο παγκόσμιο συνέδριο της Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής, που πραγματοποιείται στην Αθήνα ,16 και 17 Ιανουαρίου, ο Νίκος Κατσαρός , Διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας του New York College στην Αθήνα, πρώην πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

    Οι ωκεανοί έχουν μολυνθεί, είπε, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται και τα ψάρια που ζουν σε αυτούς, όπως σολομός, γαλέος, τόνος που φέρουν ποσότητες υδραργύρου, αντίθετα τα μικρά ψαράκια του Αιγαίου, είναι ?καθαρά? και ωφέλιμα για την υγεία μας. Το έδαφος έχει μολυνθεί από φυτοφάρμακα και λιπάσματα, το νερό μεταφέρεται σε σωλήνες αμιάντου και μπορεί στην Αθήνα να είναι πολύ καθαρό, καθώς ελέγχεται ο αριθμός των ινών αμιάντου, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο σε άλλες περιοχές. Οι έλεγχοι, είπε ο κ. Κατσαρός είναι αποσπασματικοί ή ανύπαρκτοι, με αποτέλεσμα το 75% του ελληνικού πληθυσμού να αμφισβητεί την ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνει.

    [06] Δρ Σ. Κουράκης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Το παιδικό σχέδιο, σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο για τη σωματική βία

    Σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο για την ανίχνευση αναπτυξιακών διαταραχών και περιπτώσεων σωματικής ή ψυχολογικής βίας, αποτελεί το παιδικό σχέδιο, σύμφωνα με τον ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο, δρ Νευροψυχολογίας Παίδων της Ιατρικής Σχολής Ηρακλείου Κρήτης, Σήφη Κουράκη, που μίλησε στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ υγείας της Τάνιας Μαντουβάλου.

    Όπως αναφέρει ο διακεκριμένος επιστήμων, το παιδικό σχέδιο χρησιμοποιείται ευρύτατα σαν προβολικό διαγνωστικό εργαλείο, το οποίο μετράει ποιοτικά το συναίσθημα του παιδιού. Επίσης ανιχνεύει τη νοημοσύνη, καθώς και στοιχεία της προσωπικότητας του.Το ποσοστό επιτυχίας ανίχνευσης της παιδικής κατάθλιψης από το παιδικό σχέδιο, φτάνει μέχρι και 40%, δηλώνει ο δρ Κουράκης, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι χρειάζονται και άλλα συμπληρωματικά τεστ. «Κανένα παιδικό σχέδιο δεν μπορεί να αξιολογηθεί επαρκώς μόνο του, εάν δεν υπάρχει ταυτόχρονα, ή αμέσως πριν ή αμέσως μετά, ο λόγος με τον οποίο "επενδύει" το παιδί το παιδικό σχέδιο», τονίζει ο κ. Κουράκης και εξηγεί: «Το παιδί αν δεν μιλήσει, χάνουμε το 50% της διαγνωστικής αξίας του σχεδίου».

    Ο δρ Κουράκης αναφέρεται στα χρώματα, που καταδεικνύουν κυρίως το συναίσθημα, αλλά και στα σχήματα, που σχετίζονται με τη γνωστική επάρκεια και την οπτική μνήμη του παιδιού.

    [07] Η εκλογή Μητσοτάκη οδηγεί το Ποτάμι σε πρωτοβουλίες κατάθεσης συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών προτάσεων

    Τα νέα πολιτικά δεδομένα που προκύπτουν από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ηγεσία της ΝΔ και την αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη του Ποταμιού που έγινε στη Βουλή, υπό την προεδρία του Σταύρου Θεοδωράκη και στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές, τα στελέχη του Πολιτικού Σχεδιασμού, εκπρόσωποι της Επιτροπής Διαλόγου και οι επικεφαλής των Τομέων Πολιτικής του κινήματος.

    Ενόψει του Συνεδρίου στο τέλος Φεβρουαρίου, στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι τα νέα δεδομένα επιβάλλουν στο Ποτάμι να διατυπώσει ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό λόγο, με προτάσεις επεξεργασμένες, καλώντας τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν. Επίσης επισημάνθηκε ότι η εσπευσμένη θετική άποψη για την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, δεν συμβάλλει στη συντεταγμένη πορεία του κόμματος.

    Ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη, αναφέρει ότι «τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι το συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για τις 26-28 Φεβρουαρίου, το Ποτάμι θα προτείνει μια σειρά από μεταρρυθμιστικές τομές, ελπίζοντας ότι η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τολμήσουν να πάρουν θέση.

    [08] Χρυσή Μπάλα 2015: Ο Λιονέλ Μέσι κορυφαίος παίκτης της χρονιάς

    Για 5η φορά στην καριέρα του ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2015, κατακτώντας τη "Χρυσή Μπάλα" στον διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football. Μετά το 2009, το 2010, το 2011 και το 2012, ο σταρ της Μπαρτσελόνα κατέκτησε το σπουδαιότερο ατομικό βραβείο για κάθε παίκτη, καθώς ήταν αυτός που οδήγησε τους Καταλανούς στην κατάκτηση του «τρεμπλ» (Champions League, πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας).

    Ο Μέσι πέτυχε την περασμένη περίοδο 58 γκολ στις τρεις διοργανώσεις (43 στην primera division, 5 στο Copa del Rey και 10 στο Champions League), ενώ σε 8 συμμετοχές του με την εθνική Αργεντινής σκόραρε 4 φορές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 January 2016 - 19:32:27 UTC