Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή για το ασφαλιστικό μπορεί να διευρυνθεί ή να τύχει ανοχής από ευρύτερες δυνάμεις»
  • [02] Έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ
  • [03] Λάρισα: Επιχείρηση εντοπισμού ορειβατών
  • [04] Ο επόμενος πρόεδρος της Καταλονίας καλεί σε εκκίνηση της διαδικασίας ανεξαρτητοποίησης
  • [05] Οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου υπονόμευσαν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, λένε κυβερνητικές πηγές
  • [06] Προβλήματα, λόγω κακοκαιρίας, σε τρεις νομούς στη Βόρεια Ελλάδα
  • [07] Επίδειξη δύναμης και νέο ρεκόρ ο Ολυμπιακός
  • [08] Επιστροφές στις νίκες και το καλό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ

  • [01] «Η πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή για το ασφαλιστικό μπορεί να διευρυνθεί ή να τύχει ανοχής από ευρύτερες δυνάμεις»

    Την εκτίμηση ότι η πλειοψηφία της κυβέρνησης, στο νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, μπορεί να διευρυνθεί ή σε κάθε περίπτωση να τύχει ανοχής από ευρύτερες δυνάμεις, διατυπώνει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στην «Realnews».

    «Μόλις έχει ξεκινήσει η σχετική συζήτηση, η οποία θα λάβει διεθνείς διαστάσεις, με το οδοιπορικό υπουργών της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού στην Ευρώπη για τη διαβούλευση της κυβερνητικής πρότασης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής και προσθέτει: «Το τελικό "προϊόν" της διαβούλευσης και της συμφωνίας που θα υπάρξει, εκτιμώ ότι θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που επί τρεις μήνες συστηματικά οι εγχώριες Σειρήνες της καταστροφολογίας έχουν προβλέψει. Δεν θα έχουν τη χαρά της αυτοεκπληρούμενης προφητείας, θα εκτεθούν για μια ακόμη φορά».

    Ο κ. Βούτσης αναφέρει μάλιστα ότι η πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να διευρυνθεί ή σε κάθε περίπτωση να τύχει ανοχής από ευρύτερες δυνάμεις. «Καθένας θα κριθεί όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για την ευθύνη του σε ιστορικό χρόνο», σημειώνει ο πρόεδρος της Βουλής και υπογραμμίζει ότι η πλειοψηφία του λαού επέδειξε θαυμαστά δείγματα αλληλεγγύης και συνειδητής υπομονής μπροστά σε μείζονα θέματα.

    Τονίζει, ακόμη, ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι στη σωστή κατεύθυνση και υποδηλώνει με σαφήνεια το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της υπέρ των πλέον αδύνατων και διαμορφώνει ένα περιβάλλον για δίκαιη αναδιανομή των εισοδημάτων.

    [02] Έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ

    Ομαλά εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ με τα επιτελεία των δύο μονομάχων να εκφράζουν αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.

    Oι κάλπεςέκλεισαν αλλά η ψηφοφορία συνεχίζεται μόνο στα εκλογικά τμήματα εντός των οποίων υπήρχαν ακόμη ψηφοφόροι .

    «Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ζήτησε από όλα τα εκλογικά τμήματα να κλείσουν οι κάλπες στην προκαθορισμένη ώρα, με εξαίρεση εκείνα στα οποία υπήρχαν ψηφοφόροι εντός του τμήματος. Αυτό ακριβώς και έγινε» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.

    Λίγο μετά τις 11 το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτός απροόπτου μία ασφαλής εκτίμηση για τον νικητή.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στις 10:30 το πρωί στην Κηφισιά και σε δήλωσή του τόνισε πως «ξημερώνει μια νέα μέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα». Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες για τη μαζική τους συμμετοχή και ζήτησε από όλους να ασκήσουν το δικαίωμά τους. «Η ΝΔ τη Δευτέρα δεν θα είναι μόνο ενωμένη, αλλά και ανανεωμένη και έτοιμη να προτάξει ένα εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης», τόνισε στη δήλωσή του.

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο στο ΕΒΕΑ και δήλωσεαισιόδοξος «ότι η ΝΔ θα βαδίσει θετικά από αύριο με όποιον πρόεδρο και αν εκλεγεί». «Δεν μας χωρίζει τίποτα. Πολλά μας ενώνουν», ανέφερε, ενώ αργότερα ψήφισε στην αίθουσα τέως δημαρχείου στην πλατεία Ηρώων στον Υμηττό.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ψήφισε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, στη δήλωσή του τόνισε πως ο σημερινός στόχος είναι να γίνει η Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη, ισχυρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. «Με τη συμμετοχή μας, διασφαλίζουμε την ομαλή πορεία της παράταξής μας στο μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Η εκλογή στη Θεσσαλονίκη

    Έκλεισαν στις 7μ.μ. οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στα εκλογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης και αρχίζει η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων.

    Στο εκλογικό κέντρο που στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, που είναι και το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα, με 12 κάλπες, η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο κυμάνθηκε στο 80% σε σχέση με τον πρώτο γύρο, καθώς σήμερα ψήφισαν 4.650 ενώ την πρώτη Κυριακή ήταν 5.800.

    Μεταξύ 70% και 80% κυμαίνεται η συμμετοχή και στα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.

    [03] Λάρισα: Επιχείρηση εντοπισμού ορειβατών

    Επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός άνδρα και μίας γυναίκας βρίσκεται σε εξέλιξη από την 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας σε περιοχή του Ολύμπου πάνω από την Ελασσόνα.

    Οι δύο ορειβάτες έχασαν τον προσανατολισμό τους και ειδοποίησαν μέσω κινητού τηλεφώνου την Αστυνομία της Ελασσόνας η οποία με την σειρά της ενημέρωσε την Πυροσβεστική και ξεκίνησε άμεσα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης στην οποία συμμετέχουν τέσσερα οχήματα και 11 άνδρες.

    Οι καιρικές συνθήκες ωστόσο στην περιοχή είναι δύσκολες καθώς στο σημείο (περιοχή Άγιος Αντώνιος) έχει πυκνή ομίχλη και βρέχει.

    [04] Ο επόμενος πρόεδρος της Καταλονίας καλεί σε εκκίνηση της διαδικασίας ανεξαρτητοποίησης

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλς Πουιγκντεμόντ δήλωσε σήμερα ενώπιον του τοπικού κοινοβουλίου ότι η Καταλονία πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία ανεξαρτητοποίησης από την Ισπανία.

    «Πρέπει να αρχίσουμε τη διαδικασία για να δημιουργήσουμε ένα ανεξάρτητο κράτος στην Καταλονία, ώστε οι αποφάσεις του καταλανικού κοινοβουλίου να είναι κυρίαρχες», δήλωσε υπό τις επευφημίες των βουλευτών, λίγες ώρες πριν το καταλανικό κοινοβούλιο τον εκλέξει επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης και αντικαταστάτη του Αρτούρ Μας, ο οποίος απέσυρε χθες τη υποψηφιότητά του για την προεδρία ώστε να αποφευχθούν νέες εκλογές, που θα έθεταν σε κίνδυνο την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που εξασφάλισαν οι αυτονομιστές στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

    [05] Οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου υπονόμευσαν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, λένε κυβερνητικές πηγές

    «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υπονομεύσει κανείς τα θεμέλια του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και οι κυβερνήσεις Σαμαρά - Βενιζέλου τους έχουν εφαρμόσει όλους», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή απόψεις που διατυπώνονται αναφορικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    Ειδικότερα, κύκλοι της κυβέρνησης επισημαίνουν πρόσφατο άρθρο του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου για το ασφαλιστικό στο οποίο, όπως τονίζουν, καταθέτει, μεταξύ άλλων, και την πρόταση «..να μη αυξηθεί το μη μισθολογικό κόστος εργασίας σε βάρος της προοπτικής δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και να μη μειωθεί το διαθέσιμο εισόδημα μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών...»

    «Για όσους αναρωτιούνται τι ακριβώς σημαίνει αυτό, είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκφράζει την ρητή αντίθεσή του με κάθε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι τις απόψεις αυτές διατυπώνει ο κ. Βενιζέλος διότι «σκέπτεται στρατηγικά: Αν αποκλειστεί η αύξηση των εισφορών, μοναδική επιλογή για τα ταμεία, μετά την ληστεία του PSI, θα είναι η οριζόντια μείωση συντάξεων. Έτσι η επάρατος κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα αποκαλύψει το ανάλγητο πρόσωπό της και το πολιτικό κατεστημένο που ο ίδιος εκπροσωπεί, θα αναγεννηθεί δικαιωμένο από τις στάχτες του».

    Αιχμηρότατο σχόλιο επιφυλάσσει όμως η κυβέρνηση και για τον Γιάννη Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ με κυβερνητικές πηγές να παρατηρούν ότι «είναι χαρμόσυνα τα μηνύματα για τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι αναρωτιούνται που βρίσκεται ο κ. Παναγόπουλος από το 2010, και γιατί δεν αντέδρασε σε έντεκα συνεχείς μειώσεις συντάξεων, και την αρπαγή 13 δισ. ευρώ από τα Ταμεία μέσω PSI».

    [06] Προβλήματα, λόγω κακοκαιρίας, σε τρεις νομούς στη Βόρεια Ελλάδα

    Προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων έχουν προκληθεί σε τρεις νομούς της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας της έντασης των καιρικών φαινομένων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.Συγκεκριμένα, στη Ροδόπη, λόγω βροχόπτωσης δεν επιτρέπεται η ομαλή διέλευση οχημάτων στους ποταμούς Δοκού, Σκαλώματος, Ποντικόρεμα και Λίσσο Αρριανών ενώ στην Ξάνθη χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή Οδό από το Λυκοδρόμιο μέχρι το Δασικό χωριό.

    Στην Πέλλα, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την προσέγγιση στο χιονοδρομικό κέντρο «Βόρρας» τόσο από 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού από την Άρνισα όσο και από το δευτερεύον οδικό δίκτυο πρόσβασης μέσω της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς του Δήμου Έδεσσας.

    [07] Επίδειξη δύναμης και νέο ρεκόρ ο Ολυμπιακός

    Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στον Λεβαδειακό, τον οποίο νίκησε με 3-1 (16΄ Ιντέγε, 42΄ Πάρντο, 56΄ Ντομίνγκες - 88΄ Μπεν) στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής και συνεχίζει το απόλυτο σερί του στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ από σήμερα με το «17 στα 17» ξεπέρασε το ρεκόρ της ομάδας του Τροντ Σόλιντ από την περίοδο 2005-2006, υποχρεώνοντας την ομάδα της Βοιωτίας στην πρώτη ήττα ύστερα από τέσσερα παιχνίδια.

    [08] Επιστροφές στις νίκες και το καλό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ

    Στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League αναρριχήθηκε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι σημείωσαν την πρώτη τους νίκη μέσα στο 2016 (είχε αναβληθεί ο αγώνας με την Ξάνθη λόγω χιονόπτωσης), επικράτησαν 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα στο πλαίσιο της 17ης ημέρας. Αθανασιάδης στο 43`, Χαρίσης στο 52` και Ντε Μασέντο Ντα Σίλβα στο 64` σημείωσαν τα τέρματα του ΠΑΟΚ, ενώ για την ομάδα της Ηπείρου μείωσε ο Κοζορώνης στο 90`.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 January 2016 - 19:32:29 UTC