Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Δικαιοσύνη «ζυγίζει» και πρέπει να βρούμε τη μέση οδό επεσήμανε ο Ν. Παρασκευόπουλος
  • [02] Σε αμφισβήτηση οι ελευθερίες στο Χονγκ Κονγκ μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση 5 βιβλιοπωλών
  • [03] Ενα χρόνο μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo, η Γαλλία τιμά τα θύματα της τρομοκρατίας
  • [04] Oι δοκιμασίες, οι προκλήσεις και οι νίκες του 2015
  • [05] «Πεθαίνοντας στο Γέλιο» αφιέρωμα του Στ. Κούλογλου στο Charlie Hebdo στο Ευρωκοινοβούλιο
  • [06] Ψυχολογική στρατηγική για το τζόκινγκ
  • [07] Σε αμφισβήτηση οι ελευθερίες στο Χονγκ Κονγκ μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση 5 βιβλιοπωλών
  • [08] Αρ. Μπαλτάς: Η Άννα Συνοδινού διέπρεψε με την επιβλητική της τεχνική στο θέατρο και κόσμησε τη Βουλή με το δημοκρατικό της ήθος
  • [09] Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη ηθοποιός Άννα Συνοδινού
  • [10] Στα προημιτελικά του Κυπέλλου με «τεσσάρα» στα Χανιά ο Ολυμπιακός
  • [11] Νίκη με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο
  • [12] Μυλωνάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι προσδοκίες μας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι πολύ υψηλές»

  • [01] Η Δικαιοσύνη «ζυγίζει» και πρέπει να βρούμε τη μέση οδό επεσήμανε ο Ν. Παρασκευόπουλος

    Σύμβολο της Δικαιοσύνης είναι η ζυγαριά και πρέπει να σταθμιστούν συνταγματικά κατοχυρωμένες αξίες. Από τη μια το απόρρητο και η προστασία των προσωπικών δεδομένων και από την άλλη το δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφεύγει στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο του.

    Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Καθημερινά", με τον Χρήστο Μάτη, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος μετά την ψήφιση της διάταξης από τη Βουλή για τη δικαστική χρήση αποδεικτικών μέσων (λίστες φοροφυγάδων, κ.ά.) που αποκτήθηκαν με μη νόμιμο τρόπο.

    Όπως είπε ο υπουργός, στα παραπάνω ζητήματα πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση, "με κριτήρια στάθμισης" και υπογράμμισε ότι η αντίρρηση και η διαφωνία είναι δικαίωμα και άποψη επιστημονική. "Η νομική επιστήμη είναι μια επιστήμη της διαφωνίας. Εάν έχουμε μια δημόσια ανακοίνωση ενός οργανισμού και κάποιοι έχουν μια άποψη ότι είναι λάθος πρέπει να σωπαίνουμε, αν πιστεύουμε ότι είναι λάθος;" αναρωτήθηκε ο ο κ. Παρασκευόπουλος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

    "Πιστεύω ότι την άποψη που εξέφρασα ο ίδιος και εξέφρασε και το υπουργείο είναι ορθή. Έχουμε να κάνουμε με μια στάθμιση συμφερόντων συνταγματικών, είναι συνταγματικά προστατευόμενο αγαθό η απονομή της δικαιοσύνης, το δικαίωμα να μπορεί να πάει κάποιος στο δικαστήριο να βρει το δίκιο του" είπε και πρόσθεσε: "δεν άκουσα από τους εισαγγελείς όμως να αναφέρονται σ' αυτό το θέμα, στο ότι παρακάμπτεται η απονομή της δικαιοσύνης".

    [02] Σε αμφισβήτηση οι ελευθερίες στο Χονγκ Κονγκ μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση 5 βιβλιοπωλών

    Η μυστηριώδης εξαφάνιση πέντε εργαζομένων στον ίδιο εκδοτικό οίκο, γνωστό για την επικριτική του στάση απέναντι στην Κίνα, έχει σπείρει τον τρόμο στο Χονγκ Κονγκ, την πρώην αυτή βρετανική αποικία, όπου αρχίζει να παγιώνεται το αίσθημα ότι το Πεκίνο θέλει να αυξήσει την επιβολή του.

    Τα βιβλιοπωλεία βγάζουν από τα ράφια τους τα έργα πολιτικού περιεχομένου, ενώ οι εκδότες και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στα οποία πωλούνται βιβλία που είναι απαγορευμένα στην ηπειρωτική χώρα αισθάνονται πλέον ότι απειλούνται.

    Οι πέντε άνθρωποι που εξαφανίστηκαν εργάζονταν για τον οίκο Mighty Current, ο οποίος είναι γνωστός στο Χονγκ Κονγκ ,τη βρετανική αποικία η κυριαρχία της οποίας πέρασε από την Βρετανία στην Κίνα το 1997-- για τα όχι και τόσο φιλικά βιβλία του απέναντι στην κινεζική κυβέρνηση. Όπως πιστεύεται, οι πέντε εξαφανισθέντες βρίσκονται στα χέρια των κινεζικών αρχών.

    [03] Ενα χρόνο μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo, η Γαλλία τιμά τα θύματα της τρομοκρατίας

    [04] Oι δοκιμασίες, οι προκλήσεις και οι νίκες του 2015

    [05] «Πεθαίνοντας στο Γέλιο» αφιέρωμα του Στ. Κούλογλου στο Charlie Hebdo στο Ευρωκοινοβούλιο

    Ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, GUE / NGL, Στέλιος Κούλογλου και ο Γερμανός ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Martin Sonneborn, διοργανώνoυν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Charlie Hebdo και στην ελευθερία της έκφρασης, το χιούμορ και την πολιτική σάτιρα. Η εκδήλωση θα καλυφθεί από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης όχι μόνο στο Βέλγιο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Εξέχοντες καλεσμένοι θα λάβουν μέρος στο πάνελ της συζήτησης: Andy Bichlbaum, από το δίδυμο αμερικανών ακτιβιστών, «The Yes Men», διάσημο για τις πολιτικές φάρσες του Maryse Wollinski, σύζυγος του δολοφονηθέντος σκιτσογράφου του Charlie Hebdo, Georges Wolinski Pierre Kroll, Βέλγος σκιτσογράφος, με την προβολή ενός αποσπάσματος από την πρόσφατη παράστασή του κατά τη διάρκεια του |"Festival du Rire 2015" στη Λιέγη Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και την προβολή αποσπάσματος από μια σπάνια και ανέκδοτη συνέντευξη του δολοφονηθέντος σκιτσογράφου του Charlie Hebdo, Charb, την οποία πραγματοποίησε προσωπικά ο Στέλιος Κούλογλου, λίγο καιρό πριν τη δολοφονία του, καθώς και την προβολή της τελευταίας ταινίας των Yes Men «Yes Men Αre Revolting» Την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016, Αίθουσα ASP 1G2, 18:30-21:00, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

    [06] Ψυχολογική στρατηγική για το τζόκινγκ

    Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ανδρών και των γυναικών στη χώρα μας που ασχολούνται με το τζόκινγκ για λόγους αναψυχής και υγείας, και αυτών που ασχολούνται με αυτό πιο συστηματικά και συμμετέχουν σε αγώνες λίγων ή πολλών χιλιομέτρων.

    Ωστόσο, όπως αναφέρει ο καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννης Θεοδωράκης, η κατάλληλη ψυχολογική διάθεση βοηθάει τους ανθρώπους, γιατί το τζόκινγκ είναι ένα πολύ όμορφο σπορ, αλλά απαιτεί αφοσίωση σε μία μονότονη προσπάθεια, με παρατεταμένη χρονική διάρκεια, που για τον μη μυημένο οδηγεί πιο γρήγορα σε κόπωση και σωματική εξάντληση.

    [07] Σε αμφισβήτηση οι ελευθερίες στο Χονγκ Κονγκ μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση 5 βιβλιοπωλών

    Η μυστηριώδης εξαφάνιση πέντε εργαζομένων στον ίδιο εκδοτικό οίκο, γνωστό για την επικριτική του στάση απέναντι στην Κίνα, έχει προκαλέσει φόβο στους βιβλιοπώλες στο Χονγκ Κονγκ, την πρώην αυτή βρετανική αποικία, όπου αρχίζει να παγιώνεται το αίσθημα ότι το Πεκίνο θέλει να αυξήσει την επιβολή του.

    Τα βιβλιοπωλεία βγάζουν από τα ράφια τους τα έργα πολιτικού περιεχομένου, ενώ οι εκδότες και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στα οποία πωλούνται βιβλία που είναι απαγορευμένα στην ηπειρωτική χώρα αισθάνονται πλέον ότι απειλούνται.

    Οι πέντε άνθρωποι που εξαφανίστηκαν εργάζονταν για τον οίκο Mighty Current, ο οποίος είναι γνωστός στο Χονγκ Κονγκ --τη βρετανική αποικία η κυριαρχία της οποίας πέρασε από την Βρετανία στην Κίνα το 1997-- για τα όχι και τόσο φιλικά βιβλία του απέναντι στην κινεζική κυβέρνηση. Όπως πιστεύεται, οι πέντε εξαφανισθέντες βρίσκονται στα χέρια των κινεζικών αρχών.

    Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η περίπτωση του 65χρονου εκδότη Λι Μπο, του τελευταίου που αγνοείται. Και αυτό γιατί ο Λι Μπο εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στο Χονγκ Κονγκ, σε αντίθεση με τους τέσσερις άλλους.

    "Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ήρθαν στο Χονγκ Κονγκ για να αρπάξουν κάποιον. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζιν Ζονγκ, ο οποίος εκδίδει έργα που είναι απαγορευμένα στην Κίνα.

    [08] Αρ. Μπαλτάς: Η Άννα Συνοδινού διέπρεψε με την επιβλητική της τεχνική στο θέατρο και κόσμησε τη Βουλή με το δημοκρατικό της ήθος

    Για την απώλεια της μεγάλης ηθοποιού ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς εξέδωσε ανακοίνωση-δήλωση αναφέροντας τα εξής, μεταξύ άλλων: «Η Άννα Συνοδινού συνέδεσε το όνομά της προπάντων με το αρχαίο δράμα. Διέπρεψε όμως με την επιβλητική της τεχνική και σε ρόλους του νεότερου και σύγχρονου ρεπερτορίου, ενώ θα μπορούμε πάντα να τη θαυμάζουμε σε κινηματογραφικές ταινίες όπως «Ο άνθρωπος του τραίνου».

    Στην πολιτική της δράση, η Άννα Συνοδινού κόσμησε τη Βουλή των Ελλήνων και την πολιτική ζωή του τόπου με την ουσιαστική παρουσία της και το δημοκρατικό της ήθος. Για την απώλειά της εκφράζω στους οικείους της τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

    [09] Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη ηθοποιός Άννα Συνοδινού

    Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 89 ετών, η σπουδαία ηθοποιός Άννα Συνοδινού, έχοντας διαγράψει μία σημαντική πορεία στο θέατρο, που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας.

    Η Άννα Συνοδινού κόσμησε με την παρουσία της τις θεατρικές σκηνές, αλλά και το ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1974, με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ διετέλεσε για ένα διάστημα υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών.

    Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

    Για τη μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου, τη διεθνούς φήμης τραγωδό που υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος το σανίδι, μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ηθοποιοί και σκηνοθέτες που την γνώριζαν και είχαν συνεργαστεί μαζί της.

    Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλου στους οικείους της Άννας Συνοδινού

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους οικείους της 'Αννας Συνοδινού και τους εξέφρασε τα βαθειά του συλλυπητήρια για την απώλεια της.

    Ποίησε ήθος τόσο στην τέχνη όσο και στην πολιτική, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο της μεγάλης τραγωδού Άννας Συνοδινού, υπογραμμίζοντας ότι «η Άννα Συνοδινού τίμησε το ελληνικό θέατρο με κορυφαίες ερμηνείες και συνέπεια ποιώντας ήθος τόσο στην τέχνη της όσο και στην πολιτική».

    Ο πρωθυπουργός εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της και στους ανθρώπους του ελληνικού θεάτρου.

    Δήλωση του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη, για τον θάνατο της Άννας Συνοδινού

    «Μία μεγάλη Ελληνίδα, η Άννα Συνοδινού, έφυγε από κοντά μας», αναφέρει στη δήλωσή του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για την απώλεια της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού και πολιτικού.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η Άννα Συνοδινού διακρίθηκε όχι μόνο στη θεατρική, αλλά και την πολιτική σκηνή, όπου άφησε τεράστια κοινωνική προσφορά.

    «Τίμησε την παράταξή μας ως βουλευτής και υφυπουργός των κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εισηγήθηκε προτάσεις για τους αδύναμους, την προστασία της τρίτης ηλικίας, της μητρότητας, των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τιμήθηκε με παράσημα της ελληνικής πολιτείας αλλά και ξένων κρατών.Η Άννα Συνοδινού υπηρέτησε τους αγώνες για τη δημοκρατία, την πατρίδα μας, την ελληνική κοινωνία. Η μνήμη της θα είναι αθάνατη», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Αρ. Μπαλτάς: Η Άννα Συνοδινού διέπρεψε με την επιβλητική της τεχνική στο θέατρο και κόσμησε τη Βουλή με το δημοκρατικό της ήθος

    [10] Στα προημιτελικά του Κυπέλλου με «τεσσάρα» στα Χανιά ο Ολυμπιακός

    Ο Ολυμπιακός απλοποίησε την κατάσταση ενόψει της ρεβάνς με τα Χανιά την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση από σήμερα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας στην Κρήτη με 4-1. Τα Χανιά προηγήθηκαν στο 8΄ με τον Γκέσιο, για να φτάσει η πειραϊκή ομάδα στην ανατροπή με τα γκολ των Ερνάνι στο 22ο, Κολοβού στο 39ο, Σεμπά στο 86ο και Μανιάτη στο 90ό λεπτό.

    [11] Νίκη με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο

    Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη στους «Ζωσιμάδες» επί του ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (75΄ Αμπέντ, 78΄ Πέτριτς - 57΄ Ακόστα), σε ένα παιχνίδι πλούσιο σε συγκινήσεις αλλά και διαμαρτυρίες εκ μέρους της αθηναϊκής ομάδας, που ατυχώς σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Σάντσεθ. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη (14/1).

    [12] Μυλωνάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι προσδοκίες μας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι πολύ υψηλές»

    Με υψηλούς στόχους και προσδοκίες για ακόμη μία διάκριση, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών ρίχνεται τη Δευτέρα στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο Βελιγράδι. Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει να πιστοποιήσει την επιστροφή του στην ελίτ του αθλήματος και να «σπάσει» μία δυσμενή παράδοση αποτυχιών ή μέτριων εμφανίσεων στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Ο Μανώλης Μυλωνάκης, που ετοιμάζεται για την έκτη συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση της «Γηραιάς Ηπείρου», γνωρίζει καλά ότι το μονοπάτι προς την επιτυχία είναι δύσβατο. Ο έμπειρος περιφερειακός του Ολυμπιακού μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη διάρκεια που απαιτείται και τη νοοτροπία που πρέπει να έχει η εθνική ομάδα ώστε να φτάσει στη διάκριση. «Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τους Ολυμπιακούς του Αυγούστου» υπογράμμισε ο Χανιώτης πολίστας, κόβοντας κάθε κουβέντα περί «ιεράρχησης» διοργανώσεων και στόχων.

    «Οι προσδοκίες μας είναι πολύ υψηλές. Έχουμε βάλει υψηλούς στόχους σαν εθνική ομάδα, θέλουμε να πετύχουμε σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα» τόνισε αρχικά ο Μυλωνάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Για να μην προτρέχω, το χιαστί παιχνίδι (σ.σ. των προημιτελικών) είναι βέβαια πολύ σημαντικό, αλλά και ο πρώτος αγώνας εναντίον της Ουγγαρίας είναι εξίσου σημαντικός. Ελπίζω να είμαστε υγιείς και να συνεχίσουμε με τη διάρκεια που έχουμε από το Παγκόσμιο του Καζάν και να έχουμε την ίδια απόδοση σε αυτά τα παιχνίδια» συνέχισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 January 2016 - 17:32:31 UTC