Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεϊμαράκης: Η ΝΔ χρειάζεται «μια ηγεσία που θα την εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες»
  • [02] Κυριακή κοντή γιορτή, λένε συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ
  • [03] Ν. Κοτζιάς: Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, τα δικαιώματα και τις δυνατότητες του τόπου
  • [04] Διευκρινίσεις Κατρούγκαλου για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών
  • [05] Σύμφωνος με την αύξηση των εισφορών κατά 1% ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης
  • [06] Τουλάχιστον 65 νεκροί από βομβιστική επίθεση στη Λιβύη
  • [07] Βόμβα υδρογόνου ή όχι, η διεθνής κοινότητα απειλεί με ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Β. Κορέας
  • [08] Κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ στη Νότια Αφρική
  • [09] Ψυχολογική στρατηγική για το τζόκινγκ
  • [10] Αναβίωση του θεσμού της «Μικρής Λέσχης» στην Ταινιοθήκη
  • [11] «Στην κόψη του ξυραφιού», το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για το Κουνγκ Φου
  • [12] Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη ηθοποιός Άννα Συνοδινού
  • [13] ΚΚΕ: Η κυβέρνηση έχει το θράσος, απευθυνόμενη στους εργοδοτικούς φορείς, να μιλάει για τη «βιωσιμότητα του ασφαλιστικού»
  • [14] Αλ.Τσίπρας: Να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού
  • [15] Συναγερμός στο Παρίσι από επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

  • [01] Μεϊμαράκης: Η ΝΔ χρειάζεται «μια ηγεσία που θα την εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες»

    «Χρειαζόμαστε μια ηγεσία που θα την εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες», δηλώνει στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Ευ.Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι «η επόμενη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να προχωρήσει στην παραγωγή καινοτόμων ιδεών και πολιτικών με εθνικό και κοινωνικό πρόσημο, που θα υπηρετούν το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας μας και όχι τις εντολές τρίτων».

    Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επαναλαμβάνει ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμμετάσχει σε μία οικουμενική κυβέρνηση» και τονίζει ότι «εφόσον η κυβέρνηση αποτύχει να φέρει εις πέρας την αποστολή που της έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός, οφείλει να το ομολογήσει και να φύγει».

    Για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης λέει ότι «έκανε μεταρρυθμίσεις και προώθησε πολιτικές και μέτρα που απέτρεψαν τη χρεοκοπία της χώρας και την έξοδό της από το ευρώ». Σχετικά με το θέμα των απολύσεων καθαριστριών και δημοτικών αστυνομικών, για το οποίο ο κ. Κ. Μητσοτάκης διερωτάται γιατί δεν είχε αντιδράσει ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης όταν είχε ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο, απαντά ότι «δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με κανένα. Υπάρχει αυτοκριτική, ώστε να εντοπίσουμε τα λάθη μας, να διδαχθούμε από αυτά και να μην τα επαναλάβουμε».

    Ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει ότι η Ν.Δ. είναι «κόμμα λαϊκό, που εκφράζει όλους και πολύ περισσότερο τους αδύναμους» και διαβεβαιώνει ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος στόχος είναι «ένα κόμμα με σύγχρονες δομές, ανοιχτή δημοκρατική λειτουργία, ώστε να εκφράζει και να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες» και επισημαίνει ότι «όποιος συμφωνεί με αυτόν τον σχεδιασμό θα έχει διακριτό ρόλο και ευθύνες».

    [02] Κυριακή κοντή γιορτή, λένε συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

    Συνεργάτες του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζοντας αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας «Opinion Poll» για τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν τα εξής:

    «Όσο μέσα έπεσε η συγκεκριμένη εταιρεία στην πρόβλεψη του α' γύρου που έδινε στον κ. Μεϊμαράκη ποσοστό 49,8% και στον κ. Μητσοτάκη ποσοστό 17,6% άλλο τόσο θα πέσει μέσα και στην πρόβλεψη του αποτελέσματος του β΄γύρου.

    Άλλωστε η ίδια η εταιρεία ομολόγησε ότι δεν έχει τη λίστα των πολιτών που ψήφισαν στον α' γύρο και οι 930 που απάντησαν, κατά δήλωσή τους πήγαν στη κάλπη των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου. Κυριακή κοντή γιορτή».

    [03] Ν. Κοτζιάς: Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, τα δικαιώματα και τις δυνατότητες του τόπου

    Τη σημασία της εξωτερικής πολιτικής για το μέλλον της χώρας τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην τελετή της κοπής της βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο.

    Απευθυνόμενος στη μεγάλη οικογένεια του υπουργείου, ο κ. Κοτζιάς επισήμανε τη σημασία της συλλογικής δουλειάς και κάλεσε όλους να καταθέτουν τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες τους. «Παρά τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κάθε πρόταση, η κάθε νομική τοποθέτηση σε πολλές διευθύνσεις, όλα τα μικρά και καθημερινά, μπορούν να είναι πολύ σημαντικά και να συμβάλλουν στο μέλλον της χώρας. «Να σκέφτεστε ότι εξαρτάται από τη δική σας στάση και πρωτοβουλίες το μέλλον του τόπου και η καθημερινή διαβίωση των πολιτών του» ανέφερε.

    «Ο χρόνος που έρχεται θα έχει πολλές επιτυχίες για όλους μας. Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και τα δικαιώματα και τις δυναντότητες του τόπου» κατέληξε ο κ. Κοτζιάς.

    [04] Διευκρινίσεις Κατρούγκαλου για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών

    Διευκρινίσεις σε σχέση με το ζήτημα των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, και ιδιαίτερα για όσους αμείβονται με «μπλοκάκι», έδωσε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός τονίζει ότι η εφαρμογή ομοίων κανόνων για όλους και στο θέμα των εισφορών, αποτελεί μία από τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου με βάση τις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

    «Ισονομία, όμως, δεν σημαίνει αδιαφορία ως προς τις πραγματικές συνθήκες εργασίας. Το προσχέδιο του υπουργείου προβλέπει, στο άρθρο 52 παρ. 2 εδ. γ, ότι εξομοιώνονται με τους μισθωτούς "και άλλα πρόσωπα ασφαλιστέα λόγω ιδιότητας, για το εισόδημα που προέρχεται από τη διαρκή σχέση παροχής υπηρεσιών, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση"», τονίζει ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι «για τα "μπλοκάκια" θα μελετηθεί περαιτέρω ο ιδανικός τρόπος συνυπολογισμού των εισφορών στα έξοδα, όπως και των άλλων ελεύθερων επαγγελματιών, και θα υπάρξουν ειδικές προβλέψεις για τους νέους επιστήμονες, ούτως ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνσή τους, χωρίς να θιγεί ο κανόνας της ισονομίας ως προς τις εισφορές».

    [05] Σύμφωνος με την αύξηση των εισφορών κατά 1% ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης

    Σύμφωνος με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% το οποίο θα βαρύνει ισόποσα (κατά 0,5%) εργοδότες και εργαζόμενους, ως «το μη χείρον βέλτιστον», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνάντηση των εργοδοτικών φορέων με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε ακόμη την αντίθεσή του στην άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να εισφέρουν στο διάλογο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    «Η συζήτηση για το Ασφαλιστικό είναι για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη μια κορυφαία στιγμή ευθύνης. Για εμάς, τους κοινωνικούς εταίρους, αποτελεί ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα για το οποίο οφείλουμε όλοι να κάνουμε υπέρβαση και να μην εμπλακούμε σε άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις. Ειδικότερα, αναφορικά με το ρόλο των κομμάτων, ενώ έχουν συμφωνήσει πρόσφατα σε άλλα ήσσονος σημασίας θέματα, δεν είναι δυνατόν σε αυτό το κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα να μη μετέχουν στη συζήτηση και να μην εισφέρουν σε αυτήν με προτάσεις», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

    [06] Τουλάχιστον 65 νεκροί από βομβιστική επίθεση στη Λιβύη

    Σε τουλάχιστον 65 ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας στο Ζλίτεν, στο βορειοδυτικό τμήμα της Λιβύης, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή και τοπικούς αξιωματούχους που επικαλείται το Ρόιτερς.

    Δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την επίθεση αυτή, η οποία σημειώθηκε την ώρα που εκατοντάδες νεοσύλλεκτοι συγκεντρώνονταν για μια τελετή αποφοίτησης.

    Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, η οποία ήταν μία από τις πιο αιματηρές που σημειώνονται από τότε που το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να επεκτείνει την παρουσία του στη Λιβύη, εκμεταλλευόμενο το χάος που επικράτησε στη χώρα μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011. Η τζιχαντιστική αυτή οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές αιματηρές επιθέσεις στη Λιβύη.

    [07] Βόμβα υδρογόνου ή όχι, η διεθνής κοινότητα απειλεί με ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Β. Κορέας

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απείλησε με ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου, προκαλώντας κύμα διεθνούς καταδίκης.Οι 15 χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, περιλαμβανομένης της Κίνας, μοναδικής και σημαντικής συμμάχου της Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσαν ότι θα εργασθούν επί δέσμης «ισχυρών συμπληρωματικών μέτρων» (κυρώσεων), οι οποίες θα περιληφθούν σε νέα απόφαση του ΟΗΕ. Οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δέσμη κυρώσεων αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

    «Τα σεισμολογικά δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η έκρηξη είναι πολύ μικρότερης ισχύος από αυτό που περιμένει κανείς από τη δοκιμή μίας βόμβας υδρογόνου», δήλωσε ο Αυστραλός ειδικός Κρίσπιν Ρόβερ. «Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκαν μία επιτυχημένη πυρηνική δοκιμή, αλλά δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν τη δεύτερη φάση, της έκρηξης με υδρογόνο», είπε.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή της Rand Corporation Μπρους Μπένετ, «αυτό το όπλο είναι του μεγέθους της αμερικανικής βόμβας της Χιροσίμα, αλλά δεν πρόκειται για βόμβα υδρογόνου».

    [08] Κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ στη Νότια Αφρική

    Στο Γιοχάνεσμπουργκ, τον οικονομικό κόμβο της Νότιας Αφρικής, καταγράφονται σήμερα θερμοκρασίες ρεκόρ 37 βαθμών Κελσίου, ανακοίνωσε η Νοτιοαφρικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς η ξηρασία επιμένει στην περιοχή αυτή, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός αραβοσίτου της Αφρικής.

    Το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας, που ήταν 36,5 βαθμοί Κελσίου, είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο του 2015, διευκρίνισε η μετεωρολογική υπηρεσία.

    Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα Πρετόρια έχει ήδη φτάσει το υφιστάμενο ρεκόρ των 41 βαθμών Κελσίου. Αυτό το τελευταίο κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αύριο, Παρασκευή.

    [09] Ψυχολογική στρατηγική για το τζόκινγκ

    Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ανδρών και των γυναικών στη χώρα μας που ασχολούνται με το τζόκινγκ για λόγους αναψυχής και υγείας, και αυτών που ασχολούνται με αυτό πιο συστηματικά και συμμετέχουν σε αγώνες λίγων ή πολλών χιλιομέτρων.

    Ωστόσο, όπως αναφέρει ο καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννης Θεοδωράκης, η κατάλληλη ψυχολογική διάθεση βοηθάει τους ανθρώπους, γιατί το τζόκινγκ είναι ένα πολύ όμορφο σπορ, αλλά απαιτεί αφοσίωση σε μία μονότονη προσπάθεια, με παρατεταμένη χρονική διάρκεια, που για τον μη μυημένο οδηγεί πιο γρήγορα σε κόπωση και σωματική εξάντληση.

    [10] Αναβίωση του θεσμού της «Μικρής Λέσχης» στην Ταινιοθήκη

    Με το αφιέρωμα «Ταινιοθήκη της Ελλάδος: μια ιστορία σε εικόνες», που παρουσιάστηκε στο 37ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Cinema Du reel, εγκαινιάζεται στις 14 Ιανουαρίου, στο κτίριο της Τανιοθήκης στον Κεραμεικό, ο θεσμός της «Μικρής Λέσχης». Με την αναβίωση του θεσμού η Ταινιοθήκη ανοίγει τους θησαυρούς της συλλογής της, διοργανώνοντας δωρεάν προβολές για τα μέλη της.

    «Η επιλογή ταινιών από τη συλλογή της Ταινιοθήκης της Ελλάδος καλύπτει τη χρονική περίοδο από το 1924 έως το 2012. Αντανακλά τη δημιουργία και εξέλιξη του αρχείου, ξεκινώντας από μια ενθουσιώδη ομάδα τη δεκαετία του ?50, με πρωτεργάτρια την Αγλαΐα Μητροπούλου, μέντορας της οποίας υπήρξε ο Ανρί Λανγλουά, φτάνοντας τον 21ο αιώνα ν' αποτελεί τον διεθνώς αναγνωρισμένο εθνικό φορέα διαφύλαξης της κινηματογραφικής κληρονομιάς», σημειώνει η γγ του ΔΣ της Ταινιοθήκης της Ελλάδας Μαρία Κομνηνού, επισημαίνοντας «τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε το Αρχείο λόγω της έλλειψης σταθερής κρατικής πολιτικής για τη διαφύλαξη της οπτικοακουστικής κληρονομιάς, από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις».

    [11] «Στην κόψη του ξυραφιού», το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για το Κουνγκ Φου

    Tο πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο Κουνγκ Φου (Kung Fu) κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη, στο κινηματοθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας, στις 23 Ιανουαρίου και στην Αθήνα, στον ιστορικό κινηματογράφο Αλκυονίδα, στις 29 Ιανουαρίου, θα προβληθεί το νέο μεγάλου μήκους κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ «Στην κόψη του Ξυραφιού», του σκηνοθέτη Χρήστου Ν. Καρακάση.

    Κεντρικό πρόσωπο ο δάσκαλος (SIFU) Κυριάκος Ελευθερίου, ιδρυτής του γυμναστικού και φιλοσοφικού ομίλου TΑΟ CLUB Χαλανδρίου και του Αττικού Ομίλου Πολεμικών Τεχνών, που έχει συμβάλλει και στην ίδρυση της σημερινής Ελληνικής Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου.

    Το Κουνγκ Φου είναι ένα άθλημα που εμπνέεται από την κινησιολογία της φύσης, έχει τη δύναμη του αθλήματος και τη χάρη του χορού, την ορμή της άγριας θάλασσας και την ηρεμία της φιλοσοφίας, συνδυάζοντας τη σοφία και τις κινησιολογικές κατακτήσεις αιώνων. Ταό στα κινεζικά είναι ο δρόμος και μεταφορικά ο δρόμος της ζωής, ένας δρόμος με πολλά παρακλάδια που για να διαλέξει κανείς το σωστό χρειάζεται να προηγηθεί μία φιλοσοφική ζύμωση.

    [12] Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη ηθοποιός Άννα Συνοδινού

    Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 89 ετών, η σπουδαία ηθοποιός Άννα Συνοδινού, έχοντας διαγράψει μία σημαντική πορεία στο θέατρο, που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας.

    Η Άννα Συνοδινού κόσμησε με την παρουσία της τις θεατρικές σκηνές, αλλά και το ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1974, με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ διετέλεσε για ένα διάστημα υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών.

    Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

    Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλου στους οικείους της Άννας Συνοδινού

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους οικείους της 'Αννας Συνοδινού και τους εξέφρασε τα βαθειά του συλλυπητήρια για την απώλεια της.

    Δήλωση του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη, για τον θάνατο της Άννας Συνοδινού

    «Μία μεγάλη Ελληνίδα, η Άννα Συνοδινού, έφυγε από κοντά μας», αναφέρει στη δήλωσή του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για την απώλεια της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού και πολιτικού.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η Άννα Συνοδινού διακρίθηκε όχι μόνο στη θεατρική, αλλά και την πολιτική σκηνή, όπου άφησε τεράστια κοινωνική προσφορά.

    «Τίμησε την παράταξή μας ως βουλευτής και υφυπουργός των κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εισηγήθηκε προτάσεις για τους αδύναμους, την προστασία της τρίτης ηλικίας, της μητρότητας, των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τιμήθηκε με παράσημα της ελληνικής πολιτείας αλλά και ξένων κρατών.Η Άννα Συνοδινού υπηρέτησε τους αγώνες για τη δημοκρατία, την πατρίδα μας, την ελληνική κοινωνία. Η μνήμη της θα είναι αθάνατη», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

    [13] ΚΚΕ: Η κυβέρνηση έχει το θράσος, απευθυνόμενη στους εργοδοτικούς φορείς, να μιλάει για τη «βιωσιμότητα του ασφαλιστικού»

    «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιγράφει την άθλια τακτική και τα επιχειρήματα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κάθε φορά που εξαπέλυαν μια νέα επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Μάλιστα, έχει το θράσος, απευθυνόμενη στους εργοδοτικούς φορείς, να μιλάει για τη «βιωσιμότητα του ασφαλιστικού», κρύβοντας ότι κράτος, κυβερνήσεις και μεγάλο κεφάλαιο έχουν διαχρονικά ληστέψει τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει διπλά και τρίδιπλα για το ασφαλιστικό, με τη δουλειά και τον ιδρώτα τους, τις εισφορές τους, τη δυσβάσταχτη φορολογία» αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του, για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς.

    [14] Αλ.Τσίπρας: Να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού

    Έχουμε κοινωνική ευθύνη να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και το χρωστάμε στις επόμενες γενιές, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων στο πλαίσιο του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.

    «Έχουμε ευθύνη και η κυβέρνηση και οι φορείς της παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου να βρούμε τις βέλτιστες εκείνες επιλογές που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που το χρωστάμε στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από σημαντικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν στο άνοιγμα της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, στην κατεύθυνση προς την έξοδο από την κρίση.

    Όλγα Γεροβασίλη: Ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών

    Με δήλωση που ανέβασε πριν από λίγο στον προσωπικό της λογαριασμό το twitter, η κυβερνητική εκπρόσπωπος Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει ότι αποτελεί ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, προκειμένου να μην μειωθοιύν οι συντάξεις.

    [15] Συναγερμός στο Παρίσι από επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

    Η αστυνομία του Παρισιού σκότωσε σήμερα έναν άνδρα που προσπάθησε να μπει μέσα σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Γκουτ ντ'Ορ της γαλλικής πρωτεύουσας, κραδαίνοντας ένα μαχαίρι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

    Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στη συνέχεια ότι ο επιτιθέμενος στο αστυνομικό τμήμα του Παρισιού ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και μπορεί να ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ φέρεται ότι φώναξε Αλλάχ Ακμπάρ την ώρα που αποπειράθηκε να επιτεθεί σε έναν αστυνομικό.

    Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επιτιθέμενος δέχθηκε δύο με τρεις πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν στο δρόμο και στη συνέχεια περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

    Το περιστατικό αυτό σημειώνεται σήμερα που συμπληρώνεται ένα έτος από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τον περσινό Ιανουάριο στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στη γαλλική πρωτεύουσα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 January 2016 - 13:32:36 UTC