Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάψευση τουρκικών δημοσιευμάτων για επαναπροώθηση προσφύγων
  • [02] Αγιασμός των υδάτων στο Φανάρι υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
  • [03] «Πεθαίνοντας στο Γέλιο» αφιέρωμα του Στ. Κούλογλου στο Charlie Hebdo στο Ευρωκοινοβούλιο
  • [04] Ύποπτος για φοροδιαφυγή 20 εκατ. ευρώ ο μόδιστρος Καρλ Λάγκερφελντ

  • [01] Διάψευση τουρκικών δημοσιευμάτων για επαναπροώθηση προσφύγων

    Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με ανακοίνωσή του διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα σημαντικής μερίδας του τουρκικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία, η χθεσινή τραγωδία στα τουρκικά παράλια, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων προσφύγων συνανθρώπων μας, οφείλεται σε δήθεν επαναπροώθηση των σκαφών που επέβαιναν, από το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

    [02] Αγιασμός των υδάτων στο Φανάρι υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

    Στην ακτή του Κερατίου Κόλπου, σε σημείο που απέχει ελάχιστα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, τελέστηκε το μεσημέρι ο Αγιασμός των Υδάτων υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.Το σταυρό ανέσυρε ο 29χρονος γυμναστής Νικόλαος Σολής από το Αγρίνιο.

    Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου παραβρέθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουπλής, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Ευάγγελος Σέκερης και πλήθος κόσμου.

    [03] «Πεθαίνοντας στο Γέλιο» αφιέρωμα του Στ. Κούλογλου στο Charlie Hebdo στο Ευρωκοινοβούλιο

    Ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, GUE / NGL, Στέλιος Κούλογλου και ο Γερμανός ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Martin Sonneborn, διοργανώνoυν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Charlie Hebdo και στην ελευθερία της έκφρασης, το χιούμορ και την πολιτική σάτιρα. Η εκδήλωση θα καλυφθεί από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης όχι μόνο στο Βέλγιο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Εξέχοντες καλεσμένοι θα λάβουν μέρος στο πάνελ της συζήτησης: Andy Bichlbaum, από το δίδυμο αμερικανών ακτιβιστών, «The Yes Men», διάσημο για τις πολιτικές φάρσες του Maryse Wollinski, σύζυγος του δολοφονηθέντος σκιτσογράφου του Charlie Hebdo, Georges Wolinski Pierre Kroll, Βέλγος σκιτσογράφος, με την προβολή ενός αποσπάσματος από την πρόσφατη παράστασή του κατά τη διάρκεια του |"Festival du Rire 2015" στη Λιέγη Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και την προβολή αποσπάσματος από μια σπάνια και ανέκδοτη συνέντευξη του δολοφονηθέντος σκιτσογράφου του Charlie Hebdo, Charb, την οποία πραγματοποίησε προσωπικά ο Στέλιος Κούλογλου, λίγο καιρό πριν τη δολοφονία του, καθώς και την προβολή της τελευταίας ταινίας των Yes Men «Yes Men Αre Revolting» Την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016, Αίθουσα ASP 1G2, 18:30-21:00, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

    [04] Ύποπτος για φοροδιαφυγή 20 εκατ. ευρώ ο μόδιστρος Καρλ Λάγκερφελντ

    Ο εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ είναι ύποπτος για απόκρυψη ποσού μεγαλύτερου των 20 εκατομμυρίων ευρώ από τις γαλλικές φορολογικές αρχές, μέσω περίπλοκων χρηματοδοτικών σχημάτων στα οποία εμπλέκονται πολλές εταιρείες, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά του το περιοδικό L'Express.

    Το υπουργείο Οικονομικών δεν θέλησε να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία, επικαλούμενο το "φορολογικό απόρρητο". Ο εκπρόσωπος του Λάγκερφελντ, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε επίσης να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

    Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Λάγκερφελντ έκρυψε τα ποσά αυτά μέσω εταιρειών που εδρεύουν στη Γαλλία, την Ιρλανδία, τις βρετανικές Παρθένες Νήσους αλλά και τις ΗΠΑ. Οι φορολογικές υπηρεσίες "υποψιάζονται ότι μέσα σε διάστημα έξι ετών ο άνδρας με τα αιώνια μαύρα γυαλιά παρέλειψε να δηλώσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ", αναφέρεται στο δημοσίευμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 January 2016 - 21:32:24 UTC