Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Ρήγας: Να τοποθετηθούν τα κόμματα στις προτάσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό
  • [02] Σε ισχύ ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης των τραπεζών της ευρωζώνης
  • [03] Σαουδική Αραβία: Διακοπή όλων των αεροπορικών συνδέσεων και των εμπορικών δεσμών με το Ιράν
  • [04] Το πολικό ψύχος στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους στην Πολωνία μέσα σε 48 ώρες
  • [05] Τουλάχιστον 10 θύματα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

  • [01] Π. Ρήγας: Να τοποθετηθούν τα κόμματα στις προτάσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό

    Την ανάγκη να τοποθετηθούν οι πολιτικές δυνάμεις στο σχέδιο που τους παρέδωσε η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «στο κόκκινο 105.5».

    Ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι η κυβέρνηση έδωσε το σχέδιο ως όφειλε και τώρα οφείλουν και οι πολιτικές δυνάμεις να απαντήσουν πάνω σ 'αυτό. Είναι μια πρόταση, πρόσθεσε, που αποσκοπεί στην επίλυση του προβλήματος.

    Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ασφαλιστικό είναι ανεξάρτητο με την κρίση που περνάμε, υπήρχε ως πρόβλημα και κατηγόρησε τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης «που με το PSI και τα ομόλογα εξαφάνισαν τα αποθεματικά των ταμείων».

    [02] Σε ισχύ ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης των τραπεζών της ευρωζώνης

    Την έγκαιρη έναρξη της ισχύος του Ενιαίου Μηχανισμού Εξυγίανσης (Single Resolution Mechanism, SRM) των τραπεζών της ευρωζώνης, καλωσόρισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Στο πλαίσιο της λεγόμενης Τραπεζικής Ένωσης, από την 1η Ιανουαρίου 2016 τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης, στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και η αποφυγή μελλοντικών κρίσεων μέσω της έγκαιρης και αποτελεσματικής εξυγίανσης των διασυνοριακών και εγχώριων τραπεζών. ?Tώρα έχουμε ένα σύστημα για την εξυγίανση των τραπεζών έτσι ώστε οι φορολογούμενοι να προστατεύονται από την υποχρέωση να διασώζουν τις τράπεζες, όταν αυτές χρεοκοπούν. Τα λάθη των τραπεζών δε θα βαραίνουν πλέον τους ώμους των πολλών?, δήλωσε σχετικά ο επίτροπος για την Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, Τζόναθαν Χιλ.

    [03] Σαουδική Αραβία: Διακοπή όλων των αεροπορικών συνδέσεων και των εμπορικών δεσμών με το Ιράν

    Τον τερματισμό όλων των αεροπορικών συνδέσεων και των εμπορικών δεσμών με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Άντελ αλ Τζουμπέιρ, σηματοδοτώντας το βάθεμα της ρήξης στις σχέσεις του Ριάντ και της Τεχεράνης, ενώ απαίτησε το Ιράν να «συμπεριφερθεί σαν φυσιολογική χώρα» για να αποκατασταθούν οι διμερείς διπλωματικές σχέσεις.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο Τζουμπέιρ κατέστησε την Τεχεράνη υπεύθυνη για την κλιμάκωση της έντασης μετά την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Σέιχ Νιμρ αλ Νιμρ το Σάββατο, τον οποίο ο επικεφαλής της σαουδαραβικής διπλωματίας χαρακτήρισε τρομοκράτη.

    Διαμηνύοντας ότι το Ριάντ θα αντιδράσει στην «ιρανική επιθετικότητα», ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Τεχεράνη πως έχει στείλει μαχητές σε αραβικά κράτη και ότι απεργάζεται συνωμοσίες για επιθέσεις στο έδαφος του σουνιτικού βασιλείου και γειτονικών κρατών του Κόλπου.

    «Δεν υπάρχει καμιά κλιμάκωση από μέρους της Σαουδικής Αραβίας. Οι κινήσεις μας είναι όλες σε αντίδραση» στις ιρανικές κινήσεις, υποστήριξε ο επικεφαλής της διπλωματίας του Ριάντ. «Είναι οι Ιρανοί που πήγαν στον Λίβανο. Είναι οι Ιρανοί αυτοί οι οποίοι έστειλαν την Δύναμη Κουντς και τους Φρουρούς της Επανάστασης μέσα στη Συρία», συνέχισε ο Άντελ αλ Τζουμπέιρ, αναφερόμενος σε μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

    Πάντως, όπως διευκρίνισε ο ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας, οι Ιρανοί προσκυνητές θα εξακολουθήσουν να είναι ευπρόσδεκτοι στην Μέκκα και την Μεδίνα για προσκύνημα.

    [04] Το πολικό ψύχος στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους στην Πολωνία μέσα σε 48 ώρες

    Είκοσι ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πολικές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο στην Πολωνία, όπου ο υδράργυρος σε ορισμένες περιοχές έπεσε ακόμη και στους -20 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε σήμερα το Κυβερνητικό Κέντρο Εθνικής Ασφάλειας (RCB).

    Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν αναφερθεί 12 θάνατοι. «Καταγράψαμε άλλα 9 θύματα την προηγούμενη ημέρα» (σ.σ. το Σάββατο), ανέφερε η εκπρόσωπος του RCB Μποζένα Βισόσκα.

    Από την 1η Νοεμβρίου ο αριθμός των νεκρών λόγω του κρύου ανέρχεται συνολικά στους 39, πρόσθεσε.

    Οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν τους Πολωνούς να παραμείνουν σε εγρήγορση και να βοηθούν τους ανθρώπους που απειλούνται με υποθερμία, κυρίως τους άστεγους, τους ηλικιωμένους και όσους βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ.

    [05] Τουλάχιστον 10 θύματα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

    Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, κοντά σε μια περιοχή όπου νωρίτερα είχε ανατιναχθεί ένας βομβιστής αυτοκτονίας.

    Ένας αξιωματικός της αστυνομίας ανέφερε ότι ένα φορτηγάκι γεμάτο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε κοντά στο Καμπ Μπάρον, ένα αυστηρά φυλασσόμενο συγκρότημα κατοικιών για συμβασιούχους εργολάβους τεχνικών έργων. Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια και υπέστησαν σοβαρές ζημιές τα γειτονικά σπίτια.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχουν τουλάχιστον 10 θύματα. Ο αστυνομικός δεν διευκρίνισε ωστόσο πόσοι είναι οι νεκροί και πόσοι οι τραυματίες. Η μη κυβερνητική οργάνωση Emergency, που διατηρεί ένα νοσοκομείο στην Καμπούλ, ανέφερε ότι νοσηλεύει ορισμένους τραυματίες.

    Οι επιθέσεις έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες στην αφγανική πρωτεύουσα, σε μια περίοδο που εντείνονται οι προσπάθειες για να ξαναρχίσουν οι τελματωμένες ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 January 2016 - 17:32:22 UTC