Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα Ιωάννινα αύριο ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης
  • [02] Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007 - 2013
  • [03] Υπεγράφη η νέα συμφωνία για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης»
  • [04] Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες στην Αιτωλοακαρνανία για τον εντοπισμό των δύο εξαφανισμένων ανδρών
  • [05] Συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την επιδείνωση του καιρού
  • [06] Διακριτική επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε φτωχικό σπίτι στο Περιστέρι
  • [07] Διαδηλώσεις στο Ιράν κατά της Σαουδικής Αραβίας
  • [08] Ισραήλ: Μια γυναίκα, στέλεχος του ισραηλινού στρατού τραυματίστηκε από σφαίρες στην Χεβρώνα
  • [09] Βατικανό: Σε ισχύ τέθηκε η διμερής συμφωνία για την ντε φάκτο αναγνώριση της Παλαιστίνης
  • [10] Μπαχρέιν: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ σιιτών διαδηλωτών και της αστυνομίας

  • [01] Στα Ιωάννινα αύριο ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης

    Με εθελοντές και φίλους του Ποταμιού θα συναντηθεί αύριο το απόγευμα στα Γιάννενα ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης. Στο επίκεντρο της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στις 5:00 μ.μ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης (Ξενοδοχείο Olympic, Μελανίδη 2), θα βρεθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και θέματα που αφορούν το συνέδριο του Κινήματος, που θα γίνει τον Φεβρουάριο.

    [02] Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007 - 2013

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, ενώ ολοκληρώνεται η προετοιμασία των προσκλήσεων των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014 - 2020 που θα εκδοθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

    Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης: «Καταφέραμε την πλήρη εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2015, καθώς μέσα σε τρεις μόλις μήνες (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2015), διατέθηκαν στην πραγματική οικονομία πόροι ύψους 5 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας ακόμα και τους αισιόδοξους στόχους των 4,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015 που είχαμε θέσει στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης. Συνολικά, το 2015 διατέθηκαν 6,4 δισ. ευρώ (100% υλοποίηση του ΠΔΕ), διαψεύδοντας όλες τις Κασσάνδρες, εντός κι εκτός συνόρων, που κινδυνολογούσαν προεξοφλώντας την αποτυχία των προσπαθειών μας»

    «Επιτύχαμε να καλύψουμε τους στόχους απορρόφησης σε όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιαιτέρως προβληματικών προγραμμάτων «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» και «Ψηφιακή Σύγκλιση», παρά την απογοητευτική εικόνα που αυτά παρουσίαζαν όταν αναλάβαμε. Επιπλέον εντός του 2015, εισέρευσαν στη χώρα 2,3 δισ. ευρώ κοινοτικής συνδρομής για τα προγράμματα της περιόδου 2007 - 2013, δηλαδή 250 εκατ. περισσότερα από το στόχο που είχε τεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2015. Τέλος, η χώρα μας είναι το μόνο κράτος-μέλος, μεταξύ των 28 της ΕΕ, που ενεργοποίησε πλήρως τα προγράμματα της νέας περιόδου ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και υπέβαλλε ήδη αιτήματα πληρωμής για τη νέα προγραμματική περίοδο».

    [03] Υπεγράφη η νέα συμφωνία για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης»

    Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την υπογραφή της νέας συμφωνίας για την "Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης".

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 31 Δεκεμβρίου 2015 υπογράφηκε η νέα συμφωνία με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP για την υποβολή του τροποποιημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».

    Η συμφωνία, όπως σημειώνεται, εξασφαλίζει την προσαρμογή του σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ.

    Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

    [04] Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες στην Αιτωλοακαρνανία για τον εντοπισμό των δύο εξαφανισμένων ανδρών

    Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι έρευνες των πυροσβεστών, των αστυνομικών και εθελοντών διασωστών στην Αιτωλοακαρνανία, για την ανεύρεση του 40χρονου και του 35χρονου, που αγνοούνται από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

    Άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, πυροσβέστες και εθελοντές συνεχίζουν από το πρωί τις έρευνες, κυρίως στον Αχελώο ποταμό, μήπως και βρουν κάποιο στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των δύο ανδρών. Ταυτόχρονα, πυροσβέστες, αστυνομικοί και άλλοι εθελοντές ερευνούν παραποτάμιες περιοχές, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού. Ειδικότερα, ερευνούν στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού - Αστακού, αλλά και στο δρόμο που συνδέει τις κοινότητες Πεντάλοφο, Λεσίνι και Κατοχή, προσπαθώντας να εντοπίσουν ίχνη των δύο εξαφανισμένων ανδρών. Μάλιστα, οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στο γειτονικό επαρχιακό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου. Σημειώνεται ότι οι έρευνες γίνονται κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται από το πρωί.

    Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας για τα αίτια και τις συνθήκες εξαφάνισης του 40χρονου και του 35χρονου, συγκεντρώνει μαρτυρίες από πολίτες που είδαν για τελευταία φορά τους δύο άνδρες.

    [05] Συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την επιδείνωση του καιρού

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω της επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε με έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ. Αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτ. Στερεάς και της Θεσσαλίας, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, που γρήγορα θα επεκταθούν στη Δυτ. Στερεά και την Πελοπόννησο.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

    Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, συνιστά γενικά στους πολίτες να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και ειδικότερα:

    -Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

    -Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

    -Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

    -Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

    -Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

    -Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

    -Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

    Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, η Γενική Γραμματεία συνιστά στους πολίτες που πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

    -Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

    -Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

    -Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

    -Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

    -Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

    -Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

    Τέλος, αν μετακινούνται πεζή συνιστά :

    -Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

    -Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

    [06] Διακριτική επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε φτωχικό σπίτι στο Περιστέρι

    Με μια συγκινητική πράξη αλληλεγγύης και αγάπης, ιδιαίτερα αυτές τις εορταστικές ημέρες, ο πρώτος πολίτης της χώρας, με τον προσωπικό του σεμνό και διακριτικό τρόπο, επισκέφθηκε το φτωχικό σπίτι μιας μονογονεϊκής οικογένειας στο Περιστέρι, προσφέροντας δώρα και χαρά στις ενοίκους του.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, επισκέφτηκε το μεσημέρι απροειδοποίητα, δίχως κάμερες και δημοσιογράφους, το σπίτι της μακροχρόνια άνεργης κυρίας Άννας, η οποία αιφνιδιάστηκε ευχάριστα.

    Κρατώντας στην αγκαλιά την πεντάχρονη κόρη της Φωτεινή, η άνεργη μητέρα υποδέχτηκε τον κ. Παυλόπουλο και συζήτησαν για τις δυσκολίες αλλά και τον αγώνα που καταβάλλει η ίδια για να ζει με αξιοπρέπεια η οικογένειά της.

    Ο κ. Παυλόπουλος προσέφερε ηθική στήριξη στη νεαρή μητέρα και στην κορούλα της, και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας τη νέα χρονιά, ευχόμενος Καλή Χρονιά, υγεία, δύναμη και ελπίδα.

    [07] Διαδηλώσεις στο Ιράν κατά της Σαουδικής Αραβίας

    Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε δύο συνοικίες της Τεχεράνης για να καταγγείλουν την εκτέλεση του Σαουδάραβα σιίτη θρησκευτικού ηγέτη Νιμρ Μπάκερ αλ Νιμρ, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Τουλάχιστον 1000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε κοντινή απόσταση από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, παρά την απαγόρευση των αρχών με στόχο την αποφυγή νέων επεισοδίων μετά την επίθεση τη νύχτα εναντίον του κτιρίου, ένα τμήμα του οποίου πυρπολήθηκε.

    Ισχυρές μονάδες αντιμετώπισης ταραχών που αναπτύχθηκαν στην περιοχή εμπόδισαν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την σαουδαραβική πρεσβεία.

    Το πλήθος φώναζε το σύνθημα «θάνατος στους Αλ Σαούντ», το όνομα της βασιλικής οικογένειας του Ριάντ, και έκαψε σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

    Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις του Ιράν.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπαχρέιν: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ σιιτών διαδηλωτών και της αστυνομίας

    [08] Ισραήλ: Μια γυναίκα, στέλεχος του ισραηλινού στρατού τραυματίστηκε από σφαίρες στην Χεβρώνα

    Μια Ισραηλινή, στέλεχος του ισραηλινού στρατού, τραυματίστηκε από σφαίρες σήμερα στη Χεβρώνα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του Ισραήλ.

    Προς το παρόν δεν έχει δοθεί καμία διευκρίνιση σχετικά τις ακριβείς συνθήκες του τραυματισμού της ή τον δράστη που άνοιξε πυρ σε περιοχή κοντά στο Σπήλαιο των Πατριαρχών, στο κέντρο της παλιάς πόλης της Χεβρώνας.

    Ερωτηθείς σχετικά εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Η τραυματισμένη διακομίστηκε στο νοσοκομείο Shaare Tzedek στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με μία εκπρόσωπο Τύπου του νοσοκομείου.

    [09] Βατικανό: Σε ισχύ τέθηκε η διμερής συμφωνία για την ντε φάκτο αναγνώριση της Παλαιστίνης

    Η συμφωνία, που υπεγράφη πέρσι, η οποία επισημοποιούσε την ντε φάκτο αναγνώριση της Παλαιστίνης από το Βατικανό το 2012, τέθηκε σε ισχύ, ανακοίνωσε η Αγία Έδρα.

    Το Βατικανό υπέγραψε τον περασμένο Ιούνιο την πρώτη συμφωνία με το "Κράτος της Παλαιστίνης", καλώντας σε ενέργειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Ισραηλινών Παλαιστινίων, υποστηρίζοντας παράλληλα την λύση των δύο κρατών.

    "?Η Αγία Έδρα και το Κράτος της Παλαιστίνης κοινοποίησαν εκατέρωθεν ότι τα διαδικαστικά προαπαιτούμενα για την έναρξη ισχύος (της συμφωνίας) έχουν εκπληρωθεί", υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Βατικανού.

    Την 29η Νοεμβρίου 2012 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα που αναγνώρισε την Παλαιστίνη ως κράτος με ιδιότητα παρατηρητή, που είχε γίνει τότε αποδεκτό από το Βατικανό, που μοιράζεται την ίδια ιδιότητα στον ΟΗΕ.

    Το Ισραήλ είχε χαρακτηρίσει βεβιασμένη κίνηση την σύναψη διμερούς συμφωνίας, επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως θα βλάψει τις προοπτικές για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, ενώ τόνισε πως θα έχει αντίκτυπο στις μελλοντικές διπλωματικές σχέσεις του με το Βατικανό.

    [10] Μπαχρέιν: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ σιιτών διαδηλωτών και της αστυνομίας

    Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ της αστυνομίας και σιιτών διαδηλωτών στο Μπαχρέιν, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την εκτέλεση από τη Σαουδική Αραβία του Σαουδάραβα σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ Νιμρ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε πολλές συνοικίες με σιιτικό πληθυσμό της πρωτεύουσας Μανάμα όπου η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα και άνοιξε πυρ χρησιμοποιώντας σκάγια εναντίον των διαδηλωτών οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις βομβών μολότοφ, γνωστοποίησαν αυτόπτες μάρτυρες επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τραυματίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 January 2016 - 17:32:28 UTC