Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέρενς Κουίκ: "Το τέλος αυτής της χρονιάς θα βρει την πατρίδα μας σε μια τροχιά πραγματικής ανάπτυξης"
  • [02] Με θετικό πρόσημο βλέπει το 2016 ο Γ. Σταθάκης
  • [03] Έως την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας
  • [04] Αϊ Γουέι Γουέι για την Ελλάδα: «Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που μια χώρα υπερασπίζεται τις πανανθρώπινες αξίες»
  • [05] Πρωτοχρονιάτικο γεύμα αλληλεγγύης από τον Δήμο Αθηναίων
  • [06] Ηράκλειο: Νεκρό βρέφος μόλις 28 ημερών διακομίστηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο
  • [07] Δύο νεκροί από επίθεση ενόπλου σε παμπ στο Τελ Αβίβ
  • [08] Ο Μ. Ομπάμα σχεδιάζει μονομερείς ενέργειες για τον έλεγχο της οπλοκατοχής
  • [09] Βρετανός συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για ψευδή απειλή για βόμβα
  • [10] Τουρκία: Η προεδρία ανακοίνωσε πως τα σχόλια του Ερντογάν για τη Γερμανία του Χίτλερ παρερμηνεύθηκαν
  • [11] Αισιόδοξος για οικονομική ανάκαμψη μέσα στο 2016 ο Π. Παυλόπουλος
  • [12] Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε εστιατόριο στην Καμπούλ

  • [01] Τέρενς Κουίκ: "Το τέλος αυτής της χρονιάς θα βρει την πατρίδα μας σε μια τροχιά πραγματικής ανάπτυξης"

    "Με το ξεκίνημα του νέου χρόνου θα μείνουν οριστικά στο παρελθόν τα πέτρινα χρόνια που επέβαλαν στον ελληνικό λαό οι κυβερνήσεις Παπαδήμου, Παπανδρέου και Σαμαροβενιζέλου. Το τέλος αυτής της χρονιάς θα βρει την πατρίδα μας σε μια τροχιά πραγματικής ανάπτυξης" δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα.

    «Στέλνω, ανέφερε, τις πιο ολόθερμες ευχές μου για το 2016 και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ? ΑΝΕΛ, κλείνοντας τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την τριετή συμφωνία εξόδου από την κρίση που υπέγραψε με τους θεσμούς, θα περάσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση, στον επαναπροσδιορισμό και διευθέτηση του χρέους όπως το αξιολογούν όλοι εκείνοι που βλέπουν το σημερινό του αδιέξοδο, με εξαίρεση τις γνωστές ανθελληνικές δυνάμεις της Ευρώπης, που εξακολουθούν να φέρονται με κόμπλεξ και μίσος απέναντι στην Ελλάδα μας, με πρόθυμους ημεδαπούς υπηρέτες".

    [02] Με θετικό πρόσημο βλέπει το 2016 ο Γ. Σταθάκης

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος εκτιμά ότι το 2016 θα αφήσει πίσω της την ύφεση και θα γυρίσει σε θετικό πρόσημο.

    Ο κ. Σταθάκης παρακολούθησε στο μητροπολιτικό ναό της πόλης την επίσημη δοξολογία με αφορμή την πρώτη ημέρα του έτους. Μετά το τέλος της δοξολογίας ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση ακολουθεί σταθερά έναν οδικό χάρτη που αφορά τη συμφωνία με τους εταίρους. Ο πρώτος μεγάλος κύκλος αυτής της συμφωνίας κλείνει με τη διαπραγμάτευση που επίκειται και ακολουθεί η συζήτηση για το χρέος».

    Παράλληλα επισήμανε ότι «το 2016 μετά τα δεδομένα που έχουμε για το 2015, δηλαδή την οριακή έως πολύ μικρή ύφεση, υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα είναι η χρονιά που θα γυρίσει η οικονομία προς θετικό πρόσημο, διατηρώντας τον ισχυρό κανόνα που έχουμε σε όλη την πολιτική μας, αυτού της κοινωνικής συνοχής».

    [03] Έως την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

    Μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 παρατείνεται η προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας.

    Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι "ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016".

    Επισημαίνει, επίσης, ότι:

    1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.

    2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.

    3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.

    [04] Αϊ Γουέι Γουέι για την Ελλάδα: «Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που μια χώρα υπερασπίζεται τις πανανθρώπινες αξίες»

    Τραγική, μια ανθρωπιστική κρίση που ξεπερνά τις μέχρι σήμερα εμπειρίες του, που δεν είναι λίγες στο πεδίο της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δοκιμασίας του ανθρώπινης αξιοπρέπειας, χαρακτήρισε την κατάσταση στη Μυτιλήνη ο διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης της Σύγχρονης Τέχνης και ανθρωπιστής Αϊ Γουέι Γουέι.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όχι τυχαία αλλά από επιλογή για το συμβολισμό της ημέρας, μίλησε με συγκίνηση για την Ελλάδα που «άνοιξε την αγκαλιά της για να τους (σ.σ. τους πρόσφυγες) δεχθεί. Όχι να τους αρνηθεί. Αλλά να σώσει τις ζωές τους. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος γι αυτό. Διότι μια χώρα υπερασπίζεται τις πανανθρώπινες αξίες».

    «Η προσφυγιά δεν σταματά ποτέ» είπε ο Κινέζος καλλιτέχνης και ανθρωπιστής. «Δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα έχει πάρει ιστορικές διαστάσεις. Η έντασή της είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Όμως στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να επιτρέπουμε αυτές τις καταστάσεις» πρόσθεσε. «Πρέπει όλοι οι άνθρωποι να κατανοήσουν τι πραγματικά συμβαίνει, να βοηθήσουν την Ελλάδα και το πιο σημαντικό, να σώσουν την Ελλάδα». Την ίδια στιγμή «πρέπει όλοι να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να αποκτήσουν ένα νέο μέλλον».

    «Γι αυτό βρίσκομαι εδώ. Διότι είχα την εμπειρία μιας τέτοιας δραματικής κατάστασης» τόνισε ο Αϊ Γουέι Γουέι, του οποίου το ταξίδι στη Μυτιλήνη ήταν προϊόν προσεκτικής προετοιμασίας και οι εμπειρίες που αποκόμισε τον οδήγησαν στην απόφαση να δημιουργήσει μόνιμο στούντιο στο νησί, όπου φέτος αναμένεται να συναντηθούν φοιτητές του από την Κίνα και τη Γερμανία και να συμπράξουν καλλιτεχνικά.

    Ο Αϊ Γουέι Γουέι επαίνεσε τη δράση των εθελοντών και των οργανώσεων που έχουν συρρεύσει στο νησί από όλον τον κόσμο. Αλλά επισήμανε την έλλειψη καλής οργάνωσης και των περιορισμένων πόρων που έχει το ελληνικό κράτος προκειμένου να διαχειρισθεί στην κατάσταση. Μίλησε, λοιπόν, για την ανάγκη να υπάρξει πολύ καλύτερη και πιο λεπτομερής οργάνωση των μέσων υποδοχής προσφύγων και διαχείρισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

    Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε «κοντόφθαλμη» την άποψη -που διατυπώνεται από πολλά χείλη στην Ελλάδα και την Ευρώπη- ότι θα έπρεπε να αποτραπεί η έλευση των προσφύγων. «Είναι κοντόφθαλμο να προσπαθεί κάποιος να σταματήσει τους πρόσφυγες. Αντίθετα θα πρέπει όλοι να βοηθήσουν την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σταματήσει τους πρόσφυγες, αλλά μόνο να τους βοηθήσει» είπε και πρόσθεσε: «Συμφωνώ με αυτό που κάνει η Ελλάδα. Αλλά χρειάζεται τη βοήθεια της Ευρώπης». Το πρόβλημα είναι καταρχήν παγκόσμιο και κατά δεύτερον ευρωπαϊκό, είπε ο Αϊ Γουέι Γουέι και επέκρινε τους πολιτικούς που, «ενώ κατανοούν το πρόβλημα, χρησιμοποιούν γλώσσα με την οποία εκφράζουν πολύ αρνητικά συναισθήματα. Κι αυτό δεν είναι δικαιολογία σε αυτή την τραγική κατάσταση. Η ανθρωπιστική κρίση πρέπει να λυθεί».

    Στη συνέντευξη του Αϊ Γουέι Γουέι παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης.

    [05] Πρωτοχρονιάτικο γεύμα αλληλεγγύης από τον Δήμο Αθηναίων

    Γεύμα αλληλεγγύης παρέθεσε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς σε εκατοντάδες άπορους και άστεγους στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Ρουφ, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

    Στο γεύμα το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «όσο συνεχίζεται η κρίση θα είμαστε εδώ» και ότι «πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα», που είναι η ανάπτυξη και να ανοίξουν δουλειές για όλους.

    [06] Ηράκλειο: Νεκρό βρέφος μόλις 28 ημερών διακομίστηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

    Νεκρό διακομίστηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου ένα βρέφος ηλικίας μόλις 28 ημερών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι γονείς του άτυχου βρέφους φέρονται να είναι τοξικομανείς και εξετάζεται εκτός των άλλων αν το γεγονός αυτό έχει κάποια σχέση με την τραγική κατάληξη.

    Αναμένεται να γίνει νεκροψία - νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του βρέφους ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία.

    [07] Δύο νεκροί από επίθεση ενόπλου σε παμπ στο Τελ Αβίβ

    Ένας ένοπλος, που αναγνωρίσθηκε από συγγενείς του ως μέλος της αραβικής μειονότητας του Ισραήλ, σκότωσε δύο άτομα ανοίγοντας πυρ στο κέντρο του Τελ Αβίβ εναντίον ανθρώπων που κάθονταν σε καφετέριες και στη συνέχεια διέφυγε.

    Εικόνες από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τον δράστη, ο οποίος φαίνεται ότι είναι από 25 έως 30 ετών, φορά μαύρα γυαλιά και φέρει σακίδιο, να ψάχνει τους ξηρούς καρπούς σ' ένα κατάστημα υγιεινών τροφών στην οδό Ντίζενγκοφ. Στη συνέχεια βγάζει από το σακίδιό του ένα αυτόματο πιστόλι και βγαίνει στο πεζοδρόμιο, όπου αρχίζει να πυροβολεί.

    Τουλάχιστον άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την επίθεση. Καθώς ο ύποπτος εξακολουθεί να διαφεύγει, η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για τα κίνητρά του.

    "Εξετάζονται όλα τα δυνατά σενάρια", δήλωσε η εκπρόσωπος Λούμπα Σάμρι, χωρίς να επεκταθεί. "Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις διεξάγουν έρευνες για να τον βρουν".

    Ο Νάτι Σάκεντ, ιδιοκτήτης του γειτονικού μπαρ Σίμτα όπου τραυματίσθηκαν άνθρωποι που συμμετείχαν σε γιορτή γενεθλίων, είπε στην ισραηλινή τηλεόραση: "Ήταν τρομοκρατική επίθεση, χωρίς καμιά αμφιβολία".

    Ο Σάμι Μέλεμ, ένας άραβας ισραηλινός δικηγόρος, είπε ότι ο δράστης είναι ένας συγγενής του, ο πατέρας του οποίου, που είναι εθελοντής στην αστυνομία, προσήλθε στις αρχές για να τον αναγνωρίσει αφού μεταδόθηκαν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας. Το όνομα του 28χρονου υπόπτου δεν ανακοινώθηκε κατόπιν δικαστικής εντολής.

    Μιλώντας στο Κανάλι 2 της ισραηλινής τηλεόρασης, ο Μέλεμ είπε ότι είχε εκπροσωπήσει παλιότερα τον ύποπτο σε μια υπόθεση, στην οποία φυλακίσθηκε για επίθεση σε ισραηλινό στρατιώτη. Όμως ο Μέλεμ τον περιέγραψε ως ψυχικά ασταθή μάλλον, παρά ως έναν άνθρωπο με μαχητικές πεποιθήσεις.

    [08] Ο Μ. Ομπάμα σχεδιάζει μονομερείς ενέργειες για τον έλεγχο της οπλοκατοχής

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, απογοητευμένος από την αδράνεια του Κογκρέσου στο θέμα του ελέγχου της οπλοκατοχής, θα συναντηθεί τη Δευτέρα με την υπουργό Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς για να συζητήσουν τρόπους για να μειώσουν την ένοπλη βία μονομερώς, μέσω μέτρων που δεν απαιτούν την έγκριση του Κογκρέσου.

    Ο Ομπάμα τόνισε σήμερα, στην εβδομαδιαία ηχογραφημένη ομιλία του, ότι έχει λάβει "υπερβολικά πολλές επιστολές από γονείς και δασκάλους και παιδιά για να καθίσω και να μην κάνω τίποτε".

    Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ζητήσει επανειλημμένα από το Κογκρέσο να καταστήσει αυστηρότερους τους νόμους περί οπλοκατοχής. Οι εκκλήσεις του έγιναν εντονότερες μετά τη σφαγή του 2012 σε Δημοτικό σχολείο του Νιούταουν, στο Κονέτικατ, καθώς και μετά τα φονικά στο Κολοράντο Σπρινγκς (Κολοράντο) και το Σαν Μπερναρντίνο (Καλιφόρνια) τους τελευταίους μήνες.

    "Πριν από λίγους μήνες, ζήτησα από την ομάδα μου στον Λευκό Οίκο να εξετάσει οποιεσδήποτε νέες δράσεις που μπορώ να αναλάβω για να βοηθήσω να μειωθεί η βία με όπλα", ανέφερε ο Ομπάμα στην ομιλία του. "Και τη Δευτέρα θα συναντηθώ με την υπουργό Δικαιοσύνης μας, την Λορέτα Λιντς, για να συζητήσουμε τις επιλογές μας".

    Η Washington Post, επικαλούμενη αρκετά πρόσωπα ενημερωμένα για το θέμα, αναφέρει πως ο Ομπάμα και η Λιντς θα οριστικοποιήσουν δράσεις της κυβέρνησης που δεν απαιτούν την έγκριση του Κογκρέσου και θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

    [09] Βρετανός συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για ψευδή απειλή για βόμβα

    Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αστυνομικοί συνέλαβαν υπό την απειλή όπλου έναν 29χρονο Βρετανό σήμερα στο αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ αφού φώναξε αρκετές φορές ότι είχε μια βόμβα.

    Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα βάσει της ολλανδικής νομοθεσίας, δεν είχε στην πραγματικότητα βόμβα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ολλανδικής συνοριακής αστυνομίας Έρικ Φερμόιλεν. Πρόσθεσε πως ο άνδρας ανακρίνεται για να διαπιστωθούν τα κίνητρά του.

    Η διατύπωση ψευδούς απειλής για βόμβα αποτελεί ποινικό αδίκημα στην Ολλανδία και ο άνδρας θα αντιμετωπίσει κατηγορίες αφού παραπεμφθεί σε εισαγγελέα, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    [10] Τουρκία: Η προεδρία ανακοίνωσε πως τα σχόλια του Ερντογάν για τη Γερμανία του Χίτλερ παρερμηνεύθηκαν

    Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε σήμερα πως τα σχόλια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το σύστημα διακυβέρνησης στη Γερμανία του Χίτλερ παρερμηνεύθηκαν και πως ο τούρκος πρόεδρος δεν είπε ότι η Γερμανία του Χίτλερ αποτελεί ένα παράδειγμα αποτελεσματικού προεδρικού συστήματος.

    Ερωτηθείς κατά την επιστροφή του από μια επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία αργά χθες, Πέμπτη, αν μια προεδρία με εκτελεστικές εξουσίες είναι δυνατή στην Τουρκία παράλληλα με τη διατήρηση της ενιαίας δομής του κράτους, ο Ερντογάν δήλωσε: "Υπάρχουν ήδη παραδείγματα στον κόσμο. Μπορείτε να το δείτε αν κοιτάξετε τη Γερμανία του Χίτλερ".

    "Υπάρχουν μεταγενέστερα παραδείγματα σε διάφορες άλλες χώρες", είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με μια ηχογράφηση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει το σύνταγμα της Τουρκίας για να μετατρέψει τον εθιμοτυπικό ρόλο του προέδρου σε ρόλο με εκτελεστικές εξουσίες, μια τουρκική εκδοχή του συστήματος των ΗΠΑ, της Γαλλίας ή της Ρωσίας.

    "Η μεταφορά 'η Γερμανία του Χίτλερ' που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν διαστρεβλωθηκε από μερικές ειδησεογραφικές πηγές και χρησιμοποιήθηκε με την αντίθετη έννοια", αναφέρει η προεδρία σε δήλωση που εξέδωσε.

    Η προεδρία προσθέτει ότι τα σχόλια του Ερντογάν είχαν στόχο να δείξουν ότι μια προεδρία με εκτελεστικές εξουσίες μπορεί να υπάρξει σ' ένα κράτος με ενιαία δομή και δεν εξαρτάται από ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης και ότι ούτε ένα προεδρικό ούτε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα αποτελούν εγγύηση εναντίον της κατάχρησης εξουσίας.

    "Αν γίνει κατάχρηση του συστήματος, μπορεί να οδηγήσει σε κακή διοίκηση με αποτέλεσμα καταστροφές όπως στη Γερμανία του Χίτλερ... Το σημαντικό είναι να επιδιώκεται δίκαιη διαχείριση που να υπηρετεί το έθνος", αναφέρεται στη δήλωση και προστίθεται ότι είναι απαράδεκτο να υποστηρίζεται ότι ο Ερντογάν βλέπει θετικά τη Γερμανία του Χίτλερ.

    [11] Αισιόδοξος για οικονομική ανάκαμψη μέσα στο 2016 ο Π. Παυλόπουλος

    Τις καθιερωμένες ευχές από την πολιτική, δικαστική, στρατιωτική, θρησκευτική και πνευματική ηγεσία της χώρας, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά τη δοξολογία για το νέο έτος που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου.

    Ο κ. Παυλόπουλος αντάλλαξε θερμές ευχές με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ακολούθησαν οι ευχές από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους υπουργούς της κυβέρνησης και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στη συνέχεια ευχήθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι εκκλησιαστικοί αρχηγοί των Δογμάτων, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Δ. Σιούφας, Α. Κακλαμάνης, Β. Πολύδωρας, ο Μαν. Γλέζος, εκπρόσωποι του Δικαστικού Σώματος και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

    Στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας και την οικονομική ανάκαμψή της, εντός του 2016. Μάλιστα, αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα φορέσει γραβάτα όταν διευθετηθεί το χρέος, του επισήμανε χαριτολογώντας ότι «το 2016 θα βγούμε από το μνημόνιο και θα φορέσεις γραβάτα». Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε «Πρόεδρε, βάζεις ψηλά τον πήχη».

    Την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά επανέλαβε ο κ. Παυλόπουλος και λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της ανεπίσημης συζήτησης που είχε με εκπροσώπους του Τύπου. «Πιστεύω, σημείωσε, ότι δεν θα χρειαστεί να επαναλάβω τον ρυθμιστικό ρόλο που απαιτούσαν οι πραγματικά δύσκολες για τη χώρα συνθήκες του 2015, ενώ με τη σημερινή βελτιωμένη εικόνα της χώρας θα πρέπει και οι εταίροι μας να επανεξετάσουν το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους». Όπως εκτίμησε ο κ. Παυλόπουλος, «εντός του Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και τότε μπορούμε να απαιτήσουμε και αυτά που μας αναλογούν, όχι μόνο στο θέμα του χρέους αλλά και αλλού».

    Στη συνέχεια ο ΠτΔ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Προεδρική Φρουρά, συνοδευόμενοςαπό τον υπουργό Εθνικής 'Άμυνας Πάνο Καμμένο.

    Διαβάστε επίσης:

    Την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Προεδρική Φρουρά έκοψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

    [12] Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε εστιατόριο στην Καμπούλ

    Οι αφγανοί αντάρτες Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως στόχο σήμερα στην Καμπούλ ένα γαλλικό εστιατόριο στο οποίο συχνάζουν ξένοι, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

    "Σήμερα μια επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον ενός εστιατορίου ξένων εισβολέων", ανέφερε στο Twitter ο Ζαμπιουλάχ Μουντζαχίντ, συνήθης εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

    Ο επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας της Καμπούλ, Φραϊντούν Ομπάιντι, και δυτική πηγή επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως στόχος ήταν το "Le Jardin", ένα γαλλικό εστιατόριο που ανήκει σε Αφγανό και βρίσκεται σε μια συνοικία όπου έχουν τα γραφεία τους πολλές ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 January 2016 - 21:32:34 UTC